بازدید 14731

جوان تا زمانی که شغل و مسکن ندارد، ازدواج نمی‌کند

وضعیتی که اکنون در وزارت ورزش و جوانان در ارتباط با حوزه جوانان است، به نظر ‌نگران‌کننده است. این وزارت‌خانه نام جوانان را یدک می‌کشد و ای کاش این نام در این وزارت‌خانه نبود تا دست‌کم پاسخگویی برای این موضوع می‌بود. اگر ما به این نتیجه برسیم که مصوبه ادغام این وزارت‌خانه برگردد،‌ حتما این کار را انجام خواهیم داد و احیای سازمان باید در دستور کار قرار گیرد.
کد خبر: ۴۱۰۷۲۷
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۲ 24 June 2014
جمعیت ایران با این وضعیت رشد نمی‌کند!این روزها در همه جای کشور سخن از جوانان، ازدواج و افزایش رشد جمعیت ‌است‌ و همه نهادهای مرتبط با این موضوع در پی راهی برای انجام این کارند؛ حتی نهاد قانونگذاری در کشور می‌خواهد با دست‌ انداختن به قانون و تصویب مجازات برای افرادی که بخواهند به هر نحوی باعث کاهش رشد جمعیت شوند، این کار را به سرانجام برساند.

به گزارش «تابناک»، اما در این میان به چیزی که فکر نمی‌شود، ‌جوانان است؛ جوانانی که در این روزگار بیشتر یا بیکارند و یا با انواع شغل‌های کاذب در حد ارتزاق و امرار معاش روزگار می‌گذرانند، حتی وزارت ورزش و جوانان که متولی این امر است، کاملاً از موضوع فاصله گرفته و همچنان سایه ورزش بر این وزارت خانه سنگینی می‌کند.

هنوز از اندک وامی که برای ازدواج جوانان در نظر گرفته شده بود، خبری نیست و وعده‌هایی که برای ایجاد اشتغال از سوی دولتمردان قبلی و فعلی داده شده بود، به مرحله اجرا در‌نیامده است و می‌توان نشانه‌های این پدیده را‌ در بالا رفتن سن ازدواج و کاهش نرخ رشد جمعیت کشور به روشنی دید.

اما راه‌های پیشگیری از این پدیده که در حال ورود به مرحله بحران است، در اثنای سیاست‌بازی و سیاسی‌کاری سیاسیون در حال فراموشی است. نهاد متولی به کل موضوع را کنار گذاشته و نهادهای نظارتی از جمله مجلس شورای اسلامی تا کنون هیچ کاری در این ‌باره انجام نداده است. ‌گویا این روزها تحرکاتی در فراکسیون جوانان پدید آمده و اعضای این فراکسیون برای احیای این فراکسیون در تکاپو هستند‌‌ و می‌خواهند‌ تمهیداتی را در این فراکسیون انجام دهند که منتج به فعالیت حوزه جوانان در وزارت ورزش و جوانان شود.

دکتر احمدرضا دستغیب، نائب رئیس فراکسیون جوانان مجلس در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: هم‌اکنون بحث احیا و بازسازی در تشکیلات فراکسیون جوانان در دستور کار است تا با قدرت بیشتری مطالبات جوانان‌، رصد و بررسی شود. پس از اتفاقات روی ‌داده و ادغام وزارت ورزش و سازمان ملی جوانان به قدری سایه ورزش در این حوزه سنگین شده که اوضاع را نگران‌کننده کرده است.

بنا بر این گزارش، هم‌اکنون رصد حوزه جوانان و موضوعات ‌مربوط به این بخش، ردی از خود در سازمان‌ها ندارد؛ یعنی نگاه حکیمانه و جامعه به این سمت نیست. ما بررسی کردیم اگر این موضوع مشکل ساختاری دارد که باید مجلس به سرعت مصوبه خود را در خصوص این اقدام برگرداند و به دنبال احیای نهاد‌ یا سازمانی برای دنبال کردن حوزه جوانان باشد و اگر هم نیازی به ساختار قبلی نیست، باید تمهیداتی اندیشیده شود که جایگاه جوانان در وزارت ورزش و جوانان ارتقا پیدا کند.

وضعیتی که اکنون در وزارت ورزش و جوانان در ارتباط با حوزه جوانان است، به نظر ‌نگران‌کننده است. این وزارت‌خانه نام جوانان را یدک می‌کشد و ای کاش این نام در این وزارت‌خانه نبود تا دست‌کم پاسخگویی برای این موضوع می‌بود.

وی گفت: اگر ما به این نتیجه برسیم که مصوبه ادغام این وزارت خانه برگردد، حتما این کار را انجام خواهیم داد و احیای سازمان باید در دستور کار قرار گیرد؛ اما گویا اکنون به یک نهاد فرابخشی که بتواند گزارش ارائه خدمات به حوزه جوانان را بر عهده بگیرد، نیاز است. در حال حاضر وزارت ورزش و جوانان یک دستگاه بخشی است و نمی‌تواند ‌روی سایر دستگاه‌ها نظارت کند.

وی گفت: این حوزه یک حوزه کاملاً فرا بخشی است، چون در اینجا بحث‌هایی از جمله اشتغال، مسکن و ازدواج مطرح است و حوزه‌های دیگری از جمله وزارت راه و شهرسازی، وزارت صنعت، وزارت کار، وزارت ورزش و وزارت خانه‌های دیگر را در بر می‌گیرد.

امروز کشور ما برای اینکه بتواند در خصوص رهنمودهای رهبری ـ که درباره رشد جمعیت کشور تأکید دارد ـ باید زمینه‌ای ‌فراهم کند تا ازدواج جوانان تسهیل شود؛ بنابراین، تا هنگامی که جوان شغل و مسکن ندارد، نمی‌تواند به فکر ازدواج و فرزند‌آوری باشد. این وزارت خانه که خود یک نهاد بخشی است، نمی‌تواند از عهده چنین کاری که کاملاً فرا بخشی است کاری از پیش ببرد.

وی گفت: موضوع جوانان ظرفیت بزرگ و ‌پتانسیلی بالقوه در کشور است؛ اما در حد شعار ‌مانده؛ یعنی در بسیاری از موارد در حد یک کاربرد شعاری و یا یک مواجهه شعاری‌‌ مانده است؛ بنابراین، باید دستگاه جدایی متولی امر ‌شده و ‌نگاه جامع و کاملی نسبت به این موضوع داشته باشد، در غیر این صورت نمی‌توان به آینده امید داشت.

‌‌اگر قرار است اتفاقی برای اصلاح الگوی افزایش جمعیت کشور بیفتد، نباید ‌روی سنین بالا سرمایه‌گذاری کرد. ما باید روی همین ظرفیتی را که می‌خواهیم، روی جوانانمان ‌آن هم ایجابی و نه سلبی کار کنیم؛ طرحی هم که در این باره مطرح شد، سلبی بود.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳۶۵
انتشار یافته: ۲۸
شغل؟
من يكي كه راحتم. شمارو نميدونم!!
پاسخ ها
شایان
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۳
ای درویش ای خاجه تو را چه مراد است... :D
دهه 60
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۳
من ناراحتم ولی سعی میکنم به روی خودم نیاورم
کاش مسیولین مملکت کاری می کرند که کشور بشود مثل اوایل سال 1358. همه چیز ارزشی بود. ارزانی بود. خزانه پر بود . دنیا سر جنگ با ما نداشت و جوانان هم تندو تند می رفتند خانه بخت.
واقعا ایا مردم به توصیه های مسئولین مبنی بر رشد جمعیت عمل خواهند کرد ؟بعید است با این شرایط امروز ایران و همینطور امکانات طبیعی این مملکت اعم ازکمبود اب و منابع دیگر
صحیح می فرمایند، من مسکن دارم اما شغل ندارم، با چه درآمدی می تونم برم خواستگاری و با چه توان مالی می تونم اداره کنم یک خانواده رو؟ شعل ایجاد کنید بعدا توقع فرزند و افزایش جمعیت داشته باشید.
گل گفتی…مث زمان پدرامون
فکر کنم حرفى در مورد بيکارى جوانان زده نشه بهتر ازاين که صحبتى بشه وما جوانان بدونيم که اين حرفا دل خوش کنى چون اگه فردى يا نهادى صحبتى دراين مورد کن فقط واسه رفع مسوليت . ما هم اينقد فهميده هستيم که با دست خالى تن به ازدواج نديم.عمل کردن بهتر از حرف زدن . دستهايى که کمک مى کنند مقدس تر ازدست هايى هستند که دعا مى کنند
چه عجب بلاخره یکی فهمید مشکل کجاست؟؟!!
هر جوان إيراني بالآي بيست سال بأيد ازدواج و در اسرع وقت صاحب حد اقل پنج فرزند شود و گرنه به ده سال زندان محكوم خواهد شد...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۳
هفتاد ضربه هم شلاق ما بهش میزنیم تا حالش جا بیاد!!!
اگر قبل از ازدواج این امکانات آسایشی فراهم باشد که خوب است اما یادمان باشد که خداوند در آیه ی 23 سوره ی نور می فرماید و ان یکونوا فقرا یغنهم الله من فضله والله واسع علیم. خدا مسئله ی مالی ازدواج رو تضمین کرده دیگه نمی دونم باید چه بهونه ای داشت!
پاسخ ها
سعید
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۳
بله وعده خدا حتمی است.به شرطی که اینهمه دزدی و ناعدالتی در کشور حاکم نباشه.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۳
برو بابا
تا حالا جلو زن و بچه ات شرمنده نشدی که این حرفو میزنی
نفست از جای گرم بلند میشه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۳
کجای این اداره کشور طبق قران بوده که اینجاش باشه؟
من خونه ، شغل خوب ، درآمد خوب و... هم دارم اما می ترسم ازدواج کنم
پاسخ ها
رضا
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۳
برای چی می ترسی.؟
شغل دیگه چیه؟؟؟؟؟؟؟؟ازدواج ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اعتیاد هم مساله بزرگی است خیلی از جوانان درگیر این موضوع خانمان سوز هستند و اصلا به همین دلیل ازدواج نمیکنند یا اگر هم ازدواج کنند یا طلاق حاصل میشود و یا از بچه دار شدن خودداری میکنند
البته به نظر من نه هر شغلی و نه هر استخدامی.
باید شغل با درآمد کافی برای یک زندگی معمولی با دو سه تا بچه و مطمئن از لحاظ ماندگاری باشد. نه قراردادی یکسالی باشد.
وضعی بدی در کشور جاری است.آینده ای برای یه عده از جوانان وجود ندارد.اگه تشکلیل خانواده هم بدند با بدبختی و نگرانی!خوشبختی وجود ندارد.
جوانانی که حداق حقوق 700 هزار تومان دارد و خانواده ای هم ندارد که او را مورد حمایت قرار دهند.با این پول میش فقط اجاره خونه و نون خالی را داد.برای همین طرف ترجیج می ده این 700 تومان را خرج خودش کنه تا درگیر مشکلات زندگی بشه.
دولت خودش هم می دونه این موضوع به این زودیا قابل حل نیست... و امیدواره که بتدریج با افزایش سن جونا و رسیدن بعضی به سن میانسالی و پیری و طبیعتا فوت عده ای و بی انگیزه شدن عده ای دیگر ، این مشکل بی سر و صدا حل بشه
با حرکت موج جمعیتی دهه 60 به سوی میانسالی و دست کشیدن آنها از یافتن شغل مشکل اشتغال خود به خود و به مرور زمان حل میشود.
در این موضوع از مسئولین کنونی هیچ کاری ساخته نیست و این امر نتیجه ندانم کاری مسئولین در دولت های قبلی است.
هیچ افق روشنی برای اشتغال این قشر از جمعیت وجود ندارد و هر حرف دیگری در این زمینه چیزی بیش از شعار نیست!
شغل !!!! ... کو؟؟ کجاست؟؟
از این به بعد باید بگیم پارتی ...
وَأَنكِحُوا الْأَيَامَى مِنكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ إِن يَكُونُوا فُقَرَاء يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ
32 سوره ی نور.
با دیدن این آیه اگه ازدواج نکردی دو حالت داری یا ازدواج می کنی و بهش می رسی یا ازدواج نمی کنی که مشرک هستی! یادت باشه! من تجربه کردم.
جوان مگر فقط ورزشه که کل بودجه این وزارت خونه خراب شده رو میدون به فوتبال فقط؟؟؟؟؟
اقا راست گفته،مشکل اصلی ازدواج شغل ومسکنه.که دولتمردای ما عملا کارقابل توجهی نمیتونن بکنن خداخودش کشورمارو هدایت کنه.امین
برچسب منتخب
# نمایشگاه کتاب # صادق زیباکلام # سیل # خداداد افشاریان # سد قیز قلعه سی
وب گردی