بازدید 132878
با سیصد و سیزدهمین روز از حمله روسیه به اوکراین

حمله خونین اوکراین با نیرو‌های روسیه با یک اشتباه مرگبار / انتقاد ترامپ از کمک‌های آمریکا به ناتو و اوکراین/ کشته شدن ۲۰۰ نظامی اوکراینی

سیصد و سیزدهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۵۸۰۰۲
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۹ 04 January 2023

حمله خونین اوکراین با نیروهای روسیه با یک اشتباه مرگبار

بین الملل تابناک: سیصد و سیزدهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

بیشتر بخوانید

آمریکا: به ارائه کمک‌های نظامی اوکراین ادامه خواهیم داد
۱۴۰۱/۱۰/۱۴ - ۲۲:۵۶

جان کربی هماهنگ کننده شورای امنیت ملی آمریکا در امور ارتباطات راهبردی در خصوص گزارش‌های رسانه‌های روس مبنی بر نابودی چند سیستم موشکی هیمارس گفت: آمریکا هیچ اطلاعاتی برای تایید ادعاهای روسیه ندارد.

کربی با تاکید بر اینکه روسیه "جنگ را آغاز کرده است" گفت: "ما انواع سیستم‌ها و کمک‌هایی که اوکراینی‌ها برای دفاع از خود به آن‌ها نیاز دارند ارائه می‌کنیم و به این کار ادامه خواهیم داد. این کمک‌ها شامل ادامه ارسال موشک‌های هیمارس به اوکراین است.

وی ادامه داد: موشک‌های هیمارس بسیار برای اوکراین موثر بوده است و ما به حمایت‌های نظامی خود از این کشور ادامه خواهیم داد.

«ماکرون» خواستار پیوستن سریعتر سوئد و فنلاند به ناتو شد
۱۴۰۱/۱۰/۱۴ - ۲۱:۴۰

«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در سخنانی اعلام کرد که خواستار پیوستن هر چه زودتر سوئدو فنلاند به ائتلاف نظامی ناتو است.

رئیس جمهور فرانسه در دیدار با «اولف کریسترسون» (Ulf Kristersson) نخست وزیر سوئد در پاریس در این خصوص گفت: ما در مورد پیوستن سوئد به ناتو بحث خواهیم کرد که من امیدوارم هر چه زودتر انجام شود. درست مانند پیوستن فنلاند به ناتو. از این نظر، می‌توانید روی همبستگی و حمایت فرانسه حساب کنید.

مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه دیروز سه شنبه در سخنانی خطاب به خبرنگاران اعلام کرد که اگر سوئد و فنلاند به تعهداتشان پایبند باشند، آنکارا نیز در ارتباط با عضویت این ۲ کشور در ناتو موافقت خواهد کرد.

وزیر امور خارجه ترکیه در این خصوص ادامه داد که برای عضویت سوئد و فنلاند در ناتو گام‌های زیادی باید از سوی این دو کشور برداشته شود و لذا هیچ «الزام زمانی» پیرامون این موضوع وجود ندارد.

وی چندی پیش در نشست خبری مشترک با «توبیاس بلیسترم» همتای سوئدی خود در آنکارا گفته بود: سوئد نشان داده است که خواهان توسعه روابط با ترکیه است و ما این مسئله را ارزشمند می‌دانیم. ما نگرانی‌های امنیتی سوئد و فنلاند و تلاش آنها برای پیوستن به ناتو را درک می‌کنیم. ولی ما از این دو کشور انتظار داریم افراد مرتبط با سازمان‌های تروریستی را به ما تحویل دهند. سوئد و فنلاند باید نگرانی‌های امنیتی ما در مورد سازمان‌های تروریستی را درک کنند، همانطور که ما نگرانی‌های آنها را در مورد پیوستن به ناتو درک می‌کنیم. این در حالی است که هیچ تحول محسوسی در مورد استرداد جنایتکاران مرتبط با تروریسم و مسدود کردن دارایی‌های تروریست‌ها در چارچوب مذاکرات سه جانبه ترکیه، سوئد و فنلاند صورت نگرفته است. اظهارات همتای سوئدی من مبنی بر فاصله گرفتن سوئد از سازمان‌های تروریستی "YPG/BYD" نیز مهم بود و آنها همچنین یک فرد مرتبط با گروه تروریستی پ ک ک را به ترکیه تحویل دادند. اینها گام‌هایی در مسیر درست هستند.

فنلاند و سوئد با آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، درخواست خود را برای پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو ارائه دادند.

گرچه ناتو این درخواست‌ها را پذیرفته اما تمامی ۳۰ عضو این ائتلاف باید این درخواست را تأیید کنند و تاکنون مجارستان و ترکیه موافقت خود را اعلام نکرده اند.

کشته شدن 200 نظامی اوکراینی
۱۴۰۱/۱۰/۱۴ - ۲۰:۳۱

ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه در گزارش روزانه خود از تحولات میدانی جنگ در اوکراین اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۲۰۰ نظامی ارتش اوکراین در محورهای «کوبیانسک»، و «کراسنی لیمان» کشته شدند.

به گفته کوناشکوف پدافند هوایی ارتش روسیه، ۶ پهپاد اوکراینی را در مناطق مناطق مختلف جمهوری خلق لوهانسک سرنگون کرده است.

وی افزود محل انبار سلاح‌ و تسلیحات خارجی و مهمات ارتش اوکراین، در مناطق دونباس و زاپروژیا منهدم شد.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه همچنین گفت که در منطقه کراماتورسک در جمهوری خلق دونتسک، یک انبار موشک و سلاح های توپخانه متعلق به مزدوران خارجی نیز منهدم شده است.

آلمان: پایان جنگ اوکراین به پوتین بستگی دارد
۱۴۰۱/۱۰/۱۴ - ۲۰:۳۰

آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان با بدبینی نسبت به پایان جنگ اوکراین در آینده نزدیک، گفت که تنها ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه می‌تواند به این جنگ خاتمه دهد.

به گزارش ایرنا از شبکه خبری بلومبرگ، وزیر خارجه آلمان در مصاحبه با وبسایت خبری «تِیبل مدیا» اعلام کرد که نشانه اندکی وجود دارد که برغم تمام تلاش‌های بین‌المللی، پوتین به این زودی قصد پایان جنگ را داشته باشد.

با وجود آنکه بسیاری از کارشناسان علت شروع جنگ اوکراین را فشارهای غرب به روسیه و گسترش ناتو به سمت شرق عنوان کردند، بائربوک مدعی است که رئیس جمهوری روسیه این جنگ را آغاز کرده و فقط خودش می‌تواند آن را پایان دهد.
وی همچنین اضافه کرد که اگر روسیه بمباران را متوقف کرده و نیروهایش را عقب بکشد، ما صلح خواهیم داشت.

ادعاهای وزیر خارجه آلمان درحالی است که به گفته دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین، پوتین قصد دارد امروز چهارشنبه مذاکراتی را با رجب طیب اردوغان همتای ترکیه‌ای خود انجام دهد.

این مذاکرات در مورد مسائل مختلفی از جمله بحران اوکراین است و ترکیه نیز از ابتدای جنگ بین مسکو و کی‌یف، نقش میانجی را برای مذاکرات صلح داشته است.

وزرای خارجه تل‌آویو و مسکو تلفنی گفت‌وگو کردند
۱۴۰۱/۱۰/۱۴ - ۲۰:۲۵

«ایلی کوهن» وزیر امورخارجه جدید رژیم‌صهیونیستی روز گذشته (سه‌شنبه، ۱۳دی) با «سرگئی لاوروف» همتای روس خود تلفنی گفت‌وگو کرد. دو طرف درباره برخی مسائل دوجانبه و منطقه‌ای صحبت کردند.

طبق گزارش پایگاه خبری «آی‌۲۴»، وزارت خارجه تل‌آویو در بیانیه‌ای اعلام کرد که لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در این تماس تلفنی، انتصاب ایلی کوهن به عنوان وزیر امور خارجه تل‌آویو در کابینه جدید را تبریک گفته سپس چند مسئله منطقه‌ای و دوجانبه را ذکر کرده است.

در ادامه این بیانیه آمده است: «وزیر امور خارجه، کوهن توضیحات زیادی درباره به جامعه یهودیان روسیه و مهاجران شوروی سابق در اسرائیل و اهمیت آن‌ها برای روابط بین دو دولت ارائه کرد».

وزیر امورخارجه جدید رژیم صهیونیستی پس از مراسم تحلیف اعضای کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر کابینه اذعان کرده بود که تل‌آویو از این پس به صورت علنی درباره سیاست‌های مربوط به کی‌یف صحبت کرده و کمک‌های انسانی به اوکراین را در طول این جنگ، ادامه خواهد داد».

رسانه‌ها روز دوشنبه هفته جاری (دوم ژانویه) اعلام کرده بودند که «آنتونی بلینکن» وزیر امورخارجه آمریکا با کوهن تماس تلفنی داشته و درباره موضوعاتی از جمله روابط دوجانبه، «تهدیدهای ایران» و توافقات عادی‌سازی روابط تل‌آویو با کشورهای عربی صحبت کرده است.

وبگاه عبری‌زبان «تایمز اسرائیل» شب گذشته گزارش داد که وزیر خارجه آمریکا در گفت‌وگو با کوهن، از او خواسته تا پیامی را به وزیر خارجه روسیه منتقل کند. تایمز اسرائیل این خبر را به نقل از یک دیپلمات صهیونیست - که نامش فاش نشده - بدون جزئیات بیشتری منتشر کرده بود.

این در حالی است که روابط تل‌آویو-مسکو طی ماه‌های گذشته شاهد اختلافات گسترده‌ای بین دو طرف بر سر کار آژانس یهود در روسیه، حمایت رژیم صهیونیستی از اوکراین در درگیری با روسیه و همچنین خرید تسلیحاتی مسکو از از ایران بوده است.

انتقاد ترامپ از کمک‌های آمریکا به ناتو و اوکراین
۱۴۰۱/۱۰/۱۴ - ۲۰:۲۱

رئیس جمهور سابق آمریکا انتقاداتش را از ائتلاف ناتو از سر گرفت و همچنین گفت،‌ آمریکا دارد به اوکراین در جنگ با روسیه بیش از حد کمک می‌کند.

به گزارش پایگاه اینسایدر،‌ دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا با انتشار پستی در شبکه اجتماعی خودش مشهور به "تروث سوشال" نوشت: "بدبخت‌های خوب قدیمی آمریکا دارند بخش عظیمی از صورتحساب ناتو را پرداخت می‌کنند و پول غیررسمی روانه اوکراین می‌شود. بسیار ناعادلانه است."

ترامپ از مدت‌ها قبل به انتقاد از حجم پولی که آمریکا صرف تعهدات نظامی به کشورهای خارجی می‌کند، پرداخته و از سیاست‌ انزواطلبانه مشهور به "اول آمریکا" حمایت کرده است.

این صحبت ترامپ در حالی که قرار است مجلس نمایندگان آمریکا در دوره جدیدش تحت کنترل جمهوریخواهان هم‌حزب با این رئیس جمهور سابق آمریکا اداره شود، مطرح شده است.

برخی از متحدان ترامپ در کنگره آمریکا نیز قبلا مواضعی مشابه با او درباره اوکراین داشته و خواستار نظارت سفت و سخت‌تر برای کمک‌های چند میلیاردی واشنگتن به اوکراین شده‌اند.

تاکنون آمریکا عمده‌ترین حامی بین‌المللی اوکراین بوده و در ضمن ادامه جنگ اوکراین با روسیه ۴۸ میلیارد دلار کمک بشردوستانه و نظامی به کی‌ِیف داده است.

ترامپ در مقام رئیس‌جمهور آمریکا بارها ادعا ‌کرد که متحدان واشنگتن در ناتو از آمریکا سوءاستفاده مالی می‌کنند، در حالی که خودشان دستورالعمل‌ صرف دو درصد از تولید ناخالص داخلی برای بودجه نظامی را که ناتو در سال ۲۰۱۴ مورد توافق قرار داد، برآورده نمی‌کنند.

ترامپ چند بار از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در دوران ریاست‌جمهوری خود تمجید ‌کرد و کمک‌های آمریکا به اوکراین را اهرم فشاری قرار داد تا با استفاده از آن رئیس‌جمهور این کشور را به انتقاد از جو بایدن، رقیب سابق ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری وادار کند.

این کارزار فشار ترامپ بر رئیس جمهور اوکراین منجر به اولین استیضاح این رئیس جمهور سابق آمریکابه اتهام سوء استفاده از قدرت شد هر چند که او بعدا در این استیضاح تبرئه شد.

ترامپ در یک گردهمایی بنیاد هریتیج در سال ۲۰۲۲، ادعا کرد که در زمان ریاست جمهوری‌اش به متحدان واشنگتن در ناتو به عنوان ترفندی برای واداشتن آنها به افزایش هزینه‌های نظامی، گفته بود که در صورت حمله روسیه، آمریکا از آنها حمایت نخواهد کرد.

۲۰۲۲؛ سال بازگشت درگیری‌ها به اروپا
۱۴۰۱/۱۰/۱۴ - ۲۰:۲۰

"اتحادیه اروپا طی بیش از هفت دهه طولانی به اهداف اساسی اولیه خود خدمت کرد اما حالا این قاره ممکن است مجبور شود با پیامدهایی بلندمدت، اثر سرایتی جنگ روسیه و اوکراین و تنش در بالکان غربی دست و پنجه نرم کند."

خبرگزاری آناتولی در گزارشی درباره دورنمای ناخوشایند پیش روی اروپا بعد از تحولات سال ۲۰۲۲ می‌نویسد:

«اتحادیه اروپا زیر چتر هسته‌ای ناتو، رفاه، ثبات و صلح را برای صدها میلیون اروپایی از سال ۱۹۴۹ فراهم کرد. همچنین به نظر می‌رسید که این اتحادیه از دورنمای اعطای عضویت به عنوان یک ابزار سیاسی کارآمد برای ایجاد ثبات در بالکان غربی استفاده کرده است؛ منطقه‌ای که با جنگ‌های یوگسلاوی در سالهای ۱۹۹۱-۲۰۰۱ متحمل مصایب انسانی و تخریب شد.

حتی جنگ روسیه-اوکراین، جنگی که از سال ۲۰۱۴، مدت‌ها قبل از تلاش روسیه در ۲۴ فوریه گذشته برای حمله تمام عیار به اوکراین، در جریان بوده ظاهرا "پاکس اروپا" (دوران صلح آمیز اروپا Pax-Europa) را مختل نکرد. پاسخ اروپا به الحاق کریمه به روسیه و ظهور جمهوری‌های جداشده تحت حمایت و کنترل مسکو در شرق اوکراین، صرفاً محکوم کردن‌های شفاهی و بعضا تحریم‌های ضعیف اقتصادی که هیچ تأثیر عمده‌ای بر اقتصاد روسیه نداشتند، بود.

برعکس، بعد از وقایع سال ۲۰۱۴ روابط بین روسیه و قدرت‌های اصلی اتحادیه اروپا به ‌رغم مخالفت‌ها و هشدارهایی که عمدتاً از سوی کشورهای حوزه بالتیک و لهستان مطرح می‌شدند، عمیق‌تر شد. آلمان که بخشی از رشد صنعتش را مدیون دریافت انرژی ارزان از سوی روسیه است، پروژه خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲ را که اتکایش به روسیه را افزایش می‌دهد، به پیش برد.

فرانسه نیز اعلام کرد، روسیه باید بخشی از ساختار امنیتی جدید اروپا باشد. علاوه بر این، حجم تجارت بین روسیه و کشورهای اتحادیه اروپا همچنان در حال افزایش است. در نتیجه این روند روسیه پنجمین شریک تجاری بزرگ اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ شد. به شکل مشابه، اتحادیه اروپا هم تا سال ۲۰۲۰ بزرگترین شریک تجاری مسکو بوده است.

بنابراین، اتحادیه اروپا، به ویژه آلمان و فرانسه، بیش از همه مشتاق بودند تا از جنگ اوکراین که در ژانویه سال قبل به نظر قریب‌الوقوع به نظر می‌رسید، حتی به صورت نیمه آشکار یا با تلاش در پشت صحنه، جلوگیری و اوکراین را مجبور به دادن امتیاز به روسیه کنند.

همه چیز در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ خراب شد

روسیه در ۲۴ فوریه سال قبل حمله تمام عیار را علیه اوکراین آغاز کرد. اتحادیه اروپا، به رغم سردرگمی و تردید کوتاه مدت اولیه، پاسخی قوی و متحد به روسیه را تدوین کرد. این اتحادیه بنابراین، تحریم‌هایی قوی و جامع را برای آنکه به آرامی اما با اطمینان بخش انرژی روسیه، رکن اصلی اقتصادش، و همچنین بخش‌بانکداری و فناوری این کشور را تضعیف کنند اعلام کرد. علاوه بر این، این اتحادیه یک خط ثابت ارائه‌های کمک مالی و تسلیحاتی به کی‌یف در هماهنگی با ناتو و آمریکا را تامین کرده است.

متعاقبا، اتحادیه اروپا نه تنها نقش مهمی در توانمند کردن اوکراین برای مقاومت در برابر روسیه ایفا کرد، بلکه از دوری لهستان، فنلاند و کشورهای بالتیک که خود را بیشتر از همه در معرض تهدید روسیه می‌دانند، جلوگیری کرد.

با این حال، نتیجه جنگ اوکراین هنوز نامشخص است. این احتمال وجود دارد که امنیت در اروپا صرف نظر از این که کدام طرف در این جنگ پیروز شود، بدتر از زمان قبل از جنگ بشود. پیروزی روسیه در این جنگ می‌تواند قاطعیت این کشور را بیشتر کند و خطر تشدید تنش بین لهستان و روسیه و یا میان کشورهای حوزه بالتیک و روسیه را در بر دارد. علاوه بر آن، روسیه جسورانه ناتو را تحت فشار قرار خواهد داد تا نیروهایش را از جناح شرقی خود عقب ببرد؛ اتفاقی که عملا به ساختار امنیتی یورو آتلانتیک پایان خواهد داد. از سوی دیگر، پیروزی اوکراین می‌تواند منجر به تسخیر روسیه توسط تندروهای غیرقابل پیش‌بینی و بی‌ثباتی کشوری که یکی از بزرگترین زرادخانه‌های تسلیحات هسته‌ای و متعارف جهان را در اختیار دارد، شود.

در هر صورت، هیچ چیز در اروپا دیگر مثل قبل نخواهد بود؛ اروپایی که بدون توجه به اینکه چه کسی برنده جنگ شود، با مجموعه‌ای از پیامدهای کوتاه مدت و بلندمدت این جنگ روبرو خواهد شد.

از سرگیری درگیری‌های منجمد در بالکان غربی

در سال ۲۰۲۲، صرب‌های بوسنی بار دیگر تلاشی جدایی طلبانه به نمایش گذاشتند در حالی که دو بخش اصلی دیگر تشکیل دهنده این کشور، بوسنیایی‌ها و کروات‌ها، اختلاف نظری شدید در مورد انتخابات که در نهایت در اواخر سپتامبر برگزار شد، پیدا کردند. این اتفاقات باعث وارد آمدن آسیب بیشتر به اعتماد شکننده موجود و مسموم شدن روابط بین این سه گروه شد و به حاکمیت در سطح نهادی و ملی لطمه زد و در نتیجه آن را به یک حاکمیت تقریباً ناکارآمد تبدیل کرد.

علاوه بر این، قدرت‌های غربی، و همچنین کروات‌ها و بوسنیایی‌ها، نگران هستند که جنگ روسیه و اوکراین با توجه به نفوذ قوی مسکو بر صرب‌های بوسنی، دارای تاثیر سرایت به بوسنی باشد.

در کوزوو، صرب تبارهای ساکن شمال، نمایندگان خود را از نهادهای دولتی این کشور، از جمله نیروهای پلیس و نهادهای قضایی در اعتراض به تصمیم دولت مبنی بر ممنوعیت استفاده از پلاک‌های صربستانی برای خودروها، خارج کردند. اگرچه این ممنوعیت در نهایت توسط دولت کوزوو برداشته شد، اما بر شدت تنش‌ها که از قبل بالا بود، افزود.

در ۱۰ دسامبر به دنبال دستگیر شدن دجان پانتیچ، یک افسر پلیس سابق صربستانی به ظن حمله به مقامات انتخابات در کوزوو، تنشها برای مدت کوتاهی مجددا بالا گرفتند.

صرب‌های کوزوو در اعتراض به دستگیری پانتیچ، از ۱۰ دسامبر نزد موانعی که در گذرگاه‌های مرزی ایجاد کرده‌اند، نگهبانی می‌دهند.

پس از آنکه مقامات کوزوو از ورود پورفیریجه، اسقف اعظم صربها، در آستانه جشن های کریسمس ارتدوکس‌ها به این کشور جلوگیری کردند، صربها نیز متعاقبا دو مانع جدید برپا کردند.

همچنان که دولت‌ها و نهادهای غربی به طرف‌ها هشدار می‌دهند که تنش‌ را بکاهند، وضعیت متشنج و در بردارنده خطر آغاز جنگی منطقه‌ای با شرکت آلبانی - صربستان و صرب‌های بوسنی علاوه بر کوزوو است.

در این پیش زمینه، چشم انداز عضویت کشورهای حوزه بالکان غربی در اتحادیه اروپا، که برای آینده نزدیک محتمل به نظر نمی‌رسد، قوی‌ترین ابزار برای جلوگیری از جنگی جدید در منطقه به نظر می‌رسد.»

حمله خونین اوکراین با نیروهای روسیه با یک اشتباه مرگبار

وزارت دفاع روسیه بامداد چهارشنبه اعلام کرد که تلفات حمله موشکی و توپخانه‌ای ارتش اوکراین به نیروهای این کشور در دونتسک به ۸۹ تن افزایش یافته است.

این وزارتخانه با اشاره به تشکیل یک کمیته ویژه برای بررسی ابعاد چگونگی انجام شدن حمله اوکراین به محل استقرار محرمانه نیروهای روسیه در شهر «ماکییِفکا»، از انهدام سامانه آمریکایی «هیمارس» که در این حمله استفاده شده بود، خبر داد.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، در این بیانیه همچنین استفاده سربازان روسی از تلفن همراه در شب سال نو میلادی به‌عنوان عامل اصلی «فاجعه ماکییفکا» و لو رفتن محل استقرار آنها اعلام شده است.

وزارت دفاع روسیه با تاکید بر مؤاخذه و توبیخ فرماندهان نیروهای روسی که مسئول این بی‌دقتی و اشتباه بودند، گفت: «تدابیر لازم برای جلوگیری از تکرار حوادث فجیع این چنینی در آینده، اندیشیده می‌شود.»

روز دوشنبه بود که وزارت دفاع روسیه اعلام کرده بود، در حمله موشکی کی‌یف به محل استقرار موقت نظامیان روس در دونتسک، ۶۳ پرسنل نظامی کشته شدند. این در حالی است که منابع رسانه‌ای به نقل از ارتش اوکراین ادعا کرده بودند که در حمله موشکی کی‌یف به استان دونتسک در مجموع ۷۰۰ نظامی روس کشته و زخمی شدند. به گزارش «بی‌بی‌سی»، ارتش اوکراین ادعا کرد که حدود ۴۰۰ نظامی روس در حمله موشکی به مائیکیفکا در منطقه تحت کنترل روسیه در استان دونتسک کشته و ۳۰۰ تن دیگر هم زخمی شدند.

حمایت نخست وزیر کانادا از طرح صلح ده ماده‌ای زلنسکی

دفتر نخست وزیری کانادا اعلام کرد،‌ دو طرف در این تماس تلفنی، در مورد تعهد مستمر کانادا به ارائه کمک‌های نظامی و بشردوستانه به اوکراین با نزدیک شدن به تهاجم روسیه به مرز یک سال تاکید کردند.

ترودو همچنین از تلاش‌های زلنسکی به منظور ایجاد «صلح عادلانه و پایدار» برای کشورش، از جمله ارائه طرح صلح ده ماده‌ای که تاکنون پاسخی از سوی دیگر متحدان غربی‌اش از جمله جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا دریافت نکرده، حمایت کرد.

زلنسکی نیز در توئیتی نوشت، تماس با ترودو یک «مکالمه اساسی» در مورد تعهدات برای تقویت قابلیت‌های دفاعی اوکراین و توافق درباره «گام‌هایی برای اجرای فرمول صلح» بود.

وی در فیسبوک و تلگرام افزود، این گفت وگو چهارمین گفت‌وگوی او با رهبران بین‌المللی در روز سه‌شنبه بود.

زلنسکی در ادامه بر اهمیت تداوم دفاع از اوکراین در برابر حملات مستمر روسیه و تلاش تهاجمی جدید و بالقوه کی‌یف تاکید کرد.

طرح صلح ده ماده‌ای زلنسکی نه تنها خواستار پایان جنگ - از جمله خروج کامل نیروهای روسیه و احیای مرزهای اوکراین قبل از حمله - است، بلکه شامل بازگرداندن امنیت غذایی و ایمنی در اطراف نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین و تعمیر زیرساخت‌های نیروگاهی اوکراین است.

علاوه بر این، این طرح شامل ایجاد یک دادگاه ویژه برای محاکمه جنایات جنگی روسیه، محدودیت قیمت در منابع انرژی مسکو و تضمین عدم وقوع تهاجمات یا درگیری‌های آینده است.

زلنسکی برای اولین بار طرح خود را در نشست نوامبر گروه ۲۰ صاحبان اقتصادهای بزرگ اعلام کرد؛ اما در هفته‌های اخیر در آن تغییراتی داده است.

وی هم در دیدار حضوری خود با بایدن در واشنگتن در ماه گذشته و هم در سخنرانی در جلسه مشترک کنگره آمریکا به این طرح اشاره کرد؛ اما با واکنشی مواجه نشد.

رئیس جمهور اوکراین در ماه دسامبر از رهبران گروه ۷ خواست در زمستان امسال، اجلاس جهانی صلح را برگزار کنند تا بر حمایت و اجرای این طرح تمرکز کنند.

روسیه ماه گذشته پیشنهاد صلح زلنسکی را رد و تاکید کرد، سرزمینی را که به زور تصرف کرده و چهار استان شرقی این کشور که تقریباً یک پنجم اوکراین را تشکیل می‌دهد واگذار نخواهد کرد.

بایدن در سخنانی علنی در جریان نشست واشنگتن گفت که او و زلنسکی «دیدگاه مشابهی» برای صلح دارند و آمریکا متعهد است که اوکراین بتواند از خود دفاع کند. اما او به طور خاص به فرمول صلح اشاره نکرد.

رهبران گروه ۷ هم تاکید کردند که متعهد به برقراری صلح در اوکراین "در راستای حقوق این کشور که در منشور سازمان ملل متحد ذکر شده" هستند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، هم خبر داد که احتمال برگزاری مذاکرات صلح به زودی کم است.

وی در اوایل دی ماه گفت: «من معتقدم که رویارویی نظامی ادامه خواهد داشت و فکر می‌کنم هنوز باید برای آن لحظه‌ای که در آن مذاکرات جدی برای صلح امکان‌پذیر خواهد بود، صبر کنیم.»

 
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۳۷
انتشار یافته: ۴۶
دوست عراقی دارم که دنیا دیده و اهل قلم هست. یک روز از او پرسیدم از نظر شما عراقیها ما مردم ایران چه خصوصیتی داریم. مثلا ژاپنیها به مودب بودن و ایتالیها به خونگرم بودن معروفند . شما عراقیها مردم ایران را چجور میشناسید. ابندا نخواست بگوید ولی با اصرار من بالخره گفت ما عرااقیها میگیم اگر به یک ایرانی یک پس گردنی بزنی مهم نبست چه مدت . حتی اگر شده سی سال دنبالت میاد تا ان پس گردنی را جواب ندهد ارام نمیشود. حقیقتش دیدم بیراه نیست. خیلی از ما به قول معروف از حرف نمی گذریم و باید پاسخ دهیم. خواستم به اقای عبدی بگم فقط ما ایرانی ها این خصوصیت را نداریم. امریکایی ها هم دقیقا مثل ما هستند. مهم نیست که چهل سال گذشته. سفارت امریکا از نظر امریکایی ها هنوز تمام نشده. ایران حق داشت دیپلمات ها را اخراج کند. حق داشت سفارت را ببندد. حق داشت قطع رابطه کند. ولی اقای عبدی و همفکران حق نداشتند از دیوار ان وارد شوند. به همین سادگی. تا ما به ان عمل افتخار میکنیم انتظار بهبود رابطع و یا کاهش تنش و تحریم اب در هاونگ کوبیدن هست همانطور که پوتین بدلیل حمایت از دولت قانونی یوریه یا روسیه سفید به خود حق داد که نیرو و تجهیزات دفاعی و مستشار ارسال کند حالا هم امریکا غیر ممکن هست که پشت دولت قانونی و عضو سازمان ملل کیف را خالی کند و تلاش پوتین جز ضرر و زیان مادی و تلفات برای ملت روسیه اب در هاونگ کوبیدن هست
پاسخ ها
محمد فقیه نوری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
احسنت
محمد فقیه نوری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
بخاطر همون اشتباه ما تاوان دادیم
حالا خوبه روسیه خودش ارعان کرده که اس سیصد و اس ۴۰۰ روسیه در برابر موشکهای غربی اهن پاره هست و چند ثد تلفات و مجروج نظامی تنها در یک حمله و یک نقزه به بار امده ولی شرق گراها هنوز میان میگن پوتین هنوز قدرتش را نشان نداده و اگر اراده کند یک هفته ای تا برلین میرود. بعد خنده دارش این هست که میگن دیگرانی که مخالف پوتین هستند فریب خورده دستگاه تبلیغاتی غربی ها و ببرهای کاغذی غربی هستند!
چرا کامنت من را منتشر نمی کنید. اروپا یک دفعه از کجا گاز بدست اورده؟ چرا همزمان ایران دچار کمبود گاز شده؟
روسیه نابوده
تلفات روسها بسیار بیشتر بوده وتا 400 نفر هم گمان زده میشود.امریکاییها سعی کردندبا این حمله برای پوتین روشن کنند که اگر لازم باشد میتوانند ضربه کاری به او ونیروهای آموزش ندیده اش وارد کنند.اینکه گفته میشود اشتباه سربازان روس در استفاده از تلفن همراه باعث کشف این مکان سری نیروهای روس بوده دادن آدرس اشتباهی ست.چون در این صورت باید پاسخ دهند که این مکان چرا اینقدربی دفاع بوده ونیروها نتوانسته اند به پناه گاه بروند؟؟
همین الان قیمت گاز در اروپا به پتیین ترین میزان در ۱۷ ماه اخیر یعنی ۶۰ دلار زسید که یک ششم اوجش در مرداد ماه هست و قیمت نفت به۷۰ دلار رسیده و اصلا اروپا دیگر از بحران نفت و گاز عبور کرده . اروپا گرمترین تابشتان تاریخ را سپزی میکند که حتی طبیعت هم علیه ظلم پوتین شده. وای به حال پوتین و اقتصاد روسیه و وای به حال مشاوران شرق گرا که با دکترین زمستان سخت خود اجازه ندادند ملت ایران از این فرصت تاریخی استفاده کنند. البته شرق گراها انقدر.... هستند که باز می گویند انتظار نداشته باسید رسانه های اروپا و غرب واقعیت را بگویند. پس چرا تابستان رسانه های شرق گدا پر بود از اخبار رسانه های غربی که قیمت گاز به ۴۶۰ دلار رسیده یا قیمت نفت به ۱۴۰ داار رسیده؟!
پاسخ ها
محمد فقیه نوری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
آیا ما ابزار صادرات گاز داریم
تشدید تحریم های روسیه از سوی آمریکا پس از پایان انتخابات ریاست جمهوری روسیه و به این دلیل که پوتین رقبای اصلی خود را در انتخابات حذف کرده و به طریق غیر مستقیم تقلب در انتخابات کرده است از یک طرف و گسترش ناتو به سمت شرق از سوی دیگر و ترس پوتین از این که مبادا اوکراین متمایل به غرب از تصمیمات غرب و آمریکا پیروی کند و در تجارت روسیه با کشورهای غربی از طریق بنادر اوکراین اختلال ایجاد شود و اثر تشدید تحریم های آمریکا دو چندان شود باعث تحریک پوتین و تجاوز نظامی روسیه به اوکراین شد که تاوان آن را امروز مردم اوکراین با ویرانی کشورشان و جنگ و خونریزی هزاران نفر از هموطنانشان می پردازند.
پس در نتیجه مقصران اصلی جنگ اوکراین علاوه بر روسیه، آمریکا و کشورهای عضو ناتو هستند و شاهد هستیم که امروز هم با ارسال تسلیحات نظامی گسترده به اوکراین آتش جنگ افروزی را شعله ور نگاه داشته اند.
همین اتحادیه اروپا که ادعای تحریم گسترده روسیه به دنبال شروع جنگ در اوکراین را دارد، آلمان که بزرگترین عضو این اتحادیه است مناسبات تجاری اش با روسیه از زمان آغاز جنگ اوکراین ۳۳ درصد افزایش داشته و لهستان هم مناسبات تجاری اش با روسیه بیش از ۲۵ درصد رشد داشته و آن گاه اشک تمساح برای مردم اوکراین می ریزند و در رسانه هایشان طوری وانمود می کنند که مدافع حقوق مردم اوکراین هستند، مردم اوکراین باید بدانند که بیگانگان چه غرب و چه آمریکا هیچ کدام مدافع حقوق آنها نخواهند بود و تنها مدافع منافع ملی شان هستند و بس.
اگر آمریکا هم کمک نظامی به اوکراین کرده در عوضش با شروع جنگ در اوکراین و با فروش تسلیحات نظامی به کشورهای غربی و صادرات گاز مایع به اروپا چندین برابر نفع برده و هر چه این جنگ طولانی تر شود صید آمریکا از این آب گل آلود بیشتر خواهد شد، ضمن این که فردای آینده هم به دلیل این کمک ها، هم از اوکراین و هم از اتحادیه اروپا باج خواهد گرفت.
البته هیچ کجای دنیا جنگ و خونریزی خوشایند نیست و چه بهتر است که ایران و سایر کشورهای مستقل دنیا به عنوان واسطه عمل کرده و پوتین را از این جنگ خانمان سوز( که در نهایت هم مجبور است اشغال گری را رها کند و به مرزهای خودش برگرد) باز دارند و روسیه را به راه حل دیپلماتیک و گفتگو برای حل مناقشه اوکراین فرا خوانند.
سرزمین های اکراین اشغالی و روسیه غاصب
روسیه با این جنگیدن نشون داد از نظر نظامی خیلی ضعیفه. تموم شدن بنزین و غذا دیگه ربطی به آمریکا نداره.
ترامپ روسه !! صد درصد !!
راستى وزير خارجه روسيه هم مثل وزيرخارجه ايران كه هر تصميمى در برجام را اول به اطلاع روسيه ميرسه و با چراغ سبز مسكو حركت ميكنه، قبل از تماس وزير خارجه روسيه با وزيرخارجه جديد اسرائيل، با ايران هماهنگ كرده ؟
روسیه متجاوز تنبیه شد
بعد از یک سال پوتین هنوز درگیره دو تا استان مرزی روس نشین!!! صد هزار کشته و میلیارد ها دلار خسارت جنگی
من دوستی دارم که سالها اوکراین زندگی کرده. با وجود اینکه این فرد تفکرات غربی داره و همسر اوکراینی، بارها توی صحبتهاش گفته نسل کشی روسها در اوکراین بسیار شدیده و از سالها قبل مشخص بود چنین جنگی بین روسیه و اوکراین شکل می گیره
پاسخ ها
سجاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
پوتین یه دیکتاتور احمقه و مجازات خواهد شد
جنگ روسیه و اوکراین آغاز گر دوباره جنگ سرد است آیا دولت های غربی برای جلوگیری از به قدرت رسیدن دیوانگانی چون دوگین مجبور به معامله با پوتین می‌شوند از نظر من هدف آمریکا برنده نشدن هیچ یک از طرفین این جنگ است احتمالا دولت های غربی اوکراین را وادار به صلح میکنند با این شرایط اول کریمه را بخشی از خاک روسیه قلمداد بکند دوم چهار منطقه جدید اشغال شده منجمله خرسون که الان بر سر آن درگیری است به روسیه واگذار شود اوکراین متعهد شود عضو ناتو نشود روسیه هم از ادعای خود بر کل اوکراین چشم پوشی کند ریشه کن کردن گروه فاشیستی گردان آزوف در ازای کمک دویست میلیارد دلاری روسیه مبنی بر بازسازی اوکراین روسیه حاضر به پرداخت غرامت به اوکراین میشود در صورتی که اوکراین دست از اقدامات خود بردارد عدم دخالت زیاد آمریکا در اوکراین احتمالا هم هم روسیه و هم اوکراین شرایط را می‌پذیرند بیچاره ملت اوکراین باور کنید این کار را میکنند آمریکا و روسیه از قبل با هم معامله کردن سر اوکراین و ایران برای آماده سازی افکار عمومی جهان این بساط ها را پهن کردند لطفاً چاپ کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
داری حیف میشی. ایران هم نه. باید وزیر خارجه امریکا بشی
محمد فقیه نوری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
چرا وزیر خارجه ایران نشم
دلقک یانکی ها هوس یه بمب اتم کرده؟
پاسخ ها
عباس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
پوتین هم مثل تو فکر می‌کنه که رفته تو باتلاق. مهندس جان آمریکا آرزو داره پوتین اتم بزنه.
ترامپ که همه دنیا میدانند و سیا در آمریکا کشف کردند که

با تقلب و دخالت های پوتین به ریاست جمهوری آمریکا رسید

باید هم از کمکهای آمریکا به اوکراین جهت ضربه زدن به

پوتین و روسیه ناراحت باشد !!؟
درود بر ارتش قهرمان و هوشمند اوکراین که در شب کریسمس دهها سرباز متجاوز روس را دود هوا کرد و به نزد بابا نوئل فرستاد
اوکراین قبرستان پوتین وارتش پوشالی ان می شود.
پاسخ ها
مریم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۵
به خواب هم نمیبینی
خوب جناب تابناک ،بالاخره یک مقاله مستدل از شما دیدیم
از رابطه بسیار خوب و متقابل اتحادیه اروپا با روسیه گفتید که دقیقا بر خلاف خواسته امریکا بود
دلیل اصلی آغاز و ادامه جنگ
روسیه دارد با طولانی کردن جنگ اوکراین دنبال ایجاد اختلاف بین کشور های اروپایی و بعد از آن اختلاف اروپا با امریکا هست
به درک که نیروهای نظامی این کشور ها‌بمیرندما8سال‌جنگ‌‌کل‌دنیابا100دام‌بودند
ترامپ‌ قرابت‌ زیادی‌ با ولادیمیر‌ پوتین‌ درمانده‌ داره‌ و هردو‌ از یک سنخ‌ هستند‌ !
متکبر‌ مغرور‌ خودخواه‌ کله خر‌ و پر فیس‌ و افاده‌ کله پوک‌ .
و ترامپ‌ با پوتین کاملا‌ هماهنگه‌ و دستشان احتمالا‌ در یک کاسه‌ است‌ .
خدا روسیه رو لعنت کنه
تابناک جان : در مورد اخباری که اوکراینی ها اعلام می کنید با ادعای اوکراین جمله بندی میکنید ولی اخبار روسیه را با قطعیت و بدون کلمه ادعا درج میکنید ، چون رسانه مردمی هستید مراقب باشید بااین شکل تیتر زدن وجه مردمی بودنتان آسیب نبیند.
زلسنکی به جرم خیانت به مردمش و بی لیاقتی و نسل کشی و غیر نظامی کشتن روس تبار ها کشور خودش و مزدوری برا غرب باید دادگاهی بشه صلاحیت نداره..اونم که تحریریتون نوشته برا لاوروف و کوهن جاسوس! تهدیدهای ایران این درست نیست جنایات اسرایل بایدنوشته بشه.ایران تهدید برا هیجا نیست الا دفاع بوده و هست
انشاالله اوکراین پیروز خواهد شد این وعده خداوند قهار است
بهترین زمانه مردم روسیه انقلاب کنند علیه پوتین فاتل
زنده باد زلنسکی مرگ بر پوتین
تواین بین اکراین بازیچه دست امریکا. غربیهاشدوملت ومملکتشو نابودکرد روسیه بایست انگلیس وفرانسه روبزندتاحساب کاردست امریکاهم بیاید
بهترین دفاع حمله است اوکراین هم باید شهرهای روسیه خصوصا مسکو را هدف حملات بی امان موشکی قرار دهد
به امید خدا اوکراین به زودی پیروز مبشود وپوتین رو سیاه خواهد شد مرگ برپوتین جنایتکار وقاتل
پوتین نادان از مکر خدا غافل شده بود
جمع کنید از نظر خودم به هیچ کس هم کار ندارم منطغ اینه یدونه اروپایی حروم شه به قیمت حرم شدن من ،
خدا را شکر که معلو م شد روسیه یک‌طبل تو خالی بیش نیست ودل بستن به او نااگاهی محض است زنده باد او کراین
این وزیرخارج المانن هم سیاست دارد خخخخخخحخخ
خب روسیه اگربمب باران نکند وعقب نشینی کند ازکجا معلومه تله براش نگذاشتین تمام کشورهای غربی واورپایی ازجمله ناتو کمک مالی ونظامی به اوکراین کردن ومیکنند. با اینکه روسیه خودش تنها وتحریم هست درمقابل دنیا ایستادگی میکند هنوزهم انتظاردارند که روسیه کوتاه بیاد
این جنگ با سقط شدن پوتین تمام میشود
در طی تاریخ این سومین بار است که غرب و اروپا به روسیه حمله نظامی کرده اند و این بار هم شکست خواهند خورد . همانطوری که اروپا و آمریکا داعش را ایجاد و مستقر در خاورمیانه کردند و به نابود کردن کشورها پرداختند و بالاخره با کمک روسیه و ایران داعش نابود شد و غرب ناراحت شدند. این دفعه کل اروپا و غرب باید نابود شود. زمستان گرمی را خواهند داشت و نه چندان آینده آیی
برچسب منتخب
# انتخابات ریاست جمهوری # انتخابات # رفح # حج # ارتحال امام خمینی
وب گردی