بازدید 16258

نیویورک‌تایمز: ایران با کمک روسیه، جاسوس را کشف کرد

نیویورک تایمز نوشت اکبری متهم به لو دادن فردو است.
کد خبر: ۱۱۷۳۴۶۲
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۵ 01 May 2023


به گزارش تابناک به نقل از  یورونیوز، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارش تحقیقی ادعا کرد علیرضا اکبری معاون سابق وزیر دفاع جاسوس انگلیس بود. این روزنامه اضافه کرد ایران با کمک روسیه توانست این موضوع را کشف کند.


نیویورک تایمز افزود: ایران پس از یک دهه، یعنی در سال ۲۰۱۹ میلادی «به کمک مقامات اطلاعاتی روسیه» متوجه  نقش پنهان اکبری در درز اطلاعات می شود و اینکه «جاسوسی که وجود سایت هسته‌ای زیرزمینی مخفی ایران در دل کوه‌های اطراف تهران را افشا کرده آقای اکبری بوده است.»

یورونیوز نوشت: روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز دوشنبه اول مه با انتشار گزارشی تحقیقی که بطور مشترک توسط سه نویسنده نوشته شده و محتوای آن به کمک مصاحبه با «مقامات اطلاعاتی و امنیت ملی و دیپلمات‌های ارشد فعلی و پیشین آمریکا، بریتانیا، اسرائیل، آلمان و ایران» تهیه شده، ادعا کرد که علیرضا اکبری، معاون پیشین وزیر دفاع واقعا جاسوس بریتانیا بوده است.

تحقیق نیویورک تایمز: علیرضا اکبری جاسوس بریتانیا بود / ایران با کمک روسیه، جاسوس را کشف کرد

علیرضا اکبری، شهروند ۶۱ ساله ایرانی‌-بریتانیایی بود که در دی ماه ۱۴۰۱ به اتهام جاسوسی و به حکم دادگاه انقلاب اعدام شد.

اگرچه او و خانواده‌اش در جریان هر دو بازداشت او که در سال‌های ۱۳۸۷ و ۱۳۹۸ روی داد همه اتهامات را رد کرده بودند، اما اکنون نیویورک تایمز می‌نویسد که او به مدت یک دهه «اطلاعات ارزشمندی در مورد برنامه‌های هسته‌ای و نظامی ایران در اختیار بریتانیا» گذاشته است؛ نیویورک تایمز ادعا کرد: اطلاعات اکبری در رفع هرگونه تردید دولت‌های غربی نسبت به قصد ایران در دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای» نقش حیاتی داشتند.

این روزنامه به نقل از سه مقام اطلاعاتی و امنیت ملی غربی می‌نویسد که «اطلاعات مربوط به سایت فردو، تنها یکی از افشاگری‌هایی آقای اکبری بود که مقام اطلاعاتی بریتانیا در آوریل ۲۰۰۸ به همتایان اسرائیلی و غربی خود منتقل کرد.»

به نوشته این روزنامه، علیرضا اکبری که سابقه معاونت در وزارت دفاع ایران را داشت، افشای اسرار هسته‌ای ایران به مقامات اطلاعاتی بریتانیا را از سال ۲۰۰۴ آغاز کرده بود و ظاهر مذهبی، متعصب و تندروی او همچنین فعالیت‌های گسترده‌اش در نهادهای نظامی ایران از جمله مسئولیتش در اجرای قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت در پایان جنگ ایران و عراق باعث شد تا حتی پس از خروج از ایران و اقامت در بریتانیا نیز همچنان فردی معتمد برای جمهوری اسلامی ایران باشد.

ارتباط نزدیک اکبری با سفارتخانه‌های کلیدی غربی در تهران در سال ۲۰۰۴ میلادی نیز با اطلاع مقامات تهران ممکن شده بود.

در واقع به نوشته این گزارش، در پی افزایش شک اسرائیل و غرب به تلاش مخفیانه ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای، علیرضا اکبری از سوی جمهوری اسلامی مامور شده بود که با سفارتخانه‌های کلیدی در تهران ارتباط برقرار و آن‌ها را متقاعد کند که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است و به همین دلیل نیز او بطور پیوسته با سفرای بریتانیا، چین، فرانسه، آلمان و روسیه دیدار داشت؛ رفت و آمدی که گفته می‌شود درنهایت منجر به موافقت او برای جاسوسی برای بریتانیا شده است.

به ادعای نیویورک تایمز آقای اکبری به اسناد و اطلاعات بسیار حساس و محرمانه هسته‌‌ای ایران دسترسی داشت و روابط بسیار نزدیکی با مقامات عالی‌رتبه کشور از جمله علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی برقرار کرده بود و از نزدیکان وی به‌شمار می‌آمد. 

گزارش به نقل از دو منبع نزدیک به یک نهاد ایرانی مدعی است که درنهایت پس از یک دهه، ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی «به کمک مقامات اطلاعاتی روسیه» پی به نقش پنهان اکبری در درز اطلاعات می‌برد و اینکه «جاسوسی که وجود سایت هسته‌ای زیرزمینی مخفی ایران در دل کوه‌های اطراف تهران را افشا کرده آقای اکبری بوده است.»

در بخش دیگری از گزارش امده است که آقای اکبری هویت تعداد قابل توجهی از افراد کلیدی ایران از جمله محسن فخری زاده، دانشمند هسته‌ای را در اختیار سرویس‌های جاسوسی قرار داده بود. آقای فخری‌زاده در سال ۲۰۲۰ توسط اسرائیل ترور شد. 

بر اساس این گزارش آقای اکبری از سال ۲۰۱۰ در لندن دچار حمله قلبی شد و به همین بهانه در بریتانیا اقامت گزید و ملیت این کشور را هم دریافت کرد اما در سال ۲۰۱۹ برای «مشورت در یک امر هسته‌ای و دفاعی فوری» به ایران فراخوانده و در نهایت بازداشت شد.

این گزارش تاکید می‌کند که «مشخص نیست روسیه، متحد نزدیک ایران، چگونه به این اطلاعات دسترسی پیدا کرده است.»

فاش شدن هویت علیرضا اکبری برای مقامات جمهوری اسلامی، منجر به دستگیری دوباره او شد و به این ترتیب به گفته برادرش برای ماه‌ها زندانی شد و درنهایت پس از سه سال، هویت او به عنوان جاسوس اعلام و در زندان اعدام شد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۵
این ادعای نیویورک تایمز درست نیست
کسانی که برای آزادی ایشان اقدام کردند و او را برای مرتبه اول از بند اتهامات مبرا کردند هم جاسوس دستگاه های امنیتی هستند
بریتانیا هیچ گاه نیازی به جذب جاسوس به شیوه اکبری در کشورهایی که روزی روزگاری تحت الشعاع عملیات کمپانی هند شرقی و HSBC بوده اند ( مشخصا خاورمیانه ٬ شبه قاره وخاور دور ) نداشته و ندارد. مورد مصرف امثال اکبری فلک زده فقط تلاشی برای مغفول نگهداشتن جوامع قربانی از این واقعیت است .
عذاب قبرش بیش باد. لعنت بهت وطن فروش
عجب!
عجب!
پس نيويرك تايمز هم نيروي خودي است
باید تمام افراد دوتابعیتی رو از پست های کلیدی برکنار کرد و افرادی که نزدیکانشون در خارج اقامت دارن رو بیشتر نظارت کرد
بی شرف
آدمهای منافق شبیه اکبری زیاد داریم که جاسوس هم نیستند ولی مخربند
متاسقانه هنوز هم از این جاسوسان بیشرف در تمام ارکان کشور وجود دارند
در یک کلام خدا لعنت کنه این خائن به ملت ایران وجاسوس انگلیس،انشاءالله روسیاه از دنیا به درک واصل گردیده باشدوبه لعنت پروردگار وملائک گرفتار باشد
اگر همون دفعه اول که دستگیر شد، اعدام می شد، الان هم فهری زاده زنده بود و هم خیلی از اسرار کشور فاش نشده بود. اما خوب چه کنیم از ساده لوحی و رفیق بازی یک عده
با اعدام جاسوس انگلیس کل مردم ایران خوشحال شدیم، هر جاسوس که گرفتید لطفاً بعد از تخلیه اطلاعات اعدامش کنید
خداوند این کشور را از شر خائنین حفظ کند
ظاهر مذهبی متعصب و تندرو
اقاى اكبرى با رياكارى و ادعاى انقلابى بودن و تندروى و به جا و بيجا ناسزا گفتن به اين كشور و ان كشور ، خود را در دل مسئولان جا كرده بود ، درست همسان تعدادى از تندروهاى فعلى ، تا كى فريب خوردگى
با در نظر گرفتن آقای اکبری نظام جمهوری اسلامی نباید به ظاهر و عمل افراد استناد کرده و به قضاوت بپردازد که کسی متدین و خودی است و دیگری ضد حکومتی و دشمن است .اکبری اثبات کرد در کنار حکومت احتمال جاسوسی و همکاری با دشمن وجود دارد آن به مدت طولانی
نیویورک‌ تایمز بنظرمی رسداهداف مرموزی دریادداشت این مقاله داشته باشد
کثافت وطن فروش خائن لعنت به روح پست کثیف وپلیدش خائن به یک ملت ومردم مظلوم باید صد بار اعدامش میکردن لعنت به روح پلیدش
خاک بر سر همه خائنین و جاسوسان وطن فروش....
خدا نیز ختم بخیر کند، معاون وزیر دفاع!
دیگر چه کسی؟ باید صبورانه مراقب افراد تندرو و ظاهر ساز بود...
حقش بود البته مسئولین دستگاه امنیتی باز باید هشیار باشند
جاسوس به درک واصل شد
امریکا وامریکایی کی راست گفتن؟؟؟؟
از این جاسوس ها زیاد هستند
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # روز معلم