ما و حمله روسیه به اوکراین
سرانجام پس از ماه ها تمرکز قوای روسیه در اطراف اکراین، ارتش روسیه حمله همه جانبه ای را به اکراین انجام داد تا آن کشور را به تدریج ضمیمه خاک خود کند. روسیه با اطمینان از اینکه آمریکا و غرب و ناتو هیچگونه واکنش نظامی در برابر اشغال اوکراین از خود بروز نخواهند داد، با تمام قوا از مرزهای اوکراین عبور کرد تا خود را به اروپا نزدیک کند.
اما ایران بخوبی تهاجم روسیه را به یک کشور دیگر بخوبی درک می کند زیرا ظرف دویست سال گذشته روسیه تزاری سرزمین بزرگ قفقاز را از ایران جدا کرد و شوروی هم در جنگ صدام با ایران، از عراق حمایت کرد.
الان هم در مذاکرات هسته ای، روس ها سعی دارند زمام مذاکرات با آمریکا را به دست خود بگیرند و اقتدار ایران را در موضوع هسته ای مخدوش کنند. متأسفانه روس ها تأثیرگذارترین کشور در مهم ترین موضوع امنیت ملی که برجام است، شده اند که برای جمهوری اسلامی بسیار ناگوار است.
از طرفی روس ها مانع رسیدن گاز ایران به اروپا هستند و یک رقیب جدی برای ایران در حوزه نفت و گاز هستند.
روس ها در عین درگیر شدن با سیاست های آمریکا و اروپا سعی دارند انتقال گاز روسیه به آلمان را حفظ کنند و بازار خود در اروپا را توسعه دهند. روس ها بیشترین بهره را از شکاف بین ایران و غرب تا کنون از کارت ایران داشته اند.
در هر صورت تهاجم روسیه به اوکراین فرصت مناسبی برای جمهوری اسلامی ایران است تا سیاست درست «نه شرقی نه غربی» را که برآمده از انقلاب اسلامی است در سیاست خارجی دنبال کند و ضمن توسعه روابط با روسیه و چین، تنها به آنها تکیه نکند بلکه روابط اقتصادی متوازنی را با کشورهای غربی هم برقرار کند و قدرت اقتصادی خود را تقویت کند. از طرفی تجربه تلخ تجاوز به یک کشور همسایه را برای مردم کشورهای جنگ زده در نظر داشته باشد.
گرچه به نظر می رسد که کار اکراین تمام است ولی باید به آینده توجه کرد و به هوش بود.
ششم اسفند ماه ۱۴۰۰
با این مسولین، منافع ملی بی اهمیت ترین مسئله است
واي كه چقدر من احساس حقارت مي كنم از اين سياستمداران بي سياست مون
اينا انگشت كوچيكه پوتين شياد و حيله گر هم نميشن
الان خیلی وقته که اون دوران، گذشته.
الان ایران خودش در بلاک ضد غربه.
البته ممکنه بگید: چه سیاست اشتباهی!!!
ولی خب اینه دیگه؛ ما که نمیوانیم بخاطر یک شعار قدیمی، در زمان به عقب برگردیم!
بعد هم جرا باید در چیزی که به ما مربوط نیست طرف کسی را بگیریم؟ در گیری بین شرق و غرب، هردو طرف را ضعیف می کند و این یعنی تبلور عینی «نه شرقی، نه غربی»!
تشکر میکنم از سردار علائی با نظراتشان
شوروی سابق و روسیه فعلی صدمات زیادی به ایران زدند و بتوانند باز هم میزنند. آرزوی آنها رسیدن به آبهای گرم خلیج فارس است و اگر بتوانند اینکار را میکنند. حتما میدانید بعد از پایان جنگ جهانی دوم به سادگی از اشغال ایران دست نکشیدند.
تعدادی از سوء استفاده های روسیه را شما برشمردید. شاید بد نباشد نیروگاه بوشهر نیز به آنها اضافه شود.









