ماهی خاویار ایرانی به کیلویی ۱۶میلیون تومان رسید

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، پیش‌بینی می‌کنیم ایران ظرف ده سال آینده جزو کشور‌های دوم یا سوم تولید خاویارپرورشی در جهان باشد
کد خبر: ۱۰۸۶۲۶۲
|
۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۰ 07 November 2021
|
10380 بازدید
|
۶

به گزارش «تابناک» به نقل از دیده‌بان ایران، ناصر کرمی راد، مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران اظهار کرد: طبق گزارش سازمان فائو، ایران در سال ۲۰۱۹ در تولید خاویار پرورشی گونه بلوگا یا فیل ماهی که ارزشمندترین گونه خاویار پرورشی در جهان است، رتبه نخست را به خود اختصاص داد.

وی گفت: کشور چین در حال حاضر رتبه نخست تولید خاویار پرورشی را در بین کشورهای دنیا در اختیار دارد.

کرمی راد، میزان تولید خاویار پرورشی و گوشت ماهیان خاویاری را در سال گذشته به ترتیب ۱۲ تن و بیش از سه هزار و ۵۰۰ تن عنوان کرد.

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایرژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران بیان کرد: سال گذشته طبق آمار گمرک ایران، بیش از ۴ تن خاویار پرورشی و بالای یک هزار تن گوشت ماهیان خاویاری به ارزش بالای ۱۶ میلیون دلار از کشور صادر شد.
وی اضافه کرد: خاویار پرورشی ایران به طور عمده به ۲۴ کشور دنیا در سال گذشته در حوزه آسیا، اروپا، آمریکا و خاورمیانه صادر شده است.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران اذعان داشت: مابقی خاویار پرورشی در بازار داخلی عرضه شده است.

وی تصریح کرد: خاویار پرورشی گونه بلوگا سال گذشته با قیمت هر کیلوگرم ۱۲ میلیون تا ۱۵ میلیون تومان در بازار داخلی عرضه شده است و در حال حاضر با قیمتی معادل ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان عرضه می‌شود.

از مجموع حدود ۱۲ تن خاویار تولیدی کشور در سال گذشته، ۴.۵ تن خاویار به ارزش بیش از ۶ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شده است.

همچنین سال گذشته سه هزار و ۵۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری در کشور تولید شد که از این میزان یک هزار تن به ارزش بیش از ۱۰ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شده است.

در واقع آمارها نشان می دهد که تقریبا ۴۵ درصد خاویار تولیدی برای صادرات و ۵۵ درصد به مصارف داخلی می رسد که از این میزان بخشی به مصرف خوراکی و خاویار درجه دو و سه به مصارف بهداشتی و آرایشی می رسد.

اکنون قیمت هر کیلوگرم خاویار پرورشی ایران استحصالی از فیل ماهیان تحت عنوان بلوگا در مزارع پرورشی ۱۰ میلیون تومان است و متوسط قیمت صادراتی آن از حدود ۷۰۰ دلار شروع و در برخی موارد یک هزار و ۵۰ یورو بر مبنای قُطر خاویار، کیفیت و بسته بندی است.

در آخرین نشست کشورهای حاشیه دریای خزر، ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری برای سال ۲۰۲۱ تمدید شد که امیدواریم در نشست بعدی برای سال‌های آتی این ممنوعیت ادامه یابد.

اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۶
بلوگا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
سوال مهم اینجاست که ایا این محصول (خاویار) درسفره ایرانی جایگاهی دارد یا اینکه تمام تسهیلات بانکی صرف تولید محصولی قرار گیرد که مورد مصرف مردمان ان طرف مرز باشد . یعنی از جیب مردم ،به کام اروپاییها
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
از قدیم گفتن کوزه گر از کوزه شکسته آب میخوره خاویار و پسته و بهترین میوه و بهترین گوشت و .... مال صادراته حتما برای سلامتی مردم خوب نیست مسوولین به فکر مردم هستند
باقی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
تیتر اشتباست، ماهی 16 تومان نیست خاویارش 16 توامنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
۱۲ تن از قرار کیلویی حداقل 12 میلیون تومان می شود 144 هزار میلیارد تومان. فقط برای یک قلم کالای خاص صادراتی. این پولها به مملکت و چرخه اقتصاد برمیگرده ؟ خدا عالمه ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
خاویار چی هست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
بذار بشه یک میلیارذ وقتی ما اصلا رنگش رو هم ندیدیم به ما چه ارتباطی داره
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران # جنگ ایران و اسرائیل # سوخو # اس 400
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟