بازدید 3487
اقتصاد در گذر زمان

از «وزیر مالیه شدن ناصرالملک» تا «بهبود رتبه کسب و کار ایران»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۰۱۰۲۹۰
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰ 24 October 2020

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

3 آبان 1286، ناصر‌الملک رییس ‌الوزرا وزیران خود را به این شرح به مجلس معرفی کرد. ناصر‌الملک رییس ‌الوزرا و وزیر مالیه، غلامرضاخان آصف ‌الدوله وزیر داخله، میرزاحسن‌ خان مشیر‌الدوله وزیر امور خارجه، میرزاحسن ‌خان مستوفی‌ الممالک وزیر جنگ، مهدی ‌قلی ‌خان مخبر‌السلطنه وزیر عدلیه، میرزا‌حسن‌ خان موتمن‌ الملک وزیر تجارت، مرتضی‌ خان قلی ‌خان صنیع ‌الدوله وزیر علوم و اوقاف و سرپرست وزارت فوائد عامه.

3 آبان 1309، تلگراف بی ‌سیم امواج کوتاه که از فرانسه خریده شده بود نصب و راه اندازی شد. با استفاده از این سیستم ایران توانست با تمام کشورهای دنیا ارتباط برقرار کند.

3 آبان 1323، هیات وزیران نظر میلسپو رییس کل دارایی ایران مبنی بر عزل ابتهاج رییس کل بانک مرکزی را نپذیرفت.

3 آبان 1332، اسناد مالکیت هزار و ششصد نفر از دهقانان تاکستان قزوین داده شد.

3 آبان 1333، بانک صادرات و واردات آمریکا مبلغ پنجاه میلیون دلار وام جهت ساخت سد کرج در اختیار ایران قرار داد.

3 آبان 1334، ایران از هلند دو کشتی سی و دو هزار تنی خرید.

3 آبان 1340، سد کرج پس از هفت سال کار و با هزینه چهارهزار و پانصد میلیون ریال افتتاح شد.

3 آبان 1344، موافقت ‌نامه همکاری ‌های فنی و اقتصادی ایران و رومانی در تهران امضا شد. به موجب این موافقتنامه مقرر شد رومانی طی ده سال حدود صد میلیون دلار از ایران نفت خام خریداری کند و ایران نیز عمده ماشین ‌آلات مورد نیاز خود را از رومانی وارد کند.

3 آبان 1349، چهار کارخانه قند در آذربایجان به بهره ‌برداری رسید.

3 آبان 1357، دولت ايران خريد نيروگاه اتمي از آمريكا را لغو كرد.

3 آبان 1391، مجلس با بررسی فوری «لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم» موافقت کرد. نمایندگان مجلس با ۱۵۳ رای موافق فوریت لایحه ‌ای را تصویب کردند که به گفته علی عسگری، رییس سازمان امور مالیاتی، اجرایی شدن موجب «عدالت در پرداخت مالیات» می ‌شود.

3 آبان 1393، بانک مرکزی در تازه‌ترین اطلاعیه خود، فهرست اسامی بانک‌ها و موسسات اعتباری مجاز را منتشر و از موسسه‌های مالی و اعتباری غیرمجاز سلب مسوولیت کرد. در این فهرست اسامی موسسه‌های مالی و اعتباری معروفی نظیر ثامن‌الحجج، ثامن‌الائمه، آرمان، فرشتگان، نور، میزان، فردوسی و مولی‌الوحدین دیده نمی‌شود.

3 آبان 1394، بر اساس بخشنامه جدید بانک مرکزی اعلام شد، درخواست ممنوعیت خروج تنها برای بدهکاران بانکی تا میزان بدهی اشخاص حقیقی معادل سه میلیارد ریال یا بالاتر و بدهی اشخاص حقوقی معادل پنج میلیارد ریال یا بالاتر صادر می ‌شود.

3 آبان 1395، عضو ناظر صندوق توسعه ملی در مجلس از حداکثر حقوق ۱۶ میلیون تومانی اعضای هیات عامل صندوق خبر داد.

 3 آبان 1396، رهبر انقلاب در مراسم مشترک دانش‌آموختگی، تحلیف و اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاه‌ های افسری ارتش بنیان اقتصادی کشور را به‌ دلیل وابسته بودن به درآمد نفت، ناامن خواندند و تاکید کردند: وابستگی اقتصاد به نفت، یک مشکل تاریخی و به ‌جا مانده از دوران قبل از انقلاب است و همین موضوع موجب شده است که ما در دوران‌ های مختلف در زمینه فروش نفت و درآمد حاصل از آن دغدغه داشته باشیم.

3 آبان 1397، رودریگو راتو، رئیس اسبق صندوق بین‌المللی پول به جرم کلاهبرداری و با حکم دیوان عالی دادگستری اسپانیا، برای مدت چهار سال و نیم راهی زندان شد. اتهام رودریگو راتو (Rodrigo Rato) به یک رسوایی مالی در ارتباط با تحریف اطلاعات بانک «بانکیا» به منظور کلاهبرداری و پرداخت هزینه‌های شخصی با استفاده از کارت‌های اعتباری وام گیرندگان این بانک بازمی‌گشت.

3 آبان 1398، در گزارش ۲۰۲۰ شاخص سهولت انجام کسب و کار بانک جهانی، جمهوری اسلامی ایران با کسب ۵۸.۵ امتیاز با یک رتبه صعود به رتبه ۱۲۷ دست یافت.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار