بازدید 6609
رییس کل سازمان نظام پزشکی تشریح کرد:

افزایش شاخص طول عمر ایرانیان پس از انقلاب / رتبه چهارم جهان در در زمینه تولید دارو‌های پیشرفته و نوترکیب / کاهش اعزام بیماران به خارج از ۱۱ هزار تن در سال به صفر

۹۷ درصد شهر‌های ما مراکز درمانی دارند. تا سال ۶۵ در کشور ۵ هزار پزشک خارجی داشتیم که هر یک ۲۵۰۰ تا ۵ هزار دلار حقوق می‌گرفتند که ما از این موضوع عبور کردیم. سالانه ۳۶۰۰ نیروی متخصص ذیل ضریب کا در مناطق محروم توزیع می‌شوند، مناطق محروم همچنین با نیرو‌های بومی اداره می‌شوند و درصد قابل توجهی از ظرفیت به نیرو‌های بومی اختصاص یافته است.
کد خبر: ۱۱۶۳۱۴۵
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰ 08 February 2023

افزایش شاخص طول عمر ایرانیان پس از انقلاب/ هیچ بیماری به خارج اعزام نمی‌شودرییس کل سازمان نظام پزشکی ضمن برشماری دستاورد‌های انقلاب اسلامی در حوزه پزشکی، نظام شبکه و مراقبت‌های اولیه سلامت در ایران را از الگو‌های موفق در جهان خواند و گفت: این الگوی موفق در کشور‌های دیگر دنیا تدریس می‌شود.

به گزارش «تابناک»؛ دکتر محمد رئیس‌زاده ضمن گفت: شاخص طول عمر ما پس از پیروزی انقلاب از ۵۵ سال به ۷۷ سال رسید که اکنون حتی از میانگین جهانی هم بالاتر است. قبل از انقلاب شاخص ما از میانگین جهانی پایین‌تر بود، در سال ۶۷ به آمار جهانی رسیدیم و از دهه ۷۰ به بعد حتی طول عمر در ایران از میانگین جهانی فراتر رفت.

وی افزود: در بحث مراقبت اولیه سلامت و گسترش نظام شبکه، ما جزو الگو‌هایی موفق در جهان هستیم. ۳۵ هزار بهورز را در بیش از ۱۹ هزار روستا مستقر داریم که مراقبت اولیه انجام می‌دهند که این عدد قبل از انقلاب ۲۵۰۰ نفر بوده است. این الگوی کشور ما به عنوان الگوی موفق حتی در کشور‌های دیگر دنیا تدریس می‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: در کنترل بیماری سل، وبا و مالاریا موفق به ریشه کنی شدیم، در حالی که هنوز کشوری مانند نیجریه مرگ و میر بسیار بالایی از نظر مالاریا دارد که حتی درخواست داشتند ما الگوی موفق خود را آنجا پیاده کنیم.

او ادامه داد: در مورد پوشش واکسیناسیون ما از ۲۵ درصد پوشش واکسیناسیون پیش از انقلاب به ۹۹ رصد پوشش واکسیناسیون رسیدیم و حتما جزو کشور‌های اول هستیم. باید گفت که در بحث هپاتیت بی، میانگین دسترسی کودکان تازه متولد شده به این واکسن در دنیا حدود ۴۴ درصد است، اما ما میزان دسترسی ۱۰۰ درصدی فراهم کردیم و همه کودکان تازه متولد شده علیه هپاتیت بی واکسینه می‌شوند و به همین دلیل، شاخص ابتلا به این بیماری در ایران از میانگین جهانی پایین‌تر است.

رئیس‌زاده با اشاره به کاهش مرگ و میر‌ها پس از انقلاب، اظهار کرد: مرگ و میر نوزادان، مادران باردار و... پس از انقلاب تا ۱۰ برابر کاهش یافته است. مرگ و میر نوزاد زیر یک ماه از ۱۰۰ تن در هر ۱۰۰۰ تولد زنده به ۸ تن در هر ۱۰۰۰ تولد زنده و یا مرگ مادران هنگام زایمان از ۲۰۰ در هر ۱۰۰ هزار به ۲۰ در هر ۱۰۰ هزار رسیده است. البته همین آمار هم باید سعی شود که به صفر نزدیک شود. در زمینه دسترسی درمانی، قبلا ۳۰ تا ۳۷ درصد شهر‌های کشور بیمارستان و مرکز درمانی داشتند که این آمار اکنون به ۹۷ درصد رسیده است.

وی با افتخارآمیز خواندن تغییرات رقم خورده در حوزه نیروی انسانی گفت: آمار پزشکان در کشورمان اکنون بالاتر از ۱۵۰ هزار تن  است، درحالی که این آمار اوایل انقلاب ۱۳ هزار تن بود. دیگر پزشک خارجی هم در کشور نداریم. سرانه پزشک به هر ۱۰ هزار نفر ۴ یا ۴.۵ پزشک بود که اکنون به بالای ۱۵ رسیده و این درحالی است که جمعیت کشور تا ۲.۵ برابر رشد یافته و این سرانه تا ۳.۵ برابر بیشتر شده است.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور افزود: تعداد دانشکده‌های پزشکی، دندانپزشکی و پیراپزشکی تقریبا ده برابر شده و از ۷ دانشکده پزشکی به ۶۷ دانشکده پزشکی ارتقا یافتیم و از ۳ دانشکده دندانپزشکی به ۴۴ دانشکده دندانپزشکی و از ۳ دانشکده داروسازی به ۲۲ دانشکده داروسازی ارتقا یافتیم و میانگین نزدیک ده برابر شده است. برای رشته‌های PHD مرتبط با حوزه سلامت تا سال ۱۳۵۸ تعداد دو فارغ التحصیل داشتیم، اما اکنون بیش از ۱۱۰۰ دانشجو داریم.

وی در ادامه گفت: در حوزه بانوان الان ۶۰ درصد فارغ التحصیلان در کارشناسی ارشد مربوط به سلامت ما بانوان هستند؛ درحالی که آمار قبلا زیر ۲۰ درصد بوده است. در مقطع دکترا نیز از ۱۲ درصد به ۵۲ درصد رشد داشتیم. همچنین پژوهشگران خانم در حوزه سلامت از ۱۸ درصد به ۴۱ درصد افزایش یافته است. استاد تمام‌های ما تا قبل از سال ۷۰ تعداد ۱۸ تن بود، اما اکنون ۲۵۵۲ استاد تمام در هیات علمی داریم و اعضای هیات علمی هم ده برابر شده است.

رئیس زاده ادامه داد: تا قبل از دهه ۷۰ سالانه ۱۱ هزار اعزام بیمار به خارج از کشور داشتیم و برای هر یک میانگین ۱۰ هزار دلار هزینه می‌شد. تا سال ۱۳۶۷ نزدیک ۵۰۰۰ پزشک خارجی داشتیم و هر یک میانگین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار حقوق می‌گرفتند؛ اکنون پزشک خارجی نداریم و هیچ‌ بیماری به خارج اعزام نمی‌شود. این رشد نیروی انسانی حداقل ۱۲ هزار میلیاردتومان در سال صرفه جویی ارزی ناشی از توسعه کمی و کیفی نیروی انسانی است.

او به رشد حوزه دارو و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و افزود: مجموع صرفه‌جویی ارزی خودکفایی دارو نزدیک ۶۰ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان است.

افزایش شاخص طول عمر ایرانیان پس از انقلاب/ هیچ بیماری به خارج اعزام نمی‌شود

رییس زاده، تاکید کرد: در عرصه بین‌المللی حوزه پزشکی نیز کشور ما افتخارآفرین است. در واقع هم در داخل خودکفا بودیم هم خدمات ما در دنیا استاندارد شناخته شده است. همه این افتخارات حاصل تلاش اساتید، مدیران و دانشجویان و... سلامت کشور بوده است. اینکه می‌گویند چرا وزیر بهداشت باید پزشک باشد، ما میگوییم، چون این دستاورد‌ها با حضور وزیران پزشک به دست آمده است. این موفقیت‌ها حاصل زحمات مدیران حوزه بهداشت و درمان کشور بود که حتی حوزه سلامت در زمان دفاع مقدس را هم مدیریت کردند که رهبر معظم انقلاب فرمودند پزشکان در دوران جنگ روسفید بیرون آمدند.

او ادامه داد: جامعه پزشکی ما در شرایطی این دستاورد‌ها را رقم زده که با بحران‌هایی مثل جنگ مواجه بوده است. پزشکان ۵۲۰ هزار مجروح طی هشت سال دفاع مقدس را درمان کردند و ۱۰۰۰ عمل جراحی نجاتبخش داشتند، ۱۰۰ هزار مصدوم شیمیایی را در حالی درمان کردند که کوچک‌ترین تجربه‌ای در این زمینه نداشتند و خودشان به کسب توانمندی پرداختند. بیش از ۵۳ بیمارستان صحرایی و ۳۲ نقاهتگاه را اداره کردند. رکورد رساندن مجروح به بیمارستان در دنیا ۴۵ دقیقه بود که در دوران دفاع مقدس ۲۵ دقیقه شد، چون جراحان ما بیمارستان صحرایی را در نزدیک‌ترین نقطه به خطوط مقدم احداث می‌کردند و بعضا حتی در حال جراحی، بیمارستان هم بمب باران می‌شد.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور تاکید کرد: در همه جنگ‌های بزرگ دنیا، اپیدمی‌های واگیر نقش مهمی در بهم ریختن اوضاع جنگ داشتند، اما در جنگ کشور ما این درگیری رخ نداد که این هم به علت فعالیت نیرو‌های بهداشت بود که رصد شبانه روزی داشتند. در حوزه جبهه مقاومت از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶ بیش از ۶۰۰ تن از کادر درمانی، داوطلبانه حضور یافتند و در نزدیک‌ترین خطوط به داعشی‌ها فعال بودند و این درحالی بود که ترکیب ارائه خدمت خودمان هم برهم نریخت. حتی تعداد داوطلبان بیش از نیاز هم بود.

وی تصریح کرد: در مورد کرونا در هیچ لحظه‌ای کمبودی از نظر کادر درمان نداشتیم و دوستان فداکارانه وارد شدند. پزشکی که خود در بیمارستان بستری بود، اما به دلیل نیاز به او به اتاق عمل رفت و پای کار ایستاد.

رییس زاده درخصوص آموزش نیروی پزشکی نیز تصریح کرد: در این زمینه کیفیت حرف اول را می‌زند. ما با سخت گیرانه‌ترین روش‌های کیفی آموزش داده‌ایم و هیچگاه از استاندارد نکاستیم. این روند باید ادامه داشته باشد، حق نداریم فارغ‌التحصیل پزشکی کم کیفیت تربیت کنیم، چون با جان مردم سر و کار داریم. ظرفیت آموزش باید با رعایت استاندارد کیفی افزایش یابد. مردم باید به کادر درمانی اعتماد داشته باشند. اکنون سالانه بیش از ۴۰۰۰ متخصص هر سال فارغ التحصیل می‌شوند و بیش از ۱۷۰۰ متخصص و فلوشیپ فارغ التحصیل می‌شوند که کار کمی نیست.

او ادامه داد: تعداد تخت‌های بیمارستانی کشور از ۵۰ هزار به ۱۵۰ هزار تخت رسیده است. همین الان برای احداث یک تخت بیمارستانی نزدیک ۱۰ میلیارد هزینه لازم است و اصلا کار کمی نیست. تعداد تخت‌های آموزشی به بیش از ۶۵ هزار رسیده است. در سال ۹۰۰ میلیون خدمت بهداشتی_درمانی در کشور ارائه می‌شود. ۷۰۰ میلیون نفر خدمت در سال برای بخش خصوصی است و ۱۷ درصد تخت‌های ما برای این بخش است و از ۸ میلیون بستری سالانه ۱.۵ بستری برای بخش خصوصی است. در کرونا هم ۲۵ درصد بیماران به این بخش مراجعه کردند. در میان این آمار بالا، میزان تخلفات جامعه پزشکی پایین است؛ هرچند این به معنای دفاع نیست و حتی یک مورد هم پیگیری می‌شود و تا ۸۰ درصد به نفع بیمار حکم صادر شده است و ما به فکر مردم هستیم.

وی افزود: ما در زمینه تولید دارو‌های پیشرفته و نوترکیب جزو چهار کشور برتر دنیا و در بحث تولید سلول‌های بنیادی جزو سه کشور اول دنیا هستیم و بیش از ۷۰۰۰ پیوند کبد در این چند سال داشتیم و در مورد کاشت حلزون جزو پنج کشور برتر دنیا و در بانک قرنیه جزو کشور‌های اول دنیا هستیم. در حوزه جراحی عروق الان در ۲۶ مرکز استان مرکز جراحی عروق داریم. در خصوص پیوند قلب طی دو سال کرونا ۶۹ پیوند موفق قلب اطفال داشتیم که در آن دو سال ما مقام اول دنیا را داشتیم.

رییس کل سازمان نظام پزشکی، ادامه داد: در بحث پیوند اعضا ما رتبه چهارم دنیا را داریم و پیوند کبد، پانکراس، روده، ریه، قلب و ریه همزمان افتخار آفرینی کردیم. در پیوند مغز استخوان حتما جزو سه کشور برتر دنیا و همچنین در زمینه درمان ناباروری جزو کشور‌های اول دنیا هستم.

وی افزود: نیروی انسانی پژوهشی ما در سه دهه گذشته بیش از ۲۶ برابر شده و جایگاه علمی ما در حوزه پزشکی چه کمی و چه کیفی ۱۵ یا ۱۶ است؛ درحالی که در سال ۱۳۵۸ این رتبه ۱۰۱ بود. در ابتدای دهه ۹۰ در حوزه میزان رشد مقالات علمی ما رتبه اول را آوردیم؛ بنابراین، ما می‌توانیم در تولید دانش پزشکی به مرجعیت علمی در دنیا برسیم و کتاب‌های رفرنس علوم پزشکی را ما بنویسیم، چون ظرفیت این کار در زمینه نیروی انسانی وجود دارد.

او تاکید کرد: اکنون فارغ‌التحصیلان ما در دنیا برجسته هستند. موضوع مهاجرت از یک منظر باعث حساسیت ما است و از یک منظر هم نشان از نقطه قوت ما در تربیت نیروی انسانی دارد که وقتی به آنجا می‌روند جزو چهره‌های علمی می‌شوند و این نشان می‌دهد توان پزشکان ما بسیار بالاست.

رئیس زاده تاکید کرد: در بحث مهاجرت نباید بزرگنمایی شود، چون این کار به ضرر جامعه پزشکی است. برخی آمدند در بعضی ارگان‌ها از این بزرگنمایی علیه ما استفاده کردند. این در حالی است که به لحاظ نیاز ما حتی خروج یک نیروی متخصص ضرر است و این‌ها سرمایه‌های ما هستند، اما این روند از قبل بوده است.

وی با اشاره به اینکه مهاجرت از قدیم وجود داشته است، توضیح داد: قبل از انقلاب فارغ التحصیل دوره تخصص اکثرا در خارج از کشور تحصیل می‌کردند، اما الان همه در داخل تحصیل می‌کنند. این نکته قابل توجه است که آمار مهاجرت رشته پزشکی در مقایسه با سایر کشور‌ها بسیار پایین‌تر است و قدر مطلق آمار مهاجرت پزشکان نگران کننده نیست.

رئیس‌زاده بیان کرد: اکنون بیش از ۶۵۰۰ دانشجوی خارجی از ۵۰ کشور دنیا به هزینه خود در دانشگاه‌های علوم پزشکی ما در حال تحصیل هستند و این نشان می‌دهد اوضاع چقدر نسبت به گذشته تفاوت کرده و توان آموزشی ما بالاست، اما باید این توانمندی تقویت شود. زمانی جزو هیچ یک از ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا نبودیم، اما الان دانشگاه‌های ما در این رنکینگ آمده‌اند.

او درباره گردشگری حوزه سلامت، تصریح کرد: در این زمینه تا ۱۰ درصد گردشگری سلامت دنیا را می‌توانیم جذب کنیم، اما زیرساخت ارتباطی درستی نداریم.

وی درباره حوادث اخیر کشور، توضیح داد: در قضایای اخیر جامعه پزشکی ما به بهترین شکل و با تدبیر و درایت برخورد کردند و این درحالی بود که خیلی‌ها تلاش کردند، این جامعه را دچار چالش و تنش کنند. پزشکان در هیچ زمانی ارائه خدمت درمانی را متوقف نکردند؛ با این که از خارج و داخل برخی تلاش می‌کردند، این عزیزان را به اعتصابات تشویق کنند، ولی ناموفق بودند.

رییس کل سازمان نظام پزشکی در بخش دیگری از سخنانش در زمینه فعالیت مطب‌ها نیز گفت: در زمینه مطب‌ها کار خوبی که امسال در راستای قانون تسهیل شرایط کسب و کار انجام شد این بود که میزان امتیازات لازم برای تاسیس مطب را در پنج کلانشهر تقلیل دادیم که با امتیازات دوران طرح بتوانند این کار را انجام دهند. انتظار ما این است که به دنبال این تصمیم درخواست تاسیس مجوز مطب بیشتر هم بشود.

او با تاکید بر اینکه آمار بالایی در بحث ترک تحصیل در دوره رزیدنتی وجود ندارد، اظهار کرد: این موضوع هر ساله وجود دارد، اما آمار بالا نیست. در زمینه آزمون‌های دستیاری نیز محدودیت‌ها برداشته نشده و افزایش‌ها افزایش یافته است، اما ما به هیچ عنوان کیفیت و استاندارد آموزشی را تقلیل نمی‌دهیم.

وی درباره وضعیت توزیع پزشک در مناطق محروم تصریح کرد: تا زمانی که پزشک خانواده راه‌اندازی نشود، کمبود پزشک حل نخواهد شد، چون نمی‌توان در تک تک روستا‌ها تمام پزشکان فوق تخصص را داشته باشیم، زیرا عقلانی و امکان پذیر نیست. در هیچ جای دنیا نیاز‌های درمانی با نیرو‌های متخصص برطرف نمی‌شود. ما نمی‌توانیم به افراد متخصص پرداخت ثابت داشته باشیم و افرادی که در شهر کوچک مشغول به کار می‌شوند با کمبود بیمار مواجه می‌شوند، این کار منجر به افزایش درمان القایی می‌شود؛ بنابراین باید نظام ارجاع راه‌اندازی شود.

او تاکید کرد: برخی از درمان‌ها مانند پیوند کبد یا مغزاستخوان در تهران انجام می‌شود و به صرفه نیست که این درمان‌ها در همه شهر‌ها ارائه شود، درمانی مانند پیوند استخوان را نمی‌شود در همه کشور راه‌اندازی کرد؛ از سویی مباحث فرهنگی و روانی باعث شده است که بیماران تصور کنند در پایتخت بهتر درمان می‌شوند. از سویی تراکم پزشکان در تهران بیشتر از سایر شهر‌ها است که باید زیرساختی انجام شود تا این امر اصلاح شود و همچنین اجرای بسته ماندگاری پزشکان کمک زیادی به ماندگاری پزشکان خواهد کرد.

وی درخصوص ارائه خدمات نظام پزشکی به پزشکان گفت: خدمت اصلی نظام پزشکی در قانون مصوب مجلس آمده است، سازمان باید از حقوق شاغلین دفاع کند، روابط بین شاغلین را تنظیم و از حقوق بیماران دفاع کند. صندوق رفاه نظام پزشکی تسهیلات را ارائه می‌دهد، اما منابع ما کفاف خرید تجهیزات را نمی‌دهد و اداره همین وضعیت فعلی نیز دشوار است.

وی درباره تعرفه‌های پزشکی در سال ۱۴۰۲ نیز بیان کرد: شورای عالی بیمه تعرفه‌ای تصویب کردند که باید به تایید سازمان برنامه و بودجه برسد و درخواست اول ما این است که حداقل قبل از پایان سال ابلاغ شود و مراکز درمانی تکلیف مشخصی داشته باشند.

رئیس‌زاده بیان کرد: ۹۷ درصد شهر‌های ما مراکز درمانی دارند. تا سال ۶۵ در کشور ۵ هزار پزشک خارجی داشتیم که هرکدام ۲۵۰۰ تا ۵هزار دلار حقوق می‌گرفتند که ما از این موضوع عبور کردیم. سالانه ۳۶۰۰ نیروی متخصص ذیل ضریب کا در مناطق محروم توزیع می‌شوند، مناطق محروم همچنین با نیرو‌های بومی اداره می‌شوند و درصد قابل توجهی از ظرفیت به نیرو‌های بومی اختصاص یافته است. افزایش ظرفیت بدون اصلاح زیرساخت کمک کننده نیست و اگر بومی گزینی و بسته ماندگاری اجرا نشود پزشک در منطقه محروم نمی‌ماند و باید زحمات پزشکان جبران و ماندگاری آن‌ها انتخابی شود. بخشش مالیات و تامین مسکن و بومی گزینی و ارائه تسهیلات از جمله این موارد است.

وی افزود: راهکار مدیریت هزینه، نظام ارجاع و پزشک خانواده است. اجرای پزشک خانواده باید منجر به افزایش شاخص بهداشت و درمان شود، حتما مشکلات زیرساختی استان فارس و مازندران باید بررسی شود و زیرساخت‌های این طرح را تکمیل و سپس اجرایی کرد. درحال حاضر از جزییات تکمیل این طرح اطلاعی ندارم. قیمت تمام شده خدمات، دیده شدن تعرفه واقعی و مراقبت از بیمار از جمله مواردی است که باید اجرایی شود. سرانه پزشک خانواده باید به گونه‌ای دیده شود که پزشک خانواده تماما در اختیار طرح باشد و کار دیگری در کنارش انجام ندهد، اما اگر هزینه واقعی نباشد، پزشک ممکن است برای تامین هزینه‌های خود و اداره مطب کار دیگری هم انجام دهد که دیگر پزشک خانواده نیست.

رییس کل سازمان نظام پزشکی، گفت: پزشکانی که اکنون فارغ التحصیل می‌شوند، توانمندی ارائه خدمات پزشک خانواده را دارند و پزشک عمومی ما برای این کار به اندازه کافی توانمند است و حتی بیش از نیاز ما توانمند هستند.

وی افزود: بیمه‌ها باید مکلف شوند که با پزشکان و مراکز درمانی قرارداد ببندند که بهتر است و این پیشنهاد ما بود که حتی در بودجه ۱۴۰۲ هم بیاید. اما از این سمت مقبول نیست که به پزشک بگوییم بیاید با بیمه‌ای که بعضا ده ماه معوقه دارد قرارداد ببندد. باید شرایط دو طرف بررسی شود، اما اینکه پزشک موظف شود فرم قراردادی برای ده سال قبل را امضا کند قابل قبول نیست. نباید اینگونه باشد که هرچه بیمه‌ها گفتند، پزشکان امضا کنند.

او درباه تجویز دارو توسط پزشکان، بیان کرد: اینکه بخواهیم کمبود دارو و سرم را به تجویز پزشکان ربط دهیم کاملا نادرست است. افزایش تجویز سرم در این فصل جز در تناسب با افزایش بیماری‌هایی نظیر آنفلوآنزا و کرونا دلیل دیگری نداشته است. در سال‌های قبل هم تجویز غیر منطقی وجود داشته است، اما مشکلی رخ نمی‌داد، این آمار امسال هم تغییر خاصی نداشته است که روند کمبود مقطعی دارو را به آن ربط دهیم.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۷
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۷۹
شاخص افزایش طول عمر و بریز دور .شاخص شادی و خوشحالی مردم و دنبال کنید . یه سر به مطب دکترهای اعصاب و روان بزنین . یه نگاه به نزاعهای خیابانی که مردم اینقدر بی اعصاب شدن که با کوچکترین حرفی از کوره در رفته و بهم میپرن . آمار طلاق و ازدواج و خانوده های از هم پاشیده رو نگاه کنید . آمار فرزند اوری و مهاجرت . بعد بیایین از دستاوردها بزارین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
این افزایش عمر به خاطر پیشرفت علم پزشکی در جهان است. قبل از انقلاب نه سونوگرافی بوده، نه ام آر آی و نه سیتی اسکن و نه هزار و یک نوع آزمایش و متد تشخیص و درمان.
شما چرا همه این پیشرفتهای جهانی را به نفع خود مصادره کرده اید؟؟؟
تام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
این مطالب فقط آمارهای مسئولینی است که در اتاقهایشان نشسته اند و از جایی خبر ندارند
متاسفانه آمار فوتی های ناشی از بیماری های صعب العلاج به شدت بالا رفته و ناتوانی در خرید دارو موجب فوت بسیاری از بیماران شده همچنین بالا بودن قیمت ارز در کشور و عدم تخصیص آن توسط وزارت بهداشت به بیماران هم موجب شده مردم برای درمان نتوانند از کشور خارج شوند و به سمت خرید داروهای ایرانی بی
خاصیت بروند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
اگر شما یک گام پیشرفت کرده اید دنیا صد تا گام برداشته.
آریا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
به دلیل همین پیشرفت ها بود که مسئولین و کادر درمان همگی سهمیه واکسن اسپوتنیک داشتند و در حالی که همه واکسن اسپوتنیک تزریق کرده بودند ،تبلیغ واکسن ایرانی میکردند
ربنا
| Brazil |
۱۵:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
چند سال پیش هوای اکثر شهرهای ایران به شدت آلوده شد بجز شیراز ، چون شهر شیراز همواره وزش باد داریم . و معمولا هوای پاک دارد . شهردار شیراز چند ماه بود انتخاب شده بود و در یکی از سخنرانی هایش با غرور گفت ما مکانیزم پیچیده آیی را برای هوای پاک شهر شیراز انجام داده ایم . البته تقصیر نداشت چون شیرازی نبود .
ناشناس
| Germany |
۱۶:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
واقعا عجیبه که با اینهمه پیشرفت کشور همه دارن مهاجرت می‌کنند مخصوصا تحصیلکرده ها، بنظرم برخی مسولین حواسشون نیست فرزندانشون در اروپا و آمریکا و کانادا تشریف دارند، از زبان اون طفل معصوم ها وضعیت کشور رو گزارش میدن
اعزام بیماران به خارج که دیگه صفر نشده
مثلا اعزام آیت اله شاهرودی یا همین وزیر نفت قاسمی یا خیلی از حضرات دیگه
البته اگه منظورتون مردم عادی هست؟ بله خیلی وقته صفر شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
احسنت واقعا گل گفتی
انتظار کمی تفکر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
خب البته به احتمال برای صفر شدنش هم می تونه این باشه که مردم پول ندارن که برای معالجه به خارج از کشور بروند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
یه سوال از وزیر بهداشت فعلی: شما در توریسم درمانی
چقدر موفق بودی؟
داداش اعزام نشدن بیماران دلیل بر بدبختی پایین آمدن درامد ودارایی مردمه .دلار برگرده به زمان اول انقلاب بعد ببین مردم ترجیح می دهند برن خارج یا تومملکت خودشون رو درمان کنند . بعدش امید به زندگی رو برید از98 درصد مردم بپرسید نه ازاون 2 درصد متمکن جامعه .دولت بیاد اعلام کنه سنوات وپاداش پایان خدمت بازنشسته هارونداره بده بهتره ازاینکه که بگه امید به زندگی بالارفته ومی خوام سن بازنشستگسی رو بالا ببریم مردم اگه بگید پول ندارید بهتر می پذیرند ....داداش مردم حالیشونه
خیلی ممنون . ولی نکنه توقع داشتید وقتی همه دنیا طی این چهل سال با سرعت در حال پیشرفت بود ما باید درجا میزدیم؟
اگه ميبيني كسي ازمردم عادي براي درمان اعزام به خارج نميشه به خاطرگرلني دلاراست!
هرچی آمار بدید هیچکی باور نمیکنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
آمارهای حیرت انگیز و موجب احساس غرور و بالیدن به خود!!! مگه نه؟
کمبود پرستار مرد
: )))))))))))))))
احسنت بر شما

شاخص طول عمر در همه کشورهای جهان رشد داشته و در این زمینه رشد کشور ما نسبت به بقیه کمتر است که البته با توجه به تاثیر جنگ هشت ساله منطقی به نظر می رسد

در خصوص تولید دارو متاسفانه یک مراجعه به داروخلته برای داروهای بسیار ساده کاملا موید صحبت های ایشان است!!!!!!!!!!!!

در خصوص اعزام به خارج که امار به صفر رسیده هم جای خوشحالی است البته حداقل کاش ایشان اخبار را دنبال می کردند که مدتی پیش مرحوم قاسمی وزیر محترم در کشور جین فوت سدند و البته بسیاری از مسئولین دیگر که خبر درمان ایشان در کشورهای دیگر به گوش مردم رسیده است
شما صبر کن وقتی همه پزشک ها و پرستار ها رو فراری دادی امار بده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
این آقا جرات ندارد آمار تکان دهنده مهاجرت پزشکان را به دلایل اقتصادی و ... بدهدو دلش خوش است به پزشکان بی سواد سهمیه ای که دست ملک الموت را از پشت بسته اند به خصوص پزشکان بقیه اله
به دلیل دردسینه به بیمارستان امام اردبیل(بیمارستان مرکزی استان) مراجعه کردم دختربچه ای که از پزشک بودنش تعجب کردم نوارقلبمو نگاه کرد وگفت مشکوکه و ماجراهایی که درکامنت نمیگنجد. بعدازظهربه متخصص قلب مراجعه کردم گفت نوارقلب سالمه ولی پارازیت داره که پزشک بیمارستان بدلیل بیتجربگی نتونسته تشخیص بده.خیلی خلاصه :1. پزشک اورژانس بیمارستان مرکزی استان یک پزشک کاملا بی تجربه 2.این بیمارستان یک دستگاه نوارقلب 300-400 میلیونی استاندارد ندارد ویک دستگاه انالوگ 20-30 میلیونی که اغلب اشتباه وبا پارازیت ثبت میکند دارد. وزیربهداشت هم چندروز پیش گفت ازلحاظ شاخصهای بهداشتی از اروپا بالاتریم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
من فروشنده تجهیزات پزشکی هستم.گرانترین نوارقلب حدود120 میلیونه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
مگه دروغ گفته؟.به آمار کرونا نگاه کن به نسبت جمعیت کشورهای پیشرفته اروپایی چندبرابرما مبتلا دارن به لطف مهندسانی چون نمکی وعین الله وخانوم دکتر زهره الهیان
من سه هفته است نتوانستم قرص انالاپریل پیدا کنم که یک قرص معمولی برای کنترل فشار خون است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
داروی پرتوزوماب هم اصلا نیست.وچون اسما تولیدداخلی دارد با عنایت به قانون زوری ممنوعیت واردات داروهای دارای مشابه داخلی اجازه واردات هم نمیدن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
جالب که 170 تولیدکننده دارو داریم که امریکای بزرگترین تولیدکننده داروی جهان اینهمه کارخانه داروسازی ندارد.
اعلام آمار صفرشدن اعزام بیماربه خارج از 11000 درسال شبیه امار صفرشدن امارواردات خودرو از 100 هزارقبل انقلاب است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
همان رستم قاسمی که به چین رفت را حساب می کردند صفر نمی شد. مسئولین معمم بماند.
هر چند عملکرد سیستم بهداشتی در جلوگیری از مرگ و میر موثر است ولی افزایش شاخص طول عمر ایرانیان بیش از آنکه تحت تاثیر عملکرد پزشکان باشد، به عوامل دیگر از جمله پیشرفت تکنولوژی و علم بستگی دارد. البته با توجه به محدودیت های خود ساخته داخلی و مشکلات اقتصادی شدید، امروزه خیلی از از ایرانیان متاسفانه به امکانات پیشرفته و به روز تکنولوژیک و علمی دسترسی ندارند.
این مشکلات باعث کاهش شدید کیفیت زندگی عموم مردم، بروز ناباروری، مشکلات روحی و روانی، مشکلات سالمندی، مشکلات ازدواج و تجرد، و ... شده است.
کیفیت زندگی ناسالم عموم مردم ایران افتخار ندارد.
آقای رییس زاده ! برخی افراد و کارکنان در خود سازمان نظام پزشکی زیرمیزی سکه و دلار میگیرند تا برخی مجوزها و رسیدگی ها رو در هیات انتظامی جلو ببرند .
مریض بدبخت پول نداره با این قیمت دلار بره خارج معالجه اینا به حساب خودشون میذارن
جناب دکتر... این حرفا تمام خرجش از جیب پزشک ها بوده با این ویزیت زیر دو دلار که در جهان نمونه نداره.... مطب های خصوصی پزشکان عمومی یکی بعد از دیگری ورشکست شدن و دارن بسته میشن و امکان پرداخت حتی هزینه های مطب رو ندارن چه برسه به زندگی...کرسی های تخصصی و فوق تخصصی خالی هستن و جریان مهاجرت پزشکان به خارج از کشور با قدرت ادامه داره... تمام این شاخص ها که گفتین بزودی برمیگرده سر جاش
روزی که اراذل و اوباش فضای مجازی به پزشک های این مملکت توهین می کردن و بیمه ها به کمک دولت و رسانه های سخیف ویزیت پزشک ها رو زیر تورم که هیچ بلکه زیر خط فقر نگه داشتن باید فکر این روزها رو میکردین... حالا متاسفانه وقت خوشه چینی از سیاست های اشتباهه... مگر اینکه فکر درستی براش بشه وگرنه با این ویزیت ها دیگه نباید به شاخص ها افتخار کرد
ایا واقعا کسی هم هست این امار رو باور کنه
دور و بر ما که تا صد فرسخی کسی باورش نمیشه
شما ها هم الکی دارید خودتونو خسته میکنید
وزیر سابق نفت برای درمان به چین رفت.
آیت الله شاهرودی برای درمان به آلمان رفت.
و ...
سری به سایت ویکی لیکس بزنید.
امارات بیابون بود و حالا شده قطب گردشگری دنیا
پاسخ ها
ناشناس
| Austria |
۱۴:۳۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
عالی گفتی
مسئولین خوبه که شرایط فعلی کشور را با زمان سلجوقیان مقایسه نمی کنند
قطعا شاخص طول عمر زیاده شده ولی عمری که با انواع بیماری طی میشود از نوزادی گرفته تا لحظه مرگ. پیشرفت علم در دنیا خصوصا در غرب به داد دنیا رسیده وگرنه با دعا کردن چیزی درست نخواهد شد
خود آقايان پزشك در وزارت پزشكان براي جلوگيري اززياد شدن دست تا تونستن محدوديت براي ظرفيت پزشكي گذاشتند(ازسال1364 ظرفيت پزشكي راافزايش نداده اند !!!!!) و تعداد رو كم نگه داشتند وازطرف ديگز اين سهيمه هاباورود بيسواد ها به پزشكي قوزبالا قوز درپزشكي وسلامت جامعه شدند.
هروقت هم كه بحث از تعداد پزشك ميشه اين جماعت بخصوص مقامات وزارت پزشكان از زمين وآسمان دليل مي آورند كه دركشور كمبود پزشك وجودندارد !!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
دروغ گفتن بسه،همین الان هم داریم بیشترازنیاز کشور وبالاترازاستانداردهای کشورهای پیشرفته پزشک تربیت می کنیم شماآمارظرفیت سال64والان رانمی دونی
رتبه چهارم را در توليد داروهاي پيشرفته در جهان داريم اما تا همين چند وقت پيش در كشور سرم و آنتي بيوتيك ناياب بود ! . لااقل آمارهايي بديد كه مردم از ته قصه بي اطلاع باشند .
مسىولین و بی خیال ما از اتاقهاشون توی برجها بهدپایین.نگاهدمیکنن و در حالی که دارن کافی یا نسکافه شونو میل میکنن به افق هم خیره میشن و بهد أمار میدن بیرون که وااااای ما چقدر خوبیم و خوشبختیم و داریم پیشرفتدمیکنیم.
ایشون رییس کل سازمان نظام پزشکی کدوم کشور هستند؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
سوئیس
اندر حكايت افزايش شاخص طول عمر !
-----------------------
--- آميرزا محمد انشا الله كه عمرت طولاني تر باد ،! اين هشتاد و پنج و يا شش سال برسد به ١٢٠ سال
البته پيران قوم با بركت هستند ، بركت خانواده ، فاميل ... حتي همسايه ... بلكه محله ... بايد قدرشان را هرچه بيشتر دانست ... عمر همه عزيزان هم طولاني باد ... انشا الله !
آميرزا محمد سرش را پايين مي اندازد و به دقت حرفم را گوش مي دعد و سپس چند لجظه تآمل مي كند و آهي مي كشد و مي گويد : « هي ي ي ي ي ي روزگار » ! ... وبعد اضافه مي كند :
-- « افسوس هر آن چه برده ام ، باختني است
بشناخته ها ،تمام نشناختني است
برداشته ام هر آن چه بايد بگذاشت
بگذاشته ام هر آن چه برداشتني است » !!
-- به به ! آميرزا اين دو بيت ناب از كيست ؟ يك بار ديگر بفرما تا من يادداشت كنم » !
آميرزا مثل اين كه حرفم را نشنيد و دو باره آهي كشيد و گفت :
دعا كن جعفر خان ، اين چند روز ديگر از تتمه عمر كه باقي مانده به مرحله اي برسم و به اين سعادت برسم كه اين دوبيت ديگر با خود نجوا كنم ! انشا الله ... گرچه ميدانم راهي طولاني در پيش دارم !
گوش ت با منه ؟ پس گوش كن !
---« تا آب شدم سراب ديدم خود را
دريا گشتم حباب ديدم خود را
آگاه شدم غفلت خود را ديدم
بيدار شدم به خواب ديدم خود را » !! ... جعفر آقا دعا كن كه به اين مرحله برسم ! آب بشوم ... دريا بشوم ... آگاه بشوم ... بيدار بشوم ! تا لاقل اين چند روزه عمر فاني به جايي رسيده باشم ! ... التماس دعا جعفر خان ... برام دعا كن !!
خود گويي و خود خندي، عجب مرد هنرمندي !
اعزام امام جمعه اهواز به انگلیس، شاهرودی به آلمان و.... کجا اعزام مریضها صفر شده برای مردم عادی که پول ندارن صفر شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
رستم چین یادت رفت
یه مقایسه هم بین وزیران ۱۰۰۰ سال پیش و وزیران الان بکنید. مثلا همین خواجه نصیر الدین طوسی وزیر بود فقیه بود منجم بود ریاضیدان بود ولی وزیرهای الان ما که سهله حتی رییس جمهور ما هم یک هزارم درایت و علم خواجه نصیر رو ندارن
شرط تولید دارو نیست

شرط به دست مصرف کننده رسیدن است که شما عملکرد بدی دارید
این همه در این سالها کار شده اما تو کانتها ندیدم .جه جالب حتی یک نفر هم خدا قوت نگفت خیلی مشکوکه خیلی .ضمنا رتبه ها را سازمان های بین المللی تعیین و هر ساله گزارش میکنند تلاش برخی برای سیاه نمایی در حد لالیگا قابل تامل است
شما چرا اینو میگی؟بزار من بهتون بگم که طول عمر مردم ایران عزیز نسبت به عصر حجر، عصر نوسنگی، عصر آهن و حتی دوره قاجار هم خیلی بیشتر شده. فقط میتونم بگم که این افاضات کلامتون بدرد نمی خوره.
رتبه چهارم دارییم که دارو های خاص تا 50 میلیون هستش رتبه نداشتیم چقدر می شد قیمت داروها
رتبه ی چهارم در داروهای نوترکیب در جهان دروغ بسیار بزرگی ست ما رتیبه چهلم هم نیستیم اقای دکتر چرا شعار دروغین میدید!ما یه انتی بیوتیک ساده را مواد اولیه اش را وارد میکنیم!کما اینکه خود وزارت بهداشت اعلام کرد امسال کمبود داشتیم .سرم قندی نمکی نایاب ست و وارد میکنیم!!!
بله دقیقا ، مردم عادی برای درمان یا زایمان خارج نمیرن. فقط مسئولین محترم میرن
خانوم واقا 85000000 جمعیت دارن اداره میشن شما صفرهاشو یه نگاه بکنید توشرایط تحریم صد درصدی دیگه چیزی برا تحریم نمونده ادما رو دارن تحریم می کنن من اصلا نمیگم همچی خوبه ولی انصاف باید داشت تو صف نون وایسادی یاتوصف مرغ وایسادی یاتوصف بنزین یا برنج یا روغن که اخرش هم گیرت نیادبا2500تاتک تومنی بامترو هرجای شهرمیری کشورای دیگه با یک هزارم این تحریمابهم ریختن اره مشکلات هست کم هم نیست ولی یه چیزی هست که تعصب ملی منو قلقلک میده اونهم این نخبه ها وجوونای باهوش وسد شکن مملکته واینکه هر کاری بخوایم تو منطقه ودنیامیکنیم وگرنه مثل امارات وعربستان وغیره سرمون زنگوله می بستن شیر می دوشیدن بعدم بلندبلند جار میزدن که همه دنیابشنون همین
عزیز چان ! مردم برای بستری کردن در همین ایران مشکل مالی دارند خارج پیشکش
از آمار افسردگی مخصوصا بین جوانان و نوجوانان، عصبانیت و پرخاشگری، خشونت های خانوادگی، جنایت های خانوادگی، بیماری های اعصاب و روانی، بیمه نبودن بیماری های سخت و میزان خودکشی ها هم بگویید
بهتر اینکه عمر کوتاه باشد تا درد هم کمتر باشد
ولی بعداز انقلاب آمار سکته و سرطان خیلی زیاد شده
و سانسور شدید تر شده
نیازی به اظهار نظر شما آقایون نیست در خیابون که راه بروی مشخصه جوانان و نوجوانان افسرده و مضطرب و ناامید هستند، سالمندان عصبی و بیمار هستند ، میانسالان احساس پیری می‌کنند امید به زندگی قطعا پایین هست
چقدر اظهارات مسخره!!
خب در طول زمان پزشکی در سطح جهانی و مخصوصا غرب و آمریکا پیشرفت کرده و تجهیزات زیادی ساخته شده و راه های درمان بیماری ها افزایش پیدا کرده و طول عمر همه مردم جهان افزایش پیدا کرده
یعنی علمای اعلام ، رستم قاسمی اینا دیگه نمیرن خارج مداوا ؟؟؟؟!!!!!
یعنی همین جا یعنی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!
از نظر پانسمان و سرم و آنتی بیوتیک و پوشک بچه خیلی از اوقات کمبود شدید وجود داره چرا از اینها چیزی نمیگی؟!
از میزان مهاجرت سالانه چندین هزار نفری پرستاران و پزشکان و جراحان به خارج کشور بگویید. از دلیل مهاجرت بگویید
از میزان افسردگی و خودکشی بگویید که جزو چند کشور اول لیست هستیم از این نظر بگویید
قبل انقلاب اتفاقا افرادسالخورده زيادداشتيم زيراهواآلوده نبودوهمه ازموادغذايي طبيعي استفاده ميكردن ولي امروز افرادكم سن وسال هم به فشارخون،سرطان وديابت و...مبتلاميشن وآمارفوت خودكشي درجوا ني بالارفته وقبرستانهاي ايران آبادتراززندگي هستن.
به نظرم باید به گونه ای حرف بزنیم که خودمان آن را قبول داشته باشیم.
اقای رییس پزشک قانونی از شما انتظار بیشتر دارین=م چرا صفر فرمودید
پس وزیر فقید راه که در چین فوت کرد واضهر من شمسه را چی میگی
حد اقل بگو یکی بوده حالا
مگه باقی دنیا پایین اومده که الان از بالا رفتنش خوشحالی؟
مثل اینه که بگی قبل مویابل و کامپیوتر واینترنت نداریم اما الان داریم
سرتاسر حرف بی دلیل هوایی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
خدایا خودشون مریض شن تا دارو گیرشون نیاد
همه ی کامنت ها نشون می ده
دیگه مسؤولین با مردمی ساده سروکارندارند. بلکه بسیاری از صحبت هایشان نقل مجالس است و اسباب شوخی را فراهم می کند
کاری که نمی کنید
حد اقل نمک به زخم مردم نزنید
مردم عادي وقتي خداي نكرده بيمارميشن چون پول درمان درخارج راندارن،بنابراين موش آزمايشگاهي شده وبه جاي خوب شدن هرروزبدترشده وحتي خانواده وهمراه بيمارهم اميدزندگي راازدست ميدهد،عمرها خيلي كوتاه شده.
یه سر به داروخانه بزنید اوضاع میاد دستتون
افزایش شاخص عمر اخه بع انقلاب چه ربطی داره؟؟ احیانا کل پیشرفت بشری در همین 20 سال اخیر نبوده!؟؟
آقای دکترمن ساکن شهربهارستان دراستان اصفهان هستم خانمم بیمارشدیک سرم برای اونوشتنددراین شهر باداشتن بیش ازسی داروخانه پیدا نشد به یکی ازدوستان زنگ زدم ازشهراصفهان یک سرم عادی برای ما بااسنپ فرستاد
اینقدرلاف نزن این وضعیت ماست
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها