صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
گزارش تحلیلی «سی.ان.ان»؛

از ابلاغ توافقنامه تهران تا محورهای دور جدید تحریم‌ها

بر پایه گزارش‌های منتشره، این نامه دوشنبه به یوکیو آمانو، دبیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، تسلیم خواهد شد. این در حالی است که این معاهده آمریکا و هم‌پیمانان بین‌المللی‌اش را متقاعد نساخته است...دیگر موارد مندرج در این قطعنامه عبارتند از: 1ـ گسترش ممنوعیت فروش هشت نوع سلاح متعارف اعم از تانک، خودروهای زرهی و هواپیماهای جنگی2ـ ملزم داشتن کشورها به بازرسی خطوط هوایی و کشتیرانی در حال ورود یا خروج به ایران که مظنون به حمل محموله‌های ممنوعه هستند 3ـ ممنوعیت گشایش شعب جدید بانکداری ایرانی یا ادارات و مؤسسات مالی مرتبط با برنامه‌های هسته‌ای...
کد خبر: ۱۰۰۰۸۰
| |
18261 بازدید

سرویس بین‌الملل ـ شبکه خبری «سی.ان.ان» در گزارشی ابراز داشت: رسانه‌های دولتی ایران از قصد جمهوري اسلامي برای ابلاغ رسمی توافقنامه تبادل سوخت هسته‌اي در خاك تركيه خبر می‌دهند.

به گزارش «تابناک»، در گزارش این شبکه خبری آمده است: بر پایه این معاهده که یکشنبه پس از هجده ساعت مذاکره میان وزرای خارجه ایران، برزیل و ترکیه حاصل آمد، ایران بیش از نیمی از ذخایر اورانیوم با درصد غنای پایین خود را را در ازای دريافت سوخت مورد نياز رآكتور تحقيقاتي تهران در خاك تركيه به امانت می‌گذارد.
در همین راستا نیز احمد داوداغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، این معاهده را یکی از مهمترین تصمیمات دیپلماتیک در تاریخ سی ساله جمهوری اسلامی ایران خواند.

بنا بر گزارش‌های منتشره، این نامه دوشنبه به یوکیو آمانو، دبیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تسلیم خواهد شد.
این در حالی است که این معاهده آمریکا و هم‌پیمانان بین‌المللی‌اش را متقاعد نساخته، به گونه‌ای که در هفته گذشته، واشنگتن پيش‌نويس قطعنامه تحريم‌هاي جديد عليه ايران را به شوراي امنيت سازمان ملل متحد فرستاد و تأكيد كرد، توافق تبادل سوخت مورد نياز رآكتور تحقيقاتي تهران در خاك تركيه، ناكافي است.

در این باره، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز روز سه شنبه در برابر مجلس سنای آمریکا از همکاری آمریکا و گروه 1+5 در راستای ارایه این قطعنامه به شورای امنیت خبر داد.

بر پایه گزارش، «سی.ان.ان»، در پیش‌نویس قطعنامه مزبور، بار دیگر به خواست شورای امنیت مبنی بر به تعلیق در آمدن فعالیت‌های غنی‌سازی و هسته‌ای تهران و ملزم کردن ایران به همکاری کامل با IAEA اشاره شده است.

دیگر موارد مندرج در این قطعنامه عبارتند از:
•    گسترش ممنوعیت فروش هشت نوع سلاح متعارف اعم از تانک، خودروهای زرهی و هواپیماهای جنگی.
•    ملزم داشتن کشورها به بازرسی خطوط هوایی و کشتیرانی در حال ورود یا خروج به ایران که مظنون به حمل محموله‌های ممنوعه (banned materials) هستند.
•    ممنوعیت گشایش شعب جدید بانکداری ایرانی یا ادارات و مؤسسات مالی مرتبط با برنامه‌های هسته‌ای.
•    مسدود کردن دارایی‌ها و ممنوعیت سفر افراد یا شرکت‌هایی مرتبط با سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران.
•    ممنوعیت سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های بازرگانی خارجی مرتبط با دستیابی به سلاح هسته‌ای.

گفته می‌شود، این محدودیت‌ها بخشی از دور چهار تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران است.

علی اکبر جوانفکر، مشاور محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری ایران در مصاحبه با «سی.ان.ان»، با اشاره به سخنان هیلاری کلینتون، دایر بر دستیابی قدرت‌های بزرگ جهان به توافقی درباره قطعنامه سازمان ملل، گفت: «این مسأله نه تنها به ایران ضربه نمی‌زند، بلکه آمریکا را منزوی خواهد کرد.
خانم کلینتون دیدگاه‌های خود را دارد؛ اما هر روزی که می‌گذرد، ایران در سطح جهان حمایت‌های بیشتری به دست می‌آورد، حال آن که آمریکا به دلیل در پیش گرفتن موضع غیرمنطقی، حمایت هم پیمانان خود را نیز از دست می‌دهد.»

این شبکه خبری می‌افزاید، کشورهای غربی همچنان بر بلندپروازی‌های هسته‌ای و نظامی ایران پافشاری می‌ورزند، حال آن که ایران با تأکید بر صلح آمیز بودن اهداف برنامه‌های هسته‌ای خود، این ادعا را رد می‌کنند.

سه شنبه سوزان رایس، فرستاده آمریکا به سازمان ملل، اعلام کرد: «ایران همچنان قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت را نقض می‌کند و به این علت است که ما هم اکنون اینجا هستیم و تلاش می‌کنیم رویکرد دوسویه ای را که دنبال می‌کنیم، آشکار سازیم.»

رایس در ادامه افزود: «این قطعنامه اهدافی دوگانه را دنبال می‌کند؛ نخست تحمیل هزینه به ایران به جهت مقاومت در برابر جامعه بین‌الملل و همچنین متقاعد ساختن ایران به این که از میان بردن نگرانی‌ها در ارتباط با برنامه‌های هسته‌ای به گونه‌ای صلح‌آمیز به سودش خواهد بود.»

در همین حال، ساعتی پیش، معاون رييس سازمان انرژي اتمي کشورمان اعلام کرد، نامه ايران به آژانس درباره بيانيه تهران، امروز (دوشنبه) به آژانس بين‌المللي انرژي اتمي تحويل داده مي‌شود.

يکشنبه شب، بهزاد سلطاني در گفت‌وگو با شبکه خبري «العالم» اظهار داشت: نماينده ايران به همراه سفير ترکيه و برزيل در آژانس ساعت ده و نيم صبح دوشنبه، نامه ايران را تحويل آقاي «آمانو» مي‌دهند و پس از آن آژانس، رسما نامه را منتشر مي‌کند.

سلطاني افزود: در صورتي که بيانيه تهران به خوبي پيش برود و غرب اين فرصت را غنيمت بشمارد و از آن استفاده کند، حق هسته‌اي کشورهاي در حال توسعه و در حال پيشرفت حفظ شده و مشکلات گذشته پشت سر گذاشته مي‌شود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۵۳ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۳
نه بیانیه تهران و نه هیچ بیانیه دیگری هیچوقت نمیتوانه باعث رضایت آمریکا بشود چون اصولا آمریکا به چیزی جز نابودی ایران و ایرانی راضی نمیشه ولی اینطور بیانیه ها حداقل میتوانه درس خوبی برای ساده لوحانی باشه که فکر میکنن آمریکا دوست مردم ایرانه و خیر این مملکت در گرو راضی بودن آمریکا ست اصولا از کشوی که 300 سال پیش به همت دزدان دریایی به وجود آمد و فاقد هرگونه فرهنگ و تمدن ناب و اصیل میباشد جز این هم توقع نمیره پس نباید جلوی همچین کشوری حتی یک قدم هم عقب نشست بلکه باید به جلو قدم برداشت .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۹ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۳
احسنت تشويقشون بفرماييد!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۰ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۳
این ها هارت و پورت است دور جدید تحریم وجود نداره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۲ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۳
و طبق معمول انتقال تحریم ها به دوش مردم با طرحهای مشابه سهمیه بندی بنزین، هدفمند کردن یارانه ها و ....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۰۶ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۳
ایول به نظر اول مرحبا. آمریکا دشمن ذاتی ملت ایران است و اگر روزی آمریکا از ما تعریف کند بدانیم که راه خود را اشتباه رفته ایم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۲ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۳
جاي فتح خرمشهر در تيتر بالاترين خبر تابناك خالي است . در حاشيه هم چيزي نديدم .
ضمنا نبودن تابناك را در ليست سياه جايزه بگير هاي ديشب تبريك مي گويم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۱۳ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۳
بندهای اصلی را که نیاوردید چه بودند که فقط سایر موارد را آورده اید؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۲ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۳
دشمن دانا بلندت می کند بر زمینت می زند نادان دوست.
ناشناس
|
-
|
۰۸:۴۹ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۳
کسی که خواب است را می توان بیدار کرد ولی کسی که خودش را بخواب زده است را نمی توان بیدار کرد زیرا قصد بیدار شدن ندارد امریکا نمی خواهد توافقی در این خصوص داشته باشدو بدنبال بهانه جوئی است بیشتر از انکه موضوع هسته ای در بیانیه تهران مطرح باشد کنار گذاشته شدن قدرتها از این توافق نامه آنها را در حالت انفعال گذاشته است
سنوبر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۳/۰۳
چرا فقط پيامهاي فك و فاميلتان را پخش ميكنيد؟ بقيه مردم آدم نيستند؟ چرا شما فقط نوك دماغتون رو ميبينيد؟ آخه چرا همه تقصيرو ميندازين گردن آمريكاي جهانخوار؟ يعني اين دولت فخيمه ما بي تقصيره؟!
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟