بازدید 33390
۸

انتقاد از آمار وزیر آموزش و پرورش از رتبه‌های برتر کنکور

مقایسه این آمار با ادعای وزیر ثابت می‌کند آقای نوری، همه رتبه‌های برتر مدارس دولتی، نمونه دولتی و سمپاد را یک کاسه و در کنار هم دیده و با افتخار مدعی شده است که ۷۷.۵ درصد رتبه‌های برتر، دانش آموز مدارس دولتی بوده اند!
کد خبر: ۱۱۳۶۹۳۴
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۹ 25 August 2022

به گزارش «تابناک»، روزنامه خراسان نوشت: در میان انتقاد‌های گسترده کارشناسان از نبود عدالت آموزشی در کشور، که سال هاست خودش را در نتایج کنکور سراسری نشان می‌دهد، حالا وزیر آموزش و پرورش اظهارنظری کرده که اگر گاف و اشتباه باشد، قابل جبران است، اما اگر یک باور و نگاه قطعی باشد، احتمالا نگران کننده است.

«یوسف نوری» دیروز در حاشیه جلسه دولت مدعی شد «در کنکور سراسری امسال، ۷۷.۵ درصد رتبه‌های یک تا ۱۰ رشته‌های علوم انسانی، علوم تجربی و ریاضی فنی و رتبه‌های یک تا ۵ گروه‌های آموزشی هنر و زبان خارجی، مربوط به مدارس دولتی بوده است». این اظهارنظر وزیر که، خبرگزاری رسمی دولت هم آن را منعکس کرد، بسیار عجیب به نظر می‌رسد و البته بررسی موضوع نشان می‌دهد که تنها یک دلیل می‌تواند داشته باشد و آن این که، آقای نوری مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی‌ها را هم جزو مدارس دولتی عمومی در نظر می‌گیرد.

حساب و کتاب ویژه آقای نوری!

در کنکور امسال سهم مدارس مختلف در ۴۰ رتبه برتر ۵ گروه آموزشی این گونه بود:
مدارس دولتی: ۲.۵ درصد
مدارس نمونه دولتی: ۲.۵ درصد
مدارس غیرانتفاعی: ۲۲.۵ درصد
مدارس سمپاد: ۷۲.۵ درصد

مقایسه این آمار با ادعای وزیر ثابت می‌کند آقای نوری، همه رتبه‌های برتر مدارس دولتی، نمونه دولتی و سمپاد را یک کاسه و در کنار هم دیده و با افتخار مدعی شده است که ۷۷.۵ درصد رتبه‌های برتر، دانش آموز مدارس دولتی بوده اند!

آمار جمعیتی دانش آموزان مدارس

قبل از تحلیل بیشتر موضوع، ابتدا به این آمار توجه کنید: ۸۵ درصد دانش آموزان کشور در مدارس دولتی عادی تحصیل می‌کنند، ۱۲ درصد در مدارس غیرانتفاعی، یک درصد در نمونه دولتی و ۲ درصد در مدارس سمپاد. همین آمار به خوبی مشخص می‌کند که قطعا دغدغه عدالت آموزشی، مربوط به آن ۸۵ درصدی است که در مدارس بی پناه درس‌
می‌خوانند نه آن ۱۵ درصد دیگر.

تفاوت‌های خاصی که همه از آن باخبرند

شاید هم بد نباشد برخی تفاوت‌های مدارس سمپاد و نمونه دولتی با مدارس دولتی عادی را مرور کنیم تا این تفاوت و نابرابری واضح‌تر شود:
* بهترین کادر آموزشی شهر و منطقه
* آموزش‌های سطح بالا و استفاده از برخی
منابع کمک آموزشی خاص
* اردو‌های آموزشی
* کلاس‌های فوق برنامه و ساعات آموزشی بیشتر
* امکانات و تجهیزات مناسب و به روز در مدرسه
* بالا رفتن اعتماد به نفس، عزت نفس و خودباوری
* و ...
با این آمار‌ها و استدلال‌های روشن، حق داریم که احساس کنیم اظهارنظر وزیر آموزش و پرورش، یک گاف و البته شاید هم نوعی فرافکنی بوده است تا پاسخی به انتقاد‌های گسترده از نبود عدالت آموزشی در کشور باشد. البته ما این اظهارنظر را یک گاف تصور می‌کنیم و امیدواریم همان طور که یوسف نوری، اردیبهشت امسال از «تشکیل قرارگاه عدالت تربیتی و آموزشی برای ۱۶ استان مرزی کشور» خبر داده بود، به علت اصلی تشکیل این قرارگاه‌ها هم باور داشته باشد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۸
انتشار یافته: ۸
عدالت چه روياي زيبايي !!!!!!!!!!!!!
این تفاوت ها که فرمودید در مدارس سمپاد وجود دارد اصلا صحیح نیست. در مدارس سمپاد چیز ویژه ای نسبت به مدارس دولتی وجود ندارد. دبیران اکثرا با رابطه تعیین می‌شوند و بهترین نیستند . امکانات هم به مقدار اکثر مدارس است و اگر هم امکانات خاصی باشد چندان ارتباطی به کنکور ندارد. تفاوت اصلی دانش آموزان سخت کوش این مدارس و فضای رقابتی است و لاغیر.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۳
موافقم. والبته کلاس کنکور و معلم خصوصی هم بی تاثر نیست.
ما عادت کردیم، یه جوری همه ی اتفاقات بازگو می شود که به سلیقه باشد. یه جور ترفند رسانه ای است.
اینکه ما ندارس نمونه دولتی و سمپاد را جدا کرده و بگوییم این ها دولتی به حساب نمی آیند ، مانند این است که دانشگاه های شریف و امیرکبیر و تهران را جدا کرده و آن ها را غیر دولتی بنامیم . اگر دنبال عدالت آموزشی هستید ، سرنا را از سر گشاد نزنید .‌بروید و مدارس نقاط محروم کشور را از نظر تجهیزات و دبیر و معلم ومدیر ، ارتقا دهید تا هم سطح مدارس درجه یک دیگر نقاط کشور شوند .
دلیل گفته های جناب نوری میتونه این باشه که رتبه های برتر از مردمن و دولت جنابشان هم دولت مردمی، بنابر اینهمه ی رتبه های برتر از مدارس دولت مردمی هستن
از محروم ترین روستا مرز افغانستان پزشک داریم که درمدرسه روستایی درس خونده والان چشم پزشک است هم دانشگاه شهید بهشتی درس خونده هم تهران مطب داره.وچند تای دیگه هم همین طور.
مدارس سمپاد و برخی غیر انتفاعی ها فقط دانش آموزان مستعد و سختکوش را شکار میکنند و خودشونو با تلاش اونها برند میکنند. وگرنه خودشون هیچی نیستند.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها