صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
مجلس براي توزيع بودجه پنج‌برابري در ورزش کميته نظارتي تشکيل مي‌دهد؟

يحيي‌زاده: نگرانيم بودجه چطور توزيع مي‌شود

خب علي‌آبادي تا همين چند وقت گذشته نسبت به اين گفته خود همچنان تأکيد داشت اما طي چند روز گذشته برخي دوستان ايشان مصاحبه‌هايي کردند که طي آن سعي داشتند تا حدودي توپ را به زمين ديگران بيندازند. اما بايد توجه داشت اين کار مشکل ورزش را حل نمي‌کند اين‌که کسي بماند و وعده هم بدهد و در عين حال گاهي با ترديد مواجه شود و بعد دوستان او بخواهند اين مورد را به عهده ديگران بيندازند، اصلا به صلاح ورزش و کميته ملي المپيک نيست.
کد خبر: ۱۰۱۷۳۸
| |
1970 بازدید

خراسان؛ روزي که رئيس خانه ملت با صدايي رسا در صحن علني مجلس اعلام کرد «تصويب شد» رؤساي فدراسيون‌هاي ورزشي از خوشحالي در پوست خود نمي‌گنجيدند. البته شايد هم اين ظاهر امر بود و آن‌ها در باطن خيلي هم از اين بابت خوشحال نشدند. آن‌ها که هر وقت در عرصه‌هاي ورزشي به بن‌بست مي‌رسند بلافاصله اعلام مي‌کنند کمبود بودجه ما را به اين‌جا کشانده حالا با تصويب لايحه جديد مجلس و مقرر شدن بودجه 5 برابري براي فدراسيون‌هاي ورزشي بايد از اين پس به دنبال مقصد ديگري براي ناکامي‌هاي احتمالي‌شان در آينده باشند.

هر چند که از نظر سيدجلال يحيي‌زاده، عضو کميسيون فرهنگي مجلس اختصاص بودجه 5 برابري به صورت صددرصد خيلي بعيد است اما اختصاص همان 70، 80 درصد هم براي فدراسيون‌ها کافي است تا ديگر بهانه‌اي از بابت کمبود اعتبارات مالي نداشته باشند ولي اين که اين بودجه به موقع به دست فدراسيون‌ها مي‌رسد يا خير مسئله‌اي است که يحيي‌زاده در حال حاضر با قاطعيت از در دسترس بودن آن صحبت مي‌کند و هيچ نگراني هم از بابت آن ندارد.

او حتي تشکيل کميته‌اي که بر اين موضوع نظارت داشته باشد را هم فعلا لازم نمي‌داند. بنابراين رؤسايي چون محمدرضا يزداني‌خرم رئيس فدراسيون کشتي که نرسيدن بودجه به فدراسيونش را دست‌آويزي براي ناکامي احتمالي کشتي در گوانگجو قرار داده ، بايد در انديشه تدبير ديگري باشند.

اختصاص بودجه 5 برابري به ورزش تصويب شد. حالا مجلس چه نظارتي اعمال مي‌کند که اين بودجه به موقع به دست فدراسيون‌ها برسد؟
اول اجازه دهيد بگويم اگر اين افزايش بودجه را نسبت به عملکرد سال گذشته محاسبه و ارزيابي کنيم، به نظر من بودجه خيلي بيشتر از اين‌ها افزايش پيدا کرده است؛ چيزي حدود 10 برابر شده است. البته اين‌که اين بودجه صددرصد تخصيص پيدا کند، خيلي بعيد است. اما اختصاص 70، 80 درصد آن قابل قبول است. البته ما هر سال يک افزايش بودجه در ورزش داشته‌ايم که تقريبا همه آن را مي‌پذيرفتند اما امسال با فشار کميسيون و مجلس بر معاونت برنامه‌ريزي و راهبردي رياست جمهوري و دستگاه‌هاي مرتبط، مقرر شد سازمان‌ها و نهادهاي دولتي هم يک‌درصد از بودجه خود را به ورزش اختصاص دهند. مجلس هم نيم‌نگاه و نظارتي به نحوه کيفيت توزيع اين بودجه خواهد داشت. در سال جديد هم با آن‌که هنوز پولي توزيع نشده اما چون براي اختصاص بودجه يک‌درصدي بحث‌هايي در دولت مطرح شده، در چند نشستي که با دکتر سعيدلو داشتيم، اين موضوع را پي‌گيري کرده‌ايم. ما دل‌نگران اين هستيم که اين بودجه قرار است چگونه توزيع شود.

نگفتيد نظارت مجلس به چه صورت است.
ما به دنبال اين بوديم که يک کميته تشکيل دهيم تا به صورت رسمي و جدي نسبت به توزيع به موقع بودجه در فدراسيونها نظارت داشته باشد. تشکيل اين کميته در کميسيون مصوب شد اما در تلفيق نه. در مجلس هم به خاطر ضيق وقت اجازه طرح آن داده نشد. بنابراين در اين مورد چيزي به طور رسمي و نهادينه مصوب و مقرر نشد. اما تعامل و تفاهمي که داريم که نشان ميدهد ما کاملا نسبت به اين موضوع نظارتي جدي، رسمي، قانونمند و تقريبا نهادينه داريم.

فکر نميکنيد تشکيل چنين کميته اي ضروري باشد. چراکه در حال حاضر بعضي فدراسيون‌ها و به طور اخص فدراسيون کشتي و در رأس آن آقاي يزداني خرم اعلام کردهاند که اگر بودجه به موقع به دستشان نرسد، قول مدالآوري در گوانگجو را نميدهند...
ببينيد در حال حاضر بودجه 5 برابري فدراسيونها براي توزيع اصلا نيازي به اين کميته ندارد. ممکن است اصلا بخواهيم سال 89 را به عنوان آزموني براي سازمان در نظر بگيريم و اقدامي براي تشکيل و راهاندازي کميته هم نداشته باشيم. هر چند که هر از گاهي صحبتي ميشود که بايد با ماده واحده‌‌اي تشکيل کميته را مصوب و حتي براي سال 89 هم چنين تصميمي را اتخاذ کنيم. اما من خيلي بعيد ميدانم چنين اتفاقي بيفتد. چراکه فدراسيونها اصلا چنين مشکلي براي دريافت و توزيع بودجه نخواهد داشت. ناگفته نماند بايد آيين‌نامه بودجه يک درصدي در دولت تصويب شود که آن هم در مراحل پاياني کار است. اما ساير بودجههايي که مربوط به اين يک درصد نيست، همين الان هم مي‌تواند توزيع شود و وضع آنها روشن است و نيازي به اطلاع‌رساني ندارند.

آقاي سعيدلو اخيرا اعلام کرده اند منظور از 5 برابر شدن بودجه ورزش يعني اينکه مديران بايد 5 برابر کار و تلاش کنند. اين حرف به اين معني است که بودجه 5 برابري مشروط تصويب شده؟
خير. طبيعي است وقتي بودجه 5 برابر شود، بايد تلاش هم 5 برابر شود. در سال همت مضاعف، کار مضاعف حتي تلاش بايد بيش از 5 برابر هم باشد. سعيدلو درواقع خواسته با گفتن اين حرف تشويقي در جهت فعاليت بيشتر در فدراسيون‌ها ايجاد کند تا رؤساي فدراسيون‌‌ها فکر نکنند که پول همه کارها را انجام مي‌دهد. من حتي معتقدم اگر پول بدون مديريت در ورزش يا هر دستگاه ديگري تزريق شود، مي‌تواند آن دستگاه را نابود کند.

نظارت مجلس بر رقابت‌هاي آسيايي گوانگجو چگونه خواهد بود. چه به لحاظ تدارکاتي و چه به لحاظ بودجه‌اي.
البته ما از بابت بازي‌هاي آسيايي گوانگجو کمي نگراني داريم چون بعضي اردوها در وقت خودش برگزار نشد. بعضي فدراسيون‌ها مشکل مسئول و ... داشتند و بعضي از تيم‌ها هنوز هم وضعيت روشني ندارند. اما اميدواريم در فاصله 5 ماه و اندي که به گوانگجو مانده، آن‌ها بتوانند جبران کنند.

ماندن علي‌آبادي در رأس کميته ملي المپيک قطعي شد. با توجه به اين‌که ايشان گفته بود اگر تا بازي‌هاي آسيايي گوانگجو در سمت خود باقي بماند، ايران مي‌تواند در اين رقابت‌ها چهارم شود، خب مجلس نسبت به اين قول‌هاي مسئولان چه نظارتي دارد؟
خب علي‌آبادي تا همين چند وقت گذشته نسبت به اين گفته خود همچنان تأکيد داشت اما طي چند روز گذشته برخي دوستان ايشان مصاحبه‌هايي کردند که طي آن سعي داشتند تا حدودي توپ را به زمين ديگران بيندازند. اما بايد توجه داشت اين کار مشکل ورزش را حل نمي‌کند اين‌که کسي بماند و وعده هم بدهد و در عين حال گاهي با ترديد مواجه شود و بعد دوستان او بخواهند اين مورد را به عهده ديگران بيندازند، اصلا به صلاح ورزش و کميته ملي المپيک نيست.

برخورد مجلس در قبال وعده‌هاي بي‌عمل مسئولان ورزشي چه خواهد بود؟
مجلس از طريق نظارت‌ که مشخصا تحقيق و تفحص جدي‌ترين، قاطع‌ترين و کامل‌ترين آن‌هاست، مي‌تواند تصميم‌گيري کرده و به پرونده‌ها رسيدگي کند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟