بازدید 6773

چه کسانی مقصران اصلی شیوع کرونا در جامعه هستند؟

دانشمندان برزیلی در تحقیقات خود مسببان اصلی شیوع کووید ۱۹ در جامعه را شناسایی کردند.
کد خبر: ۱۰۰۰۶۲۴
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۰ 05 September 2020

به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران، با گذشت بیش از ۸ ماه از شیوع ویروس کرونا در جهان، دانشمندان هنوز به راهکار موثری برای درمان این بیماری دست نیافته اند. ابتدایی‌ترین و در عین حال موثرترین راهکاری که سازمان جهانی بهداشت برای مقابله با شیوع کرونا مطرح می‌کند حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون است. با این حال، علی رغم تاکید کادر درمانی و مسئولان کشورها برای رعایت مسائل بهداشتی، شاهد شیوع افسار گسیخته کووید ۱۹ در کشورهای مختلف هستیم. محققان به شدت به دنبال یافتن پاسخ این سوال هستند که متهم اصلی شیوع ویروس کرونا در جامعه چه کسی است؟ دانشمندان برزیلی در یک مطالعه به پاسخ این سوال دست یافتند.

بر این اساس، تحقیقات دانشمندان دانشگاه "استادوئل دی لوندرینا" برزیل نشان داد انسان‌هایی که دارای شخصیت جامعه ستیز هستند تمایل بسیاری برای نقض مقررات بهداشتی مربوط به کرونا دارند. این افراد خطر شیوع کووید ۱۹ را بی اهمیت تلقی کرده و از شستن دست‌های خود به طور مرتب اجتناب می‌کنند.

اختلال شخصیت ضداجتماعی که به اختصار ASPD خوانده می‌شود به حالتی اطلاق می‌شود که فرد نمی‌تواند و یا نمی‌خواهد خود را با موازین اجتماعی سازگار کند. وی در مقابل نقض قوانین اجتماعی احساس گناه نمی‌کند و به طور مداوم اعمال خلاف قانون و ضداجتماعی انجام می‌دهد. البته نباید کسانی که اختلال شخصیت ضداجتماعی دارند را با بزهکاران اشتباه گرفت. برآورد می‌شود ۳ درصد مردان و ۱ درصد زنان جامعه دارای این اختلال شخصیتی هستند.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی چهار نشانه اصلی دارند که شامل: ۱- خودمحور هستند ۲- از فقدان وجدان رنج می‌برند ۳- رفتار تکانشی دارند ۴- جاذبه سطحی دارند (حراف هستند و یا می‌کوشند از نظر ظاهری نسبت به دیگران جذابیت بیشتری داشته باشند).

رفتار تکانشی (Impulsivity) به حالتی اطلاق می‌شود که فرد میل شدید لحظه‌ای برای پاسخ به یک محرک ذهنی یا انگیزشی خارجی دارد. همچنین رفتار تکانشی می‌تواند ناشی از فرمانبرداری کورکورانه از محرک‌های درونی بدون توجه به عواقب اجتماعی و محیطی باشد. غالباً این افراد در پاسخ به محرک‌های بیرونی، به جای تکیه بر قدرت تفکر و استدلال، براساس انگیزه لحظه‌ای کاری را انجام می‌دهند.

دلایل بروز اختلال شخصیت ضداجتماعی در افراد با مسائل وراثتی و مسائل محیطی مانند نوع تربیت ارتباط مستقیم دارد. مشاهده شده است این افراد غالبا به خانواده‌هایی تعلق دارند که از فقدان هیجان رنج می‌برند و از روش‌های خشن برای تنبیه کودک استفاده می‌کنند.

دانشمندان برزیلی اعلام کردند: نتایج تحقیقات ما نشان داد به هر میزان جامعه ستیزی فرد و اختلال شخصیت ضداجتماعی افراد بیشتر می‌شود، احتمال نقض مقررات بهداشتی مربوط به کرونا که از سوی دولت وضع شده در این افراد بیشتر است. این موضوع به خوبی نشان می‌دهد علی رغم افزایش شمار قربانیان و مبتلایان به ویروس کرونا، چرا هنوز شاهد نادیده گرفتن محدودیت‌های مربوط به این ویروس در جامعه هستیم.

محققان برزیلی در تحقیقات خود بیش از ۱۵۰۰ فرد را مورد مطالعه قرار دادند. آن‌ها در مطالعات خود افراد جامعه ستیز را با افراد وفادار به قوانین اجتماعی مورد مقایسه قرار دادند. یافته‌های این پژوهش نشان داد افرادی که دارای سطح بالایی از خود محوری، وجدان ضعیف، دارای سطح بالایی از رفتار تکانشی و جاذبه سطحی بودند (۴ نشانه اصلی اختلال شخصیت ضداجتماعی)، نسبت به دیگران کمتر به مقررات بهداشتی پایبند بودند.

با این حال، نمی‌توان علت شیوع کرونا در جامعه را تنها به افراد جامعه ستیز نسبت داد. این افراد به دلیل رفتارهای بی مهابای خود قطعا نقش قابل توجهی در شیوع ویروس در جامعه دارند، اما به طور کلی هر انسانی که محدودیت‌های مربوط به کرونا و مسائل بهداشتی را رعایت نکند، بی تردید در به خطر افتادن جان دیگران مسئول است.

مسئولان برزیلی در حال حاضر نگران شدت یافتن شیوع ویروس کرونا در کشور هستند. در ابتدای شیوع جهانی کرونا، در نیمکره شمالی فصل زمستان و در نیمکره جنوبی، جایی که برزیل قرار دارد فصل تابستان بود. از این رو، شدت شیوع ویروس در نیمکره شمالی در ابتدا زیاد بود و کشورهای آمریکای لاتین آسیب کمتری از این موضوع دیدند. با شروع فصل پاییز در نیمکره جنوبی که مصادف با فروردین ماه بود، شیوع کووید ۱۹ در این منطقه شدت گرفت. هم اینک که اواخر فصل زمستان در برزیل است، دولت هنوز نتوانسته است شیوع ویروس را کنترل و مدیریت کند.

تاکنون بیش از ۴ میلیون نفر در برزیل به ویروس کرونا آلوده شده اند. از این میان، ۱۲۵ هزار تن جان خود را از دست داده اند. مسئولان برزیلی امیدوارند با شروع فصل تابستان (مهرماه) در نیمکره جنوبی و نیز احتمال پیدا شدن واکسن کرونا، بتوانند شیوع ویروس را کنترل کنند. برزیل پس از آمریکا جایگاه دوم شمار قربانیان و مبتلایان به کرونا را در جهان داراست.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۸
چین در جهان و شرکت هواپیمای ماهان و بعضی از مسئولین بی کفایت پنهان کار در ایران
مقصر جدید شیوع کرونا وزیر آموزش و پرورش
همان هایی که پاییز پارسال ورود کرونا به ایران را تکذیب میکردند.
تو ایران این نسبت 50درصده
پرتقال فروشها!
در جامعه ایرانی مسببان اصلی دلواپسان رانت و تحریم و کسانیکه با فروش دارو و ماسک و مواد بهداشتی و ضدعفونی کننده ها سود می برند عامل اصلی گسترش ویروس هستند و ضمن اینکه با این ترفند می خواهند جلوی تجمعات و اعتراض ملت به گرانی و رانت و احتکار و فساد را بگیرند.
شرکت هواپیمایی ماهان
مگر جز خفاشخورهای چین چانگ چونگ مقصر دیگه ای هم داره ؟
اگه اون زمان که این بیماری در قم شیوع پیدا کرد قم رو قرنطینه می کردند الان تمام ملت ایران در خطر نبودند و مردم به عزای عزیزانشون نمی نشستند
نمی شود که علم را تعطیل کرد باید آموزش پرورش فعال باشد چون جامعه عقب می افتد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
کدام آموزشی و پرورشی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
ههههههههههههههههههه
مسعود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
والا اگه علم حالیتون بود که اوضاع این نبود
بارها اعلام شده مقصر اين وضعيت هم مردم هستند و هم دولتها بسيار ساده توضيح دهم چرا همه افراد جامعه به سيم برق دست نمي زندد چونن بطور طبيعي بارها بهشون گفته شده دست زدن به سيم برق يعني مرگ چون بارها ديده و شنيده اند بنابراين در تبيلغات و اگاهي رساني دولتها مقصرند چون به مردم نشان نمي دهند مرگ با اين ويروس چقدر دلخراش است مردم و جامع هم مقصر هستند زيرا اگر در شرايط خاصي همه قرار دارند بايد صبر داشته باشند اگر مدت كوتاهي همه موارد تذكر داده شده مثل عدم تردد بيجا - رعايت استفاده از ماسك و شستن دست و عدم تبادل اسكناس را رعايت كنند مشكل در اسرع وقت حل ميشه ولي الان چي نزديك چند ميليون تردد در چند روز تعطيلات مربوط هب ايام سوگواري محرم فقط براي تفيرح به مناطق شمالي كشور پس اين دور باطل مرگ با ويروس و بيماري و تكثير ان حالاها ادامه دارد .
مسوولین و اونایی که میرن توو تجمعات و مسافرت.
وقتي بيماري هم سياسي ميشود
ميشود همين
تا قبل پنجشنبه وقتي حرف و برنامه ريزي بر اساس تدريس آنلاين است و با اعلام ترامپ مبني بر بازگشائي مدارس و برگزاري كلاسهاي حضوري ،آقايان به تكاپو ميافتن و تند تند با صدور بخشنامه و جاروجنجال در تلويزيون از برگزاري حضور دانش آموزان ميگن، معنيش سياسي نيس پس چيه؟
وقتي به درخواست ولي نعمتان توجهي نميشه اسمش چيه؟
بعد داغدار كردن كادر درمان ، حالي بايد سراغ كادر آموزش برن
دولت کمونیست چین و مقامات هواپیمایی ماهان و غیره. لیست طولانی است ولی مردم همه را می شناسند و همه چیز را به یاد دارند.
یعنی چی؟
یعنی اینکه فلان شخص بدسرپرست که کودک خود را تنبیه بدنی می کند بر سلامت جسمی و روانی "من" تاثیر دارد پس به "من" ارتباط دارد.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل