بازدید 5137
۸
مدیر کل بازرسی سازمان محیط زیست در گفت‌وگو با «تابناک»؛

حدود ۳۰۰۰ هکتار از اراضی ملی در سال‌های گذشته تصرف شده است

در بخشی از این مناطق تخریب ویلاهای ساخته شده صورت گرفته یا در حال انجام است و برای بخشی دیگر دستور بازگشت به وضعیت اولیه صادر شده است؛ مثلا دره‌ای وجود داشته که آن را با خاک‌ریزی یا با نخاله پر کرده‌اند. یا حتی در بعضی جا‌ها درخت کاشته‌اند تا برای خود «حق ریشه» ایجاد کنند!
کد خبر: ۴۵۱۳۶۰
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۰ 22 November 2014
سازمان محیط زیست هر چه نتوانسته باشد در زمینه حفاظت از حیات وحش یا حمایت از بدنه اصلی خود سازمان یعنی محیط بانان آن گونه که توقع می‌رود عمل کند، در زمینه مقابله با زمین‌خواری و رفع تصرف اراضی ملی، کارنامه درخشانی به ثبت رسانده است.

به گزارش «تابناک»، اگر از جمله کسانی باشید که نشست‌های خبری سخنگوی دستگاه قضا با خبرنگاران را تعقیب کرده و نکات مطرح ‌در آن را مرور می‌کنید، حتما تا کنون دریافته‌اید که مدتی است ارائه بیلان مقابله با زمین خواری و رفع تصرف اراضی ملی، بخش تقریبا ثابت این نشست‌ها را شکل داده و مایه خرسنی شده است.

گویی عزمی تمام و کمال برای مقابله با دست‌درازی برخی به حقوق عامه مردم شکل گرفته که رفع تصرفات در راستای آن صورت می‌گیرد و قرار نیست تا رفع تمامی آثار سوء بر جای مانده از تصرف زمین‌های عمومی در سال‌های گذشته، از تکاپو باز‌ایستد و بر این اساس است که دیگر تخریب ویلاهای ساخته شده در مناطق غیرقانونی، به اتفاقی عادی تبدیل شده است.

سید احمد نبوی، مشاور رئیس و مدیر کل بازرسی سازمان محیط زیست در این باره به «تابناک» گفت: نزدیک شش ماه است ‌در حال شناسایی هستیم و تا این لحظه دریافته‌ایم که متأسفانه بین دو تا سه هزار هکتار زمین در سراسر کشور تصرف شده که شاید تاکنون توانسته باشیم حدود 20 درصد آن را رفع تصرف کنیم.

وی با اشاره به ضعف دستگاه‌های نظارتی در سال‌های قبل در مقابله با پدیده زمین خواری در مناطق حفاظت شده، افزود: خوشبختانه قوه قضائیه همکاری خیلی خوبی دارد و امثال آقای تورگ، معاون دادستان تهران، همکاری بی‌نظیری از خود نشان داده‌اند، که در غیر این صورت نمی‌توانستیم به این سرعت عمل کنیم.

مدیر کل بازرسی سازمان محیط زیست در ادامه گفت: علاوه بر مناطق تصرف شده، نقاطی را شناسایی و احصا کرده‌ایم که در حال تصرف هستند که با شکایت به دستگاه قضا، اقدامات لازم برای بازپس گیری‌شان صورت گرفته که امیدواریم به زودی اقدامات عملیاتی در این خصوص را آغاز کنیم.

نبوی با تأکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست، مصمم به پیگیری مقابله با تصرف غیرقانونی در مناطق تحت مدیریت است، گفت: علاوه بر تهران، پیگیر مقابله با زمین خواری در استان‌های مازندران، البرز، گیلان، فارس و مناطقی که ارزش افزوده زمین در آن‌ها بالاست، خواهیم بود که از جمله آن‌ها آزاد‌سازی ۸۴ هکتار اراضی تصرف شده در منطقه ورجین تهران در هفته گذشته است.

مشاور رئیس سازمان محیط زیست افزود: در این منطقه حدود دویست هکتار را در سال‌های اخیر تصرف کرده بودند که شاید بهترین مثال برای نشان دادن عمق دست‌درازی‌های صورت گرفته باشد. البته با اقداماتی که صورت داده‌ایم و در حالی پیگیر‌ هستیم، خوش بختانه موفق شده‌ایم فضای جامعه را برای زمین‌خواران ناامن کنیم.

وی در پایان درباره روند بازپس‌گیری و آزاد‌‌سازی اراضی تصرف شده گفت: در بخشی از این مناطق تخریب ویلاهای ساخته شده صورت گرفته یا در حال انجام است و برای بخشی دیگر دستور بازگشت به وضعیت اولیه صادر شده است؛ مثلا دره‌ای وجود داشته که آن را با خاک‌ریزی یا با نخاله پر کرده‌اند. یا حتی در بعضی جا‌ها درخت کاشته‌اند تا برای خود حق ریشه ایجاد کنند که در این مناطق با فنس‌کشی و جدا کردن از باغات و املاک مردم حریم‌ها را احیا کرده‌ایم.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۳
انتشار یافته: ۸
شما کجا بودی؟ حالا چه می کنی؟!
برخي از اين زمينها ، اطراف ورامين ميباشند .
بخصوص درورامین
خوش خبر باشی
این 3000 هم عجب عددی است ها!!!
چند ساليست ديگر دسترسي به ساحل دريايه مازندران برايه مردم امكانپذير نيست مگرسوراخي پيدا شود آنهم با وروديه يا حق پاركينگ.
امید وارم برخورد قاطعی با زمین خواران شود بدون چشم پوشی
از 500 میلیون چه خبر؟
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # انتخابات # روز دختر # نمایشگاه کتاب
وب گردی