بازدید 37922
۴
لحظه به لحظه با پنجمین روز «وین ۶»؛

پایان سومین نشست نگارش توافق‌نامه، دیدار ظریف و اشتون فردا صبح

ناظران، برقراری جلسات نگارش و استمرار این نشست‌ها را دلیلی برای پیشبرد مذاکرات می‌دانند؛ اما در مقابل موارد قرار گرفته در پرانتز که ظاهراً تعداد چشمگیری است، گواه اختلافات متعددی است که کار را برای رسیدن به توافق نهایی دشوار می‌کند و در این شرایط طرف غربی باید تصمیم‌ دشواری بگیرد و در قبال انعطاف عمل طرف ایرانی، از برخی خواسته‌های غیرمنطقی‌اش بگذرد.
کد خبر: ۴۱۳۷۷۵
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۲ 06 July 2014
آغاز پنجمین روز مذاکرات و ادامه نگارش توافق نامهمذاکرات ایران و شش کشور جهان به میزبانی وین بر سر برنامه هسته‌ای کشورمان، از عصر امروز با ادامه نگارش متن توافق‌نامه جامع توسط سید عباس عراقچی و هلگا اشمیت، معاونین محمدجواد ظریف و کاترین اشتون از سر گرفته می‌شود تا پنجمین روزِ ششمین دور مذاکرات هسته‌ای بدین شکل آغاز شود.

به گزارش «تابناک»، مذاکرات با هدف دستیابی به راهکاری جامع برای رفع چالش‌های پیش آمده بر سر برنامه هسته‌ای ایران، در حالی از اسفندماه سال گذشته در وین از سر گرفته شد که اکنون پس گذشت پنج دور از این گفت‌وگو‌ها، طرفین در دور ششم، مذاکرات تخصصی و بسیار پیچیده را در طولانی‌ترین دور این مذاکرات پشت سر می‌گذارند و با دستور کار نگارش توافق‌نامه و بحث و گفت‌و‌گو برای رسیدن به راه‌حلی همه‌جانبه‌نگر برای نقاط مورد اختلاف، مذاکرات استمرار یافته است.

در این دور از مذاکرات علاوه بر وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا، قرار است ویلیام برنز قائم مقام وزیر خارجه این کشور نیز ‌باشد. «سایمون گس»، مدیرکل سیاسی وزارت خارجه انگلستان و سفیر پیشین انگلیس در ایران، عهده‌دار ریاست نمایندگی این کشور در گروه ۱+ ۵ است. «نیکلا دو ریویر» مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه فرانسه به تازگی در پی رفتن «ژاک اودیبر» به کاخ الیزه، عهده‌دار ریاست تیم فرانسه در گروه ۱+ ۵ شده است.

هانس دیتر لوکاس، نماینده آلمان در گروه ۱+ ۵ نیز از سال ۲۰۱۰ تاکنون نماینده آلمان در کمیته سیاسی و امنیتی اتحادیه اروپا و نیز نماینده دائمی آلمان در بروکسل بوده است. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، نمایندگی کشورش را در گروه ۱+ ۵ بر عهده دارد و وانگ چون، مدیرکل سیاسی وزارت خارجه چین نیز نمایندگی این کشور در گروه ۱+ ۵ را عهده‌دار است.

علاوه بر محمدجواد ظریف، وزیر امور خاجه کشورمان، سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی، مجید تخت‌روانچی معاون اروپا و آمریکا و حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه، داو‌د محمدنیا مشاور وزیر خارجه، محمد امیری مدیر کل امور پادمان‌های سازمان انرژی اتمی و پژمان رحیمیان مدیر کل حوزه ریاست سازمان انرژی اتمی، اعضای تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران را تشکیل می‌دهند و یک تیم از مشاوران حقوقی از جمله امیرحسین زمانی‌نیا و جمشید ممتاز نیز تیم مذاکره کننده ایرانی را همراهی می‌کنند.

پایان سومین نشست نگارش توافق‌نامه، دیدار ظریف و اشتون فردا صبح

در سومین روز مذاکرات و پس نشست‌های متعدد دو و چندجانبه، عباس عراقچی و هلگا اشمیت، معاونین ظریف و اشتون وارد نگارش متن توافق نهایی یا‌‌ همان «برنامه جامع اقدام مشترک / Joint comprehensive plan of action» شدند؛ زوندی که در روز سوم‌، هفت ساعت و نیم ‌تا واپسین ساعات روز جمعه ادامه داشت و تقریباً بخش عمده روز چهارم نیز متمرکز بر آن بود و حال در روز پنجم نیز در حال پیگیری است.

ناظران، برقراری جلسات نگارش و استمرار این نشست‌ها را دلیلی برای پیشبرد مذاکرات می‌دانند؛ اما در مقابل موارد قرار گرفته در پرانتز که ظاهراً تعداد چشمگیری است، گواه اختلافات متعددی است که کار را برای رسیدن به توافق نهایی دشوار می‌کند و در این شرایط طرف غربی باید تصمیم‌ دشواری بگیرد و در قبال انعطاف عمل طرف ایرانی، از برخی خواسته‌های غیرمنطقی‌اش بگذرد.


1:45 بامداد دوشنبه- قرار است 9 صبح فردا به وقت محلی، ظریف و اشتون با یکدیگر دیدار کنند.

1:31 بامداد دوشنبه- دقایقی پیش چهارمین روز مذاکرات ایران و 1+5 برای تدوین توافق جامع با مذاکرات دو ساعته عراقچی و اشمید پایان یافت.

00:24 بامداد دوشنبه- سومین دور رایزنی سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی، معاونان محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و هلگا اشمیت، معاون کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به منظور نگارش متن پیش نویس توافق‌نامه جامع هسته‌ای (برنامه اقدام مشترک جامع) پس از دو ساعت و نیم پایان یافت و با پایان این رایزنی، چهارمین روز مذاکرات وین پایان یافت.

22:50- علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، با بیان اینکه در دهسال اخیر مسأله هسته‌ای کشور دارای ابعاد مهمی بوده است، گفت: رویکرد کنونی در مذاکرات هسته‌ای مفید است و این موضوع ابزار فشار به ایران را کاهش می‌دهد.

رئیس قوه مقننه در بخشی دیگر از سخنانش نیز تأکید کرد: مجلس در موضوع هسته‌ای، کمبود اطلاعات ندارد و تقریباً نمایندگان در جریان کلیت موضوع هستند و البته ضرورت هم ندارد که جزئیات مذاکرات و ریز گفت‌وگوها در همه محافل مطرح شود.

22:45- «سرگئی ریابکوف» نماینده روسیه در مذاکرات گروه 5+1 با ایران، وین را به مقصد برزیل ترک کرده و برای تدارک مقدمات نشست کشورهای عضو بریکس به برزیل سفر کرده است. بریکس نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده‌ است. در آغاز‌ این گروه «بریک» نام داشت اما پس از پیوستن آفریقای جنوبی‌ به بریکس تغییر نام یافت.

نماینده روسیه در مذاکرات هسته ای ایران و 5+1 در چند روز آتی دوباره به مذاکرات می‌پیوندد. به گفته ریابکوف هیأت مذاکره کننده روسی به همراه تمامی کارشناسان همراه در محل مذاکرات در وین ‌خواهند ماند.

22:42:- چهارمین جلسه رایزنی نگارش متن توافق جامع مشترک با حضور معاونان ظریف و اشتون از ساعت 19 امشب به وقت وین در هتل کوبورگ وین آغاز شده است.

سید عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران و هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در حالی عصر امروز( یکشنبه) ادامه کار نگارش متن توافق جامع مشترک را در دستور کار قرار داده‌اند که در سه نشست قبلی طی دو روز گذشته نزدیک به بیست ساعت در این زمینه رایزنی کرده بودند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۷
انتشار یافته: ۴
واقعا خدا پشت و پناه این شیران غیور باشد که هم دارند از حق مردم و نظام دفاع می کنند و هم اینکه کمر تحریم های غیر منصفانه را می شکنند، به امید ایرانی مقدر با ابهت و وجهه مناسب بین المللی.
دائم می گویید طرف غربی باید تصمیمی دشوار بگیرد در صورتی که این جاده دو طرفه است و همه تصمیم های دشوار برای طرف مقابل نیست.
به نظر من روسيه در اي مذاكرات جايگاهي ندارند
به امید توافق
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست