بازدید 3665

تردد بمب های متحرک در خیابان‌ها

کد خبر: ۲۴۸۵۸۰
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۶:۴۴ 31 May 2012
معاون سازمان ملی استاندارد ایران از آغاز بازرسی ادواری مخازن سی.ان.جی خودروهای گازسوز و همچنین جایگاههای عرضه سی.ان.جی ظرف چند ماه آینده خبر داد.

به گزارش ايسنا بهادر کاظمی درباره این‌که چرا تاکنون خودروهای گازسوز موجود در کشور بازرسی ادواری نشده‌اند؟ ‌گفت: بازرسی ادواری از خودروهای دارای مخازن سی.ان.جی به ایجاد هماهنگی بین دستگاههای مختلف مانند وزارت نفت، ‌وزارت کشور، سازمان استاندارد و ستاد سوخت نیاز داشته که هماهنگی‌ها در حال انجام است و امیدواریم ظرف چند ماه آینده بازرسی از مخازن سی.ان.جی خودروها آغاز شود.

وی افزود: علاوه بر مخازن سی.ان.جی خودروها قرار است از جایگاههای عرضه سوخت سی.ان.جی نیز بازرسی ادواری به عمل آید.

او با بیان این‌که حجم کاری مربوط به بازرسی ادواری از مخازن فوق‌العاده بالاست، اظهار کرد: طبق آمارهای منتشر شده بیش از سه میلیون خودرو گازسوز و بیش از دو هزار جایگاه سوخت‌گیری سی.ان.جی در کشور وجود دارد.

به گفته معاون سازمان ملی استاندارد ایران، در حال حاضر کارشناسان مربوطه در حال گذراندن آموزشهای مربوط به بازرسی ادواری از مخازن سی.ان.جی هستند.

این مقام مسئول عنوان کرد: مخازن سی.ان.جی خودروها باید طبق استاندارد هر سه سال یکبار باید بازرسی شوند.

او در پاسخ به این سوال که تعداد حوادث ناشی از انفجار مخازن سی.ان.جی خودروهای گازسوز تاکنون چقدر بوده است‌؟ گفت:‌ اغلب خودروهای گازسوزی که مخازن سی.ان.جی آنها منفجر شده، به صورت غیراستاندارد تجهیز شده بودند.

 وزارت کشور از بیش از دو سال پیش مسئولیت بازرسی ادواری از مخازن سی.ان.جی را بر عهده گرفته، اما به گفته یک کارشناس صنعت سی.ان.جی، مسئولان این وزارتخانه آشنایی چندانی با بحث سی.ان.جی و بازرسی از مخازن ندارند و در واقع این کار در حیطه تخصصی آنها نیست و از سوی دیگر مجموعه‌های مرتبط نیز از انجام این کار شانه خالی کرده‌اند.

در ایران نخستین بار در سال 1356 طرح گازسوز کردن خودروها به صورت آزمایشی در شهر شیراز با تبدیل 1200 دستگاه خودرو سواری به مرحله اجرا درآمد. مشابه این طرح در مشهد نیز در سال 1366 اجرا شد. شرکت اتوبوس واحد تهران و حومه نیز در سال 1371 تحقیقاتی را در زمینه گاز سوز کردن اتوبوسهای درون شهری آغاز کرد که در سال 1375 از این نوع اتوبوس‌ها بهره‌برداری شد.

از سال 1383 شرکت خودروسازی سایپا شروع به تولید خودروهای گازسوز نیسان وانت و پراید کرد. بعد از آن شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت به منظور اجرای تبصره 13 قانون بودجه سال 1386، اقدام به دوگانه‌سوز کردن خودروهای عمومی شامل انواع وانت‌، تاکسی‌، آژانس و تاکسی تلفنی کرد. دو شرکت خودروسازی ایران خودرو و سایپا نیز برخی از محصولات خود را به صورت پایه گازسوز وارد بازار کردند.

در این میان در کنار کارخانه‌های خودروسازی، کارگاههای نصب مخزن سی.ان.جی نیز فعال بودند که اوایل سال گذشته ادامه کار این کارگاهها غیر قانونی اعلام شد.

اگرچه ایران طبق رتبه‌بندی انجمن جهانی خودروهای گازسوز در حال حاضر از نظر تعداد خودروهای گازسوز در رتبه دوم جهان قرار دارد، اما بعد از گذشت چندین سال از شروع گازسوز کردن خودروها در ایران هیچ نوع بازرسی از مخازن گاز نصب شده روی این خودروها صورت نگرفته است. برخی کارشناسان و حتی مسئولان دولتی از مخازن سی.ان.جی خودروها که از آنها بازرسی نشده، به عنوان بمبهای متحرک خیابانی یاد کرده‌اند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف
وب گردی