صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

‌‌‌‌مسجدي درمركز تهران دو سال بدون امام جماعت

کد خبر: ۱۱۳۰۳۸
| |
10744 بازدید

مسجد مرحوم فرازنده در كنار ايستگاه مترو شوش تهران به مدت دو سال رنگ نماز جماعت به خود نديده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس، روز پنج شنبه 14 مردادماه به قصد زيارت حضرت عبدالعظيم حسني(ع) عازم شهرري بودم كه هنگام اذان ظهر به ايستگاه مترو شوش رسيدم، با خود گفتم زيارت مستحب و نماز واجب است، بهتر است نماز اول وقت را در مسجدي بخوانم، سپس ادامه مسير دهم.

در ايستگاه مترو شوش تابلوي مسجد 100 متر جلوتر، در قسمت غربي راهنماي مسافران است. در خروجي ايستگاه مسجدي با گنبد كاشي ريخته به چشم مي‌خورد، مسجد فرازنده به نام مرحوم واقف حاج محمود فرازنده در نبش ايستگاه مترو و كوچه جانبي خيابان شوش واقع شده است.

مسجد داراي حياطي با چند شبستان براي نماز است و مزار واقف محمود فرازنده فرزند تقي متوفي 1369 با عنوان عمده التجار خير و مادرش مرحومه رقيه داداش در يكي از شبستانها به چشم مي‌خورد.

مسجد دايره‌اي شكل زيبا و بسيار ساده با فرشهاي دستباف و كمدي داراي چند جلد قرآن و كتاب دعا است و يك يخچال قديمي در گوشه مسجد قرار دارد كه حكايت از بي‌مهري روزگار به اين مسجد دارد.
محراب مسجد همچنان گچ كاري ساده و بدون تزيين است كه متاسفانه بخشي از ديوار سمت قبله دچار ترك خوردگي شديد شده كه احتمالا يا بخاطر حفاري قبلي مترو و يا نشست زمين بوده است.

از همه مهمتر كه هرچه انتظار كشيديم، كسي براي اقامه نماز جماعت نبود و مردم و كسبه محل كه از بنگاه‌هاي باربري شوش و رهگذران هستند، يكي يكي وارد مسجد شده و نماز فرادي مي‌خوانند و مي‌روند.

وقتي از نگهبان مسجد كه براي نيم ساعتي در مسجد را براي نماز باز كرده، مي‌پرسم آيا فقط امروز نماز جماعت نبوده يا اين روند كار هر روز است، گفت: امام جماعت پول مي‌خواهد كه ماهم پولي نداريم و اكنون دو سال است كه اين مسجد رنگ امام جماعت و نماز جماعت ظهر يا شب به خود نديده است.
اين پيرمرد نگهبان ادامه داد: مسجد با فوت كردن واقف از رونق افتاده است.

به گزارش فارس يكي از نشانه‌هاي حكومت صالحان برپايي نماز و رونق مساجد محل ذكر خداست، اما متاسفانه به برخي مساجد بي‌توجهي شده است.در حالي كه در بازار تهران مساجد رونق دارد، در محله بنگاه‌هاي باربري مسجدي بي‌فروغ مانده است.

* مساجدي كه فقط نيم ساعت براي اذان باز مي‌شوند

در هفته نخست نوروز براي صله رحم به شهر قدس(قلعه حسن خان) رفته بودم كه با شنيدن صداي اذان به مسجد جامع شهر رفتم، اما براي گرفتن وضو رفته بودم كه نگهبان برق‌ها را خاموش كرد و گفت: سريع‌تر مسجد را ترك كنيد، مي‌خواهم به مهماني بروم، لذا سريع نماز خواندم تا هرچه سريعتر مسجد را ترك كنم، در حالي كه نيم ساعت هم از اذان ظهر نگذشته بود.

و اين هم آخر خدام مسجد بودن است كه عده‌اي فقط مي‌خواهند حقوق بگيرند و در مسجد رايگان زندگي كنند، ولي براي نمازگزاران حتي يك ساعت صبر نمي‌كنند.
وقتي اعتراض كردم چرا درب مسجد را زود مي‌بنديد، گفت: عده‌اي معتاد تزريقي در دستشويي تزريق مي‌كنند.

برخي مساجد هم به بهانه تعمير ساختمان يا تعمير سرويس دستشويي مدت‌ها درب مسجد را به روي نمازگزاران بسته‌اند، از جمله در خيابان باب همايون در مسجدي نوشته بود، مسجد به دليل تعمير سرويس‌ها تا اطلاع ثانوي تعطيل است.

امام خميني(ره) گفته بود، مسجد سنگر است، سنگرها را حفظ كنيد. در جريان مبارزه عليه رژيم ستمشاهي مساجد يكي از پايگاههاي مبارزاتي و كانون بحث روز و اجتماعي بود.
يك كارشناس گفت: متاسفانه در ماه محرم براي اقامه عزاي امام حسين(ع) امروزه به بهانه مشكل شرعي برخي زنان، در كنار مساجد تكيه‌هايي در قالب داربست برپا مي‌شود كه مسجد خالي و تكيه شلوغ مي‌شود كه اين هم علامت درستي نيست.

در ميدان امام حسين(ع) تهران مسجد بزرگ و معتبري به نام اين امام وجود دارد، ولي در ماه‌هاي محرم در همان ميدان چندين تكيه در كوچه‌هاي نزديك مسجد برپا مي‌شود و مسجد امام حسين(ع) خلوت و خالي از عزادار مي‌شود.
به هر حال مسجد امروز هم سنگر و دژ مستحكمي در مقابل تهاجم فرهنگي و فتنه‌هاي آخر الزمان هستند، ولي كم كم در سايه بي‌توجهي از رونق مي‌افتند.

اين كارشناس گفت: وقتي وارد مسجد مي‌شوي، اكثرا عده‌اي پير مرد و پيرزن هستند و اگر بچه‌‌اي همراه پدر در مسجد حاضر شود، مرتب مي‌گويند بچه ساكت باش، يا به پدر توصيه مي‌كنند، براي جلوگيري از سر و صداي بچه او را نياوريد، اما بايد نسل جديد وارد مسجد شود، ولو به طبيعت سن خود سرو صدا كند، اما بايد نسل جديد با مسجد آشنا شوند.

به گزارش فارس در كنار مساجد قديمي صندوق‌هاي قرض‌الحسنه براي رفع مشكل مردم راه‌اندازي شده و منشاء خدمات فرواني شده‌اند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار