بازدید 3952
۱

عامل گرانی در بازار کالا‌های اساسی و مصرفی چیست؟

سوداگری و رونق گرفتن بازار غیر رسمی در تامین خوراک دام و طیور و عدم توجه به سیاست های اقتصاد مقاومتی رکن اصلی گرانی قیمت مرغ و تخم مرغ می باشد.
کد خبر: ۱۰۰۵۱۹۸
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۸ 26 September 2020

عامل گرانی در بازار کالا‌های اساسی و مصرفی چیست؟

سوداگری و رونق گرفتن بازار غیر رسمی در تامین خوراک دام و طیور و عدم توجه به سیاست های اقتصاد مقاومتی رکن اصلی گرانی قیمت مرغ و تخم مرغ می باشد.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ چند سالی می شود که روزانه یا هفتگی با افزایش قیمت های ناگهانی و بیش از حد انتظار روبرو می شویم. تصور آحاد مردم این است که کالاهای لوکس با افزایش قیمت ارز گران میشوند در حالی که کالا های اساسی از این قاعده مستثنا نیستند. در تعریف کالاهای اساسی باید گفت به کالاهایی گفته میشود که مردم برای معیشت خود به ان نیازمندند. برای مثال نان و برنج و گوشت و میوه و تخم مرغ و... جزو این سری از کالا ها هستند با توجه به فرامین مقام معظم رهبری در زمینه ی اقتصادی و با توجه به تحریم های ظالمانه ی بین المللی ، جمهوری اسلامی ایران در حال اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی میباشد.

بند ششم سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی حاکی از افزایش تولید داخلی نهاده ها و کالا های اساسی ( به ویژه در اقلام وارداتی ) و اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی و ایجاد تنوع در مبادی تعمین کالاهای وارداتی با هدف کاهش وابستگی به کشور های محدود و خاص میباشد.

در چند هفته ی گذشته تا به حال شاهد افزایش قیمت های افسار گسیخته ی مرغ ، گوشت و تخم مرغ بوده ایم که مرغ داران دلیل گرانی را دیر رسیدن نهاده ها به دست تولید کننده یا عدم تحویل کنجاله های سویا با قیمت ۲۷۰۰ تومان میدانند.

رییس انجمن صنایع خوراک دام و طیور طی چند روز گذشته مطرح کرد ؛ برخی از تولید کنندگان شیر ، گوشت و تخم مرغ نیز گاهی تعادل بازار را بر هم میزنند به طوری که برخی از انها علی رغم داشتن مجوز جوجه ریزی و تولید به دلیل اختلاف بسیار زیاد قیمت دولتی و بازار غیر رسمی انگیزه ای برای تولید واقعی ندارند و نهاد های دولتی را در بخش تولید استفاده نکرده و سهمیه ی تخصیصی نهاد های دولتی را در بازار غیر رسمی به فروش میرسانند که همین امر سبب بد نامی بخش تولید شده است.

از طرفی وزارت جهاد کشاورزی گزارشی مبنی بر تامین ۵۵ درصدی کنجاله های سویا ( خوراک اصلی دام و طیور ) دادند که این امر از عرضه ی کم در بازار حکایت میکند و سبب رونق گرفتن بازار اصلی است ، در نهایت بازار غیر رسمی از قیمت ۱۳۲۰۰ تا ۱۳۵۰۰ تومانی کنجاله های سویا (حدود چهار براربر قیمت مصوب) و ذرت با قیمت مصوب ۱۵۰۰ تومان در بازار آزاد از قیمت ۳۲۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان شروع میشود که همین امر موجب گرانی کالاهایی از جمله تخم مرغ و مرغ شده است.

طی چند روز گذشته نائب رییس اتاق بازرگانی ایران در توئیتی اطلاع داد؛ عاقبت مداخله بیش از حد در بازارها و قیمت گذاری می‌شود، توزیع رانت یا اینکه بعضی فولاد سازها به جای عرضه محصول، تولیدات را در قالب ضایعات به بازار عرضه کنند! و برخی مرغداری‌ها جوجه‌ها را از بین ببرند، چون از فروش نهاده‌ها (سویا و ذرت و کنجاله و…) در بازار سود بیشتری می‌برند.

قبل از اشاره نائب رئیس اتاق بازرگانی فیلمی در فضای مجازی با عنوان معدوم سازی جوجه ها مطرح شده بود که موجب حیرت شد.

در صورتی از خوراک های نهاد های دامی و طیور حرف زده میشود که به طور متوسط ۸۵ درصد ، ذرت دامی ۹۵ درصد، سویا بیش از ۶۰ درصد و جوی دامی بیش از ۵۰ درصد واردات دارند.

به طوری که در وضعیت سخت تحریمی و شرایط بد اقتصادی به سر می بریم، عده ای به دنبال سود جویی های بیش از حد و از سوی دیگر بند ششم سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که بیانگر خودکفایی در همه ی زمینه هاست رعایت نشده است در حالی که این برنامه از سال ۹۲ تدوین شده است و تا سال ۹۹ همچنان در جهت استغنای کامل بر خوراک نهاده های دامی تمرکز نشده است.


انتظار میرود مسئولین مربوطه در قوه ی مجریه با دادن تسهیلات ویژه بتوانند تولید کننده های دیگر را به اشتغال در حوزه ی تولید نهاد های دامی و طیور وآبزیان تشویق کنند.


از طرف دیگر انتظار میرود بازو های نظارتی بر افراد تولید کننده در زمینه ی فراورده های مرغی و گوشتی نظارت داشته باشند، که نتیجه آن عدم رونق گرفتن بازار غیر رسمی می باشد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
اقا اجرای بندهای اقتصاد ونظارت وکنترل به عهده استانداران محترم مگر نیست دستگاههای کنترل ونظارت انها توان اداره وکنترل مرغداریها راندارند لالقل نظارت وکنترل انرا پیمان سپاری به مردم ارایه کنند وامار انهارا توسط مردم کنترل کنند پیشکار وواردکننده دولتی ارز 4200 تومان گرفته کالا وارد کرده است به مرغدار داده است مرغدار جوجه نریخته وکالای دریافتی به قیمت 30000 ریال را به دلال داده واو احتکار کرده ووحالا بعد از دوره تمام شدن مرغ وارد بازار نکرده است و کالا 130000 ریال شده است وحالا نمی تواند بخرد پس مصرف کننده محترم بجای مرغ 120000 ریالی باید مرغ را به قیمت 210000 ریال بخرد مقصر استاندار است نه مرغدار چونکه مرغدار اشتباه نکرده است چون ناظر وحسابچی کارش نداشته است وزارت کشاورزی ووزارت صنعت و استانداری نیز سرکار نبوده است ودنیبال کارهای دیگر بوده است این چرخه باید اصلاح شود تا وضع ان درست شود وقیمت ارز نیز بالا نخواهد رفت اما با این چرخه معیوب باز هم بالا میرود و قیمت مرغ نیز به مرز 40 هزارتوان خواهد رسید واز سبد مصرف خانواده خارج خواهد شد وتخم مرغ نیز به 30000 ریالخواهد رسید چون کالای جانشین دیگر ندارد باید دولت مرغ واردکند وارز کم می اورد و......................صف نارضایتی تشکیل می شود چرخه های تولید وتوزیع باید توسط استاندارهای ناظر درست شود قانون داریم باید اجرا شود اقتصاد باید از هر شهر وروستا درست شود نه از مرکز بابنیاد زدن وسازمان درست کردن وگروه کار وکمیته وانجمن و......درست کردن کار را درست نکرده است بلکه سیستم های پیچیده تودرتو وکلاف سردر گم ایجاد شده است بابا به خودمان برگردیم و کار را به مردم بسپاریم واز مردم بخواهیم همه چیز را نمی شود دست حکومت سپرد واز ان نیز باز خواست کرد هرکسی تقصیر را به گردن یک سازمان دیگر می اندازد سازمانهای موازی به این خاطر تشکیل وبرای حفظ موقعیت خود همه را دچار مشکل می کنند اقتصاد مقاومتی همان جهاد سازندگی بود که همه مردم درکار مردم هم افزایی داشتند نه بنیادها وسازمانهای عریض وطویل به برکت که خود سنگ جلو چرخ اقتصاد انداخته وخودشان وبال مردم شده اند بررسی کنید
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار