بازدید 4907
۵

طرح‌های بزرگ اقتصادی باید به نظرخواهی گذاشته شود

مصطفی هاشمی طبا گفت: نوع برخورد دولت‌ها با اعتراضات مردمی و حتی دامن زدن به هیجانات جامعه نیز از جمله مواردی است که همواره نقد زیادی را متوجه به خود کرده، و شاید نقش پررنگی را نیز در بروز برخی شورش‌های اجتماعی در چند دهه اخیر به خود اختصاص داده باشد.
کد خبر: ۱۱۱۹۹۷۵
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۵ 21 May 2022

به گزارش «تابناک»، مصطفی هاشی طباء معاون رییس‌جمهور در دوران اصلاحات در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران ضمن انتقاد از نبود فضای سیاسی مناسب برای بیان اعتراضات مردمی گفت: باید یک سیستم پایدار در کشور ایجاد کنیم تا بر اساس آن مردم جرأت کنند در آزادی کامل مطالبات خود را به گوش دولتمردان برسانند. بهتر بود کابینه و تیم اقتصادی دولت سیزدهم به جای اظهار نظرهای متعدد و متفاوت، در راستای توجیه جامعه؛ طرح کنونی حذف ارز ترجیحی را به نظرخواهی عمومی می‌گذاشت. متاسفانه اطلاع‌رسانی غلط موجب می‌شود که در مواردی جامعه آرامش خود را از دست بدهد. هاشمی طباء در ادامه گفت:

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، فاصله تبدیل شدن یک اعتراض صنفی تا یک عصیان اجتماعی، تنها شلیک یک گلوله و یا سر دادن یک شعار ساختارشکنانه است. حوادث دی‌ماه ۹۶ تا به امروز همگی به این دلیل رقم می‌خورند که هیچ فرد و یا جریانی پیش از وقوع اعتراضات، توجهی به زمینه‌های بروز حوادث وسیع در کشور نمی‌کند.

نوع برخورد دولت‌ها با اعتراضات مردمی و حتی دامن زدن به هیجانات جامعه نیز از جمله مواردی است که همواره نقد زیادی را متوجه به خود کرده، و شاید نقش پررنگی را نیز در بروز برخی شورش‌های اجتماعی در چند دهه اخیر به خود اختصاص داده باشد.

مصطفی هاشمی طبا که روزگاری تصمیم داشت در مقام کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری برای اداره کشور یک برنامه جدید ارائه کند، در رابطه با این موضوع می‌گوید؛ «تا زمانی که یک طرح اقتصادی بزرگ به نظرخواهی عمومی گذاشته نشده، نباید اجرای آن به مردم تحمیل شود.»

او بر این باور است که؛ تیم اقتصادی دولت سید ابراهیم رئیسی با اظهارنظر های متناقض خود در موارد مختلف، موجب تشدید اعتراضات مردم به سیاست حذف ارز ترجیحی شده‌ است.

بحران آب و فرونشست در آینده دردسر ساز خواهد شد

سید مصطفی هاشمی طبا فعال سیاسی و معاون سابق رییس جمهور در دوره اصلاحات در گفت‌وگو با سایت «دیده‌بان ایران» درباره علل وقوع برخی حوادث امنیتی پس از حذف ارز ترجیحی و همچنین تغییر رویه پوشش اعتراضات مردمی توسط صدا و سیما نسبت به وقایع پیش آمده در بحران آب استان اصفهان، اظهار کرد: احتمالا یک تیم در صدا و سیما تصمیم می‌گیرد که چگونه حوادث جاری در کشور را پوشش دهد و بنده نمی‌توانم درباره سیاست فعلی رسانه ملی در قبال اعتراضات پیش آمده پس از حذف ارز ترجیحی اظهار نظر دقیق و کارشناسی کنم.

وی تأکید کرد: مسائلی که در برخی استان‌ها رخ داده وابسته به برخی تغییرات پیش آمده اقتصادی در روزهای اخیر است، اما مسأله مهم تری همچون بحران آب و فرونشست برخی شهرها وجود دارند که شاید منجر به حوادث جدید در آینده شوند.

رویه دولت روحانی در سیاست حذف ارز ترجیحی تکرار شد

این چهره سیاسی با انتقاد از نحوه اجرای حذف ارز ترجیحی، عنوان داشت: برخی اتفاقات در روزهای اخیر متاسفانه در دولت آقای روحانی نیز رخ داده بود و ایشان اعلام می‌کردند که از زمان دقیق افزایش قیمت بنزین اطلاعی نداشتند.

هاشمی طبا ادامه داد: بهتر بود کابینه و تیم اقتصادی دولت سیزدهم به جای اظهار نظرهای متعدد و متفاوت، در راستای توجیه جامعه؛ طرح کنونی حذف ارز ترجیحی را به نظرخواهی عمومی می‌گذاشت. متاسفانه اطلاع‌رسانی غلط موجب می‌شود که در مواردی جامعه آرامش خود را از دست بدهد.

وی تصریح کرد: بنده معتقدم باید تمامی افراد تلاش کنند تا دولت در مسیری که برای تغییرات اقتصادی آغاز کرده، موفق شود.

دولت چرا به جای مراقبت از مرزهای خود از کشورهای همسایه انتظار مبارزه با قاچاق دارد

هاشمی طبا در بخش دیگری از این گفت‌وگو با انتقاد شدید از برخی اظهارات مطرح شده از سوی دولتمردان، اظهار داشت: متاسفانه گفته می‌شود مرزهای کشور همسایه کنترل نمی‌شود و به همین دلیل حدود سه میلیون تُن گندم از کشور قاچاق می‌شود. این صحبت در حالی بیان می‌شود که ما انتظار داریم کشورهای دیگر مرزهای خود را کنترل کنند، اما چیزی درباره کنترل مرزهای خود برای ممانعت از خروج این حجم عظیم از گندم نمی‌گوییم.

وی خاطرنشان کرد: برای قاچاق سه میلیون تُن گندم، سیصد هزار کامیون ده تنی نیاز است. باید پاسخ داده شود که چگونه امکان دارد این حجم از قاچاق در کشور رخ دهد.

معاون رییس‌جمهور در دوران اصلاحات گفت: وضع به گونه‌ای شده که دولت علاوه بر اینکه پول جدید به مردم می‌دهد، به دلیل برخی ناهماهنگی‌های درون کابینه‌ای؛ مورد اعتراض مردم نیز قرار می‌گیرد.

گاهی یک نفوذی جهت اعتراضات را تغییر می‌دهد

هاشمی‌طبا با هشدار در خصوص نفوذ برخی عناصر بیگانه در کشور، بیان داشت: نباید فراموش کنیم که عناصر بیگانه علاوه بر دامن زدن به ناآرامی ها، در تدوین برخی سیاست‌ها نیز این عوامل نفوذی دخیل هستند و باید کاملا مراقب رفتار این جریان باشیم.

این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که چرا جهت شعارهای اعتراضی مردم در برخی استان از مسائل معیشتی به یکباره به موضوعاتی همچون براندازی تغییر می‌کند، اظهار داشت: متاسفانه برخی زمینه‌ها و البته نفوذ عناصر برانداز موجب وقوع این اتفاقات می‌شود، به این معنا که گاهی یک عده محدود با سر دادن شعارهای ساختارشکنانه جهت اعتراضات را تغییر می‌دهند.

مخالف واردات خودرو در شرایط اقتصادی فعلی هستم

هاشمی طبا تأکید کرد: باید حاکمیت یک رابطه منطقی بین نحوه توزیع منابع و نیاز معیشتی مردم پیدا کند تا دیگر شاهد این دست از اعتراضات نباشیم.‌ برای مثال در روزگاری که دولت از نحوه خرج‌کرد ارز ترجیحی گلایه دارد، طرحی با عنوان واردات خودرو به کشور مطرح شده تا ضمن خروج ارز بیشتر، خودروهای جدیدی را در کنار محصولات بی کیفیت داخلی قرار دهد.

معاون رییس‌جمهور در دوران اصلاحات در مواجهه با این پرسش که چرا برگزاری تجمعات در کشور به صورت قانونی و نظام‌مند، اجرا نمی‌شود، گفت: کشورهای پیشرفته اروپایی یک سیستم پایدار ایجاد کرده‌اند تا بر اساس آن همه جریانات فکری نظر خود را بیان کنند. برای مثال شاهد بودیم که دولت امانوئل ماکرون هفته‌های زیادی در مواجهه با جنبش «جلیقه زردها» قرار گرفت، اما هیچگاه این اعتراضات موجب نشد تا دولت وی ساقط شود و به راحتی توانست بار دیگر در انتخابات پیروز شود.

مردم را در برابر وعده‌های بی‌شمار قرار ندهیم

هاشمی طبا بیان داشت: باید سازوکاری اندیشیده شود تا مردم در آزادی کامل اعتراض خود را بیان کنند و حاکمیت نیز به مشکلات و اختلاف نظر آنها پاسخ روشن بدهد. هرچند این رویه هنوز در کشور شکل نگرفته و مردم هر روز در مواجهه با وعده‌هایی قرار می‌گیرند که هیچگاه عملی نمی‌شوند.

هاشمی طبا در پایان درباره علل قطعی اینترنت در زمان وقوع اعتراضات مردمی، به دیده بان ایران گفت: شاید متولیان امر تصور می‌کنند که با این روش از خسارات بیشتر جلوگیری کنند. هرچند گاهی شاهد هستیم که در سیستم‌های مخابراتی از جمله تماس‌های تلفنی نیز اختلال ایجاد می‌شود که درباره چرایی استفاده از این اهرم‌ها نمی‌توان نظر دقیق و کارشناسی ارائه کرد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
قابل توجه اقای هاشمی طبا ،نظر خواهی و مشورت در امور خوب است اما با رعایت اصول خودش در خصوص طرحهای تخصصی مثل حذف ارز ترجیهی و مردمی سازی یارانه ها باید متخصصین امر نظر بدهند نه عموم مردم چون همه مردم که تخصص لازم را در این خصوص ندارند . مثل این می ماند که در خصوص جراحی یک فرد بیمار به جای اجماع نظر پزشکان از اجماع عمومی استفاده شود .
مطمئن باشید که دولت کمبود بودجه ندارد چون برای کارهای چون آنچه دبیر ستاد کشوری امر به معروف و نهی از منکر کشور در نشست دبیران ستادهای استانی گفتند: "دولت، بودجه ما را به میزان ۵۸۰ میلیارد ریال تقدیم مجلس کرد و مجلس نیز بودجه را ارتقا داد و در نهایت توانستیم برای امسال هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال بودجه بگیریم." به خوبی بودجه جهت تخصیص ان وجوددارد
"دولت چرا به جای مراقبت از مرزهای خود از کشورهای همسایه انتظار مبارزه با قاچاق دارد" ناتوانی و ضعف نیروی نظامی در مرزها، علت قاچاق می باشد و مردم باید تاوان ناتوانی نیروی نظامی را بر عهده بگیرند.
این شعارهای شیک بدرد کشورهای غربی می خورد.در سوئیس نظر خواهی کردند که یارانه نقدی بپردازیم یا نه ولی 80 درصد مردم مخالفت کردند و طرح ملغی شد چرا؟آیا سوئیسی ها از پول بدشان می اید نه برادر بواسطه سواد و شعور اقتصادی بالا تبعات این کار را می دانند که زیانش بیش از منفعت است.یا در یونان عهد پاپاندرئو ایشان میخواست نظر سنجی برگزار کند که بدهی های خارجی کشور را بپردازد یا نه در همان عهد اقای سارکوزی گفت دوست عزیز نظر سنجی از مردم خوب است اما نه در زمینه پرداخت بدهی مردم دیگر که این کار بی مفهوم است.متاسفانه درایران مجموع نابخردی و عقده ها بجایی رسیده که عموما می توان هر طرحی را به رای عوام گذاشت تا برعکس ان را عمل کنیم که به صواب نزدیک باشد پس فرمایشات ایشان یک داستان لوکس و بی معنی است.
ایشون هر چند سال یکبار از مهد کودک فرار میکنه و ما گلهای خندانیم می خونه و دوباره برمیگرده سر جاش!! عزیزم مردم از اصولگرا و اصلاحطلب عبور کردند.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی