بازدید 2363
در گفتگو با تابناک اقتصادی مطرح شد؛

اهمیت بهینه کردن مصرف انرژی در بخش خانگی با تکیه بر تعویض بخاری‌های فرسوده

یک کارشناس انرژی گفت: بخاری های کشور در رده ی جی یعنی بدمصرف ترین ها قرار می گیرند. بخاری هایی که در رده ی ای قرار دارند، بسیار گران هستند و اقشار متوسط و ضعیف نمی توانند آن ها را خریداری کنند. اگر بخاری های فرسوده را در کشور بهینه و با مدل های هرمتریک تعویض کنیم، حدود 150میلیون مترمکعب صرفه جویی در روز خواهیم داشت. این عدد قابل اعتناست و نشان می دهد که سیاست گذاری در این حوزه برایمان صرفه ی بالایی دارد.
کد خبر: ۱۲۱۹۴۳۲
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۴ 02 February 2024

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد که سرانه مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی در ایران به شکل قابل‌توجهی بالاست. این نشان‌دهنده هدررفت بالای انرژی در این حوزه است. کسری تراز گاز کشور در فصل زمستان به قطع گاز صنایع بزرگ، استفاده غیراقتصادی از سوخت‌های مایع همچون گازوئیل و مازوت در نیروگاه‌ها و آلودگی‌های محیط زیستی منجر می شود و زیان‌های اقتصادی قابل‌توجهی بر اقتصاد ملی وارد می کند. به همین دلیل ضرورت دارد به مدیریت مصرف گاز طبیعی در کشور بپردازیم.

بخاری های گازسوز کشور عمدتاً بدمصرف هستند و هدررفت انرژی بالایی دارند. نیاز است در این زمینه سیاست گذاری های عاجل و جدی داشته باشیم. به نحوی که مصرف گاز را کنترل کنیم.

به نظر می رسد، سیاست گذاری های فعلی در زمینه ی بهینه سازی وسایل گاز سوز و به ویژه بخاری ها از سرعت مناسب برخوردار نیست. این در حالی است که به زعم کارشناسان، هر چقدر در این موضوع تعلل کنیم، باید هزینه های بیشتری را در آینده برایش بپردازیم و بیشتر متضرر می شویم.

برخی پیشنهادها در خصوص استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در زمینه ی استانداردسازی وسایل گازسوز کشور وجود دارد. سازوکارهای دقیق این برنامه ها و ایجاد مشوق های لازم در این زمینه باید توسط دولت مدون شود.

نظرات سیدمحمد میرهاشمی را به عنوان یک کارشناس انرژی در خصوص لزوم بهینه سازی بخارها در کشور جویا شدیم که در ادامه می آید.

میرهاشمی در خصوص این موضوع که بخشی از مشکل اضافه مصرف گاز در کشور به محیط مصرف و وسایل گازسوز غیربهینه مربوط می شود، تصریح کرد: اگر بخاری های فرسوده را در کشور بهینه و با مدل های هرمتریک تعویض کنیم، حدود 150میلیون مترمکعب صرفه جویی در روز خواهیم داشت. این عدد قابل اعتناست و نشان می دهد که سیاست گذاری در این حوزه برایمان صرفه ی بالایی دارد.

وی ادامه داد: بخاری های کشور در رده ی جی یعنی بدمصرف ترین ها قرار می گیرند. بخاری هایی که در رده ی ای قرار دارند، بسیار گران هستند و اقشار متوسط و ضعیف نمی توانند آن ها را خریداری کنند. اقشار مرفه جامعه که می توانند این نوع بخاری ها را تهیه کنند، نیازی به خریدش ندارند، زیرا هزینه ی گاز مصرفی خود را به راحتی پرداخت می کنند.

این کارشناس انرژی توضیح داد: در موضوع بهینه سازی وسایل گازسوز باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که 70 درصد از اقشار جامعه نمی توانند از عهده ی هزینه ی خرید این وسایل برآیند. در سیاست گذاری ها باید به این موضوع دقت داشته باشیم.

میرهاشمی گفت: یکی از راهکارهایی که می توانیم برای بهینه سازی وسایل گازسوز در کشور مدنظر قرار دهیم این است که شرکت ها و صنایع را در این موضوع وارد کنیم. با استفاده از ظرفیت این بخش می توانیم به بهینه سازی بخاری ها بپردازیم و گاز صرفه جویی شده را در اختیار همین صنایع و شرکت ها قرار دهیم تا در زمستان با قطعی مواجه نشوند.

وی ادامه داد: دولت باید مشوق هایی برای شرکت های پتروشیمی، فولادی و... ایجاد کند که در زمینه ی بهینه سازی وسایل گازسوز و از جمله بخاری ها ورود کنند. یکی از بهترین مشوق ها این است که این صنایع بتوانند از گاز صرفه جویی شده برای خودشان استفاده کنند. باید در این زمینه به آن ها تضمین های لازم را بدهیم.

این کارشناس انرژی گفت: باید سازوکارهای دقیقی در نظر بگیریم تا از ظرفیت صنایع در حوزه ی بهینه سازی وسایل گازسوز استفاده کنیم. این بخش ها عمدتاً از توان مالی بالایی برخوردارند و می توانند در این زمینه سرمایه گذاری کنند.

وی ادامه داد: باید برنامه ریزی ها و سیاست گذاری هایی داشته باشیم که جنبه ی عملیاتی داشته باشند. برخی از کارشناسان به این موضوع انتقاد می کنند که در برنامه هفتم توسعه پیش بینی بهینه سازی وسایل گازسوز برای تعداد کمی صورت گرفته است. این موضوع را باید در نظر داشته باشیم که بهینه سازی این وسایل نیاز به منابع مالی دارد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # روز معلم