بازدید 99326

هل دادن زنان به سمت فساد با اطاله دادرسی طلاق

یک وکیل دادگستری می‌گوید: بیشتر و در مواردی تمام بار طلاق توافقی بر دوش زن است چراکه مرد نیازی به گرفتن توافق زن برای دادخواست طلاق از جانب خود ندارد و در طلاق توافقی این زن است که با بخشیدن تمام حقوق خود مرد را راضی به طلاق توافقی کرده است.
کد خبر: ۱۱۰۴۹۹۰
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۱ 16 February 2022

 


به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، مطابق با ماده ۱۶ قانون حمایت خانواده، قوه قضاییه موظف است مراکز مشاوره خانواده را در کنار دادگاه‌های خانواده به منظور جلوگیری از افزایش اختلافات خانوادگی و طلاق و به منظور سعی در ایجاد صل ح و سازش ایجاد کند؛ در واقع به جز مراکز وابسته به سازمان بهزیستی که در روند طلاق توافقی به زوجین مشاوره می‌دهند، این مراکز مشاوره خانواده وابسته به قوه قضاییه نیز در حال فعالیت و ارائه خدمات مشاوره روانشناختی به زوجین خواهان طلاق توافقی هستند.

در این میان آنچه درباره کیفیت خدمات مشاوره ارائه شده از برخی مراکز عنوان می‌شود، حاکیست این جلسات نه تنها تبدیل به جلسات «صوری» شده‌اند و بعضا حتی بدون حضور زوجین و تنها با حضور وکلا برگزار می شوند، بلکه مشاوران تنها به بیان جملاتی کلیشه‌ای نظیر «در زندگی گذشت داشته باش» و «صبور باش» بسنده کرده لذا نتایج بازگشت به زندگی و صلح و سازش زوجین و انصراف از طلاق توافقی پس از شرکت در این جلسات بسیار کمتر از حد انتظار بوده و بعضا ندرتا صورت می‌گیرد. اما متولیان این مراکز نظر دیگری دارند.

بهزاد وحیدنیا مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به تاثیر «سامانه تصمیم» در کاهش میزان طلاق‌ها، از سازش و بازگشت به زندگی مشترک ۱۶.۶۵ درصد زوجین پس از اخذ خدمات روان‌شناسی و مشاوره از سامانه مذکور، طی سال جاری خبر داده و گفته بود «سازمان بهزیستی به خانواده‌های دارای اختلافات حاد خانوادگی یا زوجین متقاضی طلاق، خدمات مشاوره‌ای و مددکاری اجتماعی را در مراکز مداخله در بحران‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی، مراکز مداخله در خانواده توسط کارشناسان بهزیستی مستقر در دادگستری‌ها ارائه می‌کرد. پس از تصویب قانون حمایت از خانواده سازمان بهزیستی اقدام به راه‌اندازی سامانه تصمیم طی سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ در مراکز استان‌های کشور کرد و در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ نیز این سامانه در شهرستان‌هایی با جمعیت بالاتر از ۵۰ هزار نفر راه‌اندازی شد.»

وی با بیان اینکه براساس توافقات ملی با قوه قضائیه، همه طلاق‌های توافقی در قالب سامانه تصمیم قرار دارند اما برخی استان‌ها ارجاعاتی خارج از سامانه و به مراکزی که موردتایید قوه است انجام می‌دهند که تعداد آنها بسیار کم است، درباره سازش و اثربخشی فعالیت «سامانه تصمیم» به ایسنا گفته بود: «با توجه به نظرسنجی و بررسی صورت گرفته در سال ۱۳۹۹، ۸۵.۳ درصد خدمت‌گیرندگان از خدمات سامانه تصمیم و ۷۹.۷ درصد خدمت‌گیرندگان از خدمات کارشناسان سامانه تصمیم اعلام رضایت کرده‌اند. همچنین در سال ۱۳۹۸، ۱۴.۶۶ درصد سازش، در سال ۹۹، ۱۴.۳۵ درصد و در سال ۱۴۰۰، ۱۶.۶۵ درصد سازش در سامانه اتفاق افتاده است.»

از سوی دیگر نیز کیفیت خدمات ارائه شده از سوی مرکز امور مشاوران وابسته به قوه قضاییه هم بدون حرف و حدیث نیست؛ چندی پیش رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور نیز نسبت به فعالیت آنها واکنش نشان داد و با بیان اینکه «مرکز کانون وکلاء قوه قضاییه با سوء برداشت از این قانون و با دخالت غیرقانونی در وظایف سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اقدام به برگزاری آزمون و دوره‌های غیرقانونی جهت صدور پروانه فعالیت می‌کند»، از رئیس قوه قضائیه خواستار توقیف صدور پروانه فعالیت توسط مرکز وکلا و برگزاری جلسات هماهنگی و یکپارچگی جهت امر مهم مشاوره طلاق شد.

در واقع مطابق با ماده ۱۷ قانون حمایت خانواده، اعضای مراکز مشاوره خانواده از کارشناسان رشته‌های مختلف مانند مطالعات خانواده، مشاوره، روان‌پزشکی، روانشناسی، مددکاری اجتماعی، حقوق و فقه و مبانی حقوق اسلامی انتخاب می‌شوند و متقاضیان واجد شرایط بر اساس نوع مدرک تحصیلی خود در یکی از سه حوزه مشاوره روانشناختی، مشاوره حقوقی_مذهبی و خدمات مددکاری اجتماعی ثبت نام کرده و مرکز امور مشاوران باید آزمونی مجزا برای این سه گروه برگزار کند.

متقاضیان پس از قبولی در آزمون، قبولی در مصاحبه علمی و بررسی سلامت جسمی و روانی، بررسی صلاحیت عمومی و گذراندن دوره دو ماهه کارآموزی و یک ماهه کارگاه عملی و صدور گواهی پایان دوره آموزشی، مجوز تاسیس مرکز مشاوره و یا پروانه مشاوره خانواده خود را بر اساس نوع درخواستی که در زمان ثبت نام انتخاب کرده‌اند دریافت می‌کنند.

با این حال اگرچه مطابق با دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت مراکز مشاوره وابسته به قوه قضائیه، اینطور به نظر می‌رسد که فرآیند سفت و سختی برای گزینش مشاوران به منظور ارائه مشاوره‌های حرفه‌ای در این مراکز انجام می‌شود، اما به گفته رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، بعضا متخصصان به کار گرفته شده در این مراکز افراد خبره حوزه روانشناسی و مشاوره نبوده و بعضا افرادی به عنوان مشاورین طلاق توافقی در این مراکز انتخاب می‌شوند که از نظر سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور «اهلیت» این کار را ندارند.

در این میان کارشناسان معتقدند نباید ضرورت نظارت بر کیفیت فعلی جلسات مشاوره پیش از طلاق، به قیمت سخت‌تر شدن روند طلاق توافقی تمام شود؛ چراکه طلاق توافقی به خودی خود پیچیده است و اطاله‌ی این امر عمدتا به ضرر زنان بوده و در مواردی حتی منجر به «تالی فاسد» (پیامد نامطلوب) و روابط خارج از عرف و نامشروع می‌شود.

مشاوره‌های طلاق در مواردی نتیجه عکس داده‌ است
دکتر محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، در این باره گفت: مساله مشاوره‌های طلاق چند سالی است که به دغدغه مسئولان کشور تبدیل شده و شاید به همین دلیل بوده که مجلس شورای اسلامی در قانون حمایت خانواده، قوه قضاییه را مامور کرده در راستای ساماندهی وضعیت طلاق مراکزی را برای ارائه مشاوره قبل از طلاق تاسیس کند اما متاسفانه برداشت قوه قضاییه از این ماده قانونی درست اجرا نشده و موجب شده در جهت مشاوره طلاق چندان گام‌های مثبتی برداشته نشود و در مواردی نتیجه عکس هم داده است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه قوه قضاییه اقدام به ایجاد مراکزی برای ارائه خدمات مشاوره پیش از طلاق و دادن پروانه مشاوره خانواده به افراد برای ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره می‌کند، تصریح کرد: دادن پروانه مشاوره خانواده به افراد برای ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره از سوی هر نهاد و ارگانی به جز سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور کاملا غیرقانونی است. برای تاسیس مرکز هم باید ارگان‌ها طبق ضوابط موجود سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور عمل کنند و مدیر فنی مرکز حتما باید فرد روانشناس دارای پروانه اشتغال از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور باشد. از سوی دیگر محور عملکرد و چگونگی ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره افراد نیز باید مشخص باشد.

مشاورانی که تنها با داشتن مدرک کارشناسی انتخاب می‌شوند/ درخواست از رئیس قوه قضاییه برای رسیدگی
وی ادامه داد: بر اساس بررسی‌های ما در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور اگرچه ماده قانونی یادشده و تکلیف قوه قضاییه برای ایجاد مراکزی به منظور ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره امر خوبی است اما متخصصین به کار گرفته شده در این مراکز افراد خبره حوزه روانشناسی و مشاوره نیستند. این افراد از طریق آزمونی که توسط خود قوه قضاییه برگزار می شود گزینش می‌شوند و در مواردی حتی افرادی که رشته آنها به روانشناسی و مشاوره ربطی نداشته و تخصص این کار را هم نداشته‌اند، تنها با داشتن مدرک کارشناسی و لیسانس انتخاب شده‌اند که این خلاف قانون است.

به گفته حاتمی، مطابق با قانون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور مصوب مجلس شورای اسلامی، روانشناسان و مشاوران ارائه‌دهنده خدمات روانشناسی و مشاوره، باید حداقل مدرک فوق لیسانس را در یکی از رشته‌های روانشناسی و مشاوره داشته باشند اما این امر توسط مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضاییه که اقدام به ارائه خدمات روانشناسی برای افراد خواهان طلاق توافقی می‌کنند، نقض شده است.

وی با بیان اینکه مرکز وکلا صلاحیت دادن پروانه مشاوره حرفه‌ای به افراد برای ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره را ندارد و با تاکید بر اینکه از رئیس قوه قضاییه درخواست رسیدگی به این موضوع را داریم، تصریح کرد: در عین حال این امر به موازی‌کاری نیز منجر شده است. مگر می‌شود در یک کشور دو مرجع برای دادن پروانه حرفه‌ای اشتغال به روانشناسان و مشاوران وجود داشته باشد؟ اینها باید از سازمانی که کار صنفی و حرفه‌ای می‌کند پروانه اشتغال دریافت کنند. قوه قضاییه برداشتی از قانون داشته و راسا خود اقدام به برگزاری آزمون می‌کند و افرادی را به عنوان مشاورین طلاق توافقی بر می‌گزیند که که از نظر سازمان نظام روانشناسی اهلیت این کار را ندارند.

بی‌اعتمادی مراجعین به مشاورانی که دادگاه به آنها معرفی می‌کند
وی در ادامه سخنان خود به نوع نگرش مراجعه‌کنندگان به این مراکز نیز اشاره و تصریح کرد: از سوی دیگر مراجعینی که برای گرفتن خدمات مشاوره و روانشناسی به این مراکز معرفی می شوند، مشاور را مامور دادگاه تلقی کرده و تصور می‌کنند این مشاور با سوگیری در حال ارائه خدمات روانشناسی است؛ چراکه وقتی خود دادگاه مراجعین را به مراکز تحت نظارت خود معرفی می کند این تصورات به طور ناخودآگاه برای مراجعین ایجاد شده و آنها نمی‌توانند به مشاورین اعتماد کنند.

سازمان بهزیستی و مرکز امور مشاوران قوه قضاییه، نظارت سازمان نظام روانشناسی را نمی‌پذیرند
حاتمی همچنین به مراکز ارائه دهنده خدمات روانشناسی و مشاوره برای افراد خواهان طلاق توافقی تحت پوشش سازمان بهزیستی نیز اشاره کرد و توضیح داد: سازمان بهزیستی نیز برای ارائه خدمات مشاوره قبل از طلاق نیز دارای مراکزی است که ناظر بر جمعیت هدف خود است و از طرف قوه قضاییه هم ارجاعاتی به آنها داده می شود. در عین حال از جمله برخی مسائل و مشکلات پیرامون خدمات مشاوره قبل از طلاق نیز به همین مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی معطوف می شود. سازمان بهزیستی هم اجازه نظارت بر مراکز تحت پوشش و نظر خود را به سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور نمی دهد. این قدرت نظارت بر تمامی فعالیت های مشاوره و روانشناسی را مجلس شورای اسلامی به ما داده است اما حتی سازمان بهزیستی هم به ما اجازه نظارت نمی دهد. البته قرار است با ریاست جدید سازمان بهزیستی به یک مفاهمه برسیم و حل این مساله در اولویت ما است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در بخش دیگر سخنان خود درباره نحوه ارائه خدمات تخصصی مشاوره و روانشناسی به افراد خواهان طلاق توافقی افزود: ما در ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی نه به افراد پند و اندرز می دهیم و نه آنها را قضاوت می‌کنیم. در واقع نه اجازه داریم به مراجعین بگوییم چه کار باید انجام دهند و نه اینکه چه کاری نباید انجام دهند. از این رو توصیه به طلاق را تحت هیچ شرایطی مشاوران نباید انجام دهند بلکه این خود زوجین هستند که پس از دریافت خدمات روانشناسی و مشاوره می توانند تصمیم بگیرند و به این جمع بندی برسند که می‌توانند زندگی را ادامه دهند و یا می‌خواهند طلاق بگیرند. در واقع کار روانشناس تنها آگاهی دهی به مراجعین نسبت به وضعیت فعلی آنها و ارائه راهکارهایی برای سازش زوجین است.

طلاق توافقی؛ طلاقی که زن توانسته مرد را با بخشیدن حقوق خود راضی به طلاق کند
سمیرا مقدسی، وکیل پایه یک دادگستری هم درباره مشکلات پیرامون طلاق توافقی برای زنان گفت: طلاق توافقی به معنای طلاقی است که زن توانسته به هر طریقی اعم از بخشیدن کل مهریه یا حقوق مالی خود مثل نفقه و اجرت المثل و یا حضانت بچه ها به شوهر، مرد را راضی به امر طلاق کند.

فرایند فرسایشی و بعضا تحقیرکننده طلاق توافقی برای زنان
وی با بیان اینکه بیشتر و در مواردی تمام بار طلاق توافقی بر دوش زن است چراکه مرد نیازی به گرفتن توافق زن برای دادخواست طلاق از جانب خود ندارد و در طلاق توافقی این زن است که با بخشیدن تمام حقوق خود مرد را راضی به طلاق توافقی کرده است، ادامه داد: از این رو طی طلاق توافقی حتی مرد به خود زحمت نمی دهد به دادگاه آید و یا در جلسات مشاوره پیش از ازدواج شرکت کند. با دادن وکالت در طلاق به زن، امکان طلاق توافقی را برای زن فراهم می کند و در هیچ یک از مراحل فرآیند دادرسی شرکت هم نمی کند. در این میان زن با دادگاهی مواجه می‌شود که بسیار فرسایشی، بعضا تحقیر کننده و گاهی متحمل کننده هزینه بالایی برای زن است.

جلسات «صوری» و «بی‌کیفیت» مشاوره‌های طلاق
این وکیل دادگستری با بیان اینکه تمام وکلا موافق مشاوره پیش از طلاق هستند اما این مشاوره‌ها عملا به مشاوره های صوری و حتی یک طرفه و تنها معطوف به زنان مبدل شده‌اند، ادامه داد: بعضا چون زن از مرد وکالت در طلاق گرفته و در واقع توانسته مرد را برای طلاق راضی کند، مرد هیچ الزامی برای حضور در فرآیند طلاق برای خود احساس نمی کند و حتی در جلسات مشاوره طلاق هم شرکت نمی کند. در چنین شرایطی خانم با وکالتنامه‌ای که از مرد برای طلاق دارد، با ارجاع دادگاه به مشاوره‌های پیش از طلاق می رود و در این جلسات مشاوره هیچ تکلیفی برای اینکه مرد هم حضور داشته باشد وجود ندارد. در این میان تنها هزینه جلسات مشاوره طلاق است که با وجود اینکه کیفیتی هم ندارند و صوری انجام می شوند، به دوش زن می افتد چراکه شرکت در این جلسات برای طلاق توافقی اجباری است اما آقا در این جلسات شرکت نکرده و زن هزینه‌ها را پرداخت می کند. مرد حتی در فرآیند طلاق توافقی هزینه دادرسی را هم نمی‌پردازد.

وی با طرح این پرسش که وقتی مرد در این جلسات مشاوره طلاق شرکت نمی کند اصلا چه الزامی به شرکت زن در این جلسات است؟، درباره کیفیت این جلسات مشاوره پیش از طلاق افزود: بعضا در این جلسات به زن به صورت یک طرفه نصایح و پند و اندرزهایی پیرامون اینکه متواضع باش، گذشت داشته باش و صبور باش گفته می‌شود که در نهایت این پند و اندرزها هیچ اثری بر جلوگیری از طلاق زوجین ندارد و زن در انتهای جلسات نیز کار خودش را می‌کند. هدف ما این است که با ارائه این مشاوره‌ها زوجین را بر سر زندگی مشترک بازگردانیم اما ۸۰ درصد این مشاوره‌هایی که من تجربه آنها را برای موکلین خود داشته‌ام صوری هستند، هیچ برگشت به زندگی از سوی آنها ندیده‌ام و عملا مفید و کارآمد نیستند.

مشاوره‌هایی که بدون حضور زن و شوهر و با حضور «وکلا» انجام می‌شود
مقدسی با اشاره به اینکه بعضا زن و مرد برای انجام طلاق توافقی وکیل گرفته و وکلا به نیابت از موکلین خود در جلسات مشاوره پیش از طلاق شرکت می کنند، تصریح کرد: در واقع زن از شوهر یک وکالت در طلاق می گیرد و هم زن و هم مرد نیز برای انجام مراحل دادرسی وکیل اختیار می کنند و بعضا این وکلا هستند که با شرکت در جلسات مشاوره پیش از طلاق شرایط موکلین خود برای طلاق را مطرح کرده و عملا این جلسات مشاوره بدون حضور زن و مرد و تنها با حضور وکلا برگزار می شود. از سوی دیگر این امر برای دادگاه هم پذیرفته است و ایرادی به عدم حضور زن و مرد در جلسات مشاوره و حضور وکلا در آن جلسات مشاوره وارد نمی کند.

جملات «کلیشه‌ای» و غیرکارشناسانه خطاب به زنان
این وکیل دادگستری با اشاره به اینکه برخی از این مراکز مشاوره پیش از طلاق زیر نظر سازمان بهزیستی و برخی دیگر زیر نظر مرکز امور مشاوره قوه قضاییه است و با بیان اینکه هزینه این مشاوره ها بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان است، ادامه داد: حقیقتا از نظر کیفی این خدمات مشاوره پیش از طلاق مطلوب نیستند. بعضا دیده شده افرادی که در این مراکز تحت عنوان مشاور در حال فعالیت‌اند صرفا جملات تکرارای را برای مراجعین بازگو می کنند و اینطور به نظر می رسد که به آنها یاد داده شده که تنها به مراجعین بگو «در زندگی گذشت داشته باش»، «صبور باش» و... و از سوی دیگر این جملات را یک طرفه تنها به زن خطاب می‌کنند و هیچ راهکاری برای اصلاح مشکلاتی که شاید منشأ آنها رفتارهای نادرست مرد باشد ارائه نمی‌دهند. مبنای کار را بر روی خانم‌ها قرار داده‌اند و جملات کلیشه‌ای غیر کارشناسانه و غیر تخصصی را خطاب به خانم بیان می کنند. مشاوره‌های پیش از طلاق باید دو طرفه و معطوف به رفع مشکلات اخلاقی و رفتاری زنان و مردان باشد اما این مشاوره‌ها بعضا یک طرفه به نفع آقایان است.

به گفته وی، علاوه بر اینکه افراد انتخاب شده برای ارائه خدمات مشاوره در مراکز امور مشاوره طلاق وابسته به قوه قضاییه و یا مراکز تحت نظر بهزیستی، بعضا غیرحرفه‌ای، تازه کار و بدون پیش زمینه تخصصی هستند، در عین حال زمان این جلسات مشاوره نیز طولانی بوده و تقریبا سه الی چهار ماه طول می‌کشند.

سخت کردن طلاق توافقی و «تالی فاسد» برای زنان
این وکیل دادگستری ادامه داد: اغلب این جلسات مشاوره جلسات صوری هستند و پس از اتمام این چهار پنج ماه، زن می تواند دادخواست طلاق را ثبت کند و سپس جلسه رسیدگی گذاشته می‌شود و بین دو هفته تا دو ماه (بسته به شلوغی آن شعبه دادگاه رسیدگی کننده) می‌تواند طلاق بگیرد. در واقع طلاق توافقی در حالت عادی طولانی و به ضرر خانم‌ها است و اگر سهولت از این نوع طلاق توافقی گرفته شود به ضرر خانم‌ها است.

مقدسی معتقد است که طولانی شدن و اطاله دادرسی طلاق توافقی می‌تواند عمدتا برای زنان «تالی فاسد» (پیامد نا مطلوب) به همراه داشته باشد.

قضات با چنین تصمیماتی زنان را به سمت فساد هل می‌دهند
این وکیل دادگستری درباره چرایی «تالی فاسد» داشتن اطاله دادرسی در طلاق توافقی برای زنان، توضیح داد: این طولانی شدن و اطاله دادرسی خودش برای زنان تالی فاسد به همراه دارد. به این معنا که بعضا خانم‌هایی که شروع به دادخواست طلاق می‌کنند، گاهی مدت‌های طولانی با همسر خود هیچ نوع ارتباط عاطفی و... نداشته و طلاق نیز بر این امر مضاعف می‌شود و گاهی این مدت طلاق به سه تا چهار سال به طول می‌انجامد. از این رو وقتی می گوییم طلاق توافقی باید سخت شود، یعنی می خواهیم طلاق توافقی را هم نظیر طلاق با درخواست از سوی زوجه طولانی کنیم حال آنکه این طولانی شدن روند دادرسی برای زنان تالی فساد دارد و ممکن است در این مدت به زنان فشار روحی و عاطفی آید. قضات ما با چنین تصمیماتی فرآیند طلاق را برای زنانی که مدتها با شوهر خود ارتباطی نداشته اند سخت کرده و در واقع اینگونه ازدواج مجدد آنها را سخت می کنند. اینگونه ناخواسته ممکن است زنان را در این مسیر به سمت فساد هل دهیم. البته این امر مجوزی برای انجام فساد نیست و هیچکس حق ندارد با سوء استفاده از این امر گناهی انجام دهد اما با چنین تصمیماتی قبح این امر شکسته می‌شود.

وی تاکید کرد: فکر نکنید به زور نگه داشتن زن و مرد باعث تحکیم خانواده و حقوق فرزندان می‌شود بلکه گاهی تالی فسادهای سنگین دارد و ما بعضا شاهد پرونده‌های کیفری سنگینی مثل «زنا» و «ارتباط نامشروع» و ارتباط نادرست زنان در این فرآیند طولانی دادخواست طلاق هستیم. البته تاکید می کنم زنان هم حق ندارند از این امر سوء استفاده کرده و به سمت گناه روند اما بسترهای قانونی نیز باید درست عمل کنند.

ورودی سهل و خروجی سخت ازدواج
مقدسی درباره ضرورت مشاوره پیش از ازدواج نیز گفت: ما ورودی به امر ازدواج را سهل گرفته و خروجی آن را سخت کرده‌ایم. در واقع ازدواج بدون شناخت کافی زوجین از هم در کشور ما بسیار آسان است اما برای کاهش آمار طلاق خروج از این زندگی مشترک را سخت کرده‌ایم. باید مشاوره های پیش از ازدواج را با کیفیت بالاتر و نظارت بیشتر انجام داده و الزام بیشتر زوجین برای استفاده از مشاوره‌های با کیفیت و تخصصی پیش از طلاق را پیگیری کنیم.

به نظر می رسد اگرچه متولیان امر و مسئولان برای جلوگیری از افزایش طلاق در ابتدا باید به بهبود مسائل مهمی نظیر مسائل اقتصادی و معیشت زوجین که مستقیما بر روان و آرامش خیال زن و شوهر برای ادامه مسیر زندگی مشترک اثر گذار است بپردازند، اما تاکید بر اهمیت مشاوره‌های پیش ازدواج و تشویق جوانان به انجام این مشاوره‌ها و از سوی دیگر نظارت بر کیفیت مشاوره‌های پیش از طلاق نیز امری ضروری و بدیهی است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷۷
اگر زن و مردی نتوانستند با هم زندگی کنند باید و فی آلفور جدا شوند تجربه نشان می دهد بسیاری از جنایت ها در چنین خانواده های رخ داده است مانند قتل. پس نیازی نیست که یکی از طرفین اصراری بر ادامه زندگی مشترک داشته باشد در حالی که طرف دیگر او را نمی خواهد
پاسخ ها
محمد کیان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۷
درود بر شما کاملا درست است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۷
گوش سیاست مداران کله پوک به این حرف ها بدهکار نیست و آنها فقط به مصلحت های چندش آور خود اهمیت می دهند .. آمار طلاق را با کش دادن روند پرونده ها پایین می آورند و آمار زاد و ولد را با ممنوع کردن فروش وسایل و داروهای پیشگیری از بارداری... درحالیکه همه می دانند که عامل اصلی تمام معضلات اجتماعی از قبیل طلاق و کاهش زاد و ولد و کاهش ازدواج ، فسادها و زورگویی های همین سیاسیون است ....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۹
خیر...باید طبق روال اسلامی و شرعی انجام شود...به نظر باید روی فرهنگ سازی و سطح روابط اجتماعی و آگاهی مردم کار شود! تا حدود یحرف شما درست است اما معنی نتوانستند تعاریف مختلفی دارد.تا چه حد نتوانستن مهم است و معیار و سنجش آسانی ندارد..
مرسی از گفتن حقیقت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
چه حرفیه
متاسفانه برای زنان هیچ ارزشی قایل نیستن نه حق طلاق دارن نه کار کردن برای اینکه بتونن از شوهرش طلاق بگیره باید از همه ی ارزشش بگذره
پاسخ ها
م
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۹
مگر زنان از دهن پیل افتاده اند که همه چیز بنفع آنها باشد. زندگی مشترک بنفع هردو است و زن و مرد هردو به هم نیاز دارند آنگاه مرد بیچاره هم مهریه های سنگین بدهد، هم نفقه هم زندان و هم...یک کمی هم برای مردا دل بسوزانید. باید انجمن‌ های حمایت از مردها تشکیل داد
آفرین به این وکیل دانا و با تجربه
سپاس که یه نفر عقلانی حرف زد.
دادرسي زنان و طلاق و اين حرفا چيه؟ در ورزشگاههاي فوتبال را به روي زنان باز کنيد تا همه مشکلاتشون حل بيشه.
درود بر شما زن و مردی که راضی نیستن باهم باشن حتی اگه طلاق هم نگرفته باشن برهم حرام هستن همون طور که با رضایت و گفتن بله به هم حلال می‌شوند اگه در ادامه زندکی راضی نباشن حتی یه نفر از آنها برهم حرام هستن و ریشه تمام بدبختی ها در سخت کردن طلاق در ایران هست من خودم مرد هستم ولی قانون باید عوض بشه و هرکدام از طرفین حق طلاق به راحتی داشته باشد
عامل بیشتر طلاق ها و عدم سازش همین وکلا هستن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۹
احسنت وکلا دو بهم زن که نه خدا را در نظر میگیرند و باعث فروپاشی کانون خانواده میگردند متاسفم برای کانون وکلا متاسفم که وکیل که تعهد کاری ندارد باید مجوز وکلالت دریافت کند که البته چوب خدا صدا نداره و یروز تو زندگی خودشون که روی ویرانه کردن زندگی دیگران ساختند خواهند خورد . متاسفم که به هر قیمتی فقط حاضرند زندگی هارو از هم بپاشونند .
ناشناس
| Canada |
۰۱:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
چون وکلا از حقوق زنان دفاع می کنند اینطور می گویید.
این نکته رو هم اضافه کنم.اطرافیان هیچ وقت نگویند که بچه بیاد همه چی حله.مهرو محبت بیشتر میشه.اگه نمیخوان و بدرد هم نمیخورن قبل بچه دار شدن حتما جدا شن.
این فرصت طولانی برای این است که مرد بتواند اموال خود را مخفی کند و به غیر منتقل کند تا دست زن به مهریه نرسد
این امر کوتاه مدت مردان را راضی کرده ولی طولانی مدت با افزایش زنانی که بعد طلاق بی پول و بی پشتوانه در جامعه رها شده اند تبعات ناگوار خود را نشان خواهد داد
متاسفانه قانون مسخره حق طلاق با مرد بهانه ای بدست بعضی از مردان روانی و سادیسمی داده و دادگاه ها هم با کشدار کردن های بی دلیل دادرسی باعث سواستفاده بعضی از همین مردان دیوانه و روانی میشوند بطوری ک آسایش و آرامش را از خانواده دختر سلب می کنند و متاسفانه در بعضی از موارد خانواده دختر را به تصمیم های بسیار خطرناک وادار میکنند
خیلی ببخشید شما در تمام سطوح زندگی اجتماعی دخالت کردید و حیات مردم را دچار بحران کردین مسئله ی و بحران ازدواج فقط بخش ناچیزی از دخالت ها و قوانین ناکارآمد و هدفدار و غلط شماست
متاسفم
وقتی دو طرف همدیگر تحمل نمی‌کنند زندگی تبدیل به جهنم میشود
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۰۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
صد رحمت به جهنم.
بعضی از وکلا و قضات به دنبال صیغه کردن همین جور زنها هستند و از سادگی آنها سوئ استفاده میکنند و تلاشی هم برای صلح بین زوجها نمی کنند تا به خواسته خود برسند اکثر مشاوره های آن ها هم تفرقه افکنانه است و نیت آنها این است که از این زنان برای هوسبازی خود استفاده کنند و بعد از اینکه به دوستان متعدد معرفی کردند و آنها را به فاحشه تبدیل کردند مثل دستمال کثیف در جامعه رها میکنند به عنوان مثال روزی یکی از زنان فافیل با توجه به تحصیلات حقوق من از من در مورد مهریه اش سوال کرد من نتوانستم او را قانع کنم و اصرار داشت وکیل چیز دیگری می گوید و گفته می تواند نصف دارایی شوهرش را مطالبه کند در نهایت از او خواستم تا با هم با وکیلش صحبت کنیم من با وکیل صحبت کردم وتحت فشار که قرار گرفت عنوان کرد تنها می تواند 75میلیون از شوهر زن دریافت کند آن هم در صورت استطاعت مرد آن زن که بسیار ناراحت شده بود چنان بر سر وکیل فریاد زد که بی شرف تو می خواستی برای 75میلیون من را طلاق دهی و تازه فهمیده بود چه بلایی قرار است سرش بیاید همانجا انصراف خود را اعلام و وکیل عمپکه پیشاپیش حق الوکاله‌خود را گرفته بود موافقت کرد حالا فهمیدم چرا قدیمی ها افتخارشان این بود که خانواده شان نه به کلانتری و نه دادگاه نرفته اند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۳۰
دقیقا
وکلا از همه فاسد ترند اکثرا فاسدند و پول پرست وجدانی در کار نیست.
ناشناس
| Canada |
۰۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
اتهام نزنید در تمام صنوف این طور آدمها هستند.
دقیقعا حدفت درست بود
نوجوان و جوان که بودیم در صورت معاشرت با جنس مخالف بازداشت میشدیم حالا هم که این کلا قوانین برای افزایش معضلات دهه شصتی ها نوشته میشن‌
مهریه مادر همه مشکلات خانواده است. طلاق توافقی باید تسریع و تسهیل شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
مهریه کدوم مادر؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
فقط از طرفین هر دارایی که بعد از ازدواج بدست اورده اند بین انها مساوی تقسم شود. و مهریه ها ی غیر معقول فقط با ارایه سند دارایی و موجودی بانکی ثبت شود.
طلاق در جامعه ما ریشده در وضع اقتصادی کشور دارد حقوق حقه زنان همیشه پایمال شده است این زنان هستند که پس از طلاق دچار نا بسامانی میشوند
دولت و حکومت باید فرزندان را از 18 سالگی تحویل بگیرد و براشون برنامه ریزی داشته باشد. با این روش جوان ما به جای فکر کردن به بدبختی های زندگی، برای مملکت کار خواهد کرد.
اینکه جوان به جای کار به فکر ازدواج و پیگیر بدبختی های پس از آن باشد به دلیل تنبلی حکومت در مدیریت کشور است .
ضمنا ازدواج دائم به معنای سلطه قوانین غیر طبیعی بر غریزه ها می باشد که بسیار خطرناک است.
حکومت باید برروی فرهنگ ها کار کند و سنت ازدواج با توجه به غیر سنتی بودن زندگی امروزی تغییر کند.
زندگی امروزی سنت پذیر نیست و گرایش به سنن باعث پس زده شدن کشور خواهد شد.
توی این مقاله عبارتی که مدام تکرار شده اینه : یک وکیل دادگستری..
کاملا مشخصه که این وگیل دادگستری خودش یک زن هست و به همین دلیل کل این مقاله یک طرفه به نفع زنان تنظیم شده
موارد خیلی زیادی هست که زن به قصد سوءاستفاده مالی و ... وارد زندکی یک مردی شده و بلافاصله بنای ناسازگاری گذاشته و با اجرا گذاشتن مهریه و عدم تمکین زندگی طرف مقابل رو به نابودی کشونده در این موارد شما بفرمایید مرد چه طور می تونه به حقش برسه؟ آیا برای تنبیه زنی که بدون دلیل کانون خانواده رو از بین برده راهی وجود داره؟ مرد بیچاره علاوه بر پرداخت مهریه و حتی نفقه و ... آخر سر باید کلی هزینه کنه تا خانوم رو طلاق بده اما اگر مشکل از طرف مرد باشه زن می تونه علاوه بر مهریه کلی حقوق دیگه دریافت کنه
لطفا منصف باشید و یک طرفه به مسأله نکاه نکنید
کاملا موافقم. هیچ نفعی در اطاله دادرسی طلاق طولانی کردن روند طلاق نیست. فقط باعث میشه که زن یا شوهر به سمت روابط خلاف کشیده بشن
مهمترین عامل جدایی زنان و مردان مربوط به وکیل
با وعده و وعیده و به منظور اخذ حق الزحمه با کمال تاسف بجای سازش سعسی می کنند منجر به طلاق بکشد
حتی بنده چندین نفر را می شناسم که اگر خانم دارای قیافه مناسبی باشه از سوی وکیل سعی را بر طلاق میشه که با فرد مورد نظر ازدواج یا گاها سوئ استفاده کنه
اگر مردها به این باور برسند که زن گرفتن خرید از بقالی نیست.نصف مشکل حل میشه.ازدواج در اول کار فقط یه معامله دو طرفه است هر دوطرف سعی میکنند همه چیز به نفع خودشون باشه دوست داشتن و عشق هم همه حرفه.اقایان وقتی میدونن توان پرداخت حتی ۱۰ تا سکه رو به عنوان مهریه ندارن چرا باید مهریه ۳۰۰ یا ۵۰۰ یا بیشتر رو بپذیرن .وقتی شما قبول می کنید یعنی اینکه از نظر مالی توان پرداخت دارید در غیز اینصورت قبول نکنید شما بگو ۲۰ سکه اکه خانواده دختر والبته دختر راضی بود به مهریه ۲۰ تایی رضایت میده به ازدواج در غیر اینصورت دو طرف به سلامت.تا کیس بعدی
وقتی به زنش خیانت میکند دیگه عادتش میشه وباید زن خودشو نجات بده وطلاق بگیره وزندگی بچه ها رو با گذشت خودش سامان بده
من یه بار مشاوره دادگاه رفتم ۱۵ سال پیش راحت بهم گفت شوهرت ادم نمیشه تقاضای طلاق بده خدا رو شکر می کنم حرفشو گوش ندادم ما هر دو خام بودیم و کم تجربه به نظرم افرادی که تو دادگاه مشاوره می دن ناکارامد هستند
همه مشاوره های قبل طلاق توافقی مسخره س فقط هزینش میمونه رودستمون ،وقتی دونفرتصمیم ب جدایی گرفتن شبانه روزم براشون مشاوره بزاری بیفایدس ،چرادادگاه ها ومشاورین اینهمه سخت گیری وطولانی میکنن مسیرو ،وقتی زندگی ب بن بست میرسه دیگه راه علاجی نداره دیگه عشقی وجودنداره براادامه
به زور که نمیشه افراد را در کنار هم قرار داد . از زندگی مشترک نباید زندان ساخت
زن بدون طلاق رسمی از شوهر اول با یک مرد دیگر بصورت شرعی ازدواج می کند و این به نفع زن و جامعه نیست.
آره به خدا،همینجوری هستش قاضی بخش دشتابی ارداق پرونده من همینطوری بروخانومم تمکین نمیکردواسم رای ۶ماه نفقه صادرکردخانومم هم با اون رای رفت طلاقشوگرفت،انشاالله که خیرنبینه
هنوز گیر یه زن ناجور و بی خانوده نیفتادید تا بفهمید . که گفته قانون به نفع مرده .زن زمانی که به خاطر مهره شکایت میکنه زندگیت فلج میشه . حسابات مسدود داریهات ممنوع معامله و تو دادگاه مثل قاتلا بهات رفتار میکنن
مطالبی که خوندم در باره طلاق و ناکارامدی کانون های حل اختلاف و وکلایی که هدفشون فقط گرفتن پول است و بس و قضاتی که به تعداد پرونده های مختومه شده برای دریافت پست بالاتر نظر دارن نه اصلاح ذات بین ..حالم بهم میخورد از شورای حل اختلاف نا کار آمد و یکطرفه ..
ازدواج مرد و زن توافقی
طلاق مرد و زن توافقی
بچه دار شدن توافقی
سرکار رفتن مرد و زن توافقی
حذف مهریه و نفقه
فعلا در کشور اسلامی، همه چیز بنفع زنانه، مهریه اش را کامل میگیره، وکلای از خدا بی‌خبر هم یک عسر وحرج درست می‌کنند و طلاقشو می‌گیرند، حالا یا برا خودشون یا آزادشان می‌کنند و این مرد و فرزندانش هستند که دربدر د بیچاره و کارتون خاب میشند
لعنت به این قوانین مسخرتون هیچ کجا برای آسایش و آرامش مردم کاری نکردید فقط برای خالی کردن جیب مردم هی شرایط گذاشتید. دو نفر به جای رسیدن دیگه نمی‌خوان با هم زندگی کنن مسخره های مثل شما میگه نه برید یه هزینه کنید چند ماه هم بدوید بعد بیاید ببینم چی میگید به اون قاضی بگید بفهم اینها دیگه هم رو نمی‌خوان . ابوالقاسمی
چرا هم رو دیگه نخواهند خواست چون اون موقع که تازه با عشق هیجان و علاقه وووووو از هر دو طرف بالا به هم رسیدن و باعث ازدواجشان شد در آخرش شده این وای به حال الان که بعد از کلاس های جیب بری مشاوره شما نکبتا دو باره هم رفتن زیر یه سقف اصلا صلاح نیست هر لحظه ممکنه اینبار رفتار غیر منتظره ای از هر کدام سر بزنه خصوصا خانم ها که در این پروسه تحقیر هم به کرات از طرف دوست آشنا فامیل حتی افراد در دادگاه حتی خود قاضی پیشنهاد های شرم آور وووووو اینها رو گفتم که بگم طلاقشان بدید و اینقدر مردم رو بزور نفرستید بهشت خخخخخخ از بور دیگه میزنه بیرون میشه اتفاق اهواز. ابوالقاسمی
خودروتون مسخرس بهداشت تون مسخرس اموزش و پرورشتون مسخرس اینم دادگاهاتون واقعا به چیتون مینازید بگید ما هم به اون بنازیم اون وضع برخورد با زباله گردها بعد اختلاصگر راحت داره زندگی میکنه واقعا رفتیم جبهه که این بشه حال و روز بچه هامون دیر نیست صبر کنید. ابوالقاسمی
فساد در این مورد در دادگاهها بیداد میکند و داستانهائی بر سر زبانهاست که واقعا مایه شرم ایران و ایرانی است . خدا لعنت کند این سیستم را که هیچ کس نمیتواند در مورد فساد و جنایات آنها روشن گری کند .
سلام.خود زنه بهمراه پلیس رفته شوهرشو با یک دخترموقع.... گرفتن..بعد داخل بازداشتگاه به مرده فرصت دادن که بره یک صیغه محرمیت سوری درست کنه...حالا که بعد از کلی دردسر واسه طلاق..دادگاه ماهیانه مبلغ یک میلیون و ششصدتومن بریده واسه مردی که باکلک خودشو یک کارگر جازده؟..اونم با داشتن 2تابچه که حاضر نیست ازشون مراقبت کنه..حالا شما بگین این عدالته درمورد یک زنی که همه جوره به پای مردش ساخته ولی در نهایت شوهرش چندین بار بهش خیانت می‌کند
بعضی از وکلا و دادگاه چی ها شیطان هستند و اگر زن خوش بر و رویی مراجعه بکند براش نقشه‌های شیطانی میکشند!!!؛
سلام دکتر وحید نیا
چرا از بستر آنلاین جمع آوری امضا استفاده نمی کنین؟
تمام بدبختی و مشکلات زازقوه قضاییه ودادگستری هاست بااین قوانینی که طرف که فوق لیسانس داره حتی قادربه خواندن اسم قانون نیست مثلا اسقاط کافه خیارات اطاله دادرسی طالی فساد برا خودشون دکان بازکردن
با سلام مشکل اصلی این مملکت اینه که مسءولین خودشون رو توی همه موضوعات پرفسور میدونن و مردم رو ناقص العقل میدونن. با وقتی دوتا آدم بالغ و خانواده هاشون به این نتیجه رسیدن که ادامه زندگی به صلاحشون نیست و حاضرن توافقی جدا بشن. اینجا مسءولین کاسه داغتر از آش میشن و میگن نه باید باهم زندگی کنن. والا توی آفریقا هم به شعور مردم توهین نمیکنند و نظرشون رو قبول میکنند.
شنیدن کی بود مانند دیدن .یک ساله دارم طلاق میدم ب شرایطی انواع اقسام دهنمو سرویس کرده حالام 700میلیون میخاد طلاق توافقی بگیرد مگه من درآمدم چقدره با این مخارج نمی تونن مخارجپسرمو دربیارم
خانوم اول مراجعه میکنه به دادگاه مهریه اش رو به اجرا میگذاره جهازشو میگیره درخواست اجرت المثل میده و نفقه هم میخواد بعد تازه قوه قضائیه یادش نیافته که زن و شوهر رو به مشاوره بفرسته حالا بیاین کلاه خودمون قاضی بکنیم آیا این زندگی دیگه پا میگیره مرد بدبخت دیگه با چه دلخوشی بره مشاوره تا زندگی از دستش نره . در حقیقت قوه قضائیه با این نوع برخورد پر از تناقض خودش عامل بزرگ توی این قضیه هست و نابود کننده خانواده ها میباشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۳۰
دقیقا

مهریه، جهزیه و... اهرم فشار بر مرد بدبخت ایرانی
با مهریه اخذ شده هم میره خودش رو به عنوان پولدار جا میزنه و یکی دیگه رو تور میزنه
روندقبل ازدواج روبایدسخت گیری کنندومعلوم بشه این دونفربدردهم میخورندیانه.وقتی هم بعدازدواج نتونستندباهم کناربیان,زودترطلاق بگیرندوبایکی دیگه فوراازدواج کنند,نه اینکه یک زن یکبارطلاق روبه سختی بگیره وباردیگه بترسه که دوباره ازدواج کنه,وبچه بیاره.خیلی ازخانمها میگن همون یکبارازدواج هفت پشتمون بس بوددیگه نمتونیم ازپله های دادگاه بالا پایین بریم.
مهریه چندصد سکه ای یعنی اینکه خرید وفروش صورت گرفته وچون درقبال خرید مبیع (همان عروس خانم)بیعی پرداخت نشده پس معامله باطل است.پس بایستی قانون عوض شود تا نوعروسهاودامادها بتوانند تشکیل زندگی دهند.
با سلام به نظر من علت اصلی اینکه کار به طلاق می‌کشه اینکه در درجه اول جای زن ومرد عوض شده. حرمت وعزت مرد به عنوان پدر وبزرگتر خانه از بین رفته ومتاسفانه بعضی از خانم‌ها بد دهنی میکنن وشخصیت مرد و لگد مال می‌کنند وهیچ ارزشی برای او قاعل نیستن. ونکته دوم دخالت دیگران به عنوان مشاور که بعضا باعث می‌شود در زندگی شخصی و زناشویی زوجین دخالت کرده وبیشتر باعث لطمه زدن می‌شود. به امید روزی که همه زوجین کنارهم خوش باشن
مهریه را حذف کنند حق طلاق هم آقایان وهم خانم ها با دلیل محکمه پسند داشته باشند...
بنظرم طلاق در ارض یک ماه باید انجام شود و کسی هم به اندازه ی توانایی مالش مهریه بندازه و قبل از عقد یا مهریه توسط زن بخشید بشه یا مرد بده اینطوری آمار فساد به صفر می‌رسد منم زنم رو طلاق دادم همه ی این راه رو رفتم
متاسفانه آمارها حاکی از ناهنجاریهای مردان از قبیل فحاش و دست بزن ناامنی و حتی تهدید با اسلحه بیشتر است و متاسفانه وادار هم بگویم متاسفانه قانون بنفع مردان است ومتاسفانه نظام ج ا ا هیچ تدبیری برای حق و حقوق زنان قایل نمی‌شود وواقعا از این حیث که اسلام اینقدر مدافع زنان است ولی در عمل میبینینیم که نظام اسلامی حد اکثر کم لطفی و بی مهری را به زنان انجام میدهد
یه زندگی برامون درست کردن که ازدواج شده یک خریت بزرگ اونا هم که این خریت رو کردن پشیمونن طلاق تنها راهشونه تا از زندگی مشترک رها بشن
باید فوری جدا بشن وگرنه جرم و جنایت و فساد همینجوری بیداد میکنه بدتر میشه
واقعا فکر کردید دارید ظلم میکنید .اونجا که برای مردان رابطه با رنان رسپی آزاد قرار دادید و زنان رسپی را به رسمیت میشناسید برای مردان متاهل دلتان برای خانواده سوخته که بارکلمات بازی میکنید . چرا به خاطر زنان فاسد قانون را عمومیت میدهید که در طول دادگاه زن به مفسده میفتد .اگر زنی چنین باشد در طول زندگی فساد میکند و طلاق چنین زنی واجب است
آیا یک مرد نیاز دارد چنین زنی فرزند ش را بزرگ کند .من خودم یک خانم هستم .این اراجیف را جمع کنید .یهو بگید هدف ما ساختن زن فاسد است .وقتی مرد ازاد است هر غلطی بکند و این زن باشد که تحمل کند .حق طلاق هم بهش داده نشه پس چکار کند به قول بقیه بزنند همدیگرو بکشن .شاید خیلی از افراد از قرآن و دانسته هایش اطلاع نداشته باشن و شما در دادگاه و قوه قضایی که ملزم به رعایت قانون بر اساس قرآن هستید این امر را نادیده گرفته اید
کجای اسلام گفته به زور سازش بدید
سه بار اشاره به سازش شده و در آخر وقتی حقوق رعایت نشد خداوند اجازه به جدایی داده
بر حکم خدا نعوذبالله دارن حکم میدن
فقط باید مهریه نباشد در عوض حق طلاق با هردو باشد تمام
دختروبزرگ میکنی یه بچه ننه سوسول میادخواستگاریش باهزارترفندجواب بله رومیگیره بعدچندسال میبینه زندگی بازیچه هستش به نڟربنده هزینه هرچه قدرباشه برام مهم نیست بلایی ازنڟرقانونی سرش میارم تابفهمه که این دخترازیر بوته بعمل نیومده
بنده هم با اطاله طلاقدمخالفم. دقیقا این موضوع ضمن اینکه بین طرفین رو حل نمی کنه بلکه باعث فساد و مشکلات روحی و روانی برای طرفین شده و جامعه رو به سمت عدم تعادل سوق میده
متاسفانه برخی قضات ابله هم به جای کمک به حل مسئله بر طبل توسعه ی ناهنجاری ها می کوبند و فساد رو گسترش می دهند
دو چیز در حقوق خانواده بروز نیست.یکی بدهکار کردن مرد به زن و تاراج و غارت اموال مرد تحت عنوان مهریه و اجرت المثل دیکری حق طلاق.مورد سوم بی پایه و اساس هم این جمله که میگویند مرد مکلف به تامین نفقه زن و فرزندانش است.هر کس مسول زندگی و مخارج خود است.البته ما مردها با حذف حق طلاق در قبال مهریه و نفقه صددرصد موافقیم
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۰۱:۴۳ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
پس خرج بچه ها رو کی قراره بده؟؟
سلام اصلن زنی که شوهر می‌کند اگر مطیع شوهر باشد وهر کاری با اجازه شوهر انجام بدهد هیچ وقت به جدایی نمی‌رسد متاسفانه به زن یاد دادند گوش بجنبانه واز زند گیش دور بشه اگر مشغول بچه هاش وتربیت بچه ش باشه به جدایی نمیرسه از مادر بزگها وپدر بزرگها یاد بگیریم تجربه کسب کنیم بعض ها مغلطه می‌کنند وادعا دارن علامه دهرند وهمه چیز عوض شده پس اگر خانم اهل زندگی باشد وازشوهرش تمکین کند مشکل به راحتی قابل حل است باید قبول کنیم زن خیلی جاها نواقصی دارد وباشوهر کردن دنبال کامل کردن آنها می‌رود نه بخواد خودش به امورات منزل تسلط پیدا کند وامر ونهی کند تمکین تمکین اگر طالب زنگی واقعی باشید
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۰۱:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۱
آقا شما کاملی برو حالش رو ببر
باسلام خدمت همه دوستان. اینا همه حرفه من خودم بشخصه قربانی حرف همون مشاوری شدم که توی دادگاه میشینه برای مشاوره رایگان.وخانواده ام متلاشی شد. اول باهات حرف میزنن.بعدبهت کارت دفترشو میده میگه بیا دفترم حرف بزنیم.اینجوروکلا بخاطر پول بنیان هزاران خانواده رو از هم پاشبدن.خدالعنتشون کنه.اگه هم زن بتشی چشم وکیله دنبالته .اول اون میخواد صیغش کنه.متاسفانه این وضعیت ماست.
پس اونهایی که کنار اسلام دفاع برای حقوق زنان می‌کنند اینجا جواب بدهند که چرا زن اختیار طلاق نداشته باشه و مجبور بشه همه حق و حقوق خودش را ببخشه در حالی که همش روضه میخونند که اسلام طرفدار زنه پس تحویل بگیر
اکثر مشکلات مربوط به مهریه است .حذفش کنید بعدا بببنید اما درخواست طلاق از طرف زنان کاهش شدید میابد.مهریه در زمان خودش با شرایط محدودیت زنان در گذشته همخوانی داشت ، نه در حال که زنان مشغول کار هستند زن را تحریک به طلاق برای گرفتن اموال شوهرش میکند.حق طلاق هم حذف کنید تا زن گرفتار نشود.
با.این.زنان.مطلقه..فاحشه.خانه.
تاسیس.کنید.در.ایران.
و.مدیران.ان.وکیل.ها.و.قضات.مربوط
به.این.پرونده.های.طلاق.باشند.
حداقل.جوانانیکه.قدرت.ازدواج.دایم
ندارند.فشار.زیر.شکمشان.
کم.شود.با.ارضا.جنسی.در.این.مکانها.
خدا.قوت.
سرمایه.تاسیس.هم.از.مشارکت.و.
سرمایه.گذاری.همین.زنان.مطلقه
جذب.نمایید..و(وکلا.قاضی)مرتبط

خدا.قوت.و.برکت.بدهد.
ارتش.سرخ.در.ایران.سربازش.تامین
کنید.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست # سیل
آخرین اخبار