بازدید 9928
۲
کیوسک بین‌المللی «تابناک»؛

افتخار کلینتون به نقش‌آفرینی در تحریم ایران/ چین هم سیاست دریایی ایران را در پیش می‌گیرد؟

تأکید کلینتون بر ابتکار عمل خود در زمینه وضع تحریم‌ها علیه ایران، پیروزی ایران و روسیه در رقابت نفتی با عربستان سعودی در بازارهای آسیایی، مشابهت‌های موجود میان وضعیت تنگه هرمز و دریای جنوبی چین و تأثیرات کنار رفتن داوداوغلو بر روابط ترکیه با اتحادیه اروپا، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه‌های بین‌المللی قرار گرفته است.
کد خبر: ۵۸۷۴۴۰
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰ 09 May 2016
افتخار کلینتون به نقش‌آفرینی در تحریم ایران/ چین هم سیاست دریایی ایران را در پیش می‌گیرد؟تأکید کلینتون بر ابتکار عمل خود در زمینه وضع تحریم‌ها علیه ایران، پیروزی ایران و روسیه در رقابت نفتی با عربستان سعودی در بازارهای آسیایی، مشابهت‌های موجود میان وضعیت تنگه هرمز و دریای جنوبی چین و تأثیرات کنار رفتن داوداوغلو بر روابط ترکیه با اتحادیه اروپا، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه‌های بین‌المللی قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، بخشی از مطالب امروز مطبوعات و رسانه‌های بین‌المللی به موضوعات مربوط به ایران اختصاص دارد. شبکه خبری «سی بی‌اس نیوز» گفت‌و‌گویی با هیلاری کلینتون، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انجام داده که وی در آن، وضع تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران را ابتکار خود دانسته است. کلینتون اظهار داشته: «اگر به تصمیمات دشواری که من در آن‌ها دخیل بودم نگاه کنید، می‌بینید که وقتی من وزیر خارجه بودم، تحریم‌ها علیه ایران را برقرار کردیم که باعث شد به مذاکرات برسیم و برنامه تسلیحات هسته‌ای آن‌ها را متوقف کنیم؛ از طریق مذاکرات آتش بین اسرائیل و حماس یکی از جنگ‌ها در غزه را خاتمه دادیم؛ شما می‌توانید به سابقه من نگاه کنید و ببینید که پنجمین سالگرد بن لادن هم گذشته است. من رویکردی جدی و متمرکز دارم تا به فکر امور کشور باشم». وی در ادامه از دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات، انتقاد کرد.

*****

در مطلبی اقتصادی، خبرگزاری «اسپوتنیک» از پیروزی ایران و روسیه در رقابت نفتی با عربستان سعودی سخن گفته است. به نوشته این خبرگزاری، عربستان در پی عزل علی النعیمی، وزیر نفت خود، تاج پادشاهی‌اش به عنوان عرضه کننده اصلی نفت در آسیا را به ایران و روسیه واگذار می‌کند. چین به عنوان بزرگ‌ترین وارد کننده نفت در منطقه آسیا، سهم واردات نفتی خود از روسیه را افزایش داده است. مجموع واردات نفتی چین در سه ماهه نخست سال جاری میلادی، ۱۳ درصد عنوان شده است، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۱۰.۶ درصد بود. برعکس، واردات نفتی چین از عربستان از ۱۵.۹ درصد در سال گذشته به ۱۵ درصد در سال جاری میلادی رسیده است. در این مدت، ایران نیز توانسته جایگاه خود را در بازارهای نفتی کره جنوبی و هند - که در آن‌ها نیز عربستان رو به افول است - ارتقا بخشد.

*****

 «وال استریت ژورنال» نیز مطلبی مشابه منتشر کرده و به تحلیل کاهش سهم عربستان از بازار نفت آسیا و افزایش سهم ایران و روسیه در این بازار پرداخته است. در این مطلب، مشخصاً درباره ایران آمده است: «ایران به عنوان رقیب دیگر عربستان، در حال ظهور است. تهران که در سال‌های گذشته به دلیل تحریم‌های بین المللی نمی‌توانست نفت خود را بفروشد، اکنون در حال تحکیم جایگاه سابق خود است و آسیا بیشترین ظرفیت را در اختیار ایران می‌گذارد. برای مثال، در حالی که سهم عربستان از بازار نفت کره جنوبی در حال کاهش است، ایران در ماه‌های اخیر صادرات نفت به سئول را بیش از دو برابر کرده و اکنون ۸.۶ درصد از این بازار را در اختیار دارد. ایران قطعا تهدیدی برای سلطه عربستان است، به ویژه در میان کشورهای آسیایی. به این ترتیب، بسیار بعید است که عربستان سعودی بخواهد از سرعت افزایش تولید نفت خود بکاهد؛ چه رسد به آنکه بخواهد آن را کاهش دهد.

*****

نشریه «فوربس» در مطلبی به هشدارهای مکرر ایران به غرب درباره توان و احتمال بستن تنگه هرمز اشاره کرده و به بررسی احتمال انجام اقدامی مشابه از سوی چین در دریای جنوبی چین پرداخته است. این نشریه در مطلبی با تیتر «آیا چین می‌تواند مانند ایران که تهدید به بستن خطوط کشتیرانی می‌نماید، این اقدام را در دریای جنوبی چین اجرا کند»، می‌نویسد تهدید ایران در بسته تنگه هرمز، موردی است که چین نیز در ‌آینده می‌تواند در دریای چین جنوبی، منطقه‌ای که چون تنگه هرمز یکی از مهم‌ترین نقاط حمل و نقل نفت و گاز طبیعی در جهان است، اجرا نماید؛ به طوری که چین اینک در حال افزایش فعالیت احیای اراضی خود بر آمده و مدت زمانی است که پایگاه‌هایش را با وجود وعده‌های شی جین پینگ، رئیس جمهور چین به اوباما، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر پرهیز از نظامی کردن منطقه، نظامی کرده است.

*****

در ‌‌نهایت، تحولات داخلی اخیر ترکیه و تأثیرات آن بر روابط خارجی این کشور، موضوع دیگری است که این روز‌ها مورد توجه مطبوعات و رسانه‌ها قرار دارد. روزنامه آلمانی «دی ولت» در مطلبی به این موضوع پرداخته و می‌نویسد بعد از کناره گیری احمد داود اوغلو، نخست وزیر ترکیه، مخالفت‌ها در آلمان با توافق بروکسل- آنکارا بر سر مسأله پناهندگان افزایش پیدا می‌کند. همچنین انتقاد‌ها از سیاست صدر اعظم آلمان در این زمینه، حتی از «ائتلاف بزرگ» نیز به گوش می‌رسد. به این ترتیب، در آستانه تصمیم گیری‌ها درباره لغو صدور ویزا برای شهروندان ترک به عنوان یکی از شروط توافق ترکیه با اروپا در مسأله پناهندگان، انتقاد‌ها از این توافق که با پیشگامی مرکل انجام شده است از طرف ائتلاف بزرگ در آلمان افزایش می‌یابد. اپوزیسیون پارلمان آلمان هم نگران اند که توافق ترکیه ـ اتحادیه اروپا اردوغان را تشویق کند که قدرت خود را بر خلاف قانون اساسی گسترش دهد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۲
اردغان یک سیاست مدار باهوش است
با استفاده از پناهجویان در مقابل اروپا ایستاد و پیروز شد
ای کاهش در خصوص مواد مخدر ایران همین حربه را استفاده می کرد
ایکاش قدرت داشتیم تا روی ترکیه ،عربستان و امارات را کم کنیم. منظور از کم کردن ، از طریق اعتبار بین المللی.
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # انتخابات # روز دختر # نمایشگاه کتاب
آخرین اخبار
وب گردی