25 سال پس از كشتهشدن 39 تماشاگر
به اين ترتيب، در روز 29 مه سال 1985 ميلادي ورزشگاه هيسل بروكسل كه ميزبان ديدار نهايي جام قهرماني باشگاه هاي اروپا ميان دو تيم يوونتوس ايتاليا و ليورپول انگلستان بود به جاي برگزاري مسابقهاي ورزشي، به دليل اوباشگري طرفداران انگليسي به يك قتلگاه مبدل شد.
کد خبر: ۱۰۱۴۸۲
| | 3226 بازدید
25 سال پس از گذشت فاجعه رخ داده در ورزشگاه هيسل شهر بروكسل ياد و خاطره 39 تماشاگر قرباني شده گرامي داشته شد.به گزارش فارس و به نقل از اكيپ، روز گذشته مراسم يادبودي بدين خاطر در محل ورزشگاه برگزار شد كه شركتكنندگان در آن با نثار گل و روشن كردن شمع ياد كشته شدگان تماشاگران ديدار نهايي جام باشگاههاي اروپا را گرامي داشتند.
25 سال پيش در روز 29 مه سال 1985 ميلادي استاديوم هيسل بروكسل، پايتخت بلژيك ميزبان ديدار فينال جام قهرماني باشگاه هاي فوتبال اروپا بين 2 تيم يوونتوس ايتاليا و ليورپول انگلستان بود؛ اما به دليل اوباشگري تماشاچيان به ويژه طرفداران انگليسي تيم ليورپول به جاي برگزاري يك مسابقه فوتبال در ورزشگاه به صحنه يك كشتار تبديل شد كه در جريان آن 39 نفر كشته و 454 نفر مجروح شدند.
حدود 30 دقيقه قبل از سوت آغاز بازي جام قهرماني باشگاههاي اروپا، اوباش انگليسي كه جايگاهشان در نزديكي ايتاليايي هاي طرفدار يوونتوس بود، در سكوها آتش برافروخته و پس از دادن دشنام به طرف مقابل به سوي آنها سنگ پرتاب كردند، اما تنها به سنگ پراني و دشنام دادن اكتفا نكرده و با چاقو به سوي ايتاليايي ها حمله ور شدند.
تماشاگران وحشتزده مسابقه با مشاهده اين وحشيگري تلاش كردند از محل بازي فرار كنند. فشار جمعيت براي خروج موجب شد تعداد زيادي از آنها بين نرده هاي محافظ زمين بازي و جمعيتي كه از پشت به آنها فشار مي آوردند گرفتار شده و بر كف زمين سرنگون شوند.
ميليون ها بيننده تلويزيوني در سراسر جهان به طور زنده شاهد زير دست و پا ماندن صدها زن و كودك و مرد بودند كه با نااميدي تلاش كردند خود را از زير پاهاي جمعيت نجات دهند.
حتي در تصاوير تلويزيوني مشاهده شد كه يكي از اوباشها با سلاح كمري با خونسردي به سوي جمعيت شليك مي كرد.از مجموع 39 كشته اين حادثه 31 نفر ايتاليايي بودند.
يوونتوس به عنوان برنده اين مسابقه جام قهرماني باشگاه هاي اروپا را در ميان اشك و اندوه دريافت كرد. اين تلخ ترين قهرماني يك تيم بود كه هيچ فردي براي آن جشن نگرفت.
به اين ترتيب، در روز 29 مه سال 1985 ميلادي ورزشگاه هيسل بروكسل كه ميزبان ديدار نهايي جام قهرماني باشگاه هاي اروپا ميان دو تيم يوونتوس ايتاليا و ليورپول انگلستان بود به جاي برگزاري مسابقهاي ورزشي، به دليل اوباشگري طرفداران انگليسي به يك قتلگاه مبدل شد.
در اين فاجعه 39 نفر از جمله 31 ايتاليايي كشته و 454 نفر زن و مرد و كودك مجروح شدند. در پي اين حادثه تا سال ها تيم هاي انگليسي از شركت در مسابقه هاي باشگاهي اروپايي محروم شدند.
فاجعه هيسل يكي از حوادث به ياد ماندني ورزش معاصر است كه بطور عميق چهره چنين ورزش حرفه اي را لكه دار كرد.
گزارش خطا