بازدید 2851
اقتصاد در گذر زمان

از «نامه سرگشاده ۱۱ نفر از کارشناسان وزارت مالیه» تا «واکنش وزیر صنعت به همکاری با خودروسازان روسی»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و هفتمین روز شهریور ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۰۷۶۸۵۷
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۴ 18 September 2021

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و هفتمین روز شهریور ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

27 شهریور 1305، 11 نفر از كارشناسان وزارت ماليه در نامه سرگشاده‌ اي به وزير ماليه‌، رئيس امريكايي امور مالي كشور ـ ميلسپو ـ را نالايق خوانده و خواستار نجات اقتصاد كشور از وجود اينگونه بيگانگان شدند.

همچنین در این روز، حسن مستوفی وزیران خود را به این شرح به مجلس معرفی کرد: حسن وثوق، ‌وزیرعدلیه- محمد علی فروغی، وزیر جنگ- محمود علامیر(احتشام‌ السلطنه)، وزیر داخله- حسن اسفندیاری، وزیر مالیه- مهدی قلی هدایت- وزیر فوائد عامه و تجارت- احمد بدر (نصیرالدوله)، وزیر معارف- علیقلی انصاری، وزیر خارجه- احمد اتابکی، وزیر پست و تلگراف.

در خبر دیگری در این روز آمده است، محمدولي خان تنكابني ـ سپهدار اعظم ـ، رئيس الوزراي پيشين به دليل بدهي سنگين به بانك هاي خارجي خودكشي كرد و در امامزاده صالح تهران به خاك سپرده شد.

27 شهریور 1322، لايحه استخدام افسران مستشار امريكايي براي اصلاح امور ارتش ايران تقديم مجلس شوراي ملي شد.

27 شهریور 1326، گوشه‌ هایی از روند پیشرفت پروژه بانک رهنی در محل سابق ساختمان اپرای تهران در خیابان فردوسی در روزنامه اطلاعات منتشر و در آن گفته شد: ساختمان جدید بانک رهنی از طریق مناقصه در مرداد 35 برای مدت 2 سال و نیم به شرکت «بزورکیه و شرکا» با مبلغ 80 میلیون ریال واگذار شد (8 میلیون تومان) و شرکت مزبور ساختمان بانک را به سرپرستی آقای مهندس «لئون تیف» و دو نفر آرشیتکت به نام مهندس ظفر و مهندس فروغی شروع کردند. در این گزارش همچنین گفته شده بود «این ساختمان در آینده یکی از مدرن‌ ترین بناهای تهران خواهد بود که دارای آسانسور و شوفاژ سانترال خواهد بود و یک گاراژ بزرگ برای پارکینگ اتومبیل‌ های بانک و یک بیمارستان برای کارمندان بانک خواهد داشت. در حال حاضر روزانه به ‌طور متوسط 180 نفر کارگر و متخصص در این بنا مشغول به‌کار هستند که پرداخت ماهانه حقوق آنها بابت اجرت بالغ بر 360 هزار ریال است.

27 شهریور 1329، کمیسیون نفت مجلس شورای ملی ده روز به دولت فرصت داد تا عقیده خود را نسبت به لایحه(گس- گلشاییان) ابراز دارد و در صورت عدم ابراز عقیده طی این مدت، ‌دولت استیضاح خواهد شد.

27 شهریور 1336، خبرگزاری رویترز خبر داد که قرارداد لوله ‌کشی خط انتقال نفت قم به اسکندرون میان ایران و ترکیه امضا می‌ شود. در خبر خبرگزاری رویترز همچنین تصریح شده بود دو نفر از مدیران کمپانی عظیم فولادسازی آمریکایی به نام «ویلیام برادر» برای فروش لوله به تهران آمده‌ اند.

27 شهریور 1357، مجله آمريكايي تايم نوشت ايران طي 20 سال يعني از 1337 تا 1357 بالغ بر 36 ميليارد دلار اسلحه از غرب خريداري كرده و به بزرگترين بازار اسلحه جهان و كانون فعاليت و رقابت دلالان بين المللي اسلحه بدل گرديده است.

27 شهریور 1389، کمیسیون ویژه اصل ۴۴ مجلس اعلام کرد: ۸۰ درصد از فعالیت ‌های اقتصادی در اختیار دولت است که اجرای سیاست‌ های اصل ۴۴ و سهام عدالت کاهش این میزان را پیگیری می ‌کند.

27 شهریور 1390، محمدرضا فرزین دبیر کارگروه ستاد تحول اقتصادی گفت: طی ۹ ماهه اجرای قانون هدفمندی یارانه ‌ها ۱۴۰۰ میلیارد تومان یارانه نقدی بابت اعطای خط اعتباری انرژی و بهینه ‌سازی فرآیند تولید برای تخصیص به واحدهای صنعتی، به وزارت صنعت پرداخت شده است.

27 شهریور 1392، ۸۲ اقتصاددان، ۳۴ حقوقدان و ۴۱ مدیر و سردبیر رسانه ‌های مطرح ایران در بیانیه ‌ای خطاب به همکاران خود در جهان خواستار حمایت آنها از جنبش ضد تحریم در ایران شدند. در این بیانیه آمده بود: انتظار ما از نخبگان جهان و به ‌ویژه اقتصاددانان، حقوقدانان و روزنامه ‌نگاران برجسته این است که با پشتیبانی از نهضت صلح ‌طلبانه و انسانی ضدتحریم، سیاستمداران کشور‌های متبوع خود را به برداشتن گام نخست برای حل ابتکارآمیز و موثر این مناقشه دشوار ترغیب کنند.

27 شهریور 1393، همزمان با آغاز دور جدید مذاکرات هسته ‌ای ایران و ۱+۵ در نیویورک و در شرایطی که این مذاکرات به مرحله بسیار حساس و تعیین ‌کننده‌ ای رسیده است، دادگاه اتحادیه اروپا طی حکمی اعلام کرد که تصمیم سال ۲۰۱۲ شورای اروپا برای تحریم و انسداد دارایی‌ های بانک مرکزی باید لغو شود.

27 شهریور 1395، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه خبر داد که از ماه آینده یا آبان، بیش از ۱۹ هزار نفر در دولت استخدام می ‌شوند.

27 شهریور 1396، با حکم وزیر دادگستری جمال انصاری به جای امیری اصفهانی ریاست سازمان تعزیرات حکومتی را بر عهده گرفت.

27 شهریور 1398، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت از تجدید نظر در همکاری با شرکت های بین المللی که در دوره تحریم ها به قراردادهایشان پایبند نبوده و کشورمان را ترک کردند، از جمله دو خودروساز بزرگ فرانسوی یعنی پژو و رنو خبر داد. وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص همکاری خودروسازان با روس ها، بیان داشت: این موضوع در حد مذاکره افراد و شرکت های خودروسازی بوده و در سطح مذاکره دولت با دولت نبوده است.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها