صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

تغییر الگوی مصرف مواد دخانی در جوانان

کد خبر: ۱۰۱۲۶۹
| |
7888 بازدید

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشدار داد: الگوی مصرف مواد دخانی در جوانان از سیگار به قلیان تغییر کرده است.

به گزارش ایرنا استفاده از قلیان به عنوان وسیله تفریحی و دردسترس بودن آن، از عوامل مهم تغییر الگوی مصرف مواد دخانی در جوانان از سیگار به قلیان است. همچنین عرضه روزافزون و شایع قلیان در اماکن تفریحی و رستوران‌ها و قهوه‌خانه‌ها با تنباکوهای میوه‌ای و معطر موجب گرایش نوجوانان و جوانان به سمت مصرف مواد دخانی شده است.

بر اساس این گزارش، افزایش شیوع مصرف قلیان در جامعه طی سال‌های اخیر نشان از کم اهمیت و بی‌اهمیت دانستن قلیان به عنوان یک ماده دخانی و اعتیادآور است به طوری که حتی منجر به استعمال آن توسط خانواده به صورت دسته جمعی در محافل خصوصی و یا در اماکن عمومی شده و حتی مصرف آن به طور ناآگاهانه از طرف والدین مورد ترغیب قرار می‌گیرد.

مواد دخانی به علت وجود نیکوتین، اعتیادآور بوده و مصرف تفننی آن می‌تواند منجر به اعتیاد و وابستگی فیزیکی به نیکوتین شود. استعمال دخانیات تنها به معنی مصرف سیگار نیست و توتون و تنباکو، پیپ و قلیان نیز دخانیات محسوب می‌شوند.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تمام خانواده‌ها توصیه کرد فریب کلمات و عباراتی از جمله "سیگار سبک یا لایت" و یا "توتون میوه‌ای" و یا "قلیان برای آب درمانی" را نخورند زیرا هیچ‌کدام از این مواد، نه تنها مضرات مواد دخانی را کاهش نداده بلکه حتی فرد را تشویق به مصرف بیشتر بدون توجه به اثرات مضر آن می‌کند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۵۴ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۹
همین وزارت بهداشت واسه این قهوه خانه ها پروانه بهداشت صادر میکنه!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۰۵ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۹
به نظر من نباید قلیان رو جمع کنن باید تنباکو های میوه ای رو جمع کنن و بجاش تنباکوهای طبیعی و سنتی رو جایگزین کنند چون ضرر این تنباکوهای طبیعی خیلی از این تنباکو های شیمیایی کمتره .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۶ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۹
حالا که اینطور شد بیائید بازدیدی از محله ما داشته باشید صبحها و عصر باید از وسط قلیانها که در دوطرف کوچه صف کشیده اند عبور کنیم تا به منزل برسیم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۹
اينكه جوان بجاي فكر كردن مشغول مشغوليات باشد خيلي بهتر از ورزش كردن و فكر كردن است
ضمن اينكه هنوز تصدي جوانان به بخش خصوصي واگذار نشده تا تقصير را به گردن ديگري باندازيم
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟