بازدید 2482
۱

واکنش کشورهای اروپایی به کودتا در گابن

آلمان کودتای نظامی در گابن دیگر کشور آفریقایی را محکوم کرد.
کد خبر: ۱۱۹۰۴۶۱
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۷:۱۷ 31 August 2023

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا به نقل از تارنمای شبکه روسیا الیوم، دولت آلمان اعلام کرد که این کودتا با وجود آن صورت می‌گیرد که درستی انتخابات در گابن مورد انتقاد قرار گرفته بود.

پیش از این نیز فرانسه مخالفت خود را با کودتای نظامی در گابن اعلام کرد.

در همین راستا، اولیویه وران سخنگوی دولت فرانسه نیز گفت که پاریس «کودتای نظامی در گابن را محکوم کرده» و «با دقت زیادی» آن را دنبال می‌کند.

سخنگوی دولت فرانسه افزود که پاریس می‌خواهد به «نتایج انتخابات احترام گذاشته شود.»

سازمان ملل متحد نیز از ارتش گابن خواست امنیت علی بونگو، رئیس جمهوری این کشور و اعضای خانواده و دولت او را تضمین کنند که از زمان وقوع کودتا زندانی هستند.

این سازمان همچنین از افسران کودتا در گابن خواست به روند گفت‌وگوها پیوسته و حاکمیت قانون را تضمین کنند.

از سوی دیگر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا گفت ایالات متحده با وجود انتقادات قانونی درباره سالم بودن انتخابات اخیر، وقوع کودتای نظامی در گابن را محکوم کرد.

وزیر دفاع ایتالیا: بی‌ثباتی در آفریقا برای اروپا خطرناک است

گیدو کروستو وزیر دفاع ایتالیا گفت که بی‌ثباتی در قاره آفریقا برای اروپا خطرناک است.

کروستو چهارشنبه در نشست غیررسمی وزاری دفاع اتحادیه اروپا در شهر «تولدو» اسپانیا اظهار کرد: هر بار که یک کشور آفریقایی - منطقه ساحل، نیجر و گابن - با بی‌ثباتی مواجه می‌شود خطر برای اروپا افزایش پیدا می‌کند؛ خطر تروریست‌ها، جنایتکاران، قاچاقچیان انسان و معامله‌گران سلاح.

وی افزود: اتحادیه اروپا باید برای حل مشکلات متعددی که ممکن است در آینده شهروندان اروپایی را تحت تاثیر قرار دهد، به یک بازیگر سیاسی تبدیل شود.

وی در مورد بحران اوکراین نیز تاکید کرد: دو راه پیش روی ما قرار دارد. از یک سو، باید به کمک به اوکراین ادامه بدهیم و از سوی دیگر باید برای ایجاد گفت‌وگو و زمینه‌سازی یک صلح عادلانه میان روسیه و اوکراین تلاش کنیم.

نیروهای گارد ریاست جمهوری نیجر چهارم مردادماه جاری محمد بازوم رئیس جمهوری این کشور را به اتهام فساد، همدستی با غرب و بی تفاوتی به فقر برکنار کردند و درخواست‌های سازمان ملل متحد، کشورهای غربی و جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکوواس) برای بازگرداندن او را رد کردند.

اکوواس همراه فرانسه و برخی کشورهای غربی دیگر از جمله آمریکا پیش از این کودتا در نیجر را محکوم و تحریم‌های اقتصادی و مسافرتی بر این کشور اعمال کرده و همچنین بر روی یک برنامه اقدام نظامی احتمالی در صورت عدم آزادی و بازگرداندن بازوم به توافق رسیده است.

از سوی دیگر، گروهی از افسران ارشد ارتش گابن روز چهارشنبه در تلویزیون اعلام کردند که به دلیل بی‌اعتبار بودن انتخابات عمومی اخیر، اندکی پس از اعلام پیروزی دوباره علی بونگو در انتخابات ریاست جمهوری، قدرت را به دست گرفته‌اند.

این افسران، رئیس جمهوری منتخب را به تقلب در انتخابات متهم کردند. علی بونگو در این انتخابات برای سومین دوره به ریاست جمهوری گابن رسید.

این کودتا، هشتمین کودتا در مناطق غربی و مرکزی قاره آفریقا از سال ۲۰۲۰ به بعد به شمار می‌آید. آخرین کودتا، مربوط به نیجر است که در ۲۶ جولای گذشته صورت گرفت.

کودتاچیان گابن بریس اولیگیئه نگُئما را بعنوان رئیس دولت انتقالی این کشور معرفی کردند. وی پیش از این فرمانده گارد ریاست جمهوری گابن بود.

گابن یک کشور نفتی است و خاندان بونگو که از متحدان فرانسه هستند، در ۵۵ سال گذشته بر این کشور حکمرانی کرده‌اند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
«تقریباً هر کسی می تواند در بدبختی تاب بیاورد اما اگر می خواهید شخصیت مسی را بیازمایید به او قدرت بدهید» ابراهیم لینکلن.
افراد پست در نژاد آفریقای زیاد هستند. در ترکیه کودتا زیاد انجام شد اما نظامیان در قدرت باقی نماندند و قدرت را به دموکراسی بازگرداندند.
مورد پاکستان جالب است! انگار ژنرالی که می خواهد وارد سیاست شود کودتا می کند!!
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست