بازدید 8316
۵
خبر تصویب طرح صیانت و توضیحات دو نماینده مجلس

بی خبری نمایندگان از تصویب طرح صیانت

روز گذشته و در پی انتشار یک توئیت گمانه‌زنی‌ها درباره تصویب و اجرای طرح صیانت قوت گرفت. این درحالی است که نمایندگان مجلس در این باره ابراز بی اطلاعی کردند و البته تاکید کردند که طرح مجلس هنوز نزد هیات رئیسه است و درباره آن تصمیم گیری نشده است.
کد خبر: ۱۱۳۹۳۷۰
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۱ 08 September 2022

به گزارش تابناک به نقل از همشهری‌آنلاین، روز گذشته محمد کشوری کارشناس فناوری اطلاعات توئیت کرد که بخشی از طرح موسوم به طرح صیانت (بر اساس نسخه ۹ بهمن به نام نظام تنظیم‌گری) که شامل اعضا و اختیارات کمیسیون عالی تنظیم مقررات بوده و برای تصویب به شورای عالی فضای مجازی ارجاع شده بود، توسط این شورا به تصویب رسید و برای اجرا ابلاغ شد.

بی خبری نمایندگان از تصویب طرح صیانت

از سویی دیگر نیز، در چهارمین جلسه کارگروه راهبردی و تدوین الگوی عملیاتی و مقررات عمومی صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، در راستای اجرایی سازی بند الف ماده ۴_۱ سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی که در جلسه شورای عالی فضای مجازی کشور مصوب شده بود، دیروز به میزبانی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد. در این جلسه‌ طرح اینترنت کودک توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معرفی شد.

با انتشار این خبرها در روز گذشته گمانه زنی‌هایی مبنی بر تصویب طرح صیانت از فضای مجازی صورت گرفت. طرحی که ابتدا در مجلس شورای اسلامی پیگیری شد اما حال در شورای عالی فضای مجازی تصویب می شود.

در این زمینه با ۱۵نماینده مجلس تماس گرفتیم که متاسفانه جز ۲ نماینده که آنها هم از جزئیات موضوع اطلاعی نداشتند، کسی پاسخ نداد.


حال، آیا آنچه که از سوی شورای عالی فضای مجازی تصویب شده است ارتباطی با طرح اولیه مجلس دارد؟ با توجه به اینکه نمایندگان در تعطیلات به سر می برند و مجلس تعطیل است به نظر می رسد که عملا این شورا مستقل از مجلس و طرح اولیه نمایندگان طرح را تصویب کرده است.

طرح صیانت تصویب نشده است
در همین زمینه لطف الله سیاهکلی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با همشهری‌آنلاین، از این خبر اظهار بی اطلاعی کرد و گفت که طرح صیانت تصویب نشده است.

وی در ادامه درباره مصوبه شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: شورای عالی فضای مجازی راجع به مقررات سیاستگذاری می‌کند و اقدامات شورای عالی فضای مجازی ربطی به طرح صیانت ندارد. آنها مقررات خودشان است که می‌گذراند. این نماینده تاکید کرد که طرح صیانت قانون است و مصوبه شورا ارتباطی به این طرح ندارد. البته سیاهکلی تصریح کرد که در تهران حضور ندارد و در جریان جزئیات این اخبار جدید نیست»

از تصمیم هیات رئیسه اطلاعی نداریم
همچنین مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی هم در این باره به همشهری آنلاین گفت: اقدام خاصی برای طرح صیانت از فضای مجازی در مجلس انجام نشده است. بعد از آنکه یک رای استمزاجی گرفته شده، این طرح در دست هیات رئیسه مجلس قرار گرفت. اقدام اخیر که اخبار آن منتشر شده است، مصوبات شورای عالی فضای مجازی است که ما از جزئیات آن خبر نداریم. اما طرح صیانت فضای مجازی، هنوز در دست هیات رئیسه قرار دارد و ما از تصمیم آنها اطلاعی نداریم و نمی‌دانیم دقیقا می‌خواهند چه کاری انجام دهند.

در مورد تصویب طرح صیانت از فضای مجازی در مجلس خبری نیست
ویس کرمی افزود: اینترنت کودک نیز طبق آنچه که وزیر گفته است، قابلیت جدیدی است که در اختیار والدین که به صورت اختیاری قرار داده‌اند. والدین می توانند، برای محافظت از کودکان در بحث‌های اخلاقی و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی تدابیری اندیشیده شده است. این طرح نیز هم مصوبه شورای عالی فضای مجازی است که ربطی به مجلس ندارد. تا این لحظه در مورد تصویب طرح صیانت از فضای مجازی در مجلس خبری نیست و من هم چیزی نشنیده‌ام.

این نماینده ادامه داد: طبق آنچه ما می‌دانیم، طرح را قاعدتا باید هیات رئیسه تعیین تکلیف می‌کرد. یعنی باید وارد صحن علنی می‌شد که آیا به کمیسیون مشترک برگردد و یا در صحن بررسی شود یا خیر، که این اقدام نیز انجام نشد و ما همچنان منتظریم که آیا هیات رئیسه اقدامی در این باره صورت می دهد یا نه.

مجلس بهترین جا برای بررسی این طرح بود
ویس کرمی ادامه داد: آن زمانی که ما از طرح صیانت از فضای مجازی دفاع می‌کردیم که باید قانونمند شود، مجلس بهترین جایی بود که می‌شد این طرح مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: هنوز معتقدم شورای عالی مجازی به همه مسائل در مورد فضای مجازی نمی‌پردازد، بنابراین مجلس این را تعیین تکلیف کند بهتر است. کسانی که معتقدند، قانون به ضرر فضای مجازی است باید بدانند که این گونه نیست. فضای مجازی به قانونمندی نیاز دارد. اما متاسفانه با فضایی که ایجاد شد، این فرصت از مجلس گرفته شد. بنابراین به طور طبیعی شورای عالی فضای مجازی به وظایف خود عمل می‌کند. این شورا طبق وظایفی که به آنها واگذار شده و یک نهاد فرا قوه‌ای است و تکالیف خود را انجام می‌دهد. مجلس نیز به عنوان نهاد قانون‌گذار نباید در هیچ حیطه‌ای کوتاهی کند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۵
اقا تو رو خدا در فضای مجازی از مسئولین و خانواده محرتمشان که برای رضای خدا کار می کنن و هیچی ندارن و حتی اجاره خونه نمی تونن بدهند !!! کاری نداشته باشین تا این طرح صیانت تصویب نشه چون سرعت اینترنتو خیلی پایین میارن و همه به مشکل می خوریم .
اگر از چیزی خبر داشتند باید تعجب کرد
کاری ندارم مجلسی که با کمترین میزان مقبولیت مردم سرکار اومده بتونه کارایی آنچنانی داشته باشه اما باز هم عنوان مجلس رو یدک میکشه و قوه قانون گذار محسوب میشه ، اما متاسفانه الان در کشور نمی دونم بر چه اساسی و طبق چه قانونی هر روز یک کمیته و قرار گاه و ... ایجاد میکنن و چند نفری دور هم میشینن و چیزی رو مصوب میکنن و اون میشه قانون لازم الاجرا بدون هیچونه پشتوانه کارشناسی و یا عدم پاسخگویی تصویب کنندگانش در مواقع به اشکال خوردن اون .
اگر قانونه که حتما باید در مجلس تصویب بشه و دلیلی نداره مثلا شورای عالی فرهنگ و یا شورای عالی فضای مجازی خودشون رو در نقش قانون گذار ببیین ، اگر اینطوری قرار ادامه پیدا کنه دلیلی نداره این همه هزینه انتخابات و بریز و بپاش و مجلش نمایندگان بشه همین اساتدید بشینن قانون های خلق اساعه تصویب کنن ، کی به کیه
مملکت گل و بلبله معلوم نیست کی به کیه
اوضاع و احوال این روزهای مملکت شبیه مملکت بی صاحب یا مملکت هزار صاحب هستش.
چرا تو این کشور هر کی میاد در مورد هر چیزی اظهار نظر میکنه و اگه قدرتشو داشته باشه اعمال نظر میکنه؟؟؟؟؟
همه تو همه کارا سرک میکشن و اظهار و اعمال نظر میکنن
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # روز معلم