بازدید 27663

۱۳ خاصیت باورنکردنی آویشن برای سلامتی شما

آویشن گیاهی است که به خانواده‌ی نعناع تعلق دارد. مردم مصر و یونان باستان از آویشن استفاده می‌کردند. آویشن خواص متعددی برای سلامتی دارد که دانستن آن و استفاده از آن برای هر فرد لازم است. در ادامه در این باره بیشتر خواهید خواند.
کد خبر: ۱۱۳۳۱۴۴
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۶ 03 August 2022

۱۳ خاصیت باورنکردنی آویشن برای سلامتی شما

به گزارش «تابناک»، این گیاه کاربردهای آشپزی و درمانی متنوعی دارد. می‌توانید با اضافه کردن آویشن به رژیم غذایی خود از فواید فوق‌العاده‌ی آن بهره‌مند شوید. در ادامه شما با خواص، ارزش غذایی و عوارض جانبی آویشن بیشتر آشنا خواهید شد.

ارزش غذایی آویشن

تقریبا ۳۱ گرم آویشن حاوی ۲۸ کالری، ۰٫۵ گرم چربی، ۳٫۹ گرم فیبر و ۱٫۹ گرم پروتئین است. این گیاه همچنین ۶٫۸ گرم کربوهیدرات دارد. سایر مواد مغذی مهم موجود در آویشن در جدول زیر آورده شده‌اند.

ویتامین C ۴۵ میلی‌گرم ۷۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
ویتامین A ۱۳۳۰ واحد بین‌المللی ۲۷ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
منگنز ۵ میلی‌گرم ۲۴ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
کلسیم ۱۱۳ میلی‌گرم ۱۱ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
منیزیم ۴۵ میلی‌گرم ۱۱ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن
پتاسیم ۱۷۱ میلی‌گرم ۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن

خواص آویشن

آویشن می‌تواند با فواید متنوع خود برای سلامتی بدن، پوست و مو شما را متعجب کند. در ادامه خواص آویشن را در اختیارتان قرار داده‌ایم.

۱. سلامت قلب را بهبود می‌بخشد

مطالعات مختلف این موضوع را تأیید کرده‌اند که آویشن برای قلب مفید است. در یک مطالعه نشان داده شد عصاره‌ی آویشن ضربان قلب را در موش‌های مبتلا به فشار خون بالا به‌طرز قابل‌توجهی کاهش داد. می‌توانیم انتظار داشته باشیم که این موضوع درباره‌ی انسان‌ها هم صدق کند. علاوه بر این نشان داده شده که آویشن سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد. یکی از کارهای بسیار خوبی که می‌توانید انجام دهید این است که به جای نمک از آویشن استفاده کنید. این موضوع می‌تواند به محافظت از شما در برابر اثرات مضر نمک کمک کند. یک مطالعه‌ی دیگر به این نتیجه رسید که آویشن ممکن است به درمان آترواسکلروز کمک کند که یک نوع بیماری قلبی محسوب می‌شود.

۲. به درمان سرطان کمک می‌کند

کمک به درمان سرطان یکی دیگر از خواص آویشن محسوب می‌شود. یک مطالعه‌ی پرتغالی به این نتیجه رسید که آویشن ممکن است به پیشگیری از سرطان، به‌ویژه سرطان روده‌ی بزرگ (کولون) کمک کند. علت این خاصیت آویشن وجود بعضی ترکیبات مفید در آن است که از جمله‌ی آن‌ها می‌توانیم لوتئین و اسید اورسولیک را نام ببریم.

آویشن همچنین اثرات مثبتی روی سرطان سینه می‌گذارد. نشان داده شده که این گیاه از طریق افزایش مرگ سلول‌های سرطانی به درمان سرطان سینه کمک می‌کند. یکی دیگر از ترکیبات مهم موجود در روغن اسانسی آویشن کارواکرول نام دارد که در پیشگیری از سرطان مفید است. یک مطالعه به این نتیجه رسید که کارواکرول می‌تواند از تکثیر سلول‌های سرطانی پیشگیری کند. نشان داده شده که این ترکیب روی انواع سرطان‌‌ها، به‌ویژه سرطان روده اثرات درمانی دارد.

۳. التهاب را درمان می‌کند

مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که روغن آویشن می‌تواند مانع از یک نوع آنزیم التهابی به نام COX_2 شود که منجر به بیماری‌های التهابی مختلف می‌شود. کارواکرول که یک ماده‌ی شیمیایی در روغن آویشن است، نقش مهمی در این زمینه دارد. یک مطالعه‌ی دیگر نشان داد که تیمول و کارواکرول هر دو می‌توانند با التهاب مبارزه کنند. از روغن آویشن برای تسکین علائم دردناک آرتریت و نقرس استفاده می‌شود.

۴‌. دستگاه گوارش را تقویت می‌کند

تقویت دستگاه گوارش یکی دیگر از خواص آویشن به شمار می‌رود. آویشن سرشار از ویتامین C است و به همین علت در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد. علاوه بر این آویشن منبع خوبی از ویتامین A به شمار می‌رود که آن‌ هم در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا اثرگذار است. این گیاه همچنین به شکل‌گیری گلبول‌های سفید کمک می‌کند که این موضوع می‌تواند در قوی کردن سیستم ایمنی بدن اثرگذار باشد. اثرات ضدالتهابی آویشن هم می‌تواند در این زمینه مفید باشد. آویشن مزه و عطر ملایمی دارد و به همین علت برای درمان سرماخوردگی و احتقان مفید است. آویشن می‌تواند به فرآیند بهبود زخم سرعت ببخشد. مصرف موضعی آویشن می‌تواند به بهبود زخم کمک کند.

۵. به درمان دیس‌پراکسی کمک می‌کند

به اختلال دیس‌پراکسی اختلال کنش‌پریشی هم گفته می‌شود‌. این اختلال عصبی روی مهارت‌های حرکتی اثر می‌گذارد. نشان داده شده که آویشن علائم این بیماری را به‌ویژه در کودکان بهبود می‌بخشد. روغن آویشن در درمان بیماری‌های عصبی مانند دیس‌پراکسی مفید است. سایر مطالعات هم نتایج مثبتی را در این زمینه نشان داده‌اند.

۶. سلامت دستگاه گوارش را افزایش می‌دهد

آویشن به خواص خود در پیشگیری از افزایش گازهای مضر در معده و در نتیجه افزایش سلامت دستگاه گوارش شناخته می‌شود.علت این خاصیت آویشن داشتن چربی‌های فرار است که گاز معده را کاهش می‌دهند. آویشن همچنین به‌عنوان یک ترکیب ضدانقباض عمل کرده و به تسکین اسپاسم روده کمک می‌کند.

۷‌. مشکلات تنفسی را درمان می‌کند

در بالا به این موضوع اشاره کردیم که آویشن سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. این مسأله به درمان بیشتر بیماری‌های تنفسی کمک می‌کند. از آویشن برای درمان مشکلات تنفسی از جمله برونشیت و سرفه استفاده می‌شود. خواص آویشن در درمان ناراحتی‌های تنفسی تأیید شده است. یک مطالعه به این نتیجه رسید که استفاده از آویشن سرماخوردگی و سایر علائم برونشیت مزمن را تسکین می‌دهد. دفعه‌ی بعد که دچار گلودرد یا سرفه شدید، دمنوش آویشن مصرف کنید.

۸. مشکلات قاعدگی را تسکین می‌دهد

تسکین مشکلات قاعدگی را هم می‌توانیم در لیست خواص آویشن قرار دهیم. یک مطالعه به این نتیجه رسید که آویشن ممکن است به کاهش دل درد قاعدگی کمک کند.

۹. سلامت بینایی را بهبود می‌بخشد

آویشن غنی از ویتامین A است. این نوع ویتامین به‌طور ویژه برای بینایی مفید است. کمبود ویتامین A می‌تواند منجر به شب‌کوری شود. آویشن ممکن است از سایر مشکلات مربوط به چشم‌ها از جمله بیماری تباهی لکه‌ی زرد پیشگیری کند. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که آویشن ممکن است در تقویت بینایی نقش داشته باشد.

۱۰. سلامت دهان و دندان را بهبود می‌بخشد

مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که روغن آویشن می‌تواند به تسکین عفونت‌های دهان و دندان کمک کند. نشان داده شده که این روغن با باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌‌ها مبارزه می‌کند. همچنین می‌توانید از آویشن به‌عنوان شوینده‌ی دهان استفاده کنید و با این کار به حفظ سلامت دهان و دندان خود کمک کنید.

برای این کار یک قطره روغن آویشن را در یک فنجان آب گرم بریزید و آن را خوب هم بزنید. مخلوط را چند دقیقه غرغره کنید. سپس آن را از دهانتان خارج کنید. در یک مطالعه‌ی دیگر نشان داده شد که روغن آویشن می‌تواند در برابر عوامل بیماری‌‌زای دهان و دندان به‌عنوان یک ترکیب ضدعفونی‌کننده‌ی اثربخش عمل کند.

سایر مشکلات مربوط به دهان و دندان از جمله پلاک، پوسیدگی دندان، بوی بد دهان و التهاب لثه را هم می‌توانید با آویشن از بین ببرید. علت خاصیت ذکر شده‌ی آویشن داشتن خواص ضدباکتریایی و ضدعفونی‌کننده‌ است. تیمول که یکی دیگر از ترکیبات موجود در آویشن به شمار می‌رود، از دندان‌ها در برابر پوسیدگی‌ محافظت می‌کند.

۱۱. ممکن است به تسکین سردرد کمک کند

کارواکرول موجود در آویشن در تسکین سردرد اثرگذار است. این ترکیب مانند یک داروی ضدالتهابی مانع از نوعی آنزیم التهابی به نام COX2 می‌شود. برای درمان سردرد چند قطره از روغن اسانسی آویشن را روی شقیقه و پیشانی خود ماساژ دهید. به‌آرامی پوست نواحی ذکر شده را بمالید و برای مدتی تکان نخورید تا سردردتان برطرف شود. روغن آویشن می‌تواند استرس را کاهش دهد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این روغن از سلول‌های شما در برابر استرس و سموم محافظت می‌کنند. استنشاق روغن آویشن ممکن است به بهبود خلق‌وخو کمک کند.

۱۲. سلامت پوست را بهبود می‌بخشد

افزایش سلامت پوست یکی از خواص آویشن برای پوست به شمار می‌رود. روغن آویشن خواص ضدقارچی و ضدباکتریایی دارد و به همین علت از پوست در برابر عفونت‌های پوستی محافظت می‌کند. این روغن یک ترکیب خانگی برای درمان آکنه محسوب می‌شود. علاوه بر این روغن آویشن زخم‌ها، جراحات و بریدگی‌ها را بهبود می‌بخشد. این روغن حتی به تسکین سوختگی هم کمک کرده و به‌عنوان داروی خانگی راش (بثورات پوستی) عمل می‌کند.

روغن آویشن ممکن است علائم اگزما را هم کاهش دهد. اگزما یک عارضه‌ی پوستی است که منجر به خشکی و خارش پوست می‌شود. اگزما معمولا در اثر استرس و هضم ضعیف رخ می‌دهد. از آنجایی که آویشن در کاهش استرس و بهبود هضم نقش دارد، می‌تواند به درمان اگزما کمک کند. آویشن حاوی مقدار زیادی از آنتی‌اکسیدان‌ها است و به همین دلیل سرعت فرآیند پیری را کاهش می‌دهد و پوستتان را سالم و درخشان می‌کند.

می‌توانید برای درمان آکنه از آویشن و فندق افسونگر استفاده کنید. دو ترکیب ذکر شده را به مدت ۲۰ دقیقه در یک ظرف حاوی آب داغ قرار دهید. سپس با استفاده از پنبه مخلوط را روی نواحی از پوستتان بمالید که دچار جوش هستند. ۲۰ دقیقه صبر ‌کنید. سپس صورت خود را با آب گرم بشویید‌.

۱۳. می‌تواند برای موها مفید باشد

آویشن زمانی که با گیاهان دیگر ترکیب شود، ممکن است به رشد مو کمک کند. می‌توانید روغن اسطوخودوس (لاوندر) را با روعن آویشن مخلوط کنید و ترکیب به دست آمده را روی موهای خود بمالید. بعضی از مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که ترکیب ذکر شده طی ۷ ماه رشد موها را افزایش می‌دهد. همچنین می‌توانید برای درمان شوره موهای خود را با دمنوش آویشن آبکشی کنید.

عوارض جانبی آویشن

این احتمال وجود دارد که بعد از مصرف آویشن بعضی عوارض جانبی را تجربه کنید‌ که در ادامه آن‌ها را نام برده‌ایم.

۱‌. اثرات نامعلوم روی زنان باردار و شیرده

مصرف آویشن به مقدار متعادل مشکلی برای زنان باردار و شیرده ایجاد نمی‌کند. مشکلی که وجود دارد این است که نمی‌دانیم اگر در مصرف آویشن زیاده‌روی شود چه اتفاقاتی میفتد. بنابراین بهتر است مقدار کمی از آویشن را مصرف کنید‌.

۲. مضر برای کودکان

مشخص نیست که مصرف موضعی روغن آویشن برای کودکان بی‌خطر است یا مصرف خوراکی آن. بنابراین بهتر است به کودکان آویشن ندهید‌.

۳‌. مشکلات خونریزی

آویشن مانند سایر گیاهانی که به رنگ سبز تیره هستند، حاوی ویتامین K است‌. ویتامین ذکر شده می‌تواند سرعت لخته شدن خون را کاهش دهد. این موضوع ممکن است در صورت زیاده‌روی در مصرف آویشن منجر به افزایش خطر خونریزی شود. به همین دلیل است که باید دو هفته قبل از عمل جراحی از مصرف آویشن خودداری کنید.

۴. عمل کردن به‌عنوان استروژن

آویشن ممکن است به‌عنوان استروژن در بدن عمل کند. اگر دچار مشکلی مانند سرطان سینه و سرطان رحم و تخمدان هستید که در اثر مواجهه با استروژن بدتر می‌شود، نباید از آویشن استفاده کنید.

چند نکته

نکات زیر را درباره‌ی آویشن در نظر داشته باشید.

  • اضافه کردن آویشن به غذاهای مختلف بی‌خطر است.
  • آویشن ممکن است منجر به ناراحتی دستگاه گوارش شود. بنابراین اگر دچار مشکلی در این زمینه هستید، از مصرف آویشن خودداری کنید.
  • استفاده‌ی موضعی از روغن آویشن روی پوست بی‌خطر است.
  • می‌توانید از آویشن برای طعم‌دار کردن غذاهای مختلف استفاده کنید‌.
  • اگر بعد از استفاده از روغن آویشن پوستتان دچار تحریک شد، استفاده از آن را متوقف کنید.
  • آویشن اگر به مقدار متعادل مصرف شود، خطری برای زنان باردار و شیرده به دنبال نخواهد داشت. با این وجود حتما قبل از مصرف آویشن با پزشک مشورت کنید تا اطمینان حاصل پیدا کنید در سلامتیتان مشکلی ایجاد نمی‌شود.
  • نباید بیشتر از میزان توصیه شده آویشن مصرف کنید.
  • افرادی که به اوریگانو حساسیت دارند، ممکن است به آویشن هم آلرژی داشته باشند.
  • دو هفته قبل از عمل جراحی از مصرف آویشن خودداری کنید‌‌.

طرز تهیه چند خوردنی با آویشن

در بالا به خواص آویشن اشاره کردیم. برای اینکه از خواص آویشن بهره‌مند شوید، می‌توانید از آن در تهیه‌ی غذاها و سالادهای مختلف استفاده کنید. در ادامه طرز درست کردن چند خوردنی لذیذ و مقوی با آویشن را آموزش داده‌‌ایم.

۱. سالاد مرغ و آویشن

مرغ منبع پروتئین است و به همین دلیل برای سلامتی بدن مفید است. این سالاد خوشمزه مزه‌ی فوق‌العاده‌ای دارد و می‌تواند به‌راحتی رضایت شما را جلب کند.

مواد لازم

  • سینه‌ی مرغ پخته شده: دو عدد
  • پوست لیموترش: نصف قاشق چای‌خوری
  • آب لیموترش: نصف فنجان (یا بیشتر)
  • پودر آویشن تازه: یک قاشق چای‌خوری
  • روغن زیتون: سه قاشق غذاخوری
  • پیاز قرمز کوچک: یک عدد
  • سیر له شده: یک حبه
  • زیتون سیاه بدون هسته: یک مشت
  • نمک و پودر فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه

۱‌.
برای درست کردن این سالاد خوشمزه اول از همه سینه‌های مرغ را ریش‌ریش کنید. پوست پیاز قرمز را هم بگیرید و آن را نازک خرد کنید.

۲‌.
یک کاسه بردارید و در آن مرغ‌های ریش شده، پوست و آب لیموترش تازه، آویشن، نمک و فلفل سیاه را با دستانتان با یکدیگر مخلوط کنید.

۳.
روغن زیتون را کف ماهیتابه بریزید و اجازه دهید کمی داغ شود. سپس مخلوط مرغ‌ را به ماهیتابه اضافه کنید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید.

۴.
سیر، پیاز و زیتون‌های سیاه را به ماهیتابه اضافه کرده و آن‌ها را خوب تفت دهید. سپس مواد را از روی ماهیتابه بردارید و آن‌ها را به یک کاسه منتقل کنید.

۵‌.
نمک و پودر فلفل سیاه را به سالاد اضافه کنید. مواد را بچشید و در صورت نیاز نمک و فلفل بیشتری درون سالاد بریزید. سالاد لذیذ و دلچسب شما آماده‌ی خوردن است. نوش جان.

۲. اسموتی با توت‌فرنگی و آویشن

این اسموتی می‌تواند با طعم متفاوت خود شما را شگفت‌زده کند. پیشنهاد می‌کنیم حتما اسموتی زیر را امتحان کنید.

مواد لازم

  • توت‌فرنگی یخ‌زده: یک فنجان
  • ماست: نصف فنجان
  • شیر: نصف فنجان
  • آویشن تازه: سه تا چهار برگ
  • پوست لیموترش: نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

۱.
درست کردن این اسموتی مقوی خیلی راحت است. تنها کاری که باید برای تهیه‌ی این اسموتی بکنید این است که توت‌فرنگی‌ها، ماست، شیر، برگ‌های آویشن و پوست لیموترش را به مخلوط‌کن اضافه کنید و مواد را دو تا سه پالس بزنید.

۲.
نوشیدنی به دست آمده را درون یک لیوان بریزید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

منبع: مجله دیجی کلا

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل