بازدید 2929

مذاکرات منع سلاح هسته‌ای بدون حضور 4 کشور

سازمان ملل متحد از امروز (دوشنبه) میزبان مذاکراتی برای تنظیم قراردادی در زمینه منع و نابودی کامل سلاح های هسته ای است که بدون حضور روسیه، آمریکا، انگلیس و فرانسه از قدرت های هسته ای جهان برگزار می شود.
کد خبر: ۶۷۹۹۹۹
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۲ 27 March 2017
 سازمان ملل متحد از امروز (دوشنبه) میزبان مذاکراتی برای تنظیم قراردادی در زمینه منع و نابودی کامل سلاح های هسته ای است که بدون حضور روسیه، آمریکا، انگلیس و فرانسه از قدرت های هسته ای جهان برگزار می شود.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری ایتارتاس، مرحله نخست مذاکرات در نیویورک تا 31 مارس (11 فروردین)ادامه می یابد.

تصمیم گیری درباره تهیه پیش نویس چنین قراردادی دسامبر گذشته و از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد اتخاذ شد. بیش از 100 کشور از قطعنامه مربوطه حمایت کردند اما روسیه و 35 کشور دیگر با آن مخالفت کردند. چین به عنوان تنها کشور عضو دائم شورای امنیت به آن رای ممتنع داد.

قدرت های هسته ای از جمله روسیه و آمریکا با ایده تصویب قراردادی در جلوگیری از ساخت سلاح های هسته ای مخالفت کرده اند. «میخائیل اولیانف/ Mikhail Ulyanov» مدیر بخش کنترل تسلیحات و منع گسترش هسته ای وزارت امور خارجه روسیه اکتبر (مهر 95) گذشته به خبرنگاران گفت: پیشنهاد نویسندگان قطعنامه مجمع عمومی کاملا بیهوده است زیرا کشورهای غیر هسته ای آنچه را که در اختیار ندارند، منع خواهند کرد و این عمدتا «اقدامی تبلیغاتی و سیاسی» است.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه 28 فوریه (10 اسفند 95) در اظهار نظری درباره مذاکرات سازمان ملل درباره خلع سلاح های هسته ای، از ارتقای همکاری ها بین قدرت های هسته ای سخن گفت و تاکید کرد فرض ما بر این است که سلاح هسته ای عاملی برای حفظ ثبات و تضمین امنیت بین المللی است و امنیت ما و آینده جهان را در مقابل درگیری های هولناک تضمین می کند.

دولت آمریکا اعلام کرده که سایر اعضای سازمان ملل را به رای علیه چنین قراردادی ترغیب خواهد کرد. «کریستوفر فورد» مدیر ارشد مبارزه با سلاح های کشتار جمعی و منع گسترش تسلیحاتی شورای امنیت ملی آمریکا گفت چنین ممنوعیتی کمکی به پیشرفت صلح و امنیت در سراسر جهان نخواهد کرد.
کره شمالی نیز از شرکت در نشست سازمان ملل متحد خودداری کرده است. وزارت امور خارجه این کشور اعلام کرده که پیونگ یانگ «باید توان بازدارندگی نظامی خود شامل توان هسته ای اش» را در مقابل تهدیدهای آتی از سوی آمریکا و کره جنوبی تقویت کند.

هیات هایی از برخی دیگر از قدرت های غیرهسته ای از جمله استرالیا نیز در نشست نیویورک حضور نخواهد یافت. طبق گزارش وزارت امورخارجه و تجارت استرالیا، درحالی که بازدارندگی هسته ای همچنان شالوده امنیت بین المللی خواهد بود، قرارداد پیشنهادی درباره منع سلاح های هسته ای به هیچ طریق به خلع تسلیحاتی کارامد منجر نخواهد شد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # انتخابات # روز دختر # نمایشگاه کتاب
وب گردی