بازدید 23423

انتقاد صادقی از اظهار نظر شورای نگهبان در رابطه با نظارت بر نمایندگان/لاریجانی: ایستادگی کنید

نظارت بر باقی بودن صلاحیت نمایندگان در طول دوره نمایندگی موضوع جدیدی نیست چون اکنون هم اگر نماینده‌ای جرم بزرگی مانند قتل یا شرب خمر و یا فساد مالی و اخلاقی بزرگی مرتکب شود با او برخورد می‌شود و مجلس می‌تواند اعتبارنامه او را باطل کند.
کد خبر: ۶۳۵۳۵۳
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۷ 26 October 2016
ثابت ماندن مبلغ یارانه ها عامل افزایش ضریب جینی در کشور است!

بعد ازابلاغ سیاست های کلی انتخابت از سوی رهبری ، عباسعلی کد خدایی به عنوان سخنگوی شورای نگهبان تفسیر جنجالی از از بند 13 سیاست‌های کلی انتخابات ارائه داد، و اعلام کرد بر اساس این سیاست ها و براساس این بند نظارت شورای نگهبان بر نمایندگان دائمی و چهارساله خواهد بود

به گزارش «تابناک»، یک روز بعد از این ماجرا نیز دبیر شورای بر این قضیه ورود کرد و او نیز تفسیری مشابه با کدخدایی ارائه داد. احمد جنتی در جمع همایش فصلی روسای دفا‌تر نظارت بر انتخابات استان‌های شورای نگهبان با گریز به سیاست‌های جدید ابلاغی از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره انتخابات، از نحوه نظارت بر نمایندگان انتقاد کرد و گفت: مجلس مصوبه‌ای برای نظارت بر نمایندگان داشت اما آیا طی سال‌های پس از تصویب آن، تاکنون اقدامی صورت گرفته است؟!

وی با اظهار اینکه، نظارت بر نمایندگان نباید تشریفاتی باشد و اگر نماینده‌ای وارد مجلس شود و بعد مشخص شد فاقد شرایط بوده است یا اینکه در طول دوره، این شرایط را از دست داد و از موقعیت و قدرت خود سوءاستفاده کرد، آیا نباید اقدامی شود تا دوره نمایندگی او به پایان برسد؟

دبیر شورای نگهبان اظهار امیدواری کرد وگفت: با تاکید بر سیاست‌های کلی انتخابات، باید نظارت بهتری بر نمایندگان صورت گیرد و سازوکارهای آن نیز مهیا شود.

گرچه دبیر شورای نگهبان تعریفی از نظارت بهتر و سازوکارهای‌ آن ارائه نداد اما پیش‌تر کدخدایی در این‌باره توضیح داده بود. به گفته او، با ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات نظارت شورای نگهبان پس از تصویب اعتبارنامه به نمایندگان نیز تسری یافته است و در تمام طول دوران نمایندگی، استمرار خواهد داشت.

اما روز گذشته علی مطهری، نایب‌رئیس مجلس اولین کسی بود که به تفسیر جدید شورای نگهبان از نظارت بر نمایندگان واکنش نشان داد.

علی مطهری اظهار کرد: نظارت بر باقی بودن صلاحیت نمایندگان در طول دوره نمایندگی موضوع جدیدی نیست چون اکنون هم اگر نماینده‌ای جرم بزرگی مانند قتل یا شرب خمر و یا فساد مالی و اخلاقی بزرگی مرتکب شود با او برخورد می‌شود و مجلس می‌تواند اعتبارنامه او را باطل کند.

وی افزود: اما اگر بخواهیم این نظارت را شامل اظهارنظرهای نمایندگان بدانیم و هر اظهارنظری را که مخالف نظر ما بود مخل امنیت ملی معرفی کنیم و آن نماینده را سلب صلاحیت کنیم این امر با اصول 84 و 86 قانون اساسی سازگار نیست؛ چرا که طبق این دو اصل نماینده مجلس حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهارنظر نماید و نمی‌توان او را به سبب نظراتی که در مجلس اظهار کرده تعقیب یا توقیف کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس، ادامه داد: روشن است که اگر این نظارت بخواهد شامل اظهارنظرهای نمایندگان هم شود، حریت و آزادگی آنها از بین می‌رود و نمایندگانی متملق و چاپلوس خواهیم داشت.

مطهری با اشاره به استناد سخنگوی شورای نگهبان به سیاست‌های کلی انتخابات که از سوی رهبری ابلاغ شده، یادآور شد: در سیاست‌های ابلاغی رهبری مرجع نظارت مشخص نشده و در واقع این امر به عهده قانون گذاشته شده است. ممکن است این مرجع خود مجلس و قانون نظارت بر رفتار نمایندگان باشد که بهتر نیز همین است؛ یعنی لزوماً این ناظر شورای نگهبان نیست.

ادامه این ماجرا امروز به صحن علنی مجلس شورای اسلامی کشید و برخی از نمایندگان نسبت به اظهارات اخیر برخی از اعضای شورای نگهبان اعتراض کردند، که با واکنش هایی از سوی رئیس مجلس مواجه شد.

محمود صادقی در جریان بررسی مواد اعاده شده لایحه دایمی شدن برخی احکام برنامه‌های توسعه کشور در تذکری، گفت: ایرادی که شورای نگهبان در لایحه مذکور آورده است خلاف قانون اساسی است؛ در کلیه مواردی که ما نظر شورای نگهبان را تمکین می‌کنیم در واقع داریم از حق قانونی مجلس عدول می‌کنیم و این خلاف قانون اساسی است.

او ادامه داد: در حال حاضر اینگونه عدول‌ها باعث شده متأسفانه در روزهای اخیر شاهد اظهارات غیرمنطبق با موازین حقوقی از سوی برخی اعضای شورای نگهبان در خصوص استمرار نظارت شورای نگهبان در طول چهار سال نمایندگی باشیم. حقیقتاً این به خاطر عدول مجلس از مواضع حقوقی خود است.

لاریجانی نیز در پاسخ به این تذکر صادقی، گفت: آنجایی که فکر می‌کنید عدول است ایستادگی کنید و عدول نکنید؛ بعضی از تذکرات شورای نگهبان نیز ویرایشی است که اگر شورای نگهبان هم تذکر نمی‌داد ما خودمان آنها را اصلاح می‌کردیم به علاوه شما می‌توانید بر اکثر تذکرات اصرار کنید.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۲۱
انتشار یافته: ۱۲
ایکاش وضع معیشتی بازنشستگان هم حکم نمایندگان را پیدا می کرد تا شورای محترم نگهبان و جلس شوری اسلامی اقلا در باره آن اظهار نظر می کردند ولی افسوس
مردم به صورت مستقیم نمایندگان رو انتخاب می کنن و لذا چنانچه عملکرد بد داشته باشن در دوره های بعد بهشون رای نمی دن پس نظارت مردم روی اونها هست در حالی که شورای نگهبان نظارت مستقیم مردم روشون نیست پس نسبت به نمایندگان باید نظارت بیشتری روشون باشه در نتیجه این نمایندگان هستن که باید بر روی شورای نگهبان نظارت داشته باشن نه شورای نگهبان بر روی نمایندگان مردم
پاسخ ها
ناشناس
| China |
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
یعنی 4 سال اون آدم بده منصب داشته باشه؟؟؟ ای امان از این دوگوله ی خالی شما!
زنده باد شورای نگهبان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۵
سوال مهم اینه که خود شورای نگهبان و رفتاها و گفتارهاشون آیا واقعا نظارتی در عمل میشه؟ یا تافته جدابافته هستند؟
چرا مجلس اعتبارنامه نماینده هتاک را باطل نکرد که حالا گزک دست شورای نگهبان ندهد . ؟؟؟ ها چرا ؟؟
شورای نگهبان بعد از انتخابات نمی تواند هیچگونه دخل وتصرفی در مسایل نمایندگان داشته باشد اگر اینگونه هس خود انان هم باید زیر نظر نمایندگان مجلس باشند اگر ملاک قانون اساسی هست که این نظارت تا پایان اجرای انتخابات هست ونه بعد از ان. هرگونه تخلف نمایندگان از طریق مجلس رسیدگی میشود
شورای نگهبان باید تحت نظارت مردم دراید
راست می گن اگر اعتبارنامه اقای قاضی زاده نماینده ارومیه ابطال میشد الن شورای نگهبان ایراد نمی توانست بگیرد
نظارت شورای نگهبان، طبق صریح قانون، در تمام مراحل است. حرف علی مطهری، مغلطه است. هیچکس نگفته است که نظارت شورای نگهبان، شامل اظهارنظر نمایندگان هم می شود. بحث بر سر تداوم صلاحیت نمایندگی است. اگر نماینده ای مرتکب تخلفی شد، آلوده به برخی مفاسد شد و امثال آن، شورای نگهبان باید ورود کند؛ زیرا نگهبان نظام و قوای عالیه نظام است. این که اعتبارنامه چنین نماینده ای در خود مجلس ابطال شود نیز حرف درستی است اما ممکن است روابط جناحی، مانع از تصمیم منطقی و عقلایی مجلس شود و مثلا فساد آن نماینده، بدلیل وابستگی جناحی به اکثریت، نادیده گرفته شود. بنابراین باید نهاد عالی ناظر که بدواً صلاحیت او را تأیید کرده، با محرز شدن عدم صلاحیت او، بتواند شر وی را از خانه ملت کم کند. آلودگی نمایندگان به روابط نادرست و استفاده از رانت نمایندگی و دست و پا کردن موقعیتهای مالی و اقتصادی آنچنانی، موضوع تازه ای نیست و وجهه مجلس را شدیدا آسیب می زند. نمایندگان باید همواره احساس کنند که تحت نظارت یک نهاد عالی ناظر بوده که مستقل از مجلس است و مفسده گری آنان را تحمل نمی کند. کم نیستند نمایندگانی که پس از یک دوره نمایندگی، ناگهان وضع مالیشان، از فرش به عرش رفته و مجلس هم با وجود اطلاع از رانت خواری آنان، به لحاظ روابط جناحی، سکوت کرده است. این زیبنده یک نظام اسلامی نیست.
راحت
حداقل میتونم در خصوص دوستان و خانواده خودم بگم به جد و با قطعیت مخالف نظارت شورای نگهبان بر نمایندگان هستند
شورای نگهبانی کاملا سیاسی و جناحی هستش و ما مخالف هرگونه نظارت این شورا بر نمایندگان هستیم که باعث ایجاد اختلال در وظایف نمایندگان می شود
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # انتخابات # روز دختر # نمایشگاه کتاب
آخرین اخبار
وب گردی