بازدید 7245
۴

آغاز زنانه شدن سالمندی در کشور

مدیرکل جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: زنانه شدن سالمندی در کشور آغاز شده و باید سیستم های حمایتی به درستی برای مواجه با این پدیده تبیین شود.
کد خبر: ۱۰۸۴۳۸۲
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۵ 27 October 2021

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، حامد برکاتی روز چهارشنبه افزود: جمعیت کشور به سمت پیری حرکت می کند و با توجه به اینکه امید به زندگی در زنان بیش از مردان بوده و بانوان بعد از طلاق کمتر ازدواج مجدد دارند، تنها بوده و دوران سالمندی آنها بیشتر خواهد بود و از هم اکنون پدیده زنانه شدن سالمندی آغاز شده و اگر سیستم های حمایتی به درستی تبیین نشود، مشکلات زیادی خواهیم داشت.

وی اظهار داشت: مردان به دلیل مرگ های زودهنگام از جمله حوادث ترافیکی عمر کمتری می کنند و طول عمر زنان سه تا چهار سال بیش از آنها است و در جامعه امروزی با توجه به اینکه فرزندآوری کمتر شده، در دوران سالمندی مشکلات زیادی خواهند داشت و تنها خواهند بود.

برکاتی با بیان اینکه نرخ باروری در کشور ۱/۷ است در حالی که باید ۲/۱ باشد تا جمعیت حفظ شود، تاکید کرد: شیوع پوکی استخوان به دنبال فقیر شدن استخوان ها، گسترش سرطان سینه که در استان های کشور بصورت یکسان است، برای سلامت زنان در دوران سالمندی خطرناک بوده و باید زنان از وضعیت سلامت خود آگاه شوند تا دوران سالم تری را در دوران پیری طی کنند.

وی با بیان اینکه خدمات و امکانات زیادی باید در جهت ارتقای سلامت سالمندان فراهم شود، گفت: بروز مشکلاتی از جمله کمبودهای تغذیه‌ای و به تبع آن وضعیت ضعف جسمانی و کاهش قوای بدنی طبیعی در سن سالمندی از دیگر مصایب و مسایلی است که زندگی سالمند را نشانه گرفته و تحت فشار قرار می‌دهد.

وی با اشاره به این که تمام توان یک سالمند برای حمایت مالی و معنوی از خانواده و فرزندان به کار گرفته می‌شود ، افزود: این در حالی است که به طور معمول حمایت مالی و برخورداری مالی سالمندان به مراتب کمتر از دوره گذشته زندگی شان است پس باید با جدیت بیشتر به این مسله نگاه کرد .

به گزارش ایرنا، فرهنگ‌سازی لازم در زمینه جایگاه سالمندان و توانمندی‌های آنان در جامعه ما صورت نگرفته گرچه در فرهنگ ایرانی و دینی بر جایگاه و احترام بزرگ‌تر بسیار تاکید شده است اما این آموزه‌ها باید به شکل عینی و عملی در جامعه ترویج شود تا بتوان علاوه بر تامین سلامت روح و روان سالمندان، آنان را در روند امور جمعی حفظ کرد و در فعالیت‌های اجتماعی مشارکت داد.

بررسی‌های مطالعات دراین زمینه حاکی از این است که سالمندی در حال زنانه شدن و تعداد زنان سالمند خود سرپرست در حال افزایش است. به همین دلیل نیاز به سیاستگذاری‌های اجتماعی و فرهنگی و توجه به منابع در اختیار سالمندان بیشتر احساس می‌شود. سالمندی در حال زنانه شدن است. چرا که بررسی‌های جهانی نشان می‌دهد که امید به زندگی زنان به طور متوسط ۴.۵ سال بیشتر از مردان است و تعداد زنانی که در گروه سنی سالمند قرار دارند، به نسبت قابل توجهی بیشتر از مردان سالمند است. این الگوی سالمندی نشان می‌دهد که احتمال بیوه یا مجرد بودن زنان سالمند نسبت به مردان بیشتر است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۴
خیلی وقته که سالمندی زنانه شده . ما در فامیل یک لشگر پیرزن بالای 90 داریم. دوست دارم بدونم با کدوم امید زندگی می کنند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
سالمندی زن و مرد نداره
مرگ مردان دست خدا است؛ زنان بهانه اند.
همه تقصیرها را گردن زنان نیاندازید. زنان تنها الکی غر می زنند و مردان راستکی می میرند
نرخ رشدجمعیت باید منفی باشدتاامکانات باان هماهنگ شودیعنی جمعیت ایران بایدیک روندکاهشی رادر پیش بگیرد
تابه عدد30000000نفربرسدولی برای اینکه جمعیت جوان بماندبایدسن ازدواج راپائین بیاوریم بطوری که جوانان درسن
بلوغ جنسی ازدواج کنندوبه یک یادوفرزنداکتفانمایند
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست