بازدید 9360
۹

بی‌عدالتی در تعیین دستمزد کارگری

دبیر اجرایی خانه کارگری استان بوشهر با بیان اینکه دستمزد و حقوق ماهانه کارگری، برای ۱۰ روز زندگی است گفت: هر ساله دستمزد کارگران در لایحه بودجه بر اساس تورم اعلامی بانک مرکزی لحاظ می‌شود ولی بر اساس لایحه بودجه اجرا نمی‌شود.
کد خبر: ۱۰۲۱۴۷۵
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۳ 15 December 2020

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، تحقق عدالت اجتماعی در لایحه بودجه یکی از ضروریات است که در این راستا یکی از دغدغه‌های جامعه کارگری وضعیت دستمزد و حقوق آنان است.

به منظور وضعیت دستمزد کارگران در لایحه بودجه ۱۴۰۰ در گفت‌وگویی با دبیر اجرایی خانه کارگر استان بوشهر این مهم مورد بررسی قرار گرفته است.

سیدموسی میرجهان‌مردی با بیان اینکه مشکلات جامعه کارگری در استان بوشهر زیاد است به عقب‌افتادگی سالانه دستمزد کارگران پرداخت و اظهار داشت: از سال ۱۳۸۹ تاکنون اجرای افزایش حقوق کارگران طبق تورمی که دولت اعلام می‌کند بر اساس قانون کار، اجرا نشده و متأسفانه سال به سال و با توجه به مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها سبب شده جامعه کارگری از حق قانونی خودشان عقب بماند.

وی با بیان اینکه اکنون جامعه کارگری زیر خط فقر قرار دارند تصریح کرد: همه مسئولان و دست‌اندرکاران به این مهم اعتراف دارند، دستمزد و حقوق ماهانه کارگری، برای ۱۰ روز زندگی است و معیشت زندگی خود را به سختی تأمین می‌کنند.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان بوشهر بیان کرد: در لایحه بودجه همه شاخص‌ها و جنبه‌ها برای حقوق کارگران در نظر گرفته نمی‌شود و شاخص‌ها بر اساس شرایط کارگاه‌ها و کارفرما‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد و دیگر آیتم‌ها از جمله شرایط مسکن، تسهیلات رفاهی و دیگر موارد در سبد‌های هزینه‌ای کارگران در نظر گرفته نمی‌شود.

میرجهان‌مردی با اشاره به اینکه اگر اجاره مسکن برای کارگران در حقوق آنان لحاظ می‌شود خیلی با اجاره مسکن واقعی تفاوت دارد گفت: هر ساله دستمزد کارگران در لایحه بودجه بر اساس تورم اعلامی بانک مرکزی لحاظ می‌شود و در اجرای آن با رفتار‌های ضدنقیض مواجه هستیم و در واقع دستمزد کارگران بر اساس لایحه بودجه اعمال نمی‌شود.

وی از اجرایی نشدن دستمزد کارگران بر اساس لایحه بودجه و تورم پیش بینی شده خبر داد و بیان کرد: دولت این افزایش حقوق مورد پذیرش قرار می‌دهد، ولی اجرا نمی‌شود و در واقع کارگران پیشتوانه‌ای برای اجرا آن ندارند.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان بوشهر افزود: هر چند نماینده کارگران در جلسات شورای عالی کار حضور دارند و نظر خود را ارائه می‌دهد، ولی در مجلس شورای اسلامی نماینده جامعه کارگری وجود ندارد و حق کارگران در این حوزه پایمال می‌شود و از بین می‌رود و چیزی که بر اساس قانون باید به کارگر داده شود مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

میرجهان‌مردی با اشاره به اینکه هر ساله شورای عالی کار در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی برای افزایش حقوق کارگران اقدام می‌کند گفت: در این جلسه که نماینده دولت، کارگر، کارفرما حضور دارند، ولی ۳ نفر نمایندگان کارگران نسبت به شش نفر طرف دیگر کمتر است و اولویت با طرف مقابل که دارای اعضای بیشتر است می‌باشد و خواسته‌های کارگران تصویب نمی‌شود.

وی، با اشاره به نرخ حداقل دستمزد به عقیده انجمن‌های کارگری افزود: ما تابع قانون هستیم و باید موارد قانونی اعمال و اجرا شود و دستمزد کارگران باید بر اساس تورم تعیین شده از سوی بانک‌مرکزی نه بر اساس نظرات و نظرات افراد پرداخت شود، ولی متأسفانه رعایت نمی‌شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان بوشهر در پاسخ به این سوال که برخی از کارشناسان افزایش مناسب حقوق و دستمزد کارگران را عامل تورم می‌دانند تصریح کرد: این دیدگاه آنان است که مورد قبول و پذیرش نیست، کارگران مانند حقوق بگیران باید مورد توجه قرار بگیرند توقع بیشتر از این ندارند، چون می‌خواهند زندگی کنند و آیا این چند سالی‌که تورم افزایش یافته، حقوق و دستمزد کارگران رشد داشته است؟ مشخصاً جواب منفی است و این دیدگاه قابل قبول نیست.

میرجهان‌مردی با بیان اینکه کارگران با پایین‌ترین دستمزد بیشترین کارآیی دارند تأکید کرد: کارگران در همه سطوح جامعه نقش مهمی در تولید و اقتصاد ایفا می‌کنند که لازم است توجه ویژه‌ای به این قشر زحمکتش شود.

امنیت شغلی، تأمین معیشت و پرداخت به موقع حقوق از جمله مطالبات جامعه کارگری محسوب می‌شود که این مثلث، دغدغه جامعه کارگری را روزافزون کرده است.

بر اساس آمار‌های موجود بخش عمده‌ای از اشتغال استان بوشهر به جامعه کارگری تعلق دارد و وجود و بروز هر گونه مشکلی در اشتغال و معیشت این قشر، اشتغال و معیشت جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

کارگران به عنوان سرمایه‌های مهم جامعه نقش محوری در تحولات اقتصادی، تولیدی و اجتماعی دارد که حمایت و رفع مشکلات و چالش‌های آن‌ها در جامعه بسیار مهم و اثرگذار است.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۹
این حرفها رو هر سال طوطی وار تکرار میکنید کو گوش شنوا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
کارفرمایان در طول سال چندین بار قیمت ها را افزایش می دهند و خود را با تورم هماهنگ می کنند ولی آیا کارگر هم خقوقش ازافه می شود؟ نه. ایت تورم کلا در خدمت کارفرما و قشر ثروتمند جامعه است خدا لعنت کند مسئول بی کفایت را . خدا خدا خدا خدا خدا کجایی از این همه ظلم بر مردم ضعیف
پرسنل شرکتی (حقوق اداره کار- فوق لیسانس- کار تخصصی مشابه با کارمندان رسمی) دانشگاه علوم پزشکی هستم. هنوز حقوق ما را بر اساس سال 98 پرداخت میکنند. افزایش حقوق سال 99 را اعمال نکرده اند و می گویند بعدا پرداخت می کنیم.
دانشگاه علوم پزشکی در حق پرسنل شرکتی بسیار زیاد ظلم و اجحاف میکند.
هیچ کسی پاسخگو نیست و گوششان بدهکار نیست.
با سلام
اینکه نرخ افزایش حقوق با نرخ تورم هم خوانی ندارد. درست است .تازه نرخ تورم سالانه ویا نرخ کنترل شده ،ریزش شده ار صد خان گذشته وسپس اعلام شده .منظور اینکه نرخ تورم ماهیانه براساس بازار ونه آن نرخی که بانک مرکزی اعلام می کند .نرخی که در کوچه وخیابان می بینیم .
واما انجمن کارگری باید با توجه به اختیاراتی که دارد استفاده کند .ما چندین سال هست که آقای محجوب وخانم جلودارزاده نماینده کارگری در مجلس می باشند ولذا این عزیزان نتوانستند حق کارگران را بگیرند چرا؟یا زورشان نرسیده ویا بالادستی مانند آقای شریعتمداری سمبه اش پر زورتراست
..واما لخ والسا رهبر کارگران لهستان باعث ... در لهستان شد .چرا ما از حقمان وزورمان استفاده نکنیم . انجمن کارگری بابد از این حربه استفاده کند تا صدا به گوش بزرگان برسد.
لطفا کارکنان شرکتی را از چنگال پیمانکاران طرف قرارداد سازمان های دولتی نجات دهید. به طرق مختلف حقوق را کمتر از میزان مصوب واریز میکنند.
دیگه خسته شدیم از بس برای کم واریز شدن حقوق هر ماه به این وآن زنگ زدیم ومراجعه کردیم. هر ماه این مشکل را داریم.
پرسنل شرکتی دانشگاه علوم پزشکی با مشکلات متعدد و زیادی روبرو هستند.
نمیدانم این خرید خدمت است یا خرید انسان ها؟؟؟؟؟؟؟
به فرمایش مولا علی که نماینده اسلام ناب محمدی است حق گرفتنی است نه دادنی و تا بوده وهست این جمله حضرت علی را بشر باید آویزه گوش کند.
فاصله حقوق كارمندان دولت حتي يك ابدارچي بيشتر از كارگان بخش خصوصي و تامين اجتماعي هستش اين عدالت نيست همه كاركنان از ماليات ها و درامد از اموال عمومي حقوق بالا دريافت كنن ولي قشر كارگر و بخش خصوصي چي
تاوقتی سرکارید این همه تبعیض وقتی بازنشسته شدید سرپیری ومریضی اون موقع وضعمون بدترمیشه یه نگاهی به بازنشستگان ومستمری بگیران تامین اجتماعی بندازید 30سال سابقه مستمری ناچیز 2800 .75درصد بازنشستگان ومستمری بگیران تامین اجتماعی زیر 3میلیون مستمری دارن یعنی تا زمان مرگ کارگر باید در بدبختی زندگی کنه هیچ فریا درسی هم نیست دولت ومجلس به هم فکر می کنن جز کارگران وبازنشستگان تامین اجتماعی
میدونی چرا حقوق کارگرا هر روز بد تر میشه؟
واسه اینکه کسایی برای حقوق کارگر تصمیم میگیرن که کارفرمای دولتی هستن و حقوق های کارفرمایی دریافت میکنن...اونایی هم مثلا از بدنه کارگری میرن برای دفاع نماینده مجلسن که بازم حقوقشون از بودجه ای میاد که دولت براشون تنظیم میکنه ... هیچ وقت آقای محجوب و سایر نماینده های کارگرا واقعا کارگر نبودن و مراتب رو طی نکردن! زندگی کارگری نداشتن! حتی حقوقشون هم نزدیک به کارگرا نیست!
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی