صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

افزايش 15 درصدي هزينه حج و معماي تورم

حالت ديگر آن‌كه، قيمت مواد غذايي در ايران، مشابه عربستان گران شده كه در اين صورت، بانك مركزي بايد به جاي تورم 27 درصدي در كالاهاي خوراكي، دست‌كم تورم 100 درصدي را اعلام كند و حقوق كارمندان متناسب با آن افزايش يابد.
کد خبر: ۱۰۰۴۶
| |
16499 بازدید
در حالي كه خاكسار قهرودي، رئيس سازمان حج و زيارت، از افزايش 15 درصدي هزينه حج به دليل دو برابر شدن قيمت مواد غذايي خبر داد، بانك مركزي افزايش قيمت مواد غذايي در يك سال گذشته را 27 درصد اعلام كرده است.

به گزارش خبرنگار «تابناك»، قهرودي كه اظهاراتش شب گذشته از سيما هم پخش شد، گفت: به دليل افزايش هزينه هتل و دو برابر شدن قيمت مواد غذايي، قيمت حج تمتع 15 درصد افزايش يافته و با اين وصف، حدود سيصد هزار تومان از زايران سال جاري بيشتر گرفته مي‌شود.
 
با اين وصف، در حالي كه بنا بر اعلام بانك مركزي، هزينه مواد خوراكي خانوار در يك سال گذشته، تنها 27 درصد افزايش داشته، سازمان حج و زيارت، حدود چهار برابر اين افزايش را از مردم دريافت مي‌كند.

در اين ميان با توجه به وارداتي بودن مواد غذايي در عربستان، سه حالت ممكن است:
حالت اول آن‌كه، قيمت مواد غذايي در عربستان گران شده، اما در ايران گران نشده كه در اين صورت، مي‌توان مواد غذايي را بر صد هزار حاجي ايراني از ايران به عربستان برد و هزينه حج را تا اين حد افزايش نداد.

حالت ديگر آن‌كه، قيمت مواد غذايي در ايران، مشابه عربستان گران شده كه در اين صورت، بانك مركزي بايد به جاي تورم 27 درصدي در كالاهاي خوراكي، دست‌كم تورم 100 درصدي را اعلام كند و حقوق كارمندان متناسب با آن افزايش يابد.

اما در غير اين صورت، قاعدتا بررسي قيمت‌ها نشان مي‌دهد كه قيمت بسياري از كالاها چون برنج، مرغ و گوشت قرمز در عربستان كمتر از ايران است؛ بنابراين، تورم در ايران بيشتر از عربستان است و اگر درستي اظهارات رئيس سازمان حج و زيارت را درباره دو برابر شدن قيمت مواد خوراكي در عربستان بپذيريم، افزايش قيمت مواد غذايي در ايران، بيش از عربستان بوده و بايد تورم بيش از 100 درصدي در يك سال محاسبه شود.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۹ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۴
از اینکه اینقدر علمی نگاه می کنید متشکرم.
اولا مواد غذایی مورد نیاز حجاج یک سری مواد محدود است. مثلا تقریبا در طول حج من هیچگاه حبوببات در غذا ندیدم و یا بادمجان نخوردم و .....
دوما ایران بسیاری از مواد غذایی را در داخل تولید می کند ولی عربستان عمدتا وارد کنند است. و انتقال مواد غذایی از ایران به عربستان به دلیل حجم زیاد آنها و هزینه جابه جایی ممکن اين به صرفه نباشد و اصلا ضروری هم نیست. در حالیکه در ایران مشکل مواد غذایی داریم به عربستان صادر کنیم.
سوما تورم فقط مواد غذایی نیست که مثلا ماشین و لوازم منزل و ....... در تورم وارد می شوند.
یا علی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۰ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۴
حرف حساب جواب ندارد.با تشکر از شما.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۷ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۴
مگه قبلاً چقدر بوده که 15 درصدش میشه 500 هزار تومان.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۴
دليل افزايش هزينه هتل را چه می گویید؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۹ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۴
پيشنهادبردن موادغذايي ازايران به عربستان درست مانندپيشنهادجناب رئيس جمهوربراي خريدگوجه فرنكي ازسوپرسرمحل ايشان است !!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۳ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۵
همین دلخوشی را هم می خواهند از کسانی که با هزار امید و آرزو اندوخته ای جمع آوری کرده اند به امید تشرف به حج از آنها سلب کنند . واقعا" که دست مریزاد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۵
شايد نابساماني اقتصاد ايران به عربستان هم سرايت كرده . وقتي كه تورم مواد غذايي در عربستان 100درصد باشد در ايران بايد 10برابر باشد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۵
به دليل استقبال مردم از سفر زياراتي حج و اينك مردم با جان ودل براي سفر روحاني اقدام مي كنند بايستي حداقل هزينه را در نظر بگيرند تا مردم بيشتري از اين سفر برخوردار شوند
ناشناس
|
Saudi Arabia
|
۲۳:۵۱ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۵
با سلام من چند ساله عربستان هستم ولی والحق و الانصاف به خاطر خشکسالی امسال ( حتی یک قطره اینجا باران نباریده ) قیمت ها سرسام آور گران شده مثلاً گوجه فرنگی سه کیلویی امسال اینجا 27 تا 30 ریال خریداری میشود که میشود کیلویی 2500 تومان . و مثلاً برنج ئقیقا 2 برابرشده . والسلام
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟