علت 49 درصد طلاقها بدحجابي است
کد خبر: ۱۰۰۱۶۶
| | 2513 بازدید
رئيس گروه علوم اجتماعي دانشگاه پيام نور ساري گفت: بر اساس بررسيهاي انجام شده، 49 درصد طلاقها به علت عدم رعايت مسائل عفاف و بدحجابي است.به گزارش خبرگزاري فارس از ساري، حسين نازكتبار پيش از ظهر امروز در جلسه كارگروه امور بانوان و خانواده استانداري مازندران در سخناني با اشاره به اينكه نزديك به نيمي از طلاقهاي كشور با دليل بدحجابي صورت ميگيرد، گفت: با وجود بدحجابي در جامعه، حريم روابط زن و مرد در اجتماع شكسته ميشود و افكار انحرافي در جامعه گسترش مييابد و در نتيجه آمار طلاق و فحشا به فزوني ميگرايد.
اين استاد دانشگاه اظهار داشت: طلاق به عنوان مسألهاي اجتماعى، يكي از انواع گسيختگي خانواده است كه هم از ساخت اجتماعي و هم از خصوصيات فردي زوجها متاثر ميشود.
وي با اشاره به اينكه با وجود سابقه تاريخي طلاق، تنها از قرن بيستم طلاق به عنوان يك آسيب و مسأله اجتماعي جدي مطرح ميشود، بيان داشت: در قرن بيستم به دنبال افزايش جمعيت و تغيير در نظام فرهنگي، ارزشي و نظام هنجاري در بسياري از نقاط جهان به ويژه در جوامع صنعتي، ميزان طلاق روندي افزايشي به خود گرفت.
* نرخ رشد طلاق در سالهاي اخير سير صعودي داشته است
نازك تبار با اشاره به وضعيت طلاق در مازندران، تصريح كرد: نرخ رشد طلاق در سالهاي اخير سير صعودي داشته است كه بر اساس آمار منتشره از سازمان ثبت احوال استان در سال 1385، 4 هزار و 123 نفر از يكديگر جدا شدند.
وي با ياداوري اين نكته كه در سال 1386 از جمعيت متاهل استان، 4 هزار و 343 نفر طلاق گرفتهاند، گفت: اين رقم در سال 1387 به 5 هزار و 195 نفر افزايش يافته است.
وي شهرستانهاي بابل و آمل را در اين بخش در بالاترين ميزان طلاق ثبت شده در استان عنوان و خاطرنشان كرد: شهرستانهاي محمودآباد و سواد كوه به ترتيب پايينترين نرخ طلاق را به خود اختصاص داده اند.
*عوامل طلاق در استان
نازكتبار، عوامل طلاق در استان را شامل ازدواجهاي تحميلي و نسنجيده، عدم تفاهم و تعارضهاي فكري زوجين با همديگر، بدبيني مرد و زن به همديگر، دخالت خانوادههاي زوجين، عدم علاقه يك يا هر دوي زوجين به يكديگر، انتظارات و توقعات نابجاي زوجين از يكديگر، سابقه دوستي و ارتباط قبل از ازدواج، نازايي و بچه دار نشدن، روابط جنسي خارج از ازدواج، مصرف الكل يا مواد مخدر، عدم رعايت اصول مذهبي و اخلاقي، بيثباتي شغلي، عدم تمكين (عدم انجام وظايف زناشويي)، بيماري و اختلالات رواني زوجين، به روز شدن مهريه زنان، مهريههاي سنگين و اختلاف سطح تحصيلات طرفين و ساير عوامل دانست.
*عوامل فرهنگي و شخصيتي در صدر عوامل طلاق
رئيس گروه علوم اجتماعي دانشگاه پيام نور ساري خاطرنشان كرد: عوامل موثر بر طلاق به ترتيب شامل عوامل فرهنگي و شخصيتي و عوامل اجتماعي بيشترين ميانگين را به لحاظ تأثيرپذيري بر طلاق داشته و در مقابل كمترين ميانگين نيز مربوط به عوامل اقتصادي و شخصيتي بوده است.
نازكتبار، از جمله راههاي مؤثر در كاهش طلاق را آموزش شيوههاي صحيح رفتاري از طريق برگزاري دورههاي آموزشي قبل از ازدواج و نيز پرهيز خانوادهها از ازدواجهاي سهلگيرانه در براي فرزندان خود دانست.
گزارش خطا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟


