بازدید 18578

از چشم انتظاری مستاجران تا نارضایتی آقای وزیر / وام ودیعه مسکن به کجا رسید؟

از چهارم مرداد ماه سال جاری، نام نویسی وام ودیعه مسکن آغاز شد. این وام قرار بود به داد مستاجران در شرایط کرونایی و گرانی اجاره بها برسد، اما وزیر راه و شهرسازی روز گذشته از کُند بودن پرداخت این نوع وام در بانک‌ها گفت.
کد خبر: ۱۰۰۳۲۷۲
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۸ 17 September 2020
از چشم انتظاری مستاجران تا نارضایتی وزیر راه و شهرسازی؛ وام ودیعه مسکن به کجا رسید؟

تابناک اقتصادیتنها چهار روز دیگر به فصل سنتی نقل و انتقالات مسکن باقی مانده است و هنوز وام ودیعه مسکن آن گونه که باید با سرعت خوبی تخصیص داده نمی‌شود و در تخصیص آن نیز انحرافاتی دیده می شود.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ در شرایط کرونایی امسال، دولت دو طرح برای کنترل بازار اجاره پیشنهاد داد و آن‌ها را اجرایی کرد. اولین طرح دولت، تعیین سقف برای اجاره بها بود. بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، حداکثر افزایش اجاره بهای واحد‌های مسکونی برای شهر تهران تا ۲۵ درصد و برای کلانشهر‌های دیگر حداکثر ۲۰ درصد و در سایر شهر‌ها ۱۵ درصد تعیین شد؛ دومین طرح دولت، اعطای وام ودیعه مسکن بود.

جزئیات وام ودیعه مسکن

حسن روحانی، رئیس جمهور در جلسه هیات دولت در روز چهارشنبه یکم مردادماه ۱۳۹۹ از اعلام مقررات وام ودیعه مسکن مستاجران و ابلاغ آن به بانک‌ها خبر داد و گفت: سقف این وام برای مستاجران تهرانی ۵۰ میلیون تومان، شهر‌های بزرگ شامل شهر‌های بالای یک میلیون نفر از جمله مشهد، اصفهان، کرج، شیراز، تبریز، قم، اهواز و کرمانشاه ۳۰ میلیون تومان و دیگر شهرها، ۱۵ میلیون تومان است که با نرخ سود ۱۳ درصد به مشمولان پرداخت می‌شود.

همچنین پروانه اصلانی، مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی درباره اقساط این وام گفت: میزان سود ماهانه وام (اقساط قابل پرداخت مستاجران به بانک ها) برای مستاجران تهرانی با وام ۵۰ میلیون تومانی، ۵۴۰ هزار تومان، برای مستاجران در کلان شهر‌ها با وام ۳۰ میلیون تومانی، ۳۲۵ هزار تومان و برای مستاجران سایر شهر‌ها با وام ۱۵ میلیون تومانی، ۱۶۰ هزار تومان با نرخ سود ۱۳ درصد است.

به علاوه عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی طی یادداشتی اعلام کرد: افرادی که با تأئید وزارت راه و شهرسازی واجد شرایط استفاده از این وام باشند، اگر به جای پرداخت ماهانه سود وام و پرداخت اصل آن در پایان سال، توانایی پرداخت اصل و سود وام به صورت ماهانه را داشته باشند، می‌توانند با انتخاب خود، این وام را با اقساط سی ماهه و نرخ ۱۲درصد دریافت کنند.

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی نیز گفت: در تهران، مستاجران واحد‌های مسکونی کوچک‌تر از ۷۵ متر و در دیگر شهرها، مستاجران واحد‌های کمتر از ۹۰ متر مشمول وام ودیعه مسکن مستاجران خواهند شد.

همچنین مطابق با آنچه اعلام شد، مستاجران باید در پایان مدت قرارداد ـ که معمولاً یک ساله است ـ اصل و سود وام را به بانک برگردانند. تسهیلات بانکی از محل منابع تسهیلات تخصیصی به واحد‌های کسب و کار‌های آسیب دیده کرونا تامین خواهد شد.

محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی طی مصاحبه‌ای در ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ در مورد تعداد ضامنین این وام گفت: طبق مصوبه ستاد ملی کرونا و توافق وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی، برای این تسهیلات تا مبلغ ۱۵ میلیون تومان نیاز به ضامن ندارد یعنی با مدارک تضمینی خود متقاضی، که شامل چک و سفته است پرداخت می‌شود.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه گفت: وام‌های ۳۰ میلیون تومانی یک ضامن نیاز دارد و لذا اگر مشکلی در این رابطه وجود دارد، همکاران در بانک مرکزی باید پاسخگو باشند.

ثبت نام وام ودیعه مسکن از چه زمانی آغاز شد؟

بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، پرداخت کمک ودیعه مسکن به منظور ساماندهی بازار اجاره بر اساس تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا و اعلام وزارت راه و شهرسازی، از چهارم مرداد ۹۹ آغاز شد.

متقاضیان دریافت این تسهیلات می‌توانستند ابتدا از طریق تلفن همراه شخصی و ارسال کدملی سرپرست خانوار به سرشماره ۳۰۰۰۷۳۶۴۰ ثبت نام اولیه کرده و سپس در زمان‌بندی اعلامی در سامانه وزارت راه و شهرسازی به آدرس tem.mrud.ir ثبت نام کنند. مهلت ثبت‌نام در ساعت ۲۴ روز پنجشنبه نهم مرداد به اتمام رسید.

متقاضیان دریافت این تسهیلات لازم بود تا شرایط مندرج در ماده ۱ آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی را داشته باشند که این شرایط عبارتند بودند از؛

  • داشتن فرم (ج) سبز، نداشتن سابقه مالکیت از سال ۱۳۸۴ به بعد
  • متاهل یا سرپرست خانوار بودن
  • داشتن سابقه ۵ سال سکونت در شهر مورد تقاضا
  • دارا بودن اجاره نامه رسمی یا اجاره نامه ثبت شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات
  • دارا بودن کد رهگیری

از ۱۰۰ هزار نفر واجد شرایط وام ودیعه مسکن، تنها ۶ هزار و ۲۰۰ نفر وام دریافت کردند!

محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی طی مصاحبه‌ای در ۲۵ شهریورماه سال جاری گفت: بر اساس پالایشی که در مرحله نخست ثبت نام انجام شد، حدود ۳۵۵ هزار تن واجد شرایط، تشخیص داده شدند و بر اساس شاخص‌های مصوب، مستعد دریافت تسهیلات قرار گرفتند.
 
وی گفت: به متقاضیان اطلاع رسانی شد تا برای بارگذاری اطلاعات به سامانه طرح اقدام ملی و صفحه مشخص شده برای وام ودیعه مراجعه و نسبت به بارگذاری اطلاعات، اقدام کنند.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: بنا بر آخرین اطلاعات رسیده، تا این لحظه بیش از صد هزار متقاضی اطلاعات خود را بارگذاری کردند که به کارتابل ۱۳ بانک و دو موسسه مالی اعتباری در کشور معرفی شده اند. محمودزاده گفت: از تعداد صد هزار نفری که واجد شرایط گرفتن وام هستند و به بانک‌ها معرفی شدند، حدود ۶ هزار و ۲۰۰ نفر این وام را دریافت کرده اند.

نارضایتی وزیر راه و شهرسازی از سرعت پرداخت وام ودیعه مسکن

از چشم انتظاری مستاجران تا نارضایتی آقای وزیر/ وام ودیعه مسکن به کجا رسید؟

محمد اسلامی روز گذشته ۲۶ شهریورماه ۱۳۹۹ در حاشیه مراسم معارفه نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه روند پرداخت وام ودیعه مسکن کند است، اظهار کرد: البته خوشبختانه طی سه روز اخیر، سرعت اعطای وام افزایش یافته، اما همچنان خروجی خیلی کم بوده و آمار پرداخت وام قابل قبول نیست.
 
وی ادامه داد: با مصوبه ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا پرداخت وام ودیعه مسکن ساده سازی و روان سازی شده است. از این روی، انتظار می‌رود مردم با سرعت بالاتری وام را دریافت کنند. وزیر راه و شهرسازی در مورد تعداد افرادی که تاکنون وام ودیعه مسکن دریافت کرده اند، گفت: حدود ۸ هزار وام ودیعه مسکن به مستاجران پرداخت شده است.

دقیقاً چند مستاجر وام ودیعه مسکن دریافت کرده اند؟

شهرزاد دانشمندی مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی در بخش خبری ۲۱ سیما ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ درباره دلایل تأخیر در پرداخت وام ودیعه مسکن، اظهار داشت: سامانه قابل ثبت نام و اتصال به بانک‌ها حدود دو هفته است وصل شده؛ یعنی بانک‌های ما حدود دو هفته است که امکان اتصال به این سامانه را پیدا کرده اند. دوم اینکه راهکار‌هایی برای بازپرداخت اقساط دیده شده؛ یکی اینکه سود تسهیلات گرفته شود و اصل در آخر دوره. اساساً چنین سیستمی در نرم افزار بانک‌ها تعریف نشده بود؛ بنابراین تا این نرم افزار تعریف و پیاده سازی شود در پذیرش متقاضیان تأخیر ایجاد شد.

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی افزود: امروز آماری که گرفتیم، از ۱۵ بانک ۱۳ بانک نرم افزار را در سیستم‌ها اعمال کردند و از حدود ۱۸ هزار نفر پذیرش شده، حدود ۱۰ هزار و ۲۷۰ نفر تسهیلات دریافت کرده اند و چون مشکل نرم افزاری بانک‌ها حل شد، امید داریم از این به بعد پرداخت‌ها تسهیل شود.

انحراف در وام ودیعه مسکن وجود دارد؟

دانشمندی مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی گفت: کلاً ۱۲۲ هزار نفر تاکنون به بانک‌ها معرفی شدند و بانک‌ها عملاً پذیرش نکردند. وی افزود: مشکلاتی که هست، باعث عودت می‌شود و اخذ تسهیلات انجام نمی‌شود. دانشمندی خاطرنشان کرد: عدم دریافت تسهیلات به خاطر مشکلات شخص است و به عنوان نمونه، املاک تجاری معرفی کرده اند و مبلغ اجاره به مراتب کمتر از تسهیلات است یا تاریخ عقد قرارداد برای سال گذشته است و مصوبات ستاد برای اجاره نامه‌های ۹۹ به بعد است. همچنین قرارداد‌ها دارای کد رهگیری نیست و خوب است که اطلاع رسانی شود و کسانی با مدارک کامل بروند که تسریع شود و یا دیده شده مشاورین املاک با یک کد پستی چندین اجاره نامه را به بانک معرفی کرده اند.

حسام عقبایی نائب رئیس مشاور املاک در گفتگو با صدا و سیما نیز با تایید این که تخلفاتی در زمینه وام ودیعه مسکن دیده می‌شود، گفت: به عنوان مثال مواردی را داشتیم که صاحب پروانه فوت کرده بود و توکن دست شاگردی بوده و سوءاستفاده کرده بود. ما این املاکی‌ها را پلمب می‌کنیم و با آن‌ها برخورد قانونی خواهد شد. چندین مورد داشتیم که با آن‌ها برخورد کردیم و حتی یکی دو مورد طرح دعاوی حقوقی علیه آن‌ها در مراجع قضایی انجام شده است.

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی هم در این باره گفت: اگر تخلفی در این زمینه باشد، نرخ وام برای فرد تغییر خواهد کرد و امتیاز وام ودیعه مسکن از شخص سلب خواهد شد.


به هر حال اگر از کند بودن پرداخت این نوع وام بگذریم، باید گفت که منابع مالی بانک‌ها برای پرداخت وام ودیعه مسکن محدود می‌باشد و اگر قرار باشد انحرافاتی در این وام ایجاد شود، بسیاری از افراد واجد شرایط دستشان از این وام کوتاه خواهد ماند.
 
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۱
فقط بلدن از جیب مردم ارزانی دست کنند ، تمدید زوری اجاره با نرخ پائین چه زود عملی شد ، چون خرجی برای دولت نداشت
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۷
مسکن ملی رو تابناک بذار کل شرایط عوض کرده تازه سایتش اجازه نمی ده وارد بشیم
کشور رو نمی توانید اداره کنید بگید شاید یک عده تازه نفس بتوانند
الان بانکها بخشنامه کردن و دارن وام ودیعه مسکن رو به سباهیها برداخت می کنن
یه کارگرمستاجرم وقتی دم از وام ودیعه مسکن زدن یه کم امیدوارشدم وثبت نام هم کردم ولی وقتی شرایطشو دیدم بجز ضرر هیچ منفعتی به حال من گرفتار ومستحق نداره رفتم از چندتا فامیل وآشنا دو میلیون سه میلیون حتی پانصدهزار قرض کردم بدون سود ودرصد بابدبختی ومنت یه پول پیش جورکردم ولی انتظار داشتم دولت یه کمک بلاعوض یا یه درصدی از کرایه خونه را کمک حالمون باشه نه وامو بریزه به حساب مالک ثروتمند من که چندتا ملک میلیاردی داره از این طرف من بدبخت وگرفتار سود وامو بدم
با سلام وادب
وام مربوطه به آقای دانیال زاده تعلق می‌گیرد که پس ندهد ولاغیر
موجرامالیات راهم دارن رواجاره ملکشان میگیرند چرادودهرتصمیمی توچشم مستاجرابایدبره
ترافیک تسهیلات تکلیفی ، نوبت اعطاء تسهیلات را بتاخیر میاندازد تسهیلات اشتغالی کمیته امداد / تسهیلات شغلی بهزیستی / تسهیلات مسکن بنیاد شهید / تسهیلات آسیب دیدگان کرونا / تسهیلات کارکنان دولت / تسهیلات ازدواج / تسهیلات خرید دین وفروش اقساطی شعبه / تسهیلات فروش اقساطی مسکن روستایی/ تسهیلات مستاجران ووو طبیعتا زمانیکه در یک برهه دوماهه این حجم تسهیلات تکلیف میشود تنها راه نوبت بندی اعطا آن است مگر آنکه دولت اعلام کند فعلا فقط تسهیلات مستاجران را پرداخت نمائید آنوقت در یکماه تمام متقاضیان تسهیلات خود را دریافت خواهند نمود اما جالب است بدانید از نظر دولت تمامی تسهیلات فوق در اولویت هستند وباید سریعا پرداخت گردد !!! یعنی شیشه ها را بیشتر باد کنین
وقتی دلهره دیدن صاحب خانه را ندارند وقتی از رسیدن سرماه و÷رداخت اجاره خانه خبرندارند از کجا مشکلات این مردم را درک خواهند کرد
در رابطه با ملک از آقای پناهیان بپرسید
شرایط بانکها اصلا مناسب حال مستاجران برای دریافت این وام نیست
وقتی این آقای وزیر با اتوبوسشان راهی وزارت راه و شهرسازی شدند یکی از مسافرین دم بخت شون آقای ح ... بود که فقط شش ماه معاون شد و بازنشسته شد. یعنی حضرت ایشان تصمیم گرفته بودند که با پست معاون وزیر بازنشست شوند از جای دگری هم اومده بدند. شما حساب کنید حال و روز پرسن این وزارتخونه را
یعنی این بانکها واسه ۱۵ میلیون پول که میخوان بدن به من مستاجر با تمام قوا میخوان قانون رو رعایت کنن،پس چرا این همه پول اختلاس شد عزیزان اینقد دقیق بررسی نکردند،مردمو خسته کردین،وای بر شما
صابخونه من اصلا قبول نکرد کد رهگیری بگیریم گفت مالیات داره و نمیده یه واحد چهل متری واقعا که ... کلی اجاره و پیش گرفته بس نیس؟!
سلام
بفرمایید آقای وزیر توی بانکها هیچکس این حرف ها را گوش نمی دهد،وام ۱۵ میلیونی دوتاضامن دارای کسر اقساط میخاد من مستاجر بدبخت اگه کسراقساط داشتم وام ۱۵ میلیونی با سود ۱۳ درصد نمیگرفتم،اگه واقعا هدفتون کمک به مردمه ، سنگ ضامن کسراقساطی را از جلومون بردارین
با سلام بعد از دو ماه حرف زدن مسئولین آخرش به اینجا رسیدیم که همش دست بانکه یعنی خود مسئول شعبه این و گفت که آقا برای وام ۱۵ میلیونی من تعین میکنم که ضامن میخواد یا نه
اینقدربخاطروام ۱۵م مردم روانه بانکهای آلوده به کرونا نکنید
اگر سیستم الکترونیک است مشخصات هم اثبات شده است
دیگر بانک برویم زیارت کنیم التماس رئیس بانک کنیم.چرایک کارمند بانک اجاره نشین نیست.چون استخدام بانک میشود وام که بهره بهش میدن فورآ خانه میخردماشن میخرد.پول هم پس آمار میکند
آقایون دولت این فرصت رو تمدید کنید ، من همه مدارکام تکمیله فقط معرفی به بانک مونده ، حالا بمن کد نمیده ک وارد شم،
اندر احوالات تسهیلات ودیعه مسکن عرض کنم که مشکلات زیادی در بحث وام ودیعه مسکن هست به عنوان مثال
بسیاری قراردادها صوری بوده و موجر پدر یا مادر و... مستاجر است.
بسیاری از متقاضیان به نیت ندادن مالیاتی جواز نگرفته اند و طبق مدارک و مستندات فاقد شغل می باشند لذا بانک نمیتواند به این افراد وام بدهد زیرا بعدا ادعای افلاس میکنند
وام از محل منابع بانکها و اندوخته قانونی آنهاست و مسئولیت عدم وصول این وام ها با مسئول شعبه است لذا شعبه ناچار به سختگیری است
بسیاری از قراردادهای اجاره جعلی و غیر قابل استعلام می باشند و اطلاعات ملک روی آن مربوط به ملک فردی دیگر است
این موارد باعث میشود که کمتر از 10 درصد متقاضیان تسهیلات ودیعه مستحق واقعی باشند
در بسیاری از موارد متقاضی ظاهرا منزل ندارد اما منزلش را به نام همسر یا فرزندانش کرده است و یک اجاره نامه الکی نوشته و خودش را متقاضی ثبت نام کرده است
سلام من همه کارها راانجام دادم ضامن هم بردم ولی پیام میاد به این کدپستی وام تعلق نمیگیره مشکل چیه
بنده ساکن کرج می باشم؛ یک ماه پیش درخواست وام ۳۰ میلیون تومانی به بانک ملت با تمامی مدارک خود و ضامن کسر حقوق ارائه نمودم.
گفتند که بروید خبرتون می کنیم. حال پس از یک ماه و تعلل در پرداخت وام، تماس گرفته اند و می گویند که بخشنامه جدید تصویب شده و با توجه به اینکه مبلغ ودیعه در اجاره نامه شما ۱۰ میلیون تومان است در نتیجه به شما ۱۰ میلیون وام تعلق می گیرد.
سوال اینجانب آیا این بخشنامه صحت دارد که میزان وام بر اساس میزان ودیعه در اجاره نامه می باشد؟
اگر درسته که واقعا غیرمنطقی و ناعادلانه می باشد، بنده اگر پول بیشتر داشتم خوب مبلغ ودیعه ام را بیشتر می کردم تا اجاره بیشتر پرداخت نکنم در واقع این وام را می گیرم که مبلغ ودیعه را بیشتر کنم.
اتفاقا بایستی حداکثر وام به کسانی تعلق بگیرد که ودیعه اجاره نامه شون پارینه تا بتوانند از طریق اخذ وام آن را جبران کنند.
خواهشمند است پیگیری نموده و پاسخ بنده را بدهید.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی