تابوی سوال از رییس جمهور باید شکسته شود

کد خبر: ۱۰۰۵۰۷
| |
13064 بازدید
|
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد: هر مکانیزمی که قدرت نظارتی مجلس را تقویت کند، خوب است.

"علی عباسپورتهرانی فرد" در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت،  در پاسخی به پرسشی مبنی براینکه آیا ضرورت ندارد که مجلس به نحوی بر سازمان های زیر نظر ریاست جمهوری نظارت کند تا نیازی به تحقیق و تفحص از این سازمانها نباشد، اظهار کرد: ماهیت این مسئله باید بررسی شود، اما آن چیزی که به صورت کلی می توان عنوان کرد، این است که هر مکانیزمی که قدرت نظارتی مجلس را تقویت کند، خوب است.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در عین حال، اظهار کرد: قانون اساسی به نمایندگان این اجازه را نمی دهد تا به سازمان هایی که زیر نظر رئیس جمهوری است به صورت مستقیم نظارت نماید.

عباسپوربا اشاره به مکانیزیم سوال درباره سازمان های زیرنظرمستقیم ریاست جمهوری، تصریح کرد: برای نمایندگان طبق قانون اساسی امکان سوال به صورت مستقیم از رئیس سازمان های زیر نظر ریاست جمهوری وجود ندارد، بنابراین نمایندگان اگر سوالی در رابطه با وظایف سازمان ها داشته باشند، باید آنرا از رئیس جمهور بپرسند.

وی براین اساس با اعلام اینکه معاونان رئیس جمهور پاسخگوی مجلس نیستند به ذکر مثالی در این زمینه اشاره کرد و گفت: به این دلیل ما مخالف این هستیم که مثلا شرح و وظایف وزارت علوم به معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور منتقل شود.

وی دلیل این امررا پاسخگو بودن وزارت علوم به مجلس وعدم پاسخگو بودن معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مجلس عنوان کرد.

رئیس کمیسیون آموزش این مورد را از اشکالات قانون اساسی ما دانست و اعلام کرد: این تابو باید شکسته شود که سوال از رئیس جمهور به معنای مخالفت با رئیس جمهور است همانطور که سوال از وزیر هم به معنای مخالفت با آن وزیر نیست بلکه اشکالی است که در زیر مجموعه یک وزیر مشاهده شده که باید رفع شود.

عباسپور با بیان اینکه در بسیاری از موارد هم نمایندگان پس از توضیح وزیر به سوالات خود قانع می شوند، افزود: باید این اتفاق در خصوص رئیس جمهور هم بیفتد تا وی به مجلس آمده و درباره برخی موضوعاتی که مورد سوال است، پاسخ دهد.

وی سپس با یادآوری اینکه در همه جای دنیا مجالس از رئیس جمهورسوال می کنند  و رئیس جمهور هم پاسخ می دهد، خاطرنشان کرد: در کشورما نیز که براساس دمکراسی و اسلام بنا شده باید این موضوع که سوال از رئیس جمهور حتما یک بحث سیاسی است و از نظر سیاسی انعکاس خوبی ندارد باید برداشته شود.

رئیس کمیسیون آموزش در این راستا اضافه کرد: حتی در روایات ما آمده کرده که از پیامبرعظیم الشان اسلام سوال می کردند و ایشان پاسخ می دادند.وی براین اساس با اعلام اینکه رئیس جمهور ما از پیامبراسلام بالا نیست، خاطرنشان کرد: همانطور که در قانون پیش بینی شده باید بشود از رئیس جمهور سوال  کرد و ایشان نیز باید بیایند و پاسخ دهند.

عباسپوربا اشاره به شرایط فعلی دراین خصوص، تصریح کرد: درحال حاضر حالت عرفانی وروحانی به موضوع سوال از رئیس جمهور داده اند.

رئیس کمیسیون آموزش بار دیگر با تاکید بر خارج شدن سوال از رئیس جمهور از حالت تابو بودن، خاطرنشان کرد: باید شرایط به گونه ای باشد که اگر اشکالاتی در روند اجرایی ایجاد شد، بشود از رئیس جمهور سوال کرد و ایشان هم بیایند پاسخگو باشند که در نتیجه آن یا نمایندگان قانع شده یا نمی شوند که ادامه مسیر آن در قانون اساسی خوب پیش بینی شده است.

عباسپور درعین حال با اشاره به جایگاه رئیس جمهور در نظام جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان ساخت: باید مکانیزیم سوال از رئیس جمهور به دلیل مسوولیت های سنگینی که دارد خیلی پیچیده تر از وزراء باشد که با امضای یک نماینده هم امکان سوال از آنها وجود دارد.

وی براین اساس، تصریح کرد: باید تعداد زیادی از نمایندگان نسبت به آن سوالی که قرار است از رئیس جمهورمطرح شود، معتقد باشند.

عباسپور اضافه کرد: اگر این مکانیزیمی که در قانون اساسی آمده به کار گرفته شود، خیلی پاسخگو خواهد بود.

نماینده تهران در پایان تصریح کرد: چالش هایی که ما الان داریم به دلیل به کار نگرفتن این مکانیزیم قانون اساسی است.
اشتراک گذاری
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۶
علیپور
|
-
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۴
آقای عباسپور چند دوره نماینده مجلس هست خوب بود که قدرت نظارتی مجلس را طی این دوره ها برای نظارت بر دانشگاه آزاد بکار می بست.
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۴
کاش بشه همه رو تو مملکت سوال و جواب کرد!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۴
مگه از رئیس جمهور نباید سوال بشه؟ رئیس جمهور باید پاسخگو باشه.
همه دنیا رئیس جمهورا پاسخگو هستن.
11
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۴
اتفاقا اين دولت به لطف خدا دولت خدمت ودولت پاسخگوييست وهمه وشخص احمدي نژاد مطمئنا اين تابو راخواهد شكست اما شمارا به خدا كمي هم انصاف داشته باشيد آيا طرح اين موضوع ،سياسي نيست ؟؟پس چرا دولتهاي سازنگي واصلاحات ازاين امر مستثني بودند وبه احدي پاسخگو نبودند ؟؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۴
آقای عباسپور بهتره از فامیل خودش (جاسبی ) سئوالاتی رو مطرح کنه تا وضعیت دانشگاه آزاد براش مشخص بشه
H
|
Germany
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۴
این تابو رو زمان اصلاح طلب ها بشکنید لطفا!!
1
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۵ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۴
مطمئناً شخص آقاي رئيس جمهور نبايد با اين قبيل موارد مشكلي داشته باشند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۴
فقط سوال كردن مهم است يا جواب درست درمون هم ميخواهيد؟
ناشناس
|
Belgium
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۴
آخه کسی از رئیس جمهور سوال میکنه؟؟؟
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۴:۴۸ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۴
بنظر می رسد این قانون فراموش شده در سالهای قبلی هم باید اجرا میشده که اگر اینگونه میشد سره از ناسره شناخته می شد
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا # جنگ رمضان
وب گردی