بازدید 10489
تکرار ادعای ماه‌های گذشته توسط رئیس سندیکای داروسازان:

انباشت دارو در گمرک و ولع مردم عامل کمبود است!

در شرایطی که برخی از نمایندگان مجلس گرانی دارو را نه در اثر تغییر ارز این اقلام از نوع مرجع به نوع مبادلاتی دانسته و آن را به عوامل نادیده ای همچون مافیای دارو نسبت می‌دهند، برخی مدعی هستند که مقادیر زیادی دارو در گمرک انباشته شده و بعضی دیگر ادعاهای تعجب بر انگیز تری مطرح می‌کنند.
کد خبر: ۳۳۲۷۳۹
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۲ - ۲۱:۵۶ 18 July 2013
در شرایطی که برخی از نمایندگان مجلس گرانی دارو را نه در اثر تغییر ارز این اقلام از نوع مرجع به نوع مبادلاتی دانسته و آن را به عوامل نادیده ای همچون مافیای دارو نسبت می‌دهند، برخی مدعی هستند که مقادیر زیادی دارو در گمرک انباشته شده و بعضی دیگر ادعاهای تعجب بر انگیز تری مطرح می‌کنند.

به گزارش «تابناک»، کمبود  دارو و گرانی شدید رخ داده در این اقلام ، به ویژه برای مبتلایان به بیماری های سخت و خانواده های ایشان، مساله ای است که نه جدید به شمار می‌آید و نه با روند فعلی، می‌توان امید به سامان یافتن آن، ولو در یک بازه زمانی یکی دو ساله داشت چراکه وقتی به پشت سر نگریسته و اعترافات وزیر سابق بهداشت درباره اختصاص نیافتن ارز مورد نیاز برای واردات دارو تا روزهای انتهای سال گذشته را به یاد می‌آوریم، ناگزیر از آن خواهیم که بپذیریم کمبود بزرگی در این حوزه پدید آمده که جبران آن به کار مضاعفی نیاز داشته است.

این در حالی است که با کنکاش در سخنان ماه های اخیر مسئولان این وزارت خانه، نه تنها نشانه‌ای از جبران این کمبودِ حاصل شده طی یک سال گذشته به چشم نمی‌خورد، بلکه گاه مسائلی مطرح می‌شود که به کلی با این فاز متفاوت بوده و به نظر می‌رسد که نیازمند صحت سنجی باشند.

این شک و تردید هنگامی تقویت می‌شود که به یاد بیاوریم در انتهای سال گذشته و در زمان اوج بروز کمبود دارو، برخی مسئولان دولتی، معضل بوجود آمده را نه در اثر اختصاص نیافتن ارز دارو، که در اثر تحریم ها و یا حتی انتزاعی تر، مافیای دارویی دانسته و بدون  اینکه دلایل خود برای این نوع نتیجه گیری را بیان کنند، پشت این خودساخته ها سنگر می‌گرفتند.

در همان ایام بود که سرپرست سابق وزارت بهداشت و وزیر فعلی در اظهار نظری عجیب، در ابتدای اسفند 91، کمبود دارو را احساس فراگیر شده در جامعه -و نه واقعیت!- دانسته و همین احساس را هم به وجود آمده از یک رویکرد مردمی دانسته بود.

آن روز طریقت منفرد مدعی بود که: «تا جایی که ما می‌دانیم، هیچ کمبود جدی از نظر دارو در بازار نیست. مگر اینکه شما خبرنگاران اطلاع داشته باشید و البته خوشحال می‌شویم به ما هم بگویید. میزان تولید و واردات دارو امسال نسبت به سال گذشته نه تنها کمتر نیست بلکه افزایش هم دارد و نگرانی بحق مردم برای تأمین دارو و ذخیره سازی برای آینده عامل احساس کمبود در جامعه است.»

این ادعا زمانی گزاف می‌نمود که نگرانی از کمبود داروهای بیماران خاص به واکنش شدید مجلسیان گره خورده و بیم آن می‌رفت که کمبود دارو ابعاد نامطلوب دیگری هم پیدا کند و شاید همین ملاحظات بود که وزیر فعلی را مجاب می‌کرد از نگران مردم در باب تامین نشدن نیازهای دارویی با لفظ «بحق» یاد کند!

این در حالی است که طی ماه های سپری شده از این اظهار نظر، مقوله واردات دارو با مهم ترین چالش خود (چه بسا در طول تمامی ادوار) مواجه شده و با تغییر ارز اختصاص یافته به آن از نوع مرجع به نوع مبادلاتی، رسما از شمول اقلام یارانه بگیر خارج شده و حوزه سلامت را به شوکی فرو برد که هنوز هم کسی نمی‌تواند نتایج مثبتی از آن استخراج کرده و به عنوان رویکرد قابل دفاع عرضه کند.

این در حالی است که به تازگی ادعا می‌شود که برخی اقلام دارویی تا گمرک کشور رسیده‌اند و ترخیص نشدن‌شان موجب شده که کمبود در بازار دارو رقم بخورد؛ ادعایی به غایت عجیب که پاسخی از طرف مسئولان گمرکی به طرح مکرر آن توسط برخی مسئولان داده نشده تا تقویت شده و نه تنها عدم هماهنگی مسئولان دولتی را در سطح بسیار بالایی آشکار کند، بلکه ثابت کند که اگر تا کنون کمبودی در این زمینه احساس شده، نه از تحریم ها نشات گرفته بوده و نه تحت تاثیر احساسات مردم رخ داده است!

با این حال جالب است که بدانیم هنوز هستند مسئولانی که به این دست تناقضات آشکار پی نبرده و همچنان بر طرح ادعاهایی اهتمام می‌ورزند که پیشتر رنگ باخته اند. در تازه ترین نمونه‌ها از این دست، در حالی معاون امور اقتصادی و صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت از انباشت مواد اولیه دارویی در گمرک‌ها اظهار بی‌اطلاعی می‌کند، هاشم تبریزی دانا، از اعضای اتحادیه واردکنندگان دارو این اظهارنظر را رد می‌کند و عجیب اینکه هیچ کدام از دو طرف ماجرا تلاشی برای اثبات سخنان خود و احتمالا رو کردن دست طرف مقابل که دارو را از بیماران دریغ کرده نمی‌کنند.

این ابهام که گویا هیچ مقام دیگری قادر به رمز گشایی از آن نیست، در حالی به اذهان تزریق می‌شود که ادعاهای مطرح شده در این حد باقی نمانده و گاه به تکرار موارد گذشته نیز می‌انجامد؛ جایی که می‌شنویم محمود نجفی، رئیس سندیکای تولید کنندگان دارو در گفت‌وگو با یک خبرگزاری، نه تنها مدعی می‌شود که ناهماهنگی بین بانک مرکزی، بانک‌های عامل و گمرک موجب ماندن حدود ۶۰ میلیون دلار دارو در گمرک شده، بلکه در ادامه – به رغم اینکه حتی راهکاری برای ترخیص داروهای دپو شده ارائه نمی‌دهد،- وعده می‌دهد که مشکلات دارویی کشور تا دو ماه آینده حل شده و در پایان از رسانه ها می‌خواهد که از نگران کردن مردم پرهیز کنند!

تصویر برش خورده از خبر - برای دیدن آن در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید
تصویر برش خورده از خبر - برای دیدن آن در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید

وی که ظاهرا سخنان خود مبنی بر ناهماهنگی بانک مرکزی با بانک های عامل و گمرک را به نوعی تعریف از شرایط موجود و مجیز گفتن انگاشته است، روند فعلی را مثبت(!) ارزیابی کرده و نه تنها به رسانه ها زنهار می‌زند، که مردم را هم در شرایط به وجود آمده مقصر دانسته و می‌گوید: «با توجه به این روند مثبت، رسانه‌ها نیز باید از نگران کردن مردم و ایجاد جو روانی منفی خودداری کنند تا ولع و نگرانی مردم که خودش عامل کمبود دارو و سوء استفاده افراد سودجو است، بر طرف شود.»!

اینجاست که باید این مقام مسئول را مخاطب قرار داده و از وی بپرسیم که چگونه به این نتیجه رسیده که مردم ولع دارند؟ آیا این نوع سخن گفتن، فرار از مسئولیت و قابل تعقیب نیست؟!
انباشت دارو در گمرک و ولع مردم عامل کمبود است!
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۴۵
انتشار یافته: ۳۰
ولع دارو برای بیمار یک ضرورت است نه ایراد شما به فکر دارو باشید نمیخواد نگران ولع بیماران باشی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
"ولع مردم"
انگار طلا جواهره !
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
شير خشكي كه بچه من مي خوره چند وقتي بود قايم با شك در مياورد... الان هم به كلي نيست شده
بچه من هم ولع داره
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
نایابی و کمبود دارو بیداد میکند . ولع دارو؟
جان مردم چقدر بی اهمیت شده. راستی تحریمها اثر ندارد؟؟
درکمرک هم خبری نیست الکی نگین
با سلام
کی می گفت که حدود چهار ماه است که دارو از خارج وارد گمرک کرده اند اما اجازه ترخیص نمی دهند چرا؟ چون دارو با ارز مرجع وارد شده و حال ارز مرجع را برداشته اند و می گویند باید با ارز مبادله ای ترخیص شود . مثلا شرکتی که حدود 5 میلیارد دارو وارد کرده حال باید 5 میلیارد دیگر رویش بگذارد تا بتواند داروهایش را ترخیص کند.
اقا دروغ تا کی؟لطفا از وضع نامناسب دارو در شهرستانها و بخصوص تبریز بنویسید.بیمار قلبی هستم. به وارفارین (داروی ضد انعقاد خون) نیاز مبرم دارم.در تبریز نیست.دردمان را به کی بگیم؟گوش شنوایی هست؟شما هم حتی حرفهایمان را پخش نمیکنید...
ولع مردم! ....مردم از بیماری ها جور واجور که گرفتارش شدن به دارو نیاز دارن
واژه قحطی بود؟
ولع کلمه ماسبی برای مردم نیست، شاید هم ولع و حرص برخی مسئولین برای پول بیشتر هست!
به حق این روزای عزیز انشاله هر کس مسبب این وضعیت برای امثال ماست خودش محتاج این داروها بشه
مگر دارو برنج و حبوبات هست که مردم در خانه ها انبار کنند؟!
البته این آقایان اگر هم نیاز به دارو پیدا کنند مثل مردم عادی بین داروخانه ها پاس داده نخواهند شد!
پسر من دیابتی است و پمپ انسولین دارد به شرکت وارد کننده ست و مخزن پمپ انسولین زنگ می زنیم می گویند 5 ماه است در گمرک مانده است و کلی در مضیقه تهیه آن هستیم خواهش می کنم مسئولین اقدام کنند
حق با ایشونه،توی چند ماه اخیر اونقدر پولمون اضافه اومده که ترجیح دادیم با ولع خاصی دارو بخریم.
خدا ازتون نگذره که با جان مردم بازی می کنيد.
دارو پیشکش ، ظرف 6 ماه گذشته قیمت شیر خشک از هر قوطی 4200 تومن ( مارک نان 1و2 ) به ترتیب به 9700 و 9200 تومن رسیده ، بعد در داروخانه های فی المثل شیراز کمیاب یا نایاب شده اونهائی هم که دارن حداکثر 2 عدد با خواهش وتمنا به شمامیدن ، آقایون محترمی که ترس کاهش نسل و کمبود جمعیت دارن اول شیر خشک آزداش رو به مردم بدن ، آقایون به اصطلاح مسئول خیلی وقته به راهکار دروغ گوئی روی آوردن که آقا همه چیز هست اگر جایی نیست شما بگید ؟!!!!!!!!!!!!؟؟، ..............
ولع مردم ؟!! مگه مردم دارو را مثل غذا میخورند که ولع داشته باشند ؟!
ولع مردم؟
بعنی دارو هم روغن و ربه که مردم براش ولع داشته باشن؟
آخه این چه وضعیه. من باید در به در دنبال داروی پارکینسون پدرم باشم، گیر که نمیاد هیچ، این مسئولین هم فکر می کنن ملت این قدر نمی فهمن؟!!!!! هر کس بیماری خاص تو خونوادش بوده تا حالا طعم گرونی داروها و بدبختی گیر نبومدنش رو چشیده. حالا شما بگو اینا شایعه است بگو ایرانیش خیلی بهتره، بگو خریدیم تو گمرکه، بگو مردم فرهنگ استفاده ندارن ..... دارو می شه واسه من؟؟؟
وزیر بفرمایند داروی دپاکین مادوپار و بتاسرک و ماده کنتراست وریدی. را از کجا باید تهیه کرد؟
این چه حرفی است؟ مگر دارو قابل ذخیره سازی است؟ دارو غذا هم نیست. دارو تاریخ مصرف کوتاهی دارد. من شخصاً در به در دنبال داروی(ایرانی یا خارجی) قلب مادرم هستم ولی هیج جا گیرم نمیاد.
داروهای خاص که هیچ داروهای معمولی ساخت داخل هم نایاب شده
آقایان به چند داروخانه سر بزنند مشکل را می فهمند نیازی به تایید یا تکذیب نیست.
این مسئول به چه حقی مردم را متهم به داشتن ولع دارو می کند؟ اولا که دارو جزء تحریم ها نیست. هیچ کشوری حتی امریکا ایران را از دارو محروم نکرده است. کمبود دارو برمی گردد به مدیریت نادرست و عدم پذیرش مسئولیت مسئولین! زمین و زمان را متهم می کنند تا ثابت کنند بی تقصیر هستند. حالا هم مردم مستاصل و نیازمند به دارو را متهم به ولع! شرم کنید.
در جواب عزيزي كه از نبود دارو در تبريز شكايت داشتند بايد عرض كنم در همين تهرات بزرگ نيز بنده براي يافتن داروي هپاتيت ب مشكل دارم چه رسد به عزيزان شهرستاني.
ما كه سه روز دنبال شير خشك نان بوديم بالاخره با سختي زياد پيدا كرديم
بيماري هستم داراي سرطان خون داروها بسيار گران وغير قابل اعتماد است مسئولين هردليلي بياورند نشانه عدم توانايي ايشان است
سلام - شما را بخدا به شعور مردم توهين نكنيد ! مگر دارو غذاست كه موقع افطار يك پياله بايد سر سفره باشد
كه حرص بزنن ! در ثاني اگر مشگل در گمرك است خود دولت مي تواند سريعا اقدام و دستور ترخيص بدهد مگر اينكه در گمرگ كشور خارجي باشد !
تازه اين نظرهايي رو كه اين زير مي بنيد مربوط قشري است يا كارمندن يا دسترسي به اينترنت دارند يعني اونهايي كه الان دارن عزيزانشون رو به دليل عدم دسترسي به دارو از دست ميدن نميتونن چيزي اين زير بنويسن!
الان یکماهه داروی بتافرون جهت همسرم که مبتلا به ام اس هست و باید یه روز در میون بزنه نیست به داروخونه ها که مراجعه کردم و اصرارم رو میدیدن میگن آقا استامینوفن برا تب بچه ها نیست کلی بچه تشنج کردن شما دنبال بتافرون میگردی؟؟؟؟؟
سلام ، من دیروز برای طول دو ماهه درمان داروی آسم گرفتم . 323 هزار تومان پولش شد. چه ولعی دارم من !!!!
برچسب منتخب
# توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # صادق زیباکلام # سیل # خداداد افشاریان
وب گردی