صفحه خبر لوگوبالا تابناک
با صد و بیست و پنجمین روز حمله روسیه به اوکراین

دبیر کل ناتو: تحولات، خطرناک و غیر قابل پیش بینی شده است/ حمله موشکی روسیه به یک مرکز خرید در مرکز اوکراین+ عکس/ مدودف: تجاوز به کریمه، اعلان جنگ علیه روسیه است/ درخواست اوکراین برای نشست اضطراری شورای امنیت

صد و بیست و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۲۶۹۸۴
| |
44063 بازدید
|

حمله موشکی روسیه به یک مرکز خرید در مرکز اوکراین/ مدودف: تجاوز به کریمه، اعلان جنگ علیه روسیه است/ درخواست اوکراین برای نشست اضطراری شورای امنیت

بین الملل تابناک: صد و بیست و پنجمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

آمریکا: اوکراین دیگر نمی‌تواند اراضی خود را از روسیه پس‌بگیرد

- ارزیابی‌های دولت بایدن نشان می‌دهد اوکراین دیگر قادر نیست اراضی خود را از روسیه بازپس گیرد و ولودیمیر زلنسکی باید کوچک شدن کشورش را بپذیرد.

به گزارش تارنمای شبکه خبری "سی‌ان‌ان"، ارزیابی دولت «جو بایدن» نشان می‌دهد که اوکراین نمی‌تواند اراضی خود را از روسیه بازپس گیرد.

مقام های آمریکایی اعلام کرده‌اند که کاخ سفید دیگر مطمئن نیست اوکراین بتواند مناطقی را که اکنون در کنترل نیروهای روسیه است، بازپس گیرد.

گزارش‌ها نشان می‌دهد مشاوران «جو بایدن» بحث بر سر اینکه «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهوری اوکراین باید تعریف خود را از "پیروزی" تغییر دهد، شروع کرده و معتقدند وی باید با کوچک‌شدن کشورش کنار بیاید.

چند مقام نزدیک به کاخ سفید به سی‌ان‌ان گفتند این ارزیابی بدبینانه به این معنا نیست که واشنگتن، اوکراین را برای دادن امتیازات رسمی ارضی به روسیه تحت فشار قرار خواهد داد.

یکی از دستیاران کنگره در این خصوص به سی‌ان‌ان گفت: اینکه اوکراین بتواند مناطق اشغال شده توسط روسیه را پس بگیرد تا حد زیادی، به میزان حمایت ما از آنها بستگی دارد.

وی افزود اوکراین از آمریکا خواسته‌است دستکم ۴۸ سامانه پرتاب راکت چندگانه در اختیارش بگذارد، اما پنتاگون تا به امروز تنها قول ارسال هشت سامانه را داده‌است.

براساس آخرین اطلاعات، روسیه تاکنون توانسته‌است بخش‌های گسترده‌ای از شرق و جنوب‌شرق اوکراین را در کنترل خود بگیرد که شامل سورودونتسک، دونتسک، ماریوپل و خرسون است.

مدودف: تجاوز به کریمه، اعلان جنگ علیه روسیه است

معاون شورای امنیت ملی روسیه اعلام کرد که هرگونه تلاش برای حمله به کریمه به مثابه"اعلان جنگ" علیه روسیه است.

 دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت ملی روسیه امروز سه شنبه در مصاحبه‌ با روزنامه روسی "Argumenty i Fakty" گفت که پیوستن احتمالی اوکراین به ناتو خطر بیشتری برای روسیه نسبت به عضویت سوئد و فنلاند دارد. وقتی از وی خواسته شد که این دو تهدید را ارزیابی کند، خاطرنشان کرد که "پاسخ روشن است. اوکراین برای کشور ما به عنوان عضو ناتو بسیار خطرناک تر خواهد بود."

وی به نقل از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، توضیح داد که اختلافات ارضی حل نشده و درک متفاوت از وضعیت سرزمینی دلیل آن بوده است. برای ما، کریمه بخشی از روسیه است و برای همیشه باقی است. هر گونه تلاش برای تجاوز به کریمه برابر است با اعلام جنگ علیه کشور ما. اگر یک کشور عضو ناتو دست به چنین کاری بزند این امر به یک جنگ علیه کل ائتلاف آتلانتیک شمالی ، جنگ جهانی سوم و یک فاجعه کامل بدل خواهد شد.

او هشدار داد که سوئد و فنلاند ممکن است با مسئولیت خود به ناتو بپیوندند و با عواقب آن مواجه شوند. پیوستن استکهلم و هلسینکی به ناتو هیچ تهدید جدیدی به ما اضافه نمی کند. این کشورها قبلاً روابطی با روسیه داشتند که می‌توان آن را کاملاً محترمانه و دوستانه نامید. البته در گذشته اتفاقات مختلفی رخ داده است. این سیاستمدار افزود: ما در حال حاضر هیچ مناقشه ارضی با این کشورها نداریم و پیش بینی هم نمی کنیم، هیچ دلیلی برای آن وجود ندارد. ناتو حتی بدون سوئد و فنلاند از قبل به مرزهای روسیه نزدیک بود. اما البته ما برای اقدامات متقابل آماده خواهیم بود. تجربه چندین دهه نشان می دهد که تشدید روابط با روسیه "بی معنی است و ارزان نیست".

به گفته مدودف، روسیه می‌تواند صنعت خود را توسعه دهد و سوراخ‌های قابل توجهی در تحریم‌ها ایجاد کند.

او در این مصاحبه گفت: "این مطلقاً اولین بار در تاریخ ما نیست که با تمام توان تحت فشار قرار می گیریم. و ما فقط می‌توانیم روی منابع و هوش خود حساب کنیم. حتی در سخت ترین زمان ها. ما تسلیم فشار نشدیم و پرده آهنین مانعی برای ما نشد. و اکنون، من مطمئن هستم، همین اتفاق خواهد افتاد - ما می‌توانیم هم صنعت خود را توسعه دهیم و هم سوراخ‌های قابل توجهی در این پرده ایجاد کنیم.

به گفته مدودف، حاکمیت تکنولوژیکی این کشور یکی از شروط اصلی استقلال و امنیت روسیه است. به نظر او، این امر به ویژه برای زیرساخت های بسیار مهم و حوزه های استراتژیک اقتصاد حائز اهمیت است.

کریمه پس از برگزاری همه پرسی در مارس ۲۰۱۴ که در آن ۹۶ درصد از جمعیت کریمه و ۹۵ درصد از جمعیت سواستوپل به پیوستن به روسیه رای مثبت دادند، به روسیه ملحق شد، در حالی که اوکراین هنوز این شبه جزیره را بخشی از قلمرو خود می‌داند.

به گفته دیمیتری مدودف، دبیر شورای امنیت روسیه، لیتوانی مسئولیت کامل عواقب تصمیمات خود در مورد ممنوعیت ترانزیت کالا به کالینینگراد را بر عهده دارد، اما ویلنیوس برای فکر کردن در مورد آن حتی مکث نمی‌کند. حتی این گفته که لیتوانی فقط به دستورات عمل می‌کند، کمکی به آنها نکرد. این نشانه دیگری است که «لیتوانی اصلاً به عواقب اقدامات خود فکر نمی کند. اتحادیه اروپا حتی بر روی اقدامات تندی مانند ممنوعیت ترانزیت، با درک مشکلات احتمالی اصرار نکرد. با این حال لیتوانی در مقابل آمریکا تعظیم کرد و یک بار دیگر نگرش روس هراسی احمقانه خود را نشان داد. مسکو می تواند اقدامات اقتصادی انجام دهد که باعث شود اکسیژن برای همسایه بالتیکش قطع شود.

وی گفت: با صراحت می گویم که محدودیت ترانزیت بخشی از همان جنگ نیابتی است که غرب علیه روسیه به راه انداخت. طبیعتاً فدراسیون روسیه اقدامات تلافی جویانه انجام خواهد داد و این اقدامات بسیار سخت خواهد بود.

به گفته وی: بخش قابل توجهی از اقدامات تلافی جویانه احتمالی ماهیت اقتصادی دارد و می تواند اکسیژن را به همسایگان بالتیک که اقدامات خصمانه انجام داده‌اند قطع کند.

مدودف افزود: «تصمیم برای ممنوعیت ترانزیت کالاهای روسی با فهرست ۶۰ صفحه‌ای آن‌ها به قدری مشمئزکننده است که اظهار نظر درباره آن بی‌معنی است».

معاون رئیس شورای امنیت روسیه گفت: مخالفان روسیه انتظار دارند که مسکو یا در برابر آنها سر تعظیم فرود بیاورد یا اقتصادش سقوط کند، اما این اتفاق نخواهد افتاد. "روشن است که همه این محاصره‌ها و ممنوعیت ها درازمدت هستند. مخالفان ما منتظرند که یا در برابر آنها سر تعظیم فرود آوریم، یا اقتصاد ما فرو بپاشید. آنها به شهروندان خود اطمینان می دهند که "تحریم های جهنمی" علیه روسیه در راه هستند. من باید آنها را ناامید کنم: این اتفاق نمی‌افتد."

مدودف گفت که غرب "طبق معمول روسیه را دست کم می گیرد، یا به طور دقیق تر، افکار واهی را امتحان می کند."

این مقام روس تاکید کرد: اولین بار در تاریخ ما نیست که تحت فشار شدید قرار می‌گیریم، فقط باید به منابع و هوش خود تکیه کنیم، حتی در سخت‌ترین زمان‌ها نیز تسلیم فشارها نشدیم و پرده آهنین مانعی برای ما نبود، حالا من مطمئن هستم که همین اتفاق خواهد افتاد، ما می‌توانیم صنعت خود را توسعه دهیم و حفره‌هایی بزرگ در این پرده ایجاد کنیم.

وی درباره تحریم‌ها هم گفت که یکی از اولویت‌های امروز روسیه ایجاد محصولات و تولیدات داخلی است که امکان حذف خدمات وارداتی را فراهم می‌کند.

حمله موشکی روسیه به یک مرکز خرید در مرکز اوکراین

یک فرماندار اوکراینی ادعا کرد که عصر دوشنبه دو موشک روسیه به یک مرکز خرید شلوغ در شهر کرمنچوک در مرکز اوکراین اصابت کرد که در این حمله دستکم ۱۱ نفر کشته شدند.

به گزارش رویترز، دیمیترو لونین فرماندار منطقه‌ای افزود که این حمله موشکی روسیه حداقل ۵۰ مجروح نیز بر جای گذاشته است.

حمله موشکی روسیه به یک مرکز خرید در مرکز اوکراین/ مدودف: تجاوز به کریمه، اعلان جنگ علیه روسیه است/ درخواست اوکراین برای نشست اضطراری شورای امنیت

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین نیز اعلام کرد که هنگام وقوع این حمله موشکی حداقل هزار نفر در این مرکز خرید حضور داشتند و انفجار این موشک‌ها باعث وقوع یک آتش سوزی بسیار بزرگ شده است.

به گزارش ایرنا، پیش از این رئیس‌جمهور اوکراین از سران گروه ۷ خواست تا تلاش زیادی را برای توقف جنگ تا پیش از پایان سال ۲۰۲۲ انجام دهند.

زلنسکی در جریان ارتباط تصویری با سران گروه ۷ در آلمان گفت که شرایط جنگی وضعیت را برای نیروهای اوکراینی سخت‌تر خواهد کرد.

درخواست اوکراین برای نشست اضطراری شورای امنیت

بعد از ادعای کی‌یف درباره حمله موشکی روسیه به مرکز خریدی در مرکز اوکراین، مقامات این کشور خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل شدند.

«سرگئی کیسلیتسیا» نماینده اوکراین در سازمان ملل،‌ طی نامه‌ای به شورای امنیت گفت کی‌یف خواستار برگزاری نشست فوری این شورا در مورد وضعیت اوکراین است.

به نوشته وبگاه «ریانووستی»، نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد اوکراین برای روز سه شنبه ساعت ۱۵:۰۰ (به وقت محلی) برنامه‌ریزی شده است.

کیسلیتسیا در نامه‌ای به رئیس شورای امنیت گفت: «من این افتخار را دارم که درخواست یک جلسه فوری شورای امنیت تحت عنوان دستور کار حفظ صلح و امنیت در اوکراین را داشته باشم».

طبق این گزارش، این دیپلمات اوکراینی همچنین از «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد خواست که گزارشی درباره وضعیت اوکراین در جریان جنگ با روسیه را به شورای امنیت ارائه کند.

بلینکن: جهان از حمله به مرکز خرید اوکراین وحشت زده است

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا گفت که جهان از حمله به یک مرکز خرید شلوغ وحشت زده است.

بلینکن روز دوشنبه به وقت محلی در واکنش به حمله به یک مرکز خرید در اوکراین افزود: جهان از حمله موشکی امروز روسیه که به یک مرکز خرید شلوغ اوکراینی اصابت کرد وحشت زده شده است. این آخرین مورد از جنایات روسیه در اوکراین است.

وی اضافه کرد که ما به حمایت از شرکای اوکراینی خود ادامه خواهیم داد و مدعی شد که روسیه را پاسخگو خواهیم کرد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۴۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
دفاع از تجاوز های خونین و حمله به مردم و شهرهای بدون دفاع و اشعالگری های روسیه تحت حاکمیت پوتین ، واقعا شرم آور است
پاسخ ها
قلی
| Slovenia |
۱۹:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
تجاوز نه عزیزم عملیات ویژه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
بهتر ! بذار اروپا هم طعم تلخ تجاوز وکشته شدن آدم ها و ویران شدن شهرهایش را حس کنه
الکی ادای انسان دوستی درنیاورید
سالهاست مردم دیگر کشورهااز ظلم همین کشورهای اروپایی و روسیه و امریکا دارن عذاب میکشن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
شهر کرمنچوک از جنگ دوره و نیرو های ارتش اوکراین اونجا حضور آنچنانی ندارند . حمله روسیه به اوم شهر فقط برای هدف قرار دادن غیر نظامیان بود . آنهایی که ادعا می‌کردند با ظلم مخالفند و حامی مظلوم اینجا صداقت حرف هایشان مشخص میشود
مردم بیصدا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۸
تجربه نشون داده دیر یازود جنگ جهانی سوم بوقوع میپیونده پس بهتره سیاست بیطرفی اعلام نکنیم که مث جنگ جهانی دوم مارو قلع وقمع کنند بهتره بریم یه طرف گود و گوشت قربانی وسط مجلس نباشیم
کاوه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
مرگ بر روس های متجاوز و پلید.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
لعنت به روسیه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
اوکراین از سپر انسانی استفاده می کند. مطمئنا این مرکز خرید مرکز پنهان کردن تسلیحات غربی بوده
پاسخ ها
ملکم خان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
اگه خانواده شما هم اونجا خرید می کردند همین رو می گفتید دفاع از ظالم در ردیف ظلم قرار داره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
پس فردا اسرائیل هم مرکز خرید بزنه همین حرفو میزنی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۸
اوکراین رو با فلسطین و لبنان اشتباه گرفتی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
چرا در مورد حمله روسیه به مرکز خرید در اکراین می گید : یک فرمانده اکراینی ادعا کرده ؟!! ظاهرا جنایتها وحملات مرگبار روسیه را قبول ندارید ؟!!خوبه عکس حمله هم وجود داره !!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
اوکراین ادعا میکنه روسیه خبر میده . کلا اخبار ما اینطوریه عادت نکردی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
روسیه را پاسخگو خواهیم کرد آمین یا رب العلمین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۸
امریکا عربستان پاسخگو کن الحمدالله
سیدمحسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
روسیه مثل امریکا درردیف جنایتکاران تاریخ است حالا چون عاشق روسیه شدن‌دلیل برفراموشی جنایت این کشور نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره عواقب شکست اوکراین برای
تردیدی در شکست اوکراین نیست ، طولانی شدن جنگ فقط درد و رنج مردم اوکراین را بیشتر میکند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
از اینکه ملت و کشور را زیر سلطه چین و روسیه جنایتکار و غارتگر بردید بی اندازه ناراحتم /
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا گفت که جهان از حمله به یک مرکز خرید شلوغ وحشت زده است.
آره جهان وحشت زده است اما جهانی که مردم سوریه و یمن و افغانستان و فلسطین برایش مهم نیست
منظور آنتونی جهان خانوم هستش
ایران را تحریم کردید خدا کاری کرد که جهان شما هم دچار تورم شود اگر تحریم ها را برندارید ان شا االله بیشتر از این سرتون بیاد
با اینکه من از حملات روسیه به مردم بی دفاع راضی نیستم اما حق شما اروپایی ها و غربی ها همین روسیه است که دهان شما را به خاک بمالد
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا # جنگ رمضان