بازدید 13545
رفیق‌دوست:

باید از حوادث اخیر درس بگیریم/ رعایت حجاب با زور، واکنش منفی به همراه دارد

بهانه را باید گرفت؛ هرچند این بار بهانه مشکلات اقتصادی نبود و از ابتدا هم چیز دیگری می‌گفتند. اما همین اندیشمندان و صاحب‌نظرانی که به بخش‌های اقتصادی دولت معترض بودند، چرا کاری نکردید تا مردم اینقدر تحت فشار نباشند، به شورای انقلاب فرهنگی هم گفته‌اند چکار می‌کردید که این‌همه جوان با شما بیگانه هستند؟ این معنای درس‌ گرفتن از رخدادهای اخیر است.
کد خبر: ۱۱۶۸۹۹۲
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۰ 26 March 2023

تابناک _ محسن رفیق‌دوست در تحلیل خود از حوداث و اعتراضات پاییز ۱۴۰۱ با تأکید بر اینکه باید از حوادث اخیر درس بگیریم، می‌گوید: برخی احکام با زور واکنش منفی به همراه دارد. زن باید بداند چرا باید پوشیده باشد نه اینکه به زور پوشیده باشد و ایجاد این آگاهی خیلی کار سختی نیست.

محسن رفیق‌دوست در گفت‌وگویی به بررسی مهمترین حوادث سال اخیر پرداخته است؛

با وقوع اعتراضات و حوادث تابستان و پاییز ۱۴۰۱، برخی ناظران وضعیت آن ایام را با بهمن ۵۷ که به سقوط نظام شاهنشاهی منجر شد مشابه دانستند و از خواست عمومی برای تغییر بنیادین در نظام سیاسی سخن گفتند، از دید شما وضعیت حکومت پهلوی در سال‌های میانی دهه پنجاه چه تفاوتی با وضعیت امروز ایران دارد که نتایج مورد انتظار آن ناظران برآورده نشد؟

وضعیت امروز با آن زمان از هر جهت متفاوت است. ایران چه در زمان قاجار و چه به‌ ویژه در زمان پهلوی مستعمره بود. در زمان رضاشاه مستعمره انگلیس بودیم و بعد از ۲۸ مرداد مستمعره آمریکا شدیم که حتی نفوذی بیشتر از شاه در اداره امور کشور داشت. امروز اما همان کشور جوانانی تربیت کرده که رودرروی قدرت‌های بزرگ دنیا می‌نشینند و مذاکره می‌کنند. پس از جهت سیاسی این تفاوت با گذشته وجود دارد. از طرف دیگر، جایگاه رهبری امام راحل و مقدمه‌چینی او برای قیام را نباید نادیده گرفت که از جوانی به سیاست علاقه داشت؛ اما بعد از رحلت آیت‌الله بروجردی احساس کرد، زمان مقدمه‌چینی برای قیام آغاز شده است. در عین حال امام در رهبری قیام هدف مشخصی را دنبال می‌کرد و در پی اسلامی‌سازی ایران بود و مردم هم با این هدف همراهی کردند. از طرفی دستگاه حکومت هم در سال ۵۶ آن مقاله را در روزنامه اطلاعات چاپ کرد و امام با هشیاری اوضاع را به دست گرفت و انقلاب ظرف تقریباً ۱۷ ماه به پیروزی رسید.

یعنی جز اسلامی‌سازی ایران، مردم نسبت به مسائل اقتصادی یا اجتماعی روز اعتراضی نداشتند؟

امام پیش از اینکه از نجف به پاریس حرکت کنند در مصاحبه‌ای تاکید داشتند که می‌خواهم اسلام را پیاده کنم. وقتی امام بر ایران حاکم شدند، بر سه نکته تاکید داشتند: یکی ایدئولوژی که همان اسلام بود، دیگری مردم که با این ایدئولوژی همراهی کردند و آخری رهبری که از اواخر سال ۵۶ هم این سه با هم در اختیار امام قرار گرفت. آقای ناصر میناچی به خود من می‎گفت که وقتی امام در پاریس بود به دیدارشان رفتم و گفتم شما اینجا نشسته‌اید و خبر ندارید مردم مثل برگ درختان در خیابان به خاک می‌افتند و امام هم باخونسردی جواب داده بودند، مگر من گفتم مردم را بکشند؟ خب نکشند. من غیر از قال‌الله و قال رسول‌الله چیزی نمی‌گویم و مردم هم خودشان به میدان آمده‌اند.

پس این مردمی که به میدان آمده بودند، هیچ خواسته‌ای جز پیاده‌ شدن اسلام نداشتند؟

آنچه در انقلاب ما خیلی بارز نبود، مسائل اقتصادی بود؛ اما بله رفع تبعیض‌های اقتصادی و جلوگیری از غارتگری مطرح بود ولی نه اینکه مردم بگویند ما الان نان نداریم بخوریم؛ شعار انقلاب ما «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» بود. ما امروز هم به استقلال و آزادی به معنای کامل آن رسیده‌ایم. امروز در دنیا کشوری نیست که مثل ایران آزاد باشد و همه دشمنی‌ها با ما هم سر همین است که الگو نشویم تا دیگر کشورها هم بدانند اگر انقلاب اسلامی کنند، چه آزار و اذیت‌هایی به همراه خواهد داشت.

به «جمهوری اسلامی» هم رسیدیم؟

در جمهوری اسلامی معانی بسیار نهفته است. آنچه مورد نظر مردم بوده این است که وقتی می‌گوییم جمهوری اسلامی، قوانین اسلام در آن اجرا و عدالت اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در آن پیاده شود. ما در این یکی نتوانستیم آنچه خواست انقلاب و رهبری آن بود پیاده کنیم. مشکل هم همین است. البته دلیلش ایدئولوژی نیست، انقلاب نیست و مردم هم نیستند، بلکه مقصر دولت‌هایی هستند که در چهل سال اخیر روی کار آمده‌اند. امام راحل و رهبری انقلاب هم بر این نکته تاکید داشته‌اند که دولت از اجرای امور اقتصادی فاصله بگیرد و آن را به مردم بسپارد اما این اتفاق رخ نداده است. همه دولت‌هایی که از زمان امام راحل تا الان بوده‌اند یا نتوانسته‌اند یا معتقد نبودند و الان هم درد مردم همین است. کشور ما غنی است اما بلد نبودیم از آن استفاده کنیم.

در پانزده سال اخیر، شعارهای هر ساله‌ای که رهبری انتخاب کرده‌اند اقتصادی بوده است و همه این پانزده سال هم دولت‌ها به آن گوش نکرده‌اند. رهبری انقلاب به مجموعه‌های دانش‌بنیان هم تاکید دارند، تا هرچه در کشور نیست اما نیاز ماست، تولید کنند ولی منافعی در دستگاه‌های دولتی وجود دارد که مانع از شکوفایی این امر می‌شوند چراکه اگر قرار باشد همه‌چیز در کشور تولید شود بسیاری از دکان‌ها تعطیل می‌شود. امروز در بخش‌ نسبتاً بزرگی از جامعه مشکل زندگی مردم مطرح است که این خواست و هدف انقلاب نیست. بخشی از آن به علت فشار خارجی و بخشی دیگر به علت بی‌تدبیری ماست. اگر می‌خواهند با سازوکاری این فشار را کم کنند خوب است اما چاره کار سپردن امور اقتصادی به مردم است. اگر دولت این کار را بکند، این بخش «جمهوری اسلامی» در شعار انقلاب که خوب پیاده نشده است، به نتیجه می‌رسد و عدالت اقتصادی و اجتماعی آن زمان تحقق پیدا می‌کند.

همانطور که اشاره کردید، امروز بخش‌های بزرگی از جامعه دغدغه معیشت دارند، چقدر این دغدغه و بروز و ظهور اعتراضی نسبت به آن می‌تواند امری هشداردهنده برای آینده جمهوری اسلامی محسوب شود؟

ما در چندین ماه گذشته در کشور با مشکلاتی مواجه بودیم؛ اما اولاً شعارهای سر داده‌ شده اقتصادی نبود، چیز دیگری بود. هرچقدر هم تلاش کردند کسانی که زیر فشار اقتصادی دارند را به صحنه بیاورند نتوانستند، برعکس وقتی نظام خواست عرض اندامی بکند اتفاقاً همان‌ها آمدند که امروز سفره‌شان کمرنگ‌تر شده است. آنطور که از دستگیرشدگان اغتشاشات و خاستگاه آنان مطلع شده‌ایم، طبقات ضعیف جامعه بسیار کمتر در میان آنان حاضر بودند، بیشتر از مرفهان یا نیمه‎مرفهان جامعه بودند که به دنبال چیزهای دیگری هم می‎گشتند. ضمن اینکه هم تشتت در میانشان زیاد بود و هم «سر» نداشتند. کسانی هم که تلاش می‌کردند به‌ عنوان «سر» مطرح کنند بدنام و فاسد بودند.

بله، اگر ما وضعیت را به حال خود رها کنیم، مردم عاصی می‌شوند. امروز قطعا اگر طبقه حقوق‌بگیر اعم از کارگر و کارمند را جمع بزنیم ۳۵ میلیون از جمعیت کشور هستند که در عسرت قرار گرفته‌اند و زندگی سختی دارند، ما فریاد می‌زنیم و می‌گوییم نباید به آنان بی‌توجه باشیم؛ هرچند حالا دولت به دنبال مسکّن‌هایی برای آنان است و ما هم از آن حمایت می‌کنیم اما دولت باید خود را کنار بکشد و کار را به مردم بسپارد – در همه‌جای دنیا آنچه فساد است از دولت‌هاست، وگرنه تاجر از تاجر رشوه نمی‌گیرد. باید انقلابی در دولت و مجلس رخ دهد و هرچه را که به اجرای اقتصاد مربوط است به مردم بسپارند. تازگی  به دنبال فروش اموال مازاد دولت هستند اما این هم موقتی و مسکّن است، خود دولت باید کوچک شود.

من در سال ۶۱ به دولت رفتم. یک مساله ملتی و دولتی مطرح بود که ۹ وزیر موافق بودند و ۹ وزیر هم مخالف، من هم نشسته بودم و نگاه می‌کردم. از من پرسیدند رای تو چیست؟ گفتم اگر می‌خواهید من هم رای بدهم جلسه بعد رای‌گیری کنید و از همانجا به جماران رفتم و خدمت امام رسیدم و گفتم من از اقتصاد در حد سخنرانی دانشگاهی و منبری یا خواندن کتاب می‌دانم و اقتصاددان نیستم؛ اما سوالم از شما این است که کشاورزی، صنعت و تجارت دست چه کسی باشد؟ دولت یا مردم؟ امام گفتند این سه و مسکن باید دست مردم باشد. من عرض کردم گندم را می‌آوریم و با ۹۰ درصد سوبسید، نان می‌کنیم و به دست مردم می‌دهیم، امام گفتند اگر مشکلی ایجاد نمی‌کند به مردم بسپارید. این سوال و جواب‌ها تکرار شد و امام یک جمله در پایان گفت که زندگی مردم را دست کارمند ندهید. الان چهل سال است زندگی مردم دست کارمند است.

یعنی اگر این مشکلات اقتصادی که می‎گویید در سال‌های آینده بهبود یابد، آیا اعتراضاتی که در سال‌های ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۱ شاهد بودیم، در سال‌های بعد دیگر تکرار نخواهد شد؟ به‌ویژه که خودتان هم اشاره کردید، اعتراضات اخیر به مسائل اقتصادی ارتباطی نداشت و بیشتر بر جنبه فرهنگی و البته سیاسی متمرکز بود.

همه مشکلات کشورها یک زیربنای اقتصادی دارد که اگر آن حل شود، بقیه راحت‌تر حل می‌شوند. شما وقتی سخنان همین سردار شهید سلیمانی که یک سپاهی غیرتی بود را می‌شنوید می‌گوید این دختر بدحجاب هم دختر من است. چرا می‌گوید؟ چون یک سری احکام هستند که با زور واکنش منفی به همراه دارد. باید بداند که چرا باید پوشیده باشد نه اینکه به زور پوشیده باشد. این خیلی کار سختی نیست. من پیش از انقلاب رستوران‌های دانشگاه‌ها مثل تهران و علم و صنعت را اجاره کرده بودم و منظره‌ای را آنجا از جمعی از دختران دانشجو دیدم و دو - سه جلسه با آنان بحث کردم، البته توقع نداشتم که آنان بروند و چادر سرشان کنند اما با آن هیبتی که می‌آمدند و آنجا می‌نشستند، نیامدند. همه‌شان با شلوار می‌آمدند چون برایشان تشریح کردم که با این پوشش دارد چه کار می‌کند؟ حتی یکی از آنان آمد و به من گفت تو نترسیدی؟ گفتم از چی؟ گفت من دختر سرلشکر فلانی هستم. گفتم من اصلاً پرسیدم دختر چه کسی هستی؟ دختر هرکس که می‌خواهی باش. امام ایران را اسلامی کرد. حالا اینکه چقدر ما ‌توانستیم تبعیت کنیم با ما بوده است.

ولی به نظر می‌رسد با نگاهی به شرایط امروز جامعه، تاکید بر موفقیت امر اسلامی‌سازی هم می‌تواند محل بحث و مجادله باشد...

ما در ایدئولوژی، قانون و ضوابط اسلامی هستیم اما در اجرا فاصله پیدا کردیم که ما مقصریم، نه انقلاب و امام. یکی از کوتاهی‌های نسل ما که از تیپ بازاری‌های همراه با امام بودیم - و الان بیست‌وچند نفرمان بیشتر نمانده‌اند - این بود که باید آنچه از امام گرفته بودیم به نسل بعدی منتقل می‌کردیم. از همین جهت است معتقدم در کنار انقلاب در اقتصاد در فرهنگ هم نیازمند انقلاب هستیم.

در شرایط فعلی و باتوجه به مشکلاتی که به آن اشاره شد، آیا بازنگری در قانون اساسی هم می‌تواند به‌عنوان یک امکان برای حل برخی از مسائل محسوب شود؟

اگر بر فرض نیاز باشد ابزار آن موجود است. کشوری که امروز از نظر صنایع دفاعی در جایگاه بالایی قرار دارد و از جایی که در زمان جنگ محتاج اسلحه بود به جایی رسیده که ادوات دفاعی را صادر می‌کند، می‌تواند مشکلات دیگر را هم حل کند. البته از نظر من هم دشمن داریم و هم سوءمدیریت. باید از حوادث اخیر درس بگیریم. تعداد شهدای نیروی انتظامی از کشته‌های این حوادث بیشتر است، چون خواستیم به دنیا نشان دهیم این افراد به دنبال اصلاح نیستند و خرابکاری می‌کنند. البته بسیاری از این افراد هم متنبه شدند. بین‌شان جوانانی بودند که تحت تاثیر شرایط، شلوغ کرده‌ بودند و نیازی نبود آزاد نشوند.

درس‌ گرفتن از وقایع اخیر یعنی چه؟ دولت چه کند تا کار به جایی نرسد که اعتراضات مردم به خیابان‌ها منتقل شود؟

بهانه را باید گرفت؛ هرچند این بار بهانه مشکلات اقتصادی نبود و از ابتدا هم چیز دیگری می‌گفتند. اما همین اندیشمندان و صاحب‌نظرانی که به بخش‌های اقتصادی دولت معترض بودند، چرا کاری نکردید تا مردم اینقدر تحت فشار نباشند، به شورای انقلاب فرهنگی هم گفته‌اند چکار می‌کردید که این‌همه جوان با شما بیگانه هستند؟ این معنای درس‌گرفتن از رخدادهای اخیر است.

منبع : ایسنا

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۰
در انتظار بررسی: ۳۴
انتشار یافته: ۴۲
خواستم مصاحبه رو بخونم ولی به خط دوم از پاسخ اول که رسیدم کامل منصرف شدم
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۰۵:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۷
وقتی برای رفع مشکلات و نیازهای مردم حرفی برای گفتن و انجام ندارند باید مردم را با مسایلی مثل حجار و پوشش مشغول کنند
جناب رفیقدوست . معلوم است که شما یا به عمد از گفتن حقیقت ابا دارید یا اصل این اعتراضات را درک نکرده اید . اعتراضات فعلی که فعلا زیر خاکستر در جریان است چند وجهی و بقول دوستان شما ترکیبی است و واکنش به مجموعه ای از نارضایتی هاست چه در ابعاد اقتصادی چه اجتماعی چه سیاسی و چه اعتقادی مهم این است که نظام چه پاسخی برای آن داشته باشد . به سخنان اخیر فرمانده یگان ویژه توجه کنید امید وارم این نظر حاکمیت نباشد
اقای لکسوس سوار و حقوق نجومی بگیر از بیت المال
به هیچ وجه، چنین تقابلی به حجاب، به نفع مملکت نیست
جریمه جواب نمی دهد چون با این تورم 3 میلیارد دو سال دیگر پول خرد می شود.
وضعیت وخیم روابط با غرب طوری هست که ممکنه سال بعد اصلا ویزای زیادی صادر نشود.
لغو پاسپورتی که با آن جایی نمی شود رفت چه معنی داره.
عجیبه که گفتند دیگر با شل حجابی برخورد نمی کنیم و فقط با بی حجابی برخورد می کنیم در حالیکه در اوایل سال قبل با برخورد قهر آمیز با شل حجابی وضعیت حجاب را به این روز انداختند.
حجاب از دیدگاه حاکمیت هنوز همان چادر هست. این را از برنامه های نوروزی می توان فهمید.
تعریف بی حجابی اصلا چی هست؟ حجاب سر یا بدن؟ حجاب کامل مو یا بخشی از آن؟
چطور پوشاندن مو در عین پوشیدن بلوز و شلوار حجاب حساب میشه؟
من دهه هفتادی زبان دهه هشتادی ها را نمی فهمم. شما چطور می خواهید آنها را دوباره محجبه کنید؟
پیام رهبری مهار تورم هست. ظاهراً هم و غم مسئولان شده حجاب و مسائلی از این دست.

آیا در این چند روز، اقدامی در خصوص دغدغه اصلی مردم - مهار تورم که منتج به رشد و شکوفایی اقتصادی میگردد - صورت گرفته، حتی در حد برگزاری جلسه و همفکری
بابا ول کنید این بحث بدحجاب و شل حجاب و بی‌حجابی رو.

بخدا خسته شدیم
بخدا مسائل مهمتر و زیربنایی تر از حجاب تو مملکت وجود داره.

خواهشاً دست بردارید و اینقدر مردم رو دسته بندی نکنید، همه ما ایرانی و زاده این مرز وبوم هستیم
فشار اقتصادی این چند ساله روی دوش قشر فقیر بوده و تضاد طبقاتی را شدیدتر کرده و مرفهین پولدارترین شدند.
اگر ادعا دارید پولدارها مخالفین بودند و مردم فقیر از آنها استقبال نکردند پس چرا هر تصمیمی گرفته می شود فقرا هزینه می دهند؟
رعایت حجاب بدون اعمال زور نمیشود هیچ بچه ای از روی علاقه تکلیف نمی‌نویسد تنبیه و قاطعیت لازم است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۷
پس دکتر نمی شود ان دانش اموز
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۷
اشتباهی مثبت دادم بنظر می رسد طنز گفته که تابی با دستکاری تبدیل به یک جمله قاطعانه اش کرده است.
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۷
خوب تو رو این شکلی تربیت کردند به این معنی نیست همه مثل تو هستن!
بیژن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۷
یعنی واقعا درکت از مسایل فقط همینقدره؟
درود بر انسان های صادق وخیرخواه ونیک اندیش
برای اصلاح پاره ای از امورات که ضروری بنظرمیرسدبازنگری درقانون اساسی چه صیغه ای هست اصلاًقانون اساسی که ازطرف خداوندوحی نشنده چیزی ساخته دست بشر است میشودتغیرکندویاحتی میشوداصلاًبه آن اعتننانکردکشورسوئیس اصلاًقانون اساسی نداردویکی ازمتمدن ترین کشورهای جهان است اقدامی میخواهند بکنند که چالش برانگیزباشددرموردآن رای گیری میکنند البته مردم آنجابامردم مااندکی متفاوت هستندآنهاهرچه میبینندوتحقیق میکنندرامیپذیرندماهرچه فقط میشنویم تفاوت ان میان ماه من تاماه گردون است بااین وجودمردم خوب وباهوشی داریم میشودآگاهشان کرد وخلاص دیگراینهمه فلسفه چینی برای چه؟
هیچ چیزی با خواسته های مردم مطابقت ندارد از سیاست گرفته تا اقتصاد و فرهنگ.
تحلیل که نبود یک داستانسرایی آبکی بود . متاسفم .
هر کار زوری واکنش منفی دارد.
جناب رفيق دوست ! رعايت حجاب با زور واكنش منفي همراه دارد !
---------------
نميدانم اين جمله را كجا شنيدم و يا كجا خواندم كه كسي گفته بود :
« تنها چيزي كه خدا از ما مي خواهد يك « قلب » است » !!
و استاد الهي قمشه اي هم گفته است :
« خداوند عارف عاشق مي خواهد نه مشتري بهشت » !!
و آورده اند كه پدري هر صبح با زور و اجبار پسرش را از خواب بيدار نمودي تا فريضه و نماز صبحگاهي به جا آوردي و پسر هر صبح با اجبار از خواب بيدار شدي و سريع وضوي بگرفتي و نماز را تند بخواندي و فوري به زير لحاف شيرجه برفتي براي ادامه خواب ! ... و اين چنين بود كار هر روز صبح پدر و پسر براي اداي فزيضه ! تا اين كه يك روز پدر شنيد كه پسر غافل از حضور پدر در نيت نماز چنين گفت :
« دو ركعت نماز مي خوانم از ترس لگد و توپ و تشر بابام الله اكبر » !
و اين طور شد كه پدر با شنيدن نيت نماز پسر ، به فكر فرو رفت و با خود تصميمي گرفت ! ... آيا ميدانيد تصميم كبري ... ببخشيد ... معذرت مي خوام تصميم پدر چه بود ؟
-- ما نميدانيم كه پدر چه تصميمي گرفت ! ... ببخشيد برادر ، نكنه شما طرفدار آزادي حجاب هستي ؟ بله ؟
-- نه برادر ! ... نه ... بحمد الله والمنه فاميل ما جد اندر جد همه طرفدار حجاب كامل يعني چادر ... بدون استثنا !
شما فكر ميكني بنده جرأت آن را دارم به عيال بگويم با مانتو بيرون برو ؟ ... حاشا و كلا ... مطمئناً عيال مرا از خانه بيرون خواهد كرد و خواهد گفت : هر جا دلت مي خواد برو ،فقط ديگه اينجا نيا !
--------
بله برادر ! يك قلب داريم آن را به خدا بدهيم و انشالله به قول استاد قمشه اي يك عارف عاشق براي پروردگار باشيم و نه مشتري بهشت و نه ترس از آتش دوزخ ، فقط و فقط عاشق خداوند !! ... آمين يا رب العالمين !
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۷
اجرای قوانین در مملکت ما متاسفانه با توجه به شرایط و احساس و سلیقه و برداشت افراد متفاوت است و برای یک جرم مشخص و در شرایط یکسان گاها چندین نوع مجازات از خیلی شدید تا بی تفاوتی و گذشت از جرم و مجرم اتفاق می افتد
اجرای قانون نباید سلیقه ای و مبتنی بر خوش آمدن و یا خوش نیامدن افراد باشد
مشکلات مملکت ما به خاطر عده ای از سیاسیون است که برای منافع خودشون و کسب رای هرموردی چه شرعی و چه قانونی را مبنی بر سلایق خودشون تفسیر و اجرا می کنند
درهیچ جای قرآن کریم صحبت از چادر مقنعه وروسری نشده است ومنظورخداوندازرعایت حجاب درقرآن مجید حجاب درونی است که آنهم فقط شامل خانمها نمی شود وزن ومردرا دربرمیگیردودرستش هم همین است بزورحجاب سرخانماکردن دین وایمان نمی آوردبلکه برعکس باعث بیزاری وگریزازدین وایمان میشود یک زن باایمان قبل ازاینکه کسی باوبگویدویابخواهدخودش حجاب درون وبیرونش رارعایت میکندواین آن چیزی است که خداوندکریم وعظیم می خواهدومی پسنددنه اجباروزوروتهدیدوتنبیه.
متاسفانه شما از نظريات انانى كه بايد مصاحبه شوند اطلاع رسانى نميكنيد
با كسانى مصاحبه ميكنيد كه اين اشخاص مطابق منافع شخصى و يا گروه خاصى دفاع ميكنند
با سلام
شاید بهترین جمله آقای رفیق دوست در این مقاله آن باشد که فساد از دولت است و نه از بخش خصوصی. تاجر از تاجر رشوه نمی گیرد.
من شخصا بیاد دارم که حدود پانزده سال پیش یک شرکت بازرگانی احداث کردم و. تصمیم گرفتم که با شرکتهای دولتی در امر تدارکات و خرید تجهیزات آنان با آنها وارد کار شوم. متاسفانه بلا استثنا تمام آنها و اغلب کارپردازان آنها برای همکاری با من تقاضای پرداخت رشوه میکردند. نتیجه امر آن شد که من شرکت خود را بوسیدم و گذاشتم کنار.
پاسخ ها
بیژن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۷
بنده هم عمریه در شرکت دولتی کار میکنم و شرکت ها و پیمانکاران خصوصی هم بلا استثنا در اولین تماس و بعد از سلام و علیک میرن سر اصل مطلب یعنی آمادگی برای پرداخت رشوه!
ما که نفهمیدیم اقای رفیقدوست چی گفتند! انصافا اگر چیز جدید و بدرد خوری گفتند شما برای من ترجمه کنید،انگار یک معمم رفته بالای منبر و حرفهایی میزنه که همه هزاران بار شنیدیم و میدونیم فقط شعار هست.مشگل کشور دقیقا مانند دو قطب اهن ربا شده هر هر دو هم را دفع میکنند!!! و گویا قرار نیست غیر از این باشه
خیلی جالبه ۳۰۰ ساعت جلسه جهت برخورد بابی حجابی گذاشته اند که اگر وقت این عزیزان درجای دیگر صرف میشد چقدر ما جلوتر بودیم به جای اینکارها بیایید بنشنید کجای قانون اساسی ایر اد دارد که حاکمان نمیتوانند انرا بعد از ۴۰ سال پیاده کنند واقعا جای تاسف دارد دم از انقلابی گری میزنیم مهمترین رکن واساس انقلاب هنوز پیاد ه نشده کل حاکمیت نگران حجاب است !! ببینید مردم چه میخواهند نه اینکه ائمه جمعه ویا فلان مسئول نطرش چیست به مردم برگردید بگذارید این نظام حفظ شود !
پاسخ ها
بیژن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۷
سیصد هزار ساعت هم جلسه راجع به مسایل و مشکلات اصلی بذارن, هیچ مشکلی حل نمیشه چون اینکاره نیستن. بحث حجاب هیچ تخصصی نمیخواد فقط تو خط و نشون کشیدن از هم سبقت میگیرن.
انسانها نه تنها بخاطر خود گناهانشان بلکه بخاطر اثرات جانبی آن نیز مسئولند و در درگاه خداوند باید پاسخگو باشند ، فکر نمیکنم از پدر مهسا امینی و رسانه های مزدور کسی گناهکار تر در این زمانه وجود داشته باشد ، چه خونها که از دروغ های آنها نریخت ، چه مادرها و خانواده ها که از هم نپاشید ، چه اموالی که نابود نشد ، چه پرده دری ها و گناهانی که رواج پیدا نکرد و چه کمرهائی که نشکست ، فقط بخاطر دروغ و دروغ و دروغ
متاسفانه همین افکار غلط مملکت را به اینجا رسونده
هنوزم داریم پافشاری میکنیم
ما نمیتونیم اسم دین خاصی را روی کشوز بگذاریم
و همیشه هم بخواهیم حفظش کنیم
فکر کنید تو علم هم میخواستیم بر سر همون اصول اولیه بمونیم و یا بر همین اصول الان بمونیم
موندن و تاکید بر روی یک فکر کردن قابلیت نیست
فکر کنید ما کلی اصولمون را تغییر داده بودیم و الان پیشرفته بودیم
جایگاه انقلاب و امام در ذهن مردم و در واقیعت چی بود
با اینکه دیگه اون اصول نبود ولی در ظرف تاریخی اونها محترم بودند چون امکان پیشرفت را فراهم کرده بود
الان برادران رایت که هواپیما را ساختند چقدر محترمند در حالی که هواپیماشون الان اصلا بدرد هیچی نمیخوره ...
ما امروز هم به استقلال و آزادی به معنای کامل آن رسیده‌ایم!!!!! کدوم استقلال و کدوم آزادی ؟
الان که شدید مستعمره روسیه و چین !!! بدون اجازه اونها آب نمی خورید و قراردادهاتون با چین و روسیه هم اینقدر مشکل داره که محرمانه هست و مردم اجازه دسترسی ندارند!!!!

آزادی هم که هر کی مخالف شما حرف برنه ممنوع الکار و ممنوع الخروج و زندانی می شه ؟
مساله حجاب مساله درآمد از جریمه آن است که اگر پیگیری نشود این درآمد خوب و راحت از بین می رود.
مسئله حجاب به کسی ربط نداره ول مسئله گرانی و تورم به شماها ربط داره پس حرف نزنید
حالا هم مستعمره چین و روسیه شده ایم
تابی مشتری 20 ساله ات هستم وسر از معیارهای غیرقابل انتشارت درنیاوردم.پیامهای تندتر ازپیام منو منتشر کردی. اینکه تو پیام نوشتم مسئولان خودشون درمسئله حجاب دچارتناقضند سایت تابناک هم درمعیارهای انتشارنظرات مردمی دچارتناقض است.حداقل اینو منتشرکن.
حجاب واجب است و حاکمیت نیز موظف است ضوابط اجتماعی و اسلامی را پیاده سازی کند
کسانی که با این امر مخالفت میکنند فردای قیامت چه پاسخی در پیشگاه خداوند متعال دارند؟
کسانی که قانون حجاب را با اختلاس مقایسه میکنند، آیا اختلاس درملا عام است که پلیس با آن برخورد کند؟ آیا اختلاس هایی که شناسایی شده اند در مراجع قضائی تشکیل پرونده داده نشده است؟ چند نفر به جرم اختلاس در حال حاضر دارند محکومیتشان را میگذرانند؟
پاسخی برای فردای قیامت حاضر کنید
نظرات من درآوردی بسیاری داده شده طرف مدعی است که درقرآن ایه درخصوص حجاب نداریم عزیزم ازچیزی که اطلاع نداری نگو این اشاعه وترویج غلط از قرآن است
رحمت بر پدر آدم چیزفهم
اگر آقازاده ها و برخی مسئولین و مدیران در برابر قانون مصونیت نداشتند و از ابتدا فامیل بازی و مصلحت اندیشی جای قانون رو نمی گرفت این همه رانت و فساد ایجاد نمی شد و این همه نارضایتی اقتصادی شکل نمی گرفت
همین رفیق دوست چقدر در خروج از صراط مستقیم مردم و انقلاب نقش دارد؟
باین بی خردان افراطی بی سواد در مجلس باید نگران بود که سخنان و مصوباتشان باردیگر جامعه را متشنج نماید.آخر اون آقایی که میاد از طرح جریمه ۳ میلیاردی صحبت میکند ،نشان میدهد که اصلا با احکام قرآن و شرع بیگانه است.شاید بودجه دولت را میخواهند ازاین طریق تامین کنند.
با سئوال‌های انحرافی وجوابهای انحرافی تر میتونید خودتون و دیگران رو مشغول کنید و همینطور شعبده بازی آقای رفیق دوست با برجسته کردن قسمتی و نادیده گرفتن قسمتی از مشکلات، واقعا میشه درستش کرد، چرا درست نمیکننن ، موندم .
در صورتی که در دراز مدت حتی به نفع مافیای پول و ثروت هم میشه ، اگه بخوان!!!
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی