بازدید 16673
وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگوی ویژه خبری

مزایده شش هزار معدن، معدن فروشی نیست/ نماینده دادستان در مزایده‌ها حضور دارد/ مخالف انحصار در صنعت خودرو هستم/ ورود دو سرمایه‌گذار جدید به صنعت خودرو/ مردم باید خودرو با کیفیت سوار شوند/ قطع برق به صنایع سیمان و فولاد لطمه می‌زند

رزم حسینی گفت: انجام کار‌های واگذاری و راه اندازی این معادن حدود یک سال زمان می‌برد؛ بنابراین، همه مبالغ در دولت بعدی گرفته خواهد شد. مزایده‌ها در ۳۱ استان انجام می‌شود و کسانی که در حوزه معدن اهلیت دارند و فعالند می‌توانند اطلاعات این معادن را از معاونت صنایع دریافت کنند.
کد خبر: ۱۰۶۲۷۴۵
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۱ 08 July 2021

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مزایده حدود شش هزار معدن در روز‌های اخیر گفت: این کار بر اساس قانون و کاملاً شفاف است و اکنون هیچ پولی گرفته نمی‌شود.
 

به گزارش تابناک اقتصادی، علیرضا رزم حسینی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان این که مزایده این معادن؛ کارشناسی شده و با هماهنگی دستگاه‌های ذیربط و بر اساس آیین نامه شورای عالی معادن کشور است، افزود: برای برخی معادن ۳۰ - ۴۰ سال است پروانه بهره برداری صادر شده، ولی فعالیتی در آن‌ها انجام نمی‌شود؛ بنابراین، بر اساس قانون، این معادن خلع ید و به مزایده گذاشته شده است. از شش هزار معدنی که به مزایده گذاشته شده، حدود ۲۴۰۰ معدن واگذار شده است و بقیه متقاضی ندارند. شبهه‌ای در مزایده‌ها وجود ندارد و کار این واگذاری‌ها پیش از انتخابات انجام شده است.

وی تاکید کرد: مزایده شش هزار معدن، معدن فروشی نیست و پولی دریافت نمی‌شود بلکه ریل گذاری برای دولت آینده است. وزیر صمت با بیان اینکه وزارت صمت بنگاه سیاسی نیست بلکه بنگاه اقتصادی و کارشناسی است، افزود: در همه این مزایده‌ها نماینده دادستان حضور دارد.

رزم حسینی گفت: مزایده این معادن با مشورت خانه صنعت و معدن بوده است، البته در بخش معدن؛ یک عده منافع و رسانه دارند و مافیای معدن وجود دارد. وی افزود: بر اساس این مزایده ها، پولی وارد خزانه نمی‌شود بلکه یک برگ ضمانت نامه بانکی برای شرکت در مزایده گذاشته می‌شود.

رزم حسینی گفت: انجام کار‌های واگذاری و راه اندازی این معادن حدود یک سال زمان می‌برد؛ بنابراین همه مبالغ در دولت بعدی گرفته خواهد شد. وی افزود: مزایده‌ها در ۳۱ استان انجام می‌شود و کسانی که در حوزه معدن اهلیت دارند و فعال هستند می‌توانند اطلاعات این معادن را از معاونت صنایع دریافت کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که کمیته‌ای بر اساس ضوابطی که در آیین نامه شورای عالی معادن وجود دارد، اهلیت متقاضیان را تشخیص می‌دهد گفت: کسانی که متقاضی معادن صنایع فلزی مانند سنگ آهن هستند باید ضمانت نامه ۵۰۰ میلیون تومانی، متقاضیان معادن سنگ‌های تزئینی و نما ۱۰۰ میلیون تومانی و شرکت کنندگان در مزایده معادن شن و ماسه؛ ضمانت نامه ۳۰ میلیون تومانی بگذارند.

رزم حسینی با اشاره به این که این مبالغ در صنایع معدنی بسیار ناچیز است، افزود: اگر این ضمانت نامه‌ها گرفته نشود و متقاضیان اهلیت مالی نداشته باشند مانند گذشته پروانه صادر می‌شود، اما معدن فعال نمی‌شود.

وی با بیان این که اکنون ۲۵۰ هزار نفر در حوزه معدن فعال هستند، گفت: ما تابع دستگاه‌های نظارتی در این مزایده‌ها هستیم و هر جا تخلف دیدند ورود کنند. رزم حسینی افزود: برخی اهلیت مالی نداشته و فقط پروانه بهره برداری از معدن گرفته اند و این پروانه را به قیمت ۵۰ میلیارد تومان می‌فروشند که با خلع ید و مزایده گذاشتن معادن، جلوی این کار را گرفته ایم. صنایع معدنی خدمات بزرگی را برای کشور انجام داده اند که نمونه آن، خط انتقال آب شیرین شده خلیج فارس به فلات مرکزی به وسیله معدن گل گهر به طول ۸۲۱ کیلومتر است.

وزیر صمت با بیان این که حدود ده سال پیش صنایع معدنی به این فکر افتادند که به جای حمل مواد معدنی به وسیله جاده‌های کشور به خلیج فارس، آب خلیج فارس را به کنار معادن خود بیاورند، افزود: چهار خط برای انتقال آب شیرین از خلیج فارس به اصفهان برای فولاد، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان در حال انجام است.

رزم حسینی گفت: پیش از انتخابات، توافقنامه تولید ۱۰ هزار و ۴۰ مگاوات برق با شرکت‌های فولاد مبارکه، گل گهر، چادرملو، شرکت ملی مس ایران و فولاد خوزستان امضا کردیم که هر لحظه وزارت نیرو مجوز صادر کند، کار اجرایی را آغاز می‌کنیم. وی افزود: وزارت صمت حدود دو هزار مگاوات نیروگاه دارد.

رزم حسینی گفت: قطع برق صنایع سیمان و فولاد به طور حتم به این صنایع لطمه می‌زند، اما این تصمیم را شورای عالی امنیت ملی گرفته است. وی افزود: از این صنایع خواسته ایم اورهال کارخانجات خود را در این دوره انجام دهند که در حال همکاری هستند و دیشب ۲۸۰۰ مگاوات وارد مدار کردند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مدیریت را به واحد‌های صنعتی واگذار کرده ایم تا بتوانند چهار هزار مگاوات پیش بینی شده را به شبکه وارد کنند. رزم حسینی افزود: کارخانجات ما در ۲۵ رشته صنعتی در سه شیفت یا دو شیفت فعالند که نمونه آن؛ صنایع نساجی هستند که در دو شیفت کار می‌کنند.

سال گذشته صنایع معدنی با توجه به تحریم‌ها با تهاتر کالا؛ چهار میلیارد دلار مواد اولیه کارخانجات را وارد کردند و کارخانجات فولاد؛ صادرات محور شدند. رزم حسینی افزود: در سال گذشته ایران خودرو و سایپا نیز ۶۰۰ میلیون دلار قطعه وارد کردند.

وی گفت: اکنون سامانه جامع تجارت، برخط است و امضا‌های طلایی و تیک‌های صادراتی را حذف کرده ایم، اما گمرک باید عمل کند.

وزیر صمت افزود: برای واقعی کردن قیمت‌ها در صنایع فولاد، اختلاف نظر‌هایی وجود دارد، اما ما مخالف قیمت دستوری هستیم. رزم حسینی اضافه کرد: در این زمینه دست نگه داشته ایم تا دولت جدید تصمیم گیری کند.

وی گفت: معدنداران بزرگ همه در بورس هستند، اما برای معادن کوچک؛ شرکت ایمیدرو هلدینگ‌هایی را از این معادن تشکیل داده تا با خرید تضمینی و حمایت‌های مالی به آن‌ها کمک کند. وزیر صمت افزود: معادن متوسط را نیز به صورت گروه معدنی و شرکت سهامی عام در بورس عرضه می‌کنیم.

وی با بیان این که از روز نخست، مخالف انحصار در صنعت خودرو بودم گفت: مردم باید خودرو با کیفیت سوار شوند و نباید فضای رقابتی در بازار ایران از دست برود. به نقل از صدا و سیما، رزم حسینی با اشاره به این که واردات خودرو باید آزاد شود افزود: بخش خصوصی در زمینه خودرو باید فعال و تقویت شود، بنابراین در حال انعقاد قرارداد با دو شرکت بزرگ که علاقه‌مند هستند در ایران کار کنند هستیم تا رقیب ایران خودرو و سایپا شوند.

وی گفت: البته در دو سه سال اخیر کیفیت محصولات ایران خودرو و سایپا بهتر شده است و تعطیلی خط تولید پراید در این زمینه؛ کار بزرگی بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: شورای رقابت مدعی است که باید خودرو‌ها را قیمت گذاری کند، البته اختلاف نظر‌هایی وجود دارد، اما دست ما بسته است و همه اختیارات دست وزارت صمت نیست. امیدوارم دولت آینده در این حوزه تحول ایجاد کند.

وی افزود: زمانی که مسئولیت وزارت صمت بر عهده من گذاشته شد، وزیر صمت هیچ اختیاری در ستاد تنظیم بازار نداشت و امنیت غذایی بر اساس تصمیم هیأت دولت به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد. وزارت جهاد کشاورزی مسئول صادرات، واردات و تنظیم بازار محصولات کشاورزی است.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۶
وزیر عزیز و محترم صنعت و ... ، این عرایض وتصمیمات تاریخ گذشته بوده و بدرد عمه جان من هم دیگر نمی خورد!!!
مگر دادستان کل کشور نگفته شما در چند روز باقیمونده حیات دولتتون به هیچ عنوان مجاز به مزایده نیستین . جمع کن برو . از این ویران ترش نکن تدبیر جان
اگر باز قصد عوامفریبی ندارید، واردات خودرو را آزاد کنید و اجبار حمایت از تولید داخلی ( بخوانید حمایت از قطعه ساز چینی) را لغو کنید.
الان حدود یک سال است که سه نفر از اعضای خانواده در هفت قرعه کشی ماشین ثبت نام می کنم. اما برنده نمی شویم. از نظر بنده موضوع مشکوک است. جناب آقای وزیر تموم کنید این لفاظی و شعارها رو. ماشین ها را به دلال ها واسطه ها می دهند و این وسط کلی پول به جیب می زنند.
فقط و فقط حرف بی عمل
احتمالا می داند عوض می شود حامی مردم و مدعی رفع انحصار خودرو است
جناب آقای وزیر برای این حرفها کمی دیر نیست؟!
ایجاد بازار رقابتی خودرو سالیان متوالی هست که خواسته عموم ملته
الان که چند روزی بیشتر از عمر وزارت شما نمونده میگی؟!!!!
اقای وزیر ببخشید این معادن بیت المال و مال تمام مردم ایران هستش شما چیکاره هستید که چوب حراج زده اید !!!!
بالاخره این معادن را میفروشید به بخش خصوصی یا فقط بهره برداری آنرا به مدتی محدود واگذار می نمایید؟؟؟؟
تا زمانی که مافیای خودرو ماشین به نماینده مجلس میدهد که دهان نماینده مجلس را ببندند هر روز شاهد ناکارایی،فساد،رانت،ریخت و پاش،حقوق های نجومی به مدیران،بی کیفیتی .......را شاهد خواهیم بود!!!
آیا حداقل قیمت هم برای معادن در نظر گرفته شده؟ اگر نه اینطور می شود که مثلا یک معدن 100 میلیارد تومان می ارزد من که پول ندارم آن را بخرم ، برو بچ می آیند و لش خرش می کنند مثلا 20 میلیارد . همه چیز هم قانونی است . بنده خدا نماینده دادستان هم نمی تواند ایراد بگیرد. باید حتما حداقل قیمتش درست برآورد شده باشد. چرا در بورس ارزه اش نمی کنید ؟ حتما چیز خوبی است .
پاسخ ها
حسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
ارزه !!!!!
نیروگاه خورشیدی نور ابوظبی تولید: ۱۲۰۰ مگاوات/هزینه ساخت:۸۷۰ میلیون دلار/زمان ساخت: ۲ سال نیروگاه اتمی بوشهر تولید: ۱۰۰۰ مگاوات/هزینه ساخت: ۶-۷ میلیارد دلار/مدت زمان ساخت: ۳۵ سال ♦️اگر فقط در ۱۰٪ از مساحت کویر لوت، پنل‌های خورشیدی مستقر شود، ایران می‌تواند «۲برابر» مصرف امروزش برق تولید کند و از هر نیروگاه دیگری بی‌نیاز خواهد شد...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۸
جالب این است که این نیروگاه با سرمایه گذاری مشترک با چینی ها ساخته شده . چین همان چین است، فقط فرق مدیریت است .اماراتی ها با آنها نیروگاه می سازند ما پولمان را هم نمی توانیم از آنها بگیریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
تا زمانی که گاز تقریبا مجانی برای نیروگاه ها وجود دارد چنین طرح هایی انجام نمی شود
مگر قرار نبود اقای نیکزاد در مجلس و وزیر صنعت میلگرد را به قیمت 8000 تومان عرضه کنند
بیچاره ملت
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست