صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

صدور قطعنامه تحریم‌های جدید علیه ایران با وجود مخالفت ترکیه و برزیل

بر پایه دور چهارم تحریم‌های ایران در شورای امنیت، یک دانشمند هسته‌ای، ۲۲ شرکت که مرتبط با برنامه‌های اتمی و موشکی ايران اعلام شده‌اند، پانزده مؤسسه متعلق به سپاه و سه نهاد زير مجموعه خطوط کشتيرانی ايران، در فهرست تحريم‌ها هستند...گفتنی است، رأی مخالف برزیل و ترکیه تا اندازه‌ای صدور این قطعنامه را تحت‌الشعاع قرار داده و گروه 5+1 با وجود تصویب این تحریم‌ها، اعلام کرده‌اند که از نظر انها، هنوز برای گفت‌وگو آمده‌اند، به نظر می‌رسد این موضع آنها نشان می‌دهد غرب، خود نیز خیلی به اثرگذاری این تحریم‌ها بر سیاست‌های هسته‌ای ایران امیدی ندارد!
کد خبر: ۱۰۳۴۱۲
| |
49622 بازدید

سرویس بین‌الملل ـ روز چهارشنبه ـ نوزدهم خرداد ماه ـ شورای امنیت سازمان ملل متحد، چهارمين قطعنامه تحريمی عليه ايران را تصویب کرد. در این باره باید گفت که دوازده عضو شورای امنیت به این قطعنامه رأی مثبت و برزیل و ترکیه، اعضای غیر دایم شورای امنیت نیز رأی مخالف دادند؛ رأی لبنان نیز ممتنع بوده است.

به گزارش «تابناک»، خبرگزاری «فرانسه»، با اعلام این خبر نوشت: جلسه رأی‌گیری با سخنان نماینده مکزیک، رییس دوره‌ای شورای امنیت آغاز شده و پس از قرائت درخواست حضور نمایندگان آلمان و جمهوری اسلامی ایران در این نشست، نوبت به نمایندگان مخالف رسید تا سخنرانی کنند.

نمایندگان برزیل و ترکیه دو نماینده مخالف بودند. نماینده برزیل گفت که پس از تلاش‌های دو کشور ترکیه و برزیل در رسیدن به توافقنامه مبادله سوخت اتمی ایران در خاک ترکیه، مخالف تحریم‌های بیشتر علیه ایران است.    

نماینده ترکیه اما با حمایت از اقدامات دیپلماتیک افزود: جمهوری اسلامی باید با تعلیق غنی‌سازی اورانیوم به مذاکرات وارد شده و مسائل را حل کند.

بر پایه این گزارش، پس از آن، رییس شورای امنیت درخواست رأی‌گیری کرد که دوازده رأی مثبت داده شد. ترکیه و برزیل، نمایندگانی بودند که رأی منفی دادند و تنها لبنان بود که به «قطعنامه شماره ۱۹۲۹» رأی ممتنع داد.

بنا بر دور چهارم تحریم‌های ایران در شورای امنیت، یک دانشمند هسته‌ای، ۲۲ شرکت که مرتبط با برنامه‌های اتمی و موشکی ايران اعلام شده‌اند، پانزده مؤسسه متعلق به سپاه و سه نهاد زير مجموعه خطوط کشتيرانی ايران، در فهرست تحريم‌ها هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، تنها فردی که در فهرست تحریم‌هاست، رياست مرکز فن آوری‌های هسته‌ای سازمان انرژی اتمی ايران است. یکی از مسئولیت‌های این مرکز، نظارت بر تأسیسات غنی سازی اورانیوم در اصفهان است.

برخی از مؤسسه‌ها و شرکت‌هايی که در فهرست تحريم‌ها قرار گرفته‌اند، بیرون از ايران بوده، ولی تحت کنترل ایران هستند و يا در راستای اهداف آن فعاليت می‌کنند؛ از جمله «فرست ايست اگزپورت بانک» که در مالزی است ولی تحت کنترل بانک ملت ايران است.

۲۲ شرکت و مؤسسه که گفته می‌شود، در ارتباط با فعاليت‌های موشکی و هسته‌ای بوده و در فهرست تحريم‌ها هستند، شامل دانشگاه مالک اشتر در تهران، صنايع امين در مشهد، ابزار برش کاوه در تهران، «فرست ايست اگزپورت بانک» در مالزی، صنايع شهيد خرازی و مرکز تحقيقات کشاورزی و پزشکی هسته‌ای کرج است.

این خبرگزاری در ادامه نوشت: پانزده شرکت و مؤسسه وابسته به سپاه پاسداران نيز در فهرست تحريم‌ها قرار دارند؛ از جمله قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبياء سپاه، عمران ساحل، راه ساحل و سپانير.

سه نهاد زير مجموعه خطوط کشتيرانی ايران نیز از جمله «ایریسل بنلوکز» در بلژیک و خط کشتیرانی جنوب در فهرست تحریم‌ها هستند.

هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، نیز يک روز پيش از رأی‌گيری شورای امنيت سازمان ملل متحد درباره چهارمين قطعنامه تحريمی عليه ايران گفته بود: «این قطعنامه شامل مهمترين تحريم‌هايی خواهد بود که ايران تا کنون با آن روبه‌رو شده است.»

هيلاری کلينتون که همراه با رافائل کوريا، رييس جمهوری اکوادور، در یک کنفرانس خبری صحبت می‌کرد، درباره چهارمين قطعنامه تحريم ايران گفت: «گمان می‌کنم منصفانه است (که بگويم) اين تحريم‌ها مهمترين تحريم‌هايی است که ايران تا کنون با آن روبه‌رو شده است.»

در همین حال، خبرگزاری‌های بین‌المللی خبر دادند، رئیس‌جمهور کشورمان  که در تاجيکستان است، در واکنش به تصويب قطعنامه جديد تحريم‌ها گفت: اين قطعنامه‌ها برای ملت ايران پشيزی نمی‌ارزد.

منوچهر متکی، وزير امور خارجه جمهوری اسلامی نيز تصويب قطعنامه عليه جمهوری اسلامی در شورای امنيت را حرکتی رو به عقب خواند.

او با اشاره به رأی مثبت شورای امنيت به قطعنامه تحريم‌های جديد عليه ايران گفت: امروز آنها حرکت خودشان را روی اين صفحه شطرنج انجام دادند و بايد منتظر باشند که جمهوری اسلامی جمع‌بندی‌هايش را داشته باشد و حرکت بعدی، نوبت جمهوری اسلامی است که آن حرکت را انجام دهد.

گفتنی است، رأی مخالف برزیل و ترکیه تا اندازه‌ای صدور این قطعنامه را تحت‌الشعاع قرار داده و گروه 5+1 با وجود تصویب این تحریم‌ها، اعلام کرده‌اند، از نظر آنها، هنوز برای گفت‌وگو آمده‌اند و به نظر می‌رسد، این موضع آنها نشان می‌دهد غرب خود نیز خیلی به اثرگذاری این تحریم‌ها بر سیاست‌های هسته‌ای ایران امیدی ندارد!

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۸ - ۱۳۸۹/۰۳/۲۰
مرگ بر 5+1
از اصولمان دست بر نمی داریم.
الف
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۸۹/۰۳/۲۰
ای کاش دوستان دیگر ما مثل ونزوئلا ،کمور ، بورکینا فاسو ،ماکائو ، سواحل قمر و ... هم اعضای این دوره شورای امنیت بودند
ali
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۷ - ۱۳۸۹/۰۳/۲۰
بازم یه کاغذ پاره دیگه برای دولتیها و یه محدودیت و خبر بد برای مشاغل آزاد
ناشناس
|
-
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۸۹/۰۳/۲۰
بگوئید که لبنان چه رائی داد؟
اسماعیل
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۳/۲۰
به نظر می رسه تابناک بی طرفی نیست.
در شرایطی که شما می تونین خیلی به تنویر افکار عمومی کمک کنین!!
دو سه تا تیتر خبر پایین تر میگین بهترین رأی= ممتنع...
و حالا حتی رأی منفی هم نتونسته شرایط رو تغییر بده...
کاش شما هم ...
رحیمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۸۹/۰۳/۲۰
لعنت بر روسیه نان به نرخ روز خور
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۴ - ۱۳۸۹/۰۳/۲۰
کشورهاي اروپايي و آمريکا در شرايط عادي هم با اين موسسات و و اشخاصي که نام برده شده کار نمکردند. بنظر آنها بيشتر دنبال ژست سياسي بوده است تا صدور يک قطعنامه اثر گذار.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۵ - ۱۳۸۹/۰۳/۲۰
خب حالا ببینیم این دور چهارم تحریم ها چه می کند!؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۸۹/۰۳/۲۰
بنظر مي رسد قطعنامه دانشان پاره شدني نيست.خدا به داد اين ملت برسه.
m
|
-
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۸۹/۰۳/۲۰
دوستان این قطعنامه ها همش کشکه
فقط داد و هوار بیخوده
لطفا همگی صبر داشته باشیم
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟