بازدید 24464

تاخت و تاز قیمت در بازار اجاره بها مهار می‌شود؟

کارشناس بازار مسکن در شرایط فعلی بازار ۲ راهکار را برای کنترل اجاره بهای مسکن پیشنهاد کرد.
کد خبر: ۹۸۲۳۶۲
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۰ 04 June 2020

به گزارش «تابناک» به نقل از میزان، احمدرضا سرحدی درباره روش‌های کنترل بازار اجاره بها اظهار کرد: دو راهکار در بحث کنترل بازار اجاره می‌تواند به این بخش کمک کند و این راهکارها به دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم می‌شود.

وی افزود: بستن مالیات بر خانه‌های خالی یکی از راهکارهای کوتاه مدت به شمار می‌رود که بیش از ۱۰ سال است که از سوی مسئولان به آن تاکید می‌شود و هنوز به مرحله عملیاتی نرسیده است.

کارشناس بازار مسکن تعداد خانه‌های خالی در کشور به قدری زیاد است که می‌تواند بخش عمده‌ای از نیاز بازار را برطرف کند و با اجرایی شدن طرح مالیات بر خانه‌های خالی تا حدودی می‌توان تقاضا در بازار را جوابگو بود.

در بلند مدت دولت باید ساخت خانه‌های استیجاری را در دستور کار قرار دهد به طوریکه خانه‌ها به افراد متقاضی تحویل داده شود و بعد از توانمند شدن به افراد دیگری داده می‌شود و این امر با حمایت دولت به واسطه ارائه تسهیلات و امکانات و تامین زمین میسر می‌شود.

مسکن مهر با وجود اشکالات فراوان یکی از راهکارهای موثر در تامین نیاز اقشار کم درآمد به شمار می‌رود که در بسیاری از کشورهای جهان نیز با حمایت دولت مسکن مورد نیاز اقشار خاص تامین می‌شود.

مسکن یکی از ۴ نیاز اولیه در هر جامعه‌ای به شمار می‌رود همه‌ی کشورها طبق قوانین اساسی ملزم به تامین آن هستند و باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

هر ساله با آغاز فصل جابه جایی مستاجران نگرانی از جهش قیمت‌ها بیشتر می‌شود و با توجه به ارتباط مستقیم بازار اجاره بها با قیمت مسکن این موضوع باعث آشفتگی متقاضیان بازار اجاره شده است.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱۱
کسی ایده مالیات بر خانه های خالی را مطرح کرده است که فکر نمی کنم طرح این ایده همراه با بررسی دقیق بوده باشد . اینکه تعدادزیادی خانه خالی و بلا استفاده مانده است، شکی نیست . اما تعداد و علل آن باید بررسی شود و اثر وضع مالیات بر آن هم باید مشخص شود .
یکی از از معضلات جامعه این است که یک راه حل 5 درصدی مشکل گشای مشکل 100 درصدی نیست. بعضی اوقات بنظر می رسد اصلا انحرافی است و برخی می خواهند مردم را با راه حل های بظاهر معقول ذهن مردم و مسئولین را از راه حل اصلی منحرف کنند .
قیمت مسکن ظرف مدت کوتاهی سه برابر شده است. کسی که صاحب مسکن است نیز تبعا حق دارد به نسبت سرمایه از سرمایه گذاری خود توقع بهره برداری داشته باشد. بنابراین اصل موضوع گرانی مسکن است .باید در باره گرانی بی حساب و کتاب مسکن (البته همه چیز !) فکر کرد، بنظر بنده بقیه پیشنهادات و از جمله مالیات بر خانه های خالی اتلاف وقت و راه حل انحرافی و سرکار کاری است.
وقتی اجاره بها خانه بستگی مستقیم به قیمت ملک دارد و هر سال قیمت املاک مسکونی دو برابر می‌شود چه توقعی دارید ، اگر راست میگویید جلوی افزایش افسارگسیخته قیمت مسکن را بگیرید....
وقتی تورم ایجاد می شود و برای مثال قیمت بنزین 3 برابر می شود و یا قیمت سکه که عرضه آن در اختیار دولت است در 6 ماه تقریبا 100 درصد افزایش می یابد تاخت و تازها شروع می شوند اجاره، خودرو، لوازم خانگی، ........... و هیچ قسمتی در امان نخواهد ماند
مهمترین چالش و الویت اول مجلس جدید باید مقابله جدی با این معضل ؛ سرطان و کرونای و ایدز اجاره بها ی منزل و حقوق باشد.
باید قیمت از سایت های اینترنتی برداشته شود. هر کسی هر مبلغی نمی تواند تعیین کند. لازم است که قیمت ها کارشناسی و دقیق باشند.
اگر دولت و دادگستری نتواند با احتکارکنندگان مسکن مانند ماشین و ... برخورد کند. باید منتظر فاجعه در کشور بود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۵
برداشتن قیمت از روی سایت ها فقط تولید درآمد برای مخابرات هست و بغیر از ضرر سودی برای مردم نداره
3 میلیون خانه خالی تا وقتی که پر نشه همین است باید مالیات مانند کشورهای دیگه روی خانه های خالی اعمال شود
مسئولان به جای سیاستهای پوپولیستی کم اثر باید از پخش پول در بین خودیها به صورت ارز ارزان و انرژی ارزان جهت کارخانه ها و پتروشیمیها دست بردارند تا تورم کنترل شود
متاسفانه مسکن در ایران تبدیل به کالای سرمایه ای شده و دلیل این موضوع ضعف تولید و صنایع واقعی در کشور است. راهکار فوری این مشکل احاره مسکن تغیی. قانون تعیین احاره بها است به ظوری که هزینه احاره ارتباظی به قیمت مسکن نداشته باشد تا فقط پنج درصد قیمت مسکن معادل رهن کامل باشد. در دراز مدت باید ترتیبی اتخاذ شود که مسکن از حالت کالای سرمایه ای خارج شده و کالای مصرفی باشد.
مالکین عادت کرده اند به مفت خوری و زندگی انگلی و توقع دارند همه مخارجشان را از جیب مستاجر تامین کنند.
اگر مالیات اعمال شود، طبیعتا صاحب خانه ها علاوه بر اجاره بها هزینه مالیات را نیز از مستاجران دریافت می کنند که نهایتا می شود گرانی بیشتر در بازار مسکن. هم خرید و هم اجاره بالا می رود. احتمالا این تورم بیشتر از حد منتظره نیز خواهد بودچراکه مالکان با اعمال مالیات احساس ناامنی بیشتری خواهند کرد وحتی حاضر به ارائه ملکشان درقالب اجاره و فروش نخواهند بود. دولت باید از جیب خود و نه از جیب مردم هزینه کند. اینها بهانه و راهی برای افزایش درآمدهای مالیاتی دولت است. اگر شما می خواهید مردم خانه های شان را اجاره دهند سیاست تشویقی برا صابخانه ها در نظر بگیرید. مثلا بگید خانه هایی که اجاره داده می شوند از فلان و فلان مالیات معاف می شوند.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر