بازدید 7312
۳
در حال شناسایی ساختمان‌های ناایمن هستیم

جزئیات ابعاد و گستردگی قصور در حادثه متروپل

احمد وحیدی گفت: اخیرا ابلاغیه‌ای برای شناساسی ساختمان‌های ناايمن کشور صادر شده و دوستان ما در سازمان‌های مختلف در حال ارزیابی این ساختمان‌ها و به‌روز رسانی اطلاعات هستند.
کد خبر: ۱۱۲۲۱۸۱
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۴ 02 June 2022

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزرای صدا و سیما، احمد وحیدی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه شب بخش خبری ۲۱ سیما در پاسخ به این پرسش که آیا می‌پذیرید که در ابتدای بحران حادثه ساختمان متروپل، کار‌ها کند پیش می‌رفت و در مدیریت بحران اشکالاتی وجود داشت؟ گفت: خیر، این موضوع را قبول ندارم.

او ادامه داد: در دقایق نخست بحران متروپل، جلسه شورای ستاد بحران در آبادان با مسئولیت فرماندار تشکیل شد و با فاصله حدود یک ساعت، استاندار به محل حادثه رسید و مسئله از سطح شهرستان به سطح استان تبدیل شد و ستاد بحران استان به فاصله یک ساعت و نیم پس از حادثه تشکیل شد و همه عوامل جمع شدند.

وحیدی افزود: با فاصله چندین ساعت من به آنجا رسیدم و ستاد بحران در سطح ملی با حضور دستگاه‌های ملی شکل گرفت و در همه این مراحل کار با سرعت سازماندهی شد.

او اضافه کرد: یکی از نقاط مثبت و روشن این حادثه، شکل گیری به موقع ستاد‌های بحران و حضور به موقع دستگاه‌های مسئول بود.

وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که آیا امکانات و تجهیزات در ابتدای حادثه برای بیرون کشیدن افراد زنده از زیر آوار کافی بوده است یا خیر؟ گفت: در بحث حوادث این چنینی، نخستین مسئله این است که باید تلاش کنیم افراد را زنده از زیر آوار در آوریم.

وحیدی افزود: برای زنده بیرون آوردن حتی المقدور نباید از دستگاه‌های سنگینی که ممکن است به محبوسان در زیر آوار آسیب بزند استفاده کرد و بیشتر از روش‌های دستی و غیر آسیب زننده باید استفاده کرد و به همین علت، ۴۸ ساعت نخست، ۴۸ ساعت طلایی است.

او ادامه داد: البته در جا‌هایی که مقدور است و می‌توان از دستگاه‌های سنگین استفاده کرد مانعی ندارد و استفاده می‌شود.

وحیدی اضافه کرد: گسیل امکانات به منطقه حادثه، به نسبت خوب انجام شد و هر قدر جلوتر می‌رفتیم بهتر و قوی‌تر می‌شد.

او با تاکید بر اینکه بسیج امکانات، خوب انجام شد، اضافه کرد: برخی از وسایل که باید از راه‌های دورتر می‌رسید و به طور طبیعی انتقال آن زمان می‌برد، زمان طبیعی را طی کرد تا به منطقه برسد.

دستگاه‌ها از حادثه متروپل عبرت بگیرند

وزیرکشور گفت: دستگاه‌های ذیریط باید از حادثه متروپل عبرت بگیرند و مجوز دهندگان و سازندگان مراقب باشند و اصول ایمنی را رعایت کنند.

احمد وحیدی در ادامه در برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه کار آواربرداری از ساختمان متروپل به صورت ۲۴ ساعته ادامه دارد، افزود: با تعداد قابل توجهی بیل‌های سنگین، کار در حال انجام و مراحل مختلفی را طی کرده است و در انتهای مرحله دوم کار هستیم.

او اضافه کرد: هنوز هم عزیزانی مراجعه کردند و بازماندگانی گفتند که ممکن است عزیزان ان‌ها در این منطقه بوده باشند بنابراین ممکن است هنوز چند نفری در زیر آوار باشند.

وحیدی در پاسخ به این پرسش که اگر آوار برداری از یک ساختمان ده طبقه این قدر طول کشید اگر در کلان شهر‌ها زلزله رخ دهد چه می‌شود؟ گفت: هر چیزی را باید از منظر خودش نگاه کرد؛ ساختمان متروپل ساختمانی بود با آوار و بتن‌های بسیار سنگین و یکپارچه که فرو ریخته است و محیط کم برای مانور وجود دارد یعنی کوچه ۶ متری از یک طرف و خیابان ۱۲ متری از طرف دیگر و جرثقیل‌های ۱۶۰ تا ۱۸۰ تنی و بیل‌های بوم بلند و انواع وسایل به کار گرفته شد، اما فضا محدود بود.

وزیر کشور گفت: یکی از اشکالات وارد بر ساختمان متروپل این است که نباید مجوز ساخت این ساختمان با این ارتفاع بلند داده می‌شد که خلاف بود.

وحیدی درباره پیگیری عاملان و مسببان حادثه متروپل گفت: گروهی تشکیل شد تا ارزیابی‌های دقیق را انجام دهد و دادستانی و قوه قضاییه هم مسئولیت‌های خاص خود را پیگیری می‌کنند.

او با اشاره به اینکه اشکالاتی از جمله در طراحی و اجرا در رابطه با ساختمان متروپل مطرح است، افزود: استاندارد‌های مصالح هم باید رسیدگی شود؛ گزارش‌هایی وجود دارد که مصالح دچار مشکل بوده اصل مجوز و نظارت‌ها هم محل بحث و سوال است و در هر کدام اشکالاتی وجود دارد که باید به دقت رسیدگی شود.

وزیر کشور درباره مشارکت شهرداری آبادان در ساختمان متروپل گفت: زمینی برای شهرداری بود که برای سرمایه گذاری در آن فراخوان داد؛ چندین مرحله طی شد و افراد مختلفی آمادگی خود را برای مشارکت اعلام کردند و در نهایت به عبدالباقی رسید و شراکتی بین او و شهرداری شکل گرفت.

وحیدی با بیان اینکه از حدود سه هزار متر زمین حدود ۱۸۰۰ متر متعلق به شهرداری بود و مشارکت انجام شد، ادامه داد: شهرداری سهم بیشتری داشت و بخش دیگری از سهم خود را در جای دیگری از عبدالباقی می‌گیرد و حدود چهار درصد شهرداری در این ساختمان شرکت داشت.

او با اشاره به اینکه شهرداران وقت باید پاسخگو باشند، افزود: در سال ۱۳۹۴ فراخوان داده و در سال ۱۳۹۵ ساخت متروپل آغاز شد و در سال ۱۳۹۶ پروانه گرفت.

وحیدی گفت: فراخوان برای ۶ طبقه بود، اما زمان آغاز طرح در سال ۱۳۹۶، برای ۸ سقف پروانه صادر شد و سپس اضافه می‌شود و به یازده طبقه می‌رسد و همه این موارد زیر سوال است و کارشناسان با دقت در حال بررسی این موارد هستند تا نقش هر کدام در این ماجرا مشخص شود.

وزیر کشور با بیان اینکه بدون گواهی پایان کار برخی از فروشگاه‌ها مشغول کار شدند، گفت: ۵ فروشگاه و دو دفتر کار مشغول فعالیت بودند و این‌ها نباید اتفاق می‌افتاد.

وحیدی با اشاره به اینکه گزارشاتی در مورد تخلفات ساختمان متروپل پیش از حادثه داده شده بود، گفت: این موضوع باید به دقت ارزیابی شود، زیرا برخی گزارش‌ها وجود دارد، اما به استحکام سازه ربطی ندارد.

او با بیان اینکه گزارش‌ها دقیقا چه و مربوط به کدام بخش است باید به دقت ارزیابی شود و نمی‌شود پیش داوری کرد، افزود: همه این‌ها به دقت رسیدگی و توسط مراجع ذیربط برخورد خواهد شد.

وی ادامه داد: در مورد همه ساختمان‌های این چنینی باید همه موارد به دقت کنترل شود؛ مصالح و جوش‌های بنا باید استاندارد باشند و این‌ها قابل بررسی هستند.

وحیدی با بیان اینکه نباید همه ساختمان‌ها را نا ایمن تصور و هراس افکنی کنیم، گفت: دستگاه‌های مسئول مانند مهندسان ناظر، سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها و سازمان استاندارد، باید به موقع به مسئولیت‌های خود عمل کنند و در خیلی از ساختمان‌ها هم عمل کردند، اما در مورد این ساختمان به ویژه برخی از افراد به مسئولیت‌های خود به درستی عمل نکردند و باید این موضوع بررسی و مقصران شناسایی شوند.
وی در پاسخ به آمار آتش نشانی که بر مبنای آن در شهر تهران سه هزار و ۵۰۰ ساختمان نا ایمن وجود دارد که از این تعداد ۱۲۹ ساختمان بحرانی هستند، گفت: این آمار‌ها را باید به دقت بررسی کرد؛ آتش نشانی از نظر حریق، این آمار را اعلام کرد و مسئول سازه‌های ناایمن نیست.

وحیدی گفت: از حوزه حریق چنین مسائلی داریم که باید به سرعت رسیدگی و مشکلات برطرف شود.

وزیر کشور افزود: پس از دستور رهبر انقلاب و تاکید رئیس جمهور، ساز و کاری برای ایمن سازی ساختمان‌ها دیده شد تا سازه‌های مشکوک به ناایمن بودن به سرعت بررسی و رسیدگی شود.

او ادامه داد: جلساتی را در روز‌های گذشته داشتیم و برای این کار بسیج خواهند شد تا با سرعت بیشتری دنبال شود.

وحیدی گفت: اگر کسانی هستند که اطلاعاتی از سازه‌های ناپایدار دارند به سامانه‌ای که اعلام خواهد شد اعلام کنند و از این طریق می‌توانیم از نظارت عمومی بهره‌مند شویم.

او اضافه کرد: اگر سازه‌ای دچار مشکل باشد به شهرداری و صاحب ساختمان اعلام می‌شود و صاحب ساختمان باید رفع مشکل کند و اگر در موعد مقرر این کار را نکرد شهرداری باید به دادستانی اعلام و دادستانی با استفاده از قوه قهریه اقدام کند.

وزیر کشور در مورد ناایمن بودن ساختمان آلومینیوم تهران گفت: در مورد این ساختمان باید بررسی شود که اگر ناایمنی آن توسط شهرداری اعلام شده و صاحب این ملک اقدام نکرده باشد حتما باید به قوه قضاییه منعکس می‌شد تا درباره آن اقدام می‌کرد.

او در پاسخ به این پرسش که آیا آماری از تعداد ساختمان‌های ناایمن در کشور وجود دارد؟ گفت: انجام این کار آغاز و ابلاغیه‌ای صادر شده است تا ارزیابی‌ها نو شود و ارزیابی‌های جدیدی از ناایمنی یا ایمنی ساختمان‌ها انجام شود و سازمان‌های مختلف این کار را آغاز کردند.

وزیر کشور گفت: در بررسی‌ها هنوز به این نتیجه نرسیدیم که آیا کمبود قانون و یا مقررات وجود دارد یا خیر؟ مهم این است که مقررات موجود با دقت و جدی اعمال و بر آن نظارت شود.

وحیدی در پاسخ به این پرسش که چرا از اتفاقاتی مانند «پلاسکو» و «متروپل» عبرت لازم را نمی‌گیریم؟ گفت: این یک بحث همه جانبه است افراد از محیط کسب و کار خود مراقبت کنند تا در محیط ایمن کار کنند و مالکان و ناظران باید به وظایف خود عمل کنند.

وی افزود: طرح‌هایی از جمله «بازآفرینی شهری» در حال انجام است که بر اساس آن سازه‌های فرسوده حل و فصل می‌شوند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۳
جسارتا دنبال ساختمان امن باشید بقیه خودشون نامنن.‌ اینجوری زحمتتون کمتر میشه
قانونی تصویب شود که سازنده را مجبور کند دفترچه دیتایل های اجرایی و نقشه سازه و مکانیکال و الکتریکال ساختمان به خریدار ملک تحویل دهد. هیچ یک از این ساختمان های 4 طبقه بساز بفروشی نقشه سازه ندارند دیمی ساخته می شوند.
وقتی نهایتا این سازمان آتشنشانی است که باید با به خطر انداختن جان اعضایش، آدم ها را از زیر آوار خارج کنند منطقی است تمام مجوز های ساخت و بهره برداری ساختمان (بطور موازی) از این سازمان نیز تاییده بگیرند. برای هر درخواست، زمان گردش کار تعیین شود.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست