بازدید 9487

جزئیات قرارداد ۲۵ ساله با چین

گفته شده که چین نفت و گاز ایران را با ۳۰ درصد تخفیف می‌خرد و برای بازپرداخت پول نفت ایران دو سال مهلت دارد. نکته دیگر اینکه چین می‌تواند بازپرداخت بدهی نفتی خود را با یوان چین انجام دهد. امتیاز دیگری که به چین داده شده این است که دو سوم مبلغ خرید نفت و گاز، نقد خواهد بود و یک سوم به شکل کالا و خدمات یا به عبارتی تهاتر نفت با کالا.
کد خبر: ۱۱۶۴۰۸۵
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۷ 15 February 2023

به گزارش «تابناک» به نقل از تجارت نیوز، موضوع اجرای سند ۲۵ ساله ایران و چین از دولت روحانی تاکنون مطرح است. حتی دی ماه سال گذشته بود که وزیر امور خارجه ایران به چین رفت و بعد از سفر به چین اعلام کرد «امروز را (۲۴ دی ۱۴۰۰) روز شروع اجرای توافق جامع همکاری‌های راهبردی دو کشور اعلام می‌کنیم.»

اما حالا یکسال و یک ماه بعد از خبر وزیر امور خارجه، سخنگوی دولت گفته که رئیسی برای اجرای قرارداد ۲۵ ساله به چین رفته است. سندی که تنها نامش شنیده می‌شود اما هیچ کدام از مقامات داخلی جزئیات دقیقی درباره آن منتشر نکرده‌اند. تمام آن چیزی که درباره این سند همکاری در دسترس است، برخی اظهارات پراکنده و البته گزارش‌هایی از رسانه‌های خارجی است.

البته متن توافقنامه جامع مشترک همکاری‌های استراتژیک ایران و چین سوم بهمن ۹۴ به زبان انگلیسی در وب‌سایت رسمی رئیس‌جمهوی ایران منتشر شد اما در آن متن هم هیچ خبری از جزئیات قرارداد نبود. آن زمان گفته می‌شد چون هنوز قراردادی امضا نشده، هیچ عدد و رقمی در قرارداد نیامده. اما حالا یکسال بعد از خبر وزیر امور خارجه و سفر رئیسی به چین، باز هم هیچ جزئیاتی از این سند در دسترس نیست.

فروش نفت با ۳۰ درصد تخفیف!

به گفته مقامات داخلی، چین قرار است ۴۰۰ میلیارد دلار در ایران سرمایه‌گذاری کند. به گزارش نشریه فارن پالیسی آمریکا ۲۸۰ میلیارد دلار این سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز و ۱۲۰ میلیارد دلار در صنعت حمل و نقل است. بخش مهم دیگر این سرمایه‌گذاری به صنعت خودرو مربوط می‌شود و قرار است سهم خودروهای چینی در بازار ایران بیشتر شود.

اما ایران در مقابل این سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیاردی چه چیزی به چین می‌دهد؟ نشریه پترولیوم اکونومیست در تاریخ ۳ سپتامبر ۲۰۱۹ (۱۲ شهریور ۱۳۹۸) در گزارشی اعلام کرد قرار است چین در پروژه‌های نفت و گاز ایران سرمایه‌گذاری ‌کند و در مقابل اولویت اجرای تمام پروژه‌های نفت و گازی ایران با کشور چین است.

همچنین گفته شده که چین نفت و گاز ایران را با ۳۰ درصد تخفیف می‌خرد و برای بازپرداخت پول نفت ایران دو سال مهلت دارد. نکته دیگر اینکه چین می‌تواند بازپرداخت بدهی نفتی خود را با یوان چین انجام دهد. امتیاز دیگری که به چین داده شده این است که دو سوم مبلغ خرید نفت و گاز، نقد خواهد بود و یک سوم به شکل کالا و خدمات یا به عبارتی تهاتر نفت با کالا.

فروش سیستم امنیت سایبری به ایران

این گزارش را انستیو خاورمیانه هم اخیرا تایید کرده است. این انستیتو که در حوزه‌های انرژی، امنیت، دفاع و بانکداری فعالیت می‌کند با اشاره به قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین اعلام کرده که با اجرای این قرارداد حضور چین در بازار خودرو و لوازم خانگی ایران بیشتر می‌شود. ایران به چین نفت می‌دهد و به جای پول آن، لوازم خانگی و خودرو وارد می‌کند. فروش سیستم‌های امنیت سایبری به ایران هم نکته دیگری است که این گزارش به آن اشاره کرده است.

البته این گزارش تخفیف ۳۰ درصدی را تایید نکرده اما گفته ایران بر اساس این قرارداد نفت خود را با «تخفیف‌های سنگین» به چین می‌فروشد.

مسئولان ایران در حالی از قرارداد ایران و چین راضی هستند که این انستیتو تاکید کرده که سرمایه‌گذاری چین در کشورهای مختلف کاملا به مواد اولیه چینی، نیروی انسانی و کمپانی‌های چینی وابسته است.

تهاتر نفت با فیلترینگ

اما بخشی از آنچه درباره این قرارداد ۲۵ ساله گفته می‌شود ایجاد پیام‌رسان ملی است. این مساله در گزارش انستیتو خاورمیانه هم آمده و تاکید

شده ایران قرار است از چین سیستم امنیت سایبری وارد کند. پیش از این برخی از نمایندگان مجلس تهاتر نفت با شبکه ملی اطلاعات را تایید کرده بودند. از آن جمله، محمود نبویان، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به خبرگزاری مهر گفته بود «ما حاکمیتی بر فضای مجازی، موتورهای جستجوگر، پیام‌رسان‌های اجتماعی و پست الکترونیک نداریم. اما برای ما بسیار مهم است که با همکاری چین بتوانیم بر فضای مجازی خود حاکمیت داشته باشیم.»

محمدصالح جوکار، نماینده مجلس یازدهم هم در شهریور ماه ۹۹ به ماجرای همکاری ایران و چین برای اینترنت اشاره کرده و گفته بود «طرح ملی شدن اینترنت بحث امروز و دیروز نیست و این ماجرا به چند سال پیش برمی‌گردد. کشور چین قرار است طی سند همکاری ایران با این کشور به تحقق این موضوع کمک کند.»

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۰
در انتظار بررسی: ۵۶
انتشار یافته: ۳۴
30 درصد تخفیف کم نیست ؟ چین برادر بیشتر باید تخفیف میگرفت خساست به خرج داده اید.
سی درصد تخفیف ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ نفت و گاز مال مردم ایران است و تک تک ایرانیان ازش سهم می برند با چه مجوزی این کار رو کردیدن . مفت فروشی در ازای چی .... لطفا مسولین توضیح بدن قراره چی به دست بیاریم
حراج نفت تا حالا ندیده بودیم .....اونوقت مردم باید برای خرید یک کالای داخلی (1) پیش پرداخت بدهند( 2) کالابا تاخیر تحویل داده میشود (3)سود بانکی بالا ...(4) تضامین ...چک سفته گواهی کسر از حقوق و...(5) چنانچه تاخیری در پرداخت
اقساط شود جریمه خواهی شد ...... بعد سرمایه ملی باید اینجوری بفروشند وسودش را از مردم بگیرند. ..................
اینا چه نفعی برای مردم داره؟ همش که جیب خودتون رو پر میکنه
وای بر ما !!!
قراردادی که از سرناچاری است نتیجه اش را چین مشخص میکند
واردات فقط از چین ازاد است انهم اجناس بی کیفیت ...
مبارک آقایون باشه
نفت با تخفیف ۳۰ درصدی و تنفس دوساله بعد من بدبخت بخوام یه وام خورد ۵۰ میلیونی بگیرم بانک تنفس یک روزه میده . یوان چه بدرد ما میخوره درک نمیکنن دولت مردا ما یوان یعنی واردات بیشتر وابستگی بیشتر به چین
قرارداد میبایست منافع دو طرف را تامین کند نه همه یک طرفه باشد
30 درصد تخفیف و دوسال مهلت پرداخت یعنی عملا نصف قیمت. یعنی چون عده ای دوست دارن با دنیا بجنگند باید چوب حراج به ثروت ملی بزنیم.
برای چنین کاری بهتره از خود مردم اجازه بگیرید.
گزارش آبکی،
چرا باید نفت رو به چین با 30 درصد تخفیف فروخت؟؟
مگه نفت سرمایه ملی و برای نسل های بعد نیست؟؟
ضمنا این هزینه رو برای چه دستاوردی داریم می پردازیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آیا این باج و خراج بخشی از هزینه دشمنی با غرب نیست؟؟
اگه نیست پس هزینه چیو داریم میدیم؟؟؟؟؟؟؟
اگه اسم این کار چین غارتگری نیست پس چیه؟؟؟؟
اگه این کار چین چپاول سرمایه ملی نیست پس چیه؟؟؟؟؟؟؟
چرا باید خودمون رو تو تنگنا قرار بدیم که مجبور بشیم اینچنین چوب حراج به ثروت ملی بزنیم؟؟؟؟؟؟؟
.
اگر همین امتیازات را به آمریکا میدادید , کل اینرنت را برایتان فیلتر میکرد که هیچ تا الان همه پروژه ها را اجرا کرده بود!
نفت رو ارزان بدیم
ابزار فیلترینگ بگیریم
بعدش اینترنت مستقیم قابل دریافت توسط گوشی ها بشه
چه شود!!!!!!
کلا نظر مردم هم کشک و هر کاری که دولتهای چپ یا راست منابع و سرمایه های کشور را از بین می برند و به کسی هم پاسخگو نیستند و دولت بعدیشان کارهای دولت قبلی را مصداق کشور فروشی و جنایت قلمداد میکنه و خودش کارهای بدتری انجام میده برای بهانه دولت بعدی...
شدیم مستعمره و خوشحالیم؟؟؟
دیگه این مملکت واقعا به درد زندگی کردن نمیخوره
هزينه ي تمام شده ي استخراج هر بشكه نفت چقدر است؟

آيا پس از ٣٠ درصد تخفيف سودي هم وجود دارد يا اينكه زيان ده مي شود؟

آيا تقاضا براي نفت آنقدر كاهش پيدا كرده كه مجبور هستيم با تخفيف هاي زياد براي نفت مشتري پيدا كنيم؟ آيا همكاري با ساير توليد كنندگان براساس توافقات موجود براي حفظ ارزش نفت و فروش به قيمت منتقي ديگر امكان پذير نيست؟ چرا؟

به جاي تقديم بيت المال مسلمين به چين اگر ارتباط قطع شده با بقيه دنيا را وصل كنيم و نفت را به قيمت بفروشيم براي ايران و مردمش و ملت هاي تحت حمايتش سود بيشتري ندارد آيا؟
اتش زدم به مالم
بی خودی برای فیلترینگ به چین نفت ندین کل فیلترینگ چین در برابر ماهواره استارلینک ایلان ماسک ناتوان هست.. همین الان وارد ایران شده و اگر ماهواره ها بالای چین هم برن دیگه چین هم اون سیستم فیلترینگش مردود میشه ...نماینده ها مجلس کاش جای فیلترینگ دنبال رفاه مردم بودن..
چوب حراج به منابع کشور برای خریدن محبت کشوری خارجی برای کسب حمایت در مقابل کشورهای غربی مخصوصا آمریکا. تاریخ با شما مهربان نخواهد بود و از شما به نیکی یاد نخواهد شد.
از شعار نه شرقی نه غربی یه کجا رسیدیم؟!
این که فاجعه ایجاد میکنه .صد رحمت به توافق ترکمنچای . واقعا دولتمردان چیکار دارن میکنن .هر بچه ای متوجه این خیانت 25ساله میشه.چه منافعی دارن که به قیمت بدبختی ملتشون این کارو دارن میکنن.مجلس کجاست که در راس امور باشه
ایران را قیمت گذاشتن
به ایران با روح چینی خوش امدید
با همکاری چین بر فضای مجازی خود حاکمیت داشته باشیم
این جمله، خودش با خودش در تضاد است
این قرارداد که از ترکمنچای هم صد بار بدتره ....... فروش نفت با 30% تخفیف؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!
فاتحه برای ایران
هیچوقت به مرحله اجرا نمیرسه
ایران روبه زوال
به چینی ها دل نبندید چنان ضربه ای به ایران خواهند زد که تا عمر دارید فراموش نکنید
از کیسه خلیفه 30درصد تخفیف می دهد یا ارث پدری اش است
به به هر دم از این باغ بری میرسد تازه تر از تازه تری میرسد واقعا دستتون درد نکنه روی قرارداد ترکمنچای رو سفید کردید....
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل