بازدید 70331

آذربایجان مدعی ده میلیارد بشکه نفت ایران شد

اکتشاف بزرگ و مهم اخیر نفتی ایران در دریای خزر، که به اذعان مؤسسات خارجی توانسته، رقم چشمگیری به حجم ذخایر نفتی کشور بیفزاید، مورد ادعای کشور آذربایجان قرار گرفته است.
کد خبر: ۲۹۳۴۰۱
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۳ 24 December 2012

اکتشاف بزرگ و مهم اخیر نفتی ایران در دریای خزر، که به اذعان مؤسسات خارجی توانسته، رقم چشمگیری به حجم ذخایر نفتی کشور بیفزاید، گویا مورد ادعای کشور آذربایجان قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، این کشور مدعی است، این حوزه نفتی در مرزهای دریایی آذربایجان است؛ حوزه‌ای که نزدیک ده میلیارد بشکه نفت را در خود جای داده است.

بنا بر این گزارش، مؤسسه مدیریت اطلاعات انرژی در آمریکا، در آخرین گزارش خود از وضعیت توازن ذخایر نفت جهانی و مصرف جهانی اعلام کرده، ایران دارای ذخایر عظیمی از نفت است که نزدیک ۱۳۷ میلیارد بشکه یا ۹.‌۳ درصد از مجموع ذخایر جهانی و ۱۲ درصد از کل ذخایر اوپک را شامل می‌شود؛ اما مصرف داخلی ایران به سرعت در حال افزایش است و از نسبت تولید آن پیشی می‌گیرد.

مجموع تولید و مصرف نفت ایران از 1997 تا 2010

این گزارش اشاره نموده که به رغم تحریم‌ها، صادرات نفت ایران در حال افزایش است، ولی همزمان با این امر، مشکلات ایران برای بازگرداندن عواید نفتی به تهران نیز بیشتر می‌شود؛ این گزارش شامل اطلاعاتی کلی از محل و پراکندگی ذخایر نفتی ایران است.

گزارش مؤسسه اطلاعات انرژیِ اشاره کرده که ایران حتی در ورای مرزهای خود ذخایر عظیم نفت و گاز دارد که همچنان در حال کاوش این ذخایر است. این گزارش همچنین آورده است که سال گذشته، شرکت ملی نفت ایران اعلام نمود ذخیره نفت سبکی را در میدان خیام به اکتشاف رسانده که پیشتر در سال ۲۰۱۰ به عنوان میدان گازی ثبت شده بود.

همچنین اکتشافات ایران در مناطق ساحلی غرب و جنوب نیز با مجموع ذخایر نیم میلیارد بشکه مورد توجه گزارش قرار گرفته است.

پراکندگی میادین نفت و گاز ایران در کمربند زاگرس

اما موضوع مهم این گزارش درباره ایران، اکتشاف مهم نفتی سال جدید در دریای خزر است که به تازگی سر و صدای بسیاری بر پا کرده است؛ این میدان نفتی که دارای ذخیره‌ای برابر با ده میلیارد بشکه است، توانسته مجموعاً ۷ درصد به ذخایر نفت کشور بیفزاید.

گزارش مؤسسه البته اذعان نموده که کشور آذربایجان مدعی است، این حوزه نفتی متعلق به آذربایجان و در محدوده اکتشافات این کشور است.

گزارش یادشده با اشاره به وضعیت نا‌مشخص مرزی در دریای خزر، آورده که همواره این گونه مناقشات در دریای خزر میان کشورهای حوزه این دریاچه بوده و از هنگامی که حوزه‌های جدید نفتی و گازی در این دریاچه اکتشاف شده، این مناقشات بیش از گذشته بروز می‌کند.

محل تقریبی اکتشاف حوزه نفتی جدید در دریای خزر

گزارش مؤسسه با اشاره به مناقشات این ‌گونه در منطقه خاورمیانه، یکی از معضلات اساسی در تعادل عرضه و تقاضای نفت برای سال آینده را همین مناقشات معرفی می‌کند که روند عرضه در کوتاه مدت را به شدت با مشکل روبه‌رو خواهد کرد.

گفتنی است، این برای نخستین بار نیست که کشورهای همسایه در حوزه‌های نفتی و گازی با ایران وارد مناقشه می‌شوند. از سویی در ماه‌های اخیر و در پی تحریم‌های غرب علیه کشور، هر کدام از این رقبا می‌خواهند با پر کردن جای ایران در بازار نفت و گاز، سهم خود را از درآمدهای ناشی از صدور انرژی افزایش دهند و در این میان، حتی از دستبرد و چپاول میادین مشترک و سهم ایران نیز ترسی ندارند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳۷۶
انتشار یافته: ۳۶
خواهش می کنم این جمله را ننویسید که همیشه این مناقشات وجود داشته از زمانی که در دیپلماسی سیاسی ضعیف عمل کرده ایم حتی حقوق قانونی خود را نمی توانیم بدست آوریم
پاسخ ها
ناشناس
| United States |
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
همیشه وجود داشته را که تابناک ننوشته بالام جان. متن گزارش خارجی است. ضمنا این هم دیگر کهنه شده که از هر موضوعی به نفع اختلافات سیاسی استفاده کنی. دولت رفته اکتشاف کرده آنوقت تو می گی در دیپلماسی ضعیف عمل کرده ایم حتما می خواهی بزنیم آذربایجان را درب و داغان کنیم؟ این مناقشات همیشه وجود داشته بین ایران و عربستان از زمان همان شاهی که احتمالا تودیپلماسی آنرا قوی می دانی بوده
مواظب آذربایجان باشید خطرش کمتر از عربها نباشه بیشتر دولتمرد های خواب زده حواسشون به منافع ملی باشه این کشور میشه قطر شماره 2
پاسخ ها
ناشناس
| Belgium |
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
درسته
باید درس خوبی به دولتمردانش داد
اما مردمش شرایط خوبی زندگینمی کنند
مانند مردم خودمان فقیرند
دیدین؟گفتین سهممون رو از دریای مازندران از 70% به 50% ببریم تا دیگه ادعا نداشته باشن
بعد ادعاشون دوباره زیاد شد
گفتین از 50% به 20% ببریم
بازم ادعاشون زیاد شد
از 20% دارین میبرین 15%
آخه حماقت تا کی؟
اینا کل ایران رو میخوان بگیرن
چرا باید کشور کوچک و بی عرضه ای واسه ما شاخ بشه و چیزی بهش نگیم در حالی که خودمون ادعا میکنیم که میتونیم جلو امریکا رو بگیریم؟
بالاخره کی قراره اینا رو آدم کنیم؟
پاسخ ها
آبدارچي سياسي
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
ما هيچ وقت از درياي قزوين 70 درصد سهم نداشته ايم
در اين باره هم تا بحال ما با كسي توافق نكرده ايم و مبنا همان توافق قراردادهاي 1921 و 1940 ميباشد
ضمنا حتي همان قراردادها هم زياد جالب نوشته نشده و بدرد ايران نمي خوره
كنوانسيون هاي جهاني هم حق اشتراك آب مشاع را به رسميت شناخته اند
تقريباً همه چيز بر عليه ايران تمام شده و كاري هم نميشه كرد
اون جا که معلومه مال آذربایجانه‌
پاسخ ها
حمید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
اصلاخودآذربایجان مال ایرانه چی ؟
ناشناس
| United States |
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
خود آذربایجان مال ایرانه عهد نامه ترکمنچای اعتبارش 100 سال بود که تموم شد اگه پرده ها دریده بشه و بنا برکل کل باشه ممکنه آقا الهام بشه استاندار استان آذربایجان شمالی
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
موافقم!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
به همین خیال یاش
تابی بچاپ
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
ایرانیها سالها محاسبه میکردند که این نفت بیشتر سمت روسیه است یا ایران و خوشحال بودند که سمت ایرانی خزر است تا اینکه کشور روسیه تکه تکه شد و کشورهای جدید نخواستند جزو ایران شوند و روسیه باید از سهم خود به آنها دریا می داد ولی به یکباره سهم ایران بخشیده شد و نفت ما مالک جدید پیدا کرد و غرب از این مالک جدید حمایت کرد و به دشمن ما تبدیل کرد
این میدان نفتی که در نزدیکی سواحل آستارا قراردارد . چرا با رانت وپارتی بازی سایت نفتی را به رودسر وبه اسم رودسر کرده اند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
وقتی در کشور خودمون میدانی نفتی را که در ساحل یک شهر قرار دارد به اسم شهر دیگر میکنند انتظار دارید کشورهای همسایه ادعا نداشته باشند.
چاه مایل بزنن از بیرون از مرزهاشون نفت رو بکشن طرف خودمون..کاری نداره.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
تکنولوژی و ماشين آلات می خواد که نداريم.
کاوه
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
نفت آماده استخراج تو خلیج فارس که با قطر شریکیم نموتونیم استخراج کنیم بفروشیم . توکجایی . تو چاه راست موندیم چه برسه مایل
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
در اوایل دهه قبل فکر میکردیم آذربایجان مال ایرانه و خزر نصفش مال ماست الان چی
یک فکری به حال کل کشور بکنید آیا تا دهه آینده چیزی کم میشه یا نه
مقصر خود ایران است
شما دست پیش گرفتین که پس نیفتین. کشور کوچک و بی عرضه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
بزرگي به هيكل نيست شتر عزيزم بزرگتره! مگه نه؟
اگه باز کوتاهی کنن مثل تار اینم مال آذربایجان میشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
از اول هم بود!
فرض می گیریم این کشف درسته و واقعیت داره. ما خودمون در داخل مشکلات و معایب کمی نداریم. تا زمانیکه یه ماشین تمامی بخش ها و تجهیزاتش هماهنگ و در یک جهت و هدف کار نکنه معلومه که با وزش یک نسیم دچار مشکل خواهد شد و از طرف دیگر تازمانیکه تخصص گرایی و ضایطه مداری حاکم نباشد داریم خودمون شیره میمالیم.
همش شعار .همش ادعاي قدرت .......به خدا هيچ كاري نمي تونيم بكنيم ......وقتي امارات زور مي گه چه انتظاري از بقيه دارين .
تا آنجا که نظرات شما نشان میدهند شما هنوز در دوره ی رضا قلدر زندگی می کنید. بابا دنیا قانون داره. می بینید که چه جوری گوش آدمو می برند؟!
یک مشت دولت های ضعیف و بی خاصیت شبیه دولت های اجیر منطقه طی دو دهه اخیر بر کشور ما حکومت کرده اند که کاملاً از اصول استقلال آزادی و جمهوری اسلامی ما فاصله گرفتند و نمی توانند زباناً و عملاً از تمامی حقوق ملت ایران دفاع کنند.
مقصر مسئولین خودمون هستند
خزر رو دو دستی تقدیم به روسیه کردید
بعنوان یک آذری زبان باید بر عدم مدیریت سردمدارانمان در ساسیت خارجی اذعان نمایم که متاسفانه به خاطر کاهی کوها را از دست می دهیم و کشوری مانند آذربایجان که حقیقتاً تمام سرزمین اش مال ایران است ادعای واهی می نماید . به خدا بعضی از کشورهای غربی خیلی با شعور و زبان فهم تر از کشورهای همسایه اطرافمان هستند .
روسیه یک اشغالگر و استعمارگر بوده عهدنامه ها و قرار داد ها و مرزهای اون فاقد اعتبار است آذربایجان فقط بعد از صفویه با ایران یک کشور بوده قبل از آن حتی در زمان هخمنشیان هم جدا از ایران بوده است باید با مسائل منطقی و بر اساس قراردادهای دو طرفه با همسایگان عمل کرد. با فحاشی و توهین هیچکاری پیش نرفته و الان هم نمی رود.
وای اگه این نفت هم سر سفره بیاد چی می شه ؟!
قطعنامه ترکمنچای بخش هایی از ایران را از کشور جدا کرد، در بحث رژیم حقوقی دریای خزر هم سهم 50 درصدی ما از خزر تبدیل شد به 16 درصد (همین چند سال پیش).
آذربایجان مال خودمان است الهام جون هم رفتنیه یاشاسین ایران یاشاسین آذربایجان
آب هم مانندخاک جزء مرزهای هرکشوری محسوب می شود متأسفانه سهم ما از 50 درصد دریای خزر رسید به ........ درصد هنوزهم روسیه وکشورهای استقلال یافته مانند حیوان وحشی درکمین هستند.چکار کنیم نمی دانم فقط باید غصه بخوریم .
اگر آنجایی باشه که توی نقشه است بر طبق اصول سازمان ملل در منطقه نظارت باکو قرار دارد و مشکل است که به ما برسه. تازه این ادعا مشکلات داخلی هم برای ما درست میکنه. نچاپیدی هم نچاپ تابی جون ولی بدون که با خر طرف نیستی.
اگه طبق نقشه ای که در بالا زده شده و خط چین‌هایی که حریم و مرز هر کشور و سهم اونو از دریای خزر نشون میده و محلی که این میدان در اون قرار داره باید گفت که در حوزه آبهای جمهوری آذربایجان قرار داره در ضمن دوست عزیزی که گفتن مردمش فقیر هستن بد نیست بدونی یک منات آذربایجان در حال حاضر ۷۰۰۰ هزار تومان ایران ارزش داره و جزو ارزهای معتبر و گران قیمت است و خودش نشان از پشتوانه مالی و اعتباری بالای این کشور است
برچسب منتخب
# انتخابات ریاست جمهوری # انتخابات # رفح # حج