تجهیزات آشپزخانه صنعتی
در دنیای مدرن امروز به دلیل افزایش جمعیت و تغییر در سبک رژیم غذایی مردم تقاضا جهت راه اندازی رستوران ها، فست فودها و تالارها افزایش یافته است. به همین دلیل بحث تامین تجهیزات مناسب آشپزخانه های صنعتی اهمیت ویژهای پیدا کرده است چرا که تهیه و طبخ غذاهای بهداشتی و با کیفیت رابطه مستقیمی با نوع دستگاه و تجهیزات آشپزخانه صنعتی شما دارد. بنابراین برای راهاندازی یک آشپزخانه صنعتی باید بدانیم نیاز به چه تجهیزاتی داریم.

آشنایی با کاربردیترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی
همانطور که گفته شد تجهیزات آشپزخانه صنعتی از مهمترین ضروریات یک رستوران، کافیشاپ و یا فست فود و ... است که با توجه به تنوع در انواع این تجهیزات و مارک های آن، انتخاب وسیله و جنس مناسب کمی دشوار است. اما به طور کلی این تجهیزات را میتوان در هشت گروه زیر جای داد.
1. تجهیزات پخت و پز
با توجه به نوع فعالیتتان میتوانید تجهیزات زیر را جهت بخش پخت و پز آشپزخانه صنعتی خود مهیا کنید.
- اجاقگاز صنعتی
- کباب پز صنعتی
- دستگاه مخصوص دم کردن برنج و ماکارانی و ...
- تابه گردان یا سرخکن
- انواع ماهیتابه و قابلمه با درب
- انواع چاقوها
- کفگیر و ملاقه
- کاسه های مخلوطکن
- قاشق برای مخلوط کردن و چشیدن
- پیشبند، حوله و دستمال برای پاککردن
2.ظروف و وسایل سرویس دهی
برای سرو غذا به شکلی مناسب و شکیل نیاز به ظروف مناسب است. از جمله این ظروف میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- ظروف غذاخوری اصلی مانند: بشقاب، کاسه و ..
- ظروف شیشه ای مانند: لیوان و پارچ جهت سرو انواع نوشیدنی، کاسه برای سرو دسرها و ...
- ظروف مسطح مانند: چاقو، قاشق، چنگال و ...
- ظروف نمایشی مانند سبدها، جاگلدانی و ...
- دستمال پارچه ای و رومیزی
3. انواع میکسر یا غذاسازها
میکسر یکی از دستگاه های مهم در آشپزخانه های صنعتی است که معمولا برای خردکردن، مخلوط کردن، پودرکردن و آسیابکردن انواع سوپ، سالاد خمیر، مواد کوفته و کوکو و ... به کار میرود. این دستگاه در دو مدل دستی و برقی در بازار موجود است.
4.انواع برش دهنده ها
برش دهنده جهت برش دادن موادی مانند گوشت، پنیر، کالباس و ... استفاده میشوند. برش دهنده ها نیز در دو نوع دستی و برقی قابل تهیه از بازار هستند.
5.سیستم تهویه
با توجه به اینکه طبخ غذاهای مختلف باعث ایجاد حرارت، گرما و پخش انواع بوها در فضای آشپزخانه میشود، نصب سیستم تهویه مناسب بسیار ضروری است. برای رفع این نیاز میتوانید از کولر و هود صنعتی استفاده کنید.
6.تجهیزات مخصوص نگهداری و استریل غذاها
با توجه به اینکه در رستورانها یا تالارها و ... غذاها در حجم بالایی تولید و تهیه میشوند وجود مخازن حفاظتی جهت حفظ و نگهداری آنها بسیار حیاتی است. از جمله این مخازن میتوان موارد زیر را نام برد.
- یخچال صنعتی: این یخچال ها برای نگهداری مواد غذایی درباز یا حساس استفاده میشود.
- یخچال ویترینی: در این یخچال ها انواع نوشیدنی ها چیده میشوند که معمولا در دیدرس مشتری قرار میگیرند.
- گرمخانه شیشه ای: این دستگاه جهت گرم نگهداشتن غذاها به مدت طولانی استفاده میشوند.
- دستگاه استریل: این دستگاه برای پاکسازی و میکروبزدایی وسایلی مانند چاقوها، چنگال ها و ... کاربرد دارد.
- قفسه استریل: این قفسه ها بسیار جادار هستند و برای نگهداری ظروف بزرگ و مواد غذایی حجیم استفاده میشوند.
7.تجهیزات لازم برای شستشو
تمیزکردن و نظافت فضای اشپزخانه های صنعتی گاهی زمان و انرژی زیادی را به خود اختصاص میدهد. از این رو وجود دستگاه های صنعتی مانند ماشین ظرفشویی صنعتی، میز حمل ظروف کثیف، سیخشور و سینک های پهن با لگن های بزرگ در تسهیل این امر نقش زیادی دارند.
8.سیستم ایمنی
پس از دریافت مجوزهای بهداشتی و تهیه تجهیزات آشپزی خرید تجهیزات ایمنی زیر برای حفظ سلامت کارکنان در اشپزخانه های صنعتی باید مورد توجه قرار گیرد.
- کپسول آتشنشانی
- عینک ایمنی
- کلاه بهداشتی
- جعبه کمکهای اولیه
- دستکش اجاق
- دوربین امنیتی
لیست مهمترین تجهیزات فست فود
صنعت غذایی فست فود و بیرون بر همانطور که از نامش پیداست تاکیدش بر تهیه فوری غذا است.برای رسیدن به این مهم نیاز به تجهیزات فست فود جهت طبخ و تهیه هرچه سریعتر این نوع غذاها است. در واقع برای راه اندازی فست فود پس از پیداکردن مکان موردنظر و گرفتن مجوزهای لازم نیاز به تامین تجهیزات آشپزخانه صنعتی مخصوص فستفودها دارید که در متن بالا به طور کلی به تجهیزات اولیه این کار اشاره شد اما باید بدانید علاوه بر اینها با توجه به دامنه فعالیت فست فودتان، شما به همه یا بخشی از تجهیزات تخصصی زیر نیز نیاز دارید.
- فر مخصوص پخت پیتزا
- هاتداگ پز
- پاستاپز
- گریل استیک
- تستر
- دستگاه پخت کباب ترکی
- سرخکن صنعتی
- همبرگرزن
- دستگاه شوت سیب زمینی
- سوپ داغکن
- دستگاه کالباسبر
- دستگاه پخت ذرت مکزیکی
- دستگاه خمیر پهنکن و میز خمیر و وردنه
- میز بردینگ
- دستگاه مرینیتور و همزن
- دستگاه یخساز صنعتی
- میز و صندلی، لامپ، لوستر و ... متناسب با نوع طراحی داخلی فست فود

لیست مهمترین تجهیزات کافی شاپ
محیط کافی شاپ کمی متفاوتتر از محیط فست فود، رستوران و تالارها است. زیرا این محیط اغلب جهت معاشرت های نیمروزی و گفتگوهای کاری یا خصوصی از سوی مردم انتخاب میشود. بنابراین نیاز به تجهیزات کمتری نسبت به آشپزخانه های بزرگ صنعتی دارند.
از ضروری ترین تجهیزات کافی شاپ می تواند به موارد زیر اشاره کرد :
- دستگاه قهوه ساز و قهوه جوش
- شیکر
- دستگاه هاتچاکلت ساز
- دستگاه وافلزن
- دستگاه کرپزن
- دستگاه تمپر قهوه
- دستگاه گل خامه زن
- یخساز و یخ خردکن
- دستگاه اسپرسوساز
- دستگاه آبمیوه گیری صنعتی
- دستگاه آسیابکن قهوه
- سماوربرقی
- دستگاه بستنی ساز
- میز و صندلی، لامپ و ... متناسب با طراحی داخلی کافی شاپ

انتهای رپرتاژ آگهی/




