بازدید 6177

مشارکت بخش خصوصی در آموزش عالی پزشکی

کد خبر: ۸۶۵۲۹۷
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۳ 31 December 2018

آیین نامه و دستورالعمل اجرایی نحوه مشارکت بخش خصوصی در آموزش عالی علوم پزشکی توسط وزیر بهداشت ابلاغ شد.

به گزارش مهر، آیین نامه و دستورالعمل اجرایی نحوه مشارکت بخش خصوصی در آموزش عالی علوم پزشکی در جلسات ۲۵۶ و ۲۶۷ روزهای ۲۵ مهر ۹۵ و ۲۷ خرداد ۹۷ شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی تصویب و توسط وزیر بهداشت به معاونت آموزشی وزارت بهداشت ابلاغ شد.

دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت ضمن ارسال تصویر آیین نامه و دستورالعمل یادآور شده است: در خصوص چگونگی عملیاتی سازی آن به اطلاع متقاضیان تاسیس موسسات آموزش عالی علوم پزشکی خصوصی رسانده شود.

در این نامه آمده است: با توجه به تصویب سند آمایش سرزمینی آموزش عالی سلامت توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و نگاه ویژه وزارت بهداشت به کلان مناطق آموزشی و ماموریت های واسپاری شده به آنها، بدیهی است این کلان مناطق و نیازها و استعدادها و توانایی های آنها نقش اساسی در خصوص چگونگی گسترش آموزش عالی علوم پزشکی در کشور ایفا خواهند کرد.

همچنین «با توجه به مطالعات صورت گرفته در خصوص نیاز سنجی و برآورد نیروی انسانی مورد نیاز بخش سلامت، به نظر می رسد در بسیاری از رشته/مقاطع علوم پزشکی تربیت نیروی انسانی به میزان مکفی صورت گرفته و یا اینکه با توجه به تعداد مراکز تربیت کننده فعلی، این نیازها در چند سال آتی مرتفع خواهند شد. لذا انتظار می رود بخش خصوصی متقاضی و علاقمند به موضوع آموزش ضمن توجه به نیازهای کشور ، توان خود را در جهت ارتقاء کیفی آموزش و تربیت دانش آموختگان با سطح کیفی و توانایی علمی و عملی قابل رقابت با دانشگاه های برتر جهان بکار بندد.»

توجه به این نکته ضروری است که بر اساس آیین نامه و دستورالعمل ابلاغی، کلیه عرصه های آموزش بالینی و نظری باید در تملک هیئت موسس بوده و استفاده از عرصه های آموزش دولتی (استیجاری) فقط به مدت بسیار محدود و در چهارچوب مشخص امکان پذیر است.

هیئت موسس مکلف است قبل از ورود به موضوع، تمهیدات لازم در خصوص نحوه تامین فضاهای آموزشی وتجهیزات و امکانات آموزشی بر اساس استانداردهای مورد نظر وزارت بهداشت را به عمل آورد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت ابراز امیدواری کرد: با ورود بخش خصوصی توانمند شاهد ارتقای کیفی آموزش عالی بخش سلامت باشیم و وزارت بهداشت از تکرار تجربه سایر بخش های آموزشی کشور در تاسیس موسسات بی شمار و فاقد توانایی و کیفیت لازم اجتناب خواهد ورزید و از مشارکت جدی و پرتوان بخش خصوصی که با انگیزه هایی فراتر از انگیزه های مادی قصد حضور در این عرصه دارند استقبال می کند.

در بخش هایی از دستورالعمل اجرایی آیین نامه تاسیس موسسات آموزش عالی علوم پزشکی خصوصی آمده است:

ماده ۲ - هیئت موسس متقاضی تاسیس موسسه آموزش عالی علوم پزشکی خصوصی موظف است جهت اخذ موافقت اصولی، مدارک شناسایی هیئت موسس، طرح کسب و کار و اساسنامه موسسه را همراه با درخواست کتبی، جهت بررسی و تایید نهایی به دبیرخانه شورای گسترش تسلیم کند.

ماده ۴ : مرجع تایید صحت اطلاعات ارائه شده برای اعضای هیئت علمی شاغل و بازنشسته، هیئت مرکزی جذب هیئت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

ماده ۵ : مرجع تایید اطلاعات و صلاحیت فرد روحانی، شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

ماده ۶ : بعد از دریافت کلیه تاییدیه های مربوطه از مراجع ذیصلاح، درخواست مورد نظر در شورای گسترش طرح شده و بر اساس طرح کسب و کار ارائه شده و سوابق متقاضیان، شورا در خصوص اعطای موافقت اصولی تصمیم گیری می کند. متقاضیان موسسه آموزش عالی علوم پزشکی خصوصی در طرح کسب و کار خود در بدو تاسیس، میتوانند حداکثر ۳ رشته درخواست کند.

ماده ۷ : در صورت صدور موافقت اصولی برای تاسیس موسسه آموزشی، هیئت موسس حداکثر ظرف مدت دو سال نسبت به آماده سازی فضاهای اداری و آموزشی بالینی و غیربالینی مطابق با استانداردهای کالبدی هر نوع دانشکده و برنامه آموزشی مورد تقاضا، ارائه وثیقه مالی بر اساس طرح کسب و کار، مشخص کردن ساختار تشکیلاتی در قالب دانشکده و یا گروه های آموزشی، معرفی و جذب هیئت علمی، کادر آموزشی و اداری مورد نیاز متناسب با رشته/مقاطع درخواستی اقدام و مستندات آن را جهت بررسی به دبیرخانه شورای گسترش تحویل دهد.

دبیرخانه شورای گسترش موظف است فرآیند اعتبار بخشی موسسه ای را بسته به نوع فعالیت موسسه و رشته هایی که قرار است تربیت کند اجرا کند و نتیجه آن را به شورای گسترش برای تصمیم گیری اعلام کند. همچنین بسته به رشته های مورد تقاضا، دبیرخانه های مرتبط در معاونت آموزشی ارزیابی خود مبنی بر تعیین صلاحیت موسسه در رشته مربوطه را انجام داده و نتیجه را به شورای گسترش اعلام می کنند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۱
تازه ایران داره مثل بقیه کشور های دنیا میشه.
میدونین هر سال چقدر پول از ایران خارج میشه برای پزشکی خواندن !!!!
در صورتی این پول ها رو میشه همین داخل ایران سرمایه گذاری کرد.
خیلی عالیه.
پاسخ ها
دانیال
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۱
دوست عزیز مافیای کنکور هرگز نمی گذارند ما در ایران مثل بقیه کشور ها دانشگاه پزشکی خصوصی داشته باشیم
خیلی عالیه.
پاسخ ها
دانیال
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۹
من هم با این طرح کاملا موافقم فقط خداکند مافیای کنکور تجربی و برخی پزشکان پول پرست بگذارند اجرا شود.
عالیه.
آفرین
با این همه پول میشه بهترین و پیشرفته ترین دانشگاه ها و بیمارستان های خصوصی دنیا رو ساخت.
همه کشور های دنیا با ایجاد امکان تحصیل در رشته های مثل پزشکی پول در می یارن. از طرفی با این همه پول آموزش پزشکی و درمانشون رو به روز می کنن.
فکر کنم دیگه نیاز نیست برای پزشکی خواندن بریم خارج.
تازه ایران داره مثل بقیه کشور های دنیا میشه.
خیلی خوبه
داداش امسال رفت ورشو پزشکی بخونه. حدود 8 هزار یورو پول از ایران برد که شهریه سال اولش که فقط کلاس زبان هستش رو پرداخت کند .اگه بشه این پول ها رو تو ایران جمع کنن مثل همه جای دنیا دانشگاه پزشکی خصوصی بسازن خیلی خوب می شه.
عالی هستش
ولی دیگه خیلی دیر شده، بقیه کشور های دنیا خیلی وقت هستش که این رو کردن.
من پسرم امسال رفت پزشکی بخواند، سال اول باید کلاس زبان انگلیسی اجباری است و حدود ۶ هزار یورو فقط برای شهریه کلاس زبان از ایران پول برد.
عالیه
هیچ جای دنیا برای پزشک شدن از عربی و دینی و فارسی و آمار و هندسه سوال نمیارن!
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف # صادق زیباکلام
وب گردی