بازدید 7400

مشاور فرهنگی رئیس جمهور در حوزه فرهنگ صرفاً نقش سمبلیک دارد؟!

ابزارهای خرد در قبضه استدلال چنین می‌نمایاند که مشاور فرهنگی رئیس جمهور باید بیش از هر نقطه‌ای در حوزه فرهنگ فعال باشد؛ بنابراین، هنگامی که رئیس جمهور در محفل فرهنگی نظیر افتتاحیه نمایشگاه کتاب حضور نمی‌یابد، منطق حکم می‌کند معاول اول رئیس جمهور حضور یابد، ولی چه رئیس جمهور حضور یابد و چه همچون این دوره در افتتاحیه حاضر نشود، انتظار می‌رود، مشاور فرهنگی رئیس جمهور در صحنه حاضر باشد.
کد خبر: ۷۹۵۷۷۱
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۵ 03 May 2018

مشاور فرهنگی رئیس جمهور در حوزه فرهنگ صرفاً نقش سمبلیک دارد؟!حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس جمهور، در حالی طی پنج سال اخیر مستمراً به انتشار مطالب کوتاه کنایه آمیز مشغول بوده و بعضی از این مواضعِ عمدتاً دوپهلو، در حالی جنجال آفرین شده که غالب این مواضع، هیچ ارتباطی با قلمرو تعیین شده برای او نداشته است. این رویکرد آشنا چنین پرسشی را در پی داشته که آیا نقش مشاور فرهنگ رئیس جمهور در حوزه فرهنگ صرفاً یک نقش سمبلیک است و اگر جز این بوده، کدام اتفاق در حوزه فرهنگ ماحصل مشاوره او بوده است؟

به گزارش «تابناک»؛ حسام‌الدین آشنا حتی در دوره‌ای که مسئولیت‌های امنیتی داشته، بر حوزه فرهنگی ناظر بوده و حسن روحانی نیز او را نه در جایگاه مشاور امنیتی، بلکه در موقعیت مشاور فرهنگی منصوب کرد؛ موضعی که آشنا در پنج سال‌ حفظ کرده است. در عین حال، عمده انعکاسِ بیرونیِ فعالیتِ آشنا، مجموعه نوشته‌هایی در شبکه‌های اجتماعی بوده که همواره چندپهلو بوده و شماری از آنها چنان به رمز نوشته شده بوده که به جز مخاطبانش، برای اغلب مردم حاوی مفاهیم شفافی نباشد.

ابزارهای خرد در قبضه استدلال چنین می‌نمایاند که مشاور فرهنگی رئیس جمهور باید بیش از هر نقطه‌ای در حوزه فرهنگ فعال باشد؛ بنابراین، زمانی که رئیس جمهور در محفل فرهنگی نظیر افتتاحیه نمایشگاه کتاب حضور نمی‌یابد، منطق حکم می‌کند معاول اول رئیس جمهور حضور یابد، ولی چه رئیس جمهور حضور یابد و چه همچون این دوره در افتتاحیه حاضر نشود، انتظار می‌رود مشاور فرهنگی رئیس جمهور در صحنه حاضر باشد.

مشاور فرهنگی رئیس جمهور در حوزه فرهنگ صرفاً نقش سمبلیک دارد؟!

این نقشی است که برای مشاور قابل تصور است و تصور می‌شود، شخصی که رئیس جمهور در حوزه‌ای به عنوان مشاور انتخاب کرد و جزو رقبای رئیس جمهور محسوب می‌شود، در این عرصه دست کم حضور فیزیکی داشته باشد. با این حال، چنین اتفاقی در بسیاری از اوقات رخ نمی‌دهد و همین چنین پرسشی را پیش آورده که آیا اساساً نقش مشاور فرهنگی رئیس جمهور یک نقش سمبلیک است و آشنا تأثیر چشمگیری در رویدادهای فرهنگی و آنچه در حوزه تخصصی‌اش، ندارد؟

این پرسش زمانی پررنگ‌تر می‌شود که دوباره نیم نگاهی به فعالیت‌های رسانه‌های آشنا در فضای مجازی انداخت. آیا مشاور فرهنگی رئیس جمهور صرفاً در نقش مشاور رسانه‌ای حضور دارد و نقش فرهنگی یک عنوان کلی برای دیگر فعالیت‌هاست؟ اینها پرسش‌هایی است که با توجه به غیرعلنی بودن سطح حضور آشنا در حوزه فرهنگی قابل طرح است و چنین به نظر می‌آید که نقش حسام الدین آشنا از نقش جواد شمقدری، که مشاور هنری رئیس دولت‌ نهم بود، به مراتب کمرنگ‌تر است و شمقدری در پیشبرد رویکردهایش موفق‌تر عمل کرده بود!

البته شاید آشنا در بخش‌هایی از حوزه فرهنگ نیز نقش مؤثری داشته که از نظرها دور مانده است. در این صورت بهتر است مشاور فرهنگی رئیس جمهور مشخص نماید، در این پنج سال برای اهالی فرهنگ چه مشاوره‌های موثری را به رئیس جمهور داده و کدام اتفاقات مثبت در حوزه فرهنگی، متأثر از مشاوره و تصمیم سازی آشنا بوده است؟ آیا دست کم بخش کوچکی از این نقش آفرینی به نفع فرهنگ برای اقناع اهالی فرهنگ علنی می‌شود، تا جامعه فرهنگی کشور قدردان تلاش‌های مشاور فرهنگی رئیس جمهور باشد؟

 

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۱
بطور کلی دولت قبلی و فعلی آقای روحانی فقط ویترینی برای تماشا بود. کارامد نبود
توئیت میکند. مثلا می گوید فیلتر تلگرام خوب نبوده . اما نمیگوید چه کردیم برای مقاله با فیلتر شدن و الان داریم چی می کنیم و نتیجه نهایی چه شد؟ فقط موضع اعلام میکند فارغ از عمل.
خدا قوت
ایشون احساس میکنه با جملاتش، یک دنیا را انگشت به دهان میکنه

جمعش کنید بابا توییتر بازی را
بلاخره یکسری هستن که باید یکجور پول الکی بگیرن این هم یک راهه دیگه.
من که اسم آشنا رو میشنوم تصور میکنم رو کاناپه دراز کشیده و با گوشیش توییت میکنه.
یه عینک هم روی بینی.
ازش بپرسید اگه درست نگفتم!
احسنت
بیشتر پست سیاسی برای او محسوب میشه تا فرهنگ
چرا یک نیروی امنیتی بشود مشاور فرهنگی
یارانتخاباتی ات دروف بودی
پس چرا تو فیلترش کردی؟
کتاب را نه قشر مرفه جامعه ،ونه قشر فقیر جامعه میخرد ،ویا میخواند ؟ کتاب را قشر متوسط جامعه خریداری میکند ،وهمین قشر میخواند ،آیا در حکومتی که هر روز به تعداد فقرایش افزوده میشود ،واز قشر متوس آن کاسته میشود ،میتوان انتظار تحول در کتاب ،وکتاب خوانی داشت ؟ بندهٔ حقیر از سالهای دهه چهل ،تا پایان دهه هشتاد ،قریب پانصد جدل کتاب خ یده ام ،که بهای آنها را میدادم ،دلار ،ویا سکهٔ طلا اکنون حدود دویست ،وسیصد میلیون تومان ثروت داشتم ،؟ خوب اکنون آیا کسی هست که کتابخانهٔ مرا ده میلیون بخرد؟ آیا علم بهتر است یا ثروت ؟ پولدار بیسواد ،بساز و بفروشی میکند ،وامثال من مهندس ،گوشه نشینی میکنیم ؟ آیا علم بهتر است یا ثروت ؟ اگر چه تقدیر ،وسرنوشت این بوده ، که دههٔ سی ها اکثرا گوشه نشین باشند ؟ انقلابی که توسط قشر متوسط تحصیل کردهٔ شهری به ثمر. سید ،بهرهٔ آن نصیب قشر بیسواد روستایی گردید ؟ ،در کتاب سینوهه طبیب مخصوص فرعون ،شفارش شده که این کتاب را بعد از شصت سالگی بخوانید ،اما من در سن ،سی ،وپنچ سالگی خواندم ؟ ،،حیف ؟،،، آیا علم بهتر است یا ثروت ؟،،،
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۴
داداچ. اشتباه اومدی. برو خبر بعدی
برچسب منتخب
# انتخابات ریاست جمهوری # انتخابات # رفح # حج # ارتحال امام خمینی
وب گردی