بازدید 5997
۵

فراهم آمدن مقدمات تکرار تخلف وسیع در آموزش و پرورش خوزستان!

تجربه نشان داده، نتیجه آزمون استخدامی غالبا در بازه کوتاه مدت به جذب و پرورش معلم منجر نمی‌شود و تا به کار گیری افراد برگزیده آزمون در بدنه آموزش و پرورش، زمان زیادی به طول می‌انجامد که بنابراین، باید اذعان داشت، سال تحصیلی جدید در استان یاد شده با کمبود هفت هزار معلم کلید خواهد خورد!
کد خبر: ۸۱۸۴۶۴
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۰ 23 July 2018
جریان برداشت، پالایش و انتقال نفت به روال عادی است، اما از این روال روزمره و عادی در برخی عرصه‌ها هیچ خبری نیست. مثل عرصه تعلیم و تربیت آینده سازان کشور که مدتهاست لنگ می‌زند و ظاهرا قرار نیست مشکلاتش رفع شود.

به گزارش «تابناک»؛ در حالی که کمتر از دو هفته از برگزاری آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور می‌گذرد، نگرانی‌ها در خصوص کمبود معلم بیش از پیش خودنمایی می‌کند تا جایی که می‌بینیم مسئولان آموزش و پرورش استان خوزستان از کمبود چندین هزار معلم در این خطه سخن می‌گویند، در حالی که تنها قرار است هزار معلم در این استان جذب شوند.

آن گونه که محمد تقی‌زاده، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان می‌گوید، از میان بیش از ۴۲۷ هزار شرکت کننده در آزمون، سهم استان خوزستان حدود ۱۸ هزار متقاضی بوده، در حالی که قرار است تنها کمی بیش از هزار متقاضی جذب شوند؛ جذب یک هزار و ۵۰ معلم برای جبران کمبودی که ظاهرا در این استان در سال تحصیلی ۹۶-۹۷ حدود ۱۰ هزار معلم بوده است.

اما چگونه چنین چیزی ممکن است؟ مگر می‌شود برای جبران ده هزار معلم، تنها هزار معلم استخدام کرد؟

این ابهام عجیب در حالی جلب توجه می‌کند که تقی زاده معتقد است، کمبود معلم در این استان برای سال جاری بسیار بیشتر از اینهاست. او می‌گوید: «با احتساب بازنشست شدن حدود ۲ هزار تن و نیاز‌های جدید، در سال تحصیلی پیش روی به ۱۴ هزار و ۶۰۰ معلم نیاز پیدا خواهیم کرد. البته خوشبختانه با جذب هفت هزار و ۶۰۰ نیروی حق‌التدریس در سال گذشته، این نیاز به هفت هزار معلم کاهش پیدا کرده است.»

عددی که در گفت‌وگوی حرج چلداوی، معاون پژوهش، برنامه ریزی و آموزش نیروی انسانی آموزش و پرورش خوزستان با رسانه‌ها نیز مورد تأکید قرار گرفته تا مشخص شود حداقل نیاز خوزستان به معلم برای سال تحصیلی ۹۷-۹۸، هفت هزار معلم است، در حالی که آزمون استخدامی تنها قرار است یک هفتم این نیاز را پوشش دهد. مشکلی که تجربه نشان داده، گذشت زمان هم قادر به رفعش نیست و چه بسا موجب تشدیدش هم بشود.

گزاره‌ای که بر اساس آن می‌توان پرسید، اگر براستی ابعاد کمبود معلم در این استان اینقدر وسیع است، چرا برای رفع کمبود‌ها اقدام اساسی صورت نمی‌گیرد و اگر این گونه نیست، چگونه است که مسئولان استانی آموزش و پرورش از این میزان زیاد کمبود سخن به میان می‌آورند؟ آیا این تناقض بزرگ قابل تعمیم به کل کشور و نشان از اشکالی بزرگ در زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش نیست؟

این در حالی است که تجربه نشان داده، نتیجه آزمون استخدامی غالبا در بازه کوتاه مدت به جذب و پرورش معلم منجر نمی‌شود و تا به کار گیری افراد برگزیده آزمون در بدنه آموزش و پرورش، زمان زیادی به طول می‌انجامد، که بر این اساس باید اذعان داشت سال تحصیلی جدید در استان یاد شده با کمبود هفت هزار معلم کلید خواهد خورد؛ مسأله‌ای که پاسخ به آن شبیه حل معما‌های بغرنج است.

اکنون بیایید کمی به عقب‌تر بازگردیم و اخبار منتشره پیرامون استخدام معلمان در سال گذشته را مرور کنیم. بررسی‌هایی که به مواردی مانند خبر جذب حدود ۲ هزار نیروی پیش دبستانی در استان خوزستان، آن هم از میان اقوام و آشنایان گره می‌خورد تا دریابیم که چگونه است کمبود بسیار بزرگ نیرو، اعتراض مدیران استانی را به دنبال ندارد و بی هیچ چالش و سر و صدایی رفع و رجوع می‌شود!

سلسله اتفاق‌هایی که حتی تخلف صورت گرفته در خلالشان را وزیر آموزش و پرورش هم تایید می‌کند، اما ظاهرا قرار نیست به اتفاق خاصی گره بخورند. این را می‌شود از تدارک جذب هزار معلم برای استانی دریافت که کمبودش هفت هزار معلم است و به تازگی برای جبران برخی از کمبودهایش، تخلفاتی صورت گرفته است؛ چرخه‌ای معیوب که ظاهرا قرار است تکرار شود!
 
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۵
این آزمون های استخدامی سوری هستند. از قبل مشخصه چه افرادی جذب میشن. اما خوب برگزاری آزمون درامد خوبی آید سازمان برگزارکننده میکنه. حساب کنید برای یک ردیف شغلی که فقط 2 نفر جذب میشن 500 هزار نفر در آزمون شرکت میکنن اگر از هر کدوم 100 هزار تومن بگیرن میدونید چه پولی میشه.
اولا در حالیکه همیشه اعلام میشود استخدام نیروی ازاد، خرید خدمت و حق التدریس در اموزش و پرورش ممنوع است چگونه ایشان سال گذشته ۶۰۰۰حق التدریس به کار گرفته اند. واضح است دوستان آشنایان سفارشی ها و ...از کانالهای زیادی که فقط خودشان میدانند و بس با یک برگه گزینش وارد مدارسی میشوند که فقط خودشان انتخاب میکنند درست موقعی که زمزمه استخدام بلند است. حساب میکنند هفت هزار نیرو لازم داریم هزار تاش را از آزمون قانونی میگیریم شش هزار تاشم از حق التدریس های رابطه‌ ای، این امر نه تنها در خوزستان بلکه در همه استانها رایج است ، یک شبه امار اموزش دهندگان نهضت از هفت هشت هزار اموزش دهنده واقعی دارای سابقه و مدرک به بیش از صدهزار میرسد و دست دولت و مجلس را برای استخدامشان در حنا می گذارند، درنهایت انکه رابطه اش محکم تر است برنده است. کافی است سری به مکانهای اموزشی برنید و به ادارات و کانونها و ببینید که چندین نفر از همین نورچشمی ها انجا علافند تا استخدام شوند این هم یک نوع رانت است چون انها میدانند کی قرار است ازمونی باشد استخدام خارج از ضابطه و بی سر و صدایی باشد. زمان حاجی بابایی هم اعلام کردند چند ده هزار سرایدار و خدمتگزار نیازمندیم اما خروجی اش شد چند ده هزار لیسانس و فوق لیسانس رابطه ای که الان همه دبیر و مدیرند. بنده ۲۲سال در این سیستم مشغول به کار هستم. باور کنید اداراتی وجود دارند که بیشتر به یک قبیله بزرگ می مانند تا اداره.
استان خوزستان یکی از استانهایی است که معمولا از بین خانمهای بیکارش نیرو جذب میکند و بعد با لطایف الحیل آنها را به استانهای دیگر خصوصا تهران منتقل می کند. بعد هم همیشه مدعی کمبود معلم است!
سال قبل ۷۰۰۰ نیروی فامیلی بدونه هیچ سابقه ای استخدام حق التدریس شدن درصورتی که ما سربازمعلم ها ۲ سال در دورترین مناطق خدمت کردیم هیچگونه اولویتی قائل نشدند .....
این چه کارنادرستیه که آموزش وپرورش انجام میدهد، اشخاصی رابعنوان معلم مشغول بکارکرده حالا بعدازیکسال مجددا آزمون میگذارندبرای چی؟ چندمرتبه؟، بهتره خودتان وقانونتان رااصلاح کنید.
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار