بازدید 15066
۵
دکتر رضا داوری پاسخ داد:

وقتی مغول ها آمدند، سعدی چه کرد؟

کد خبر: ۲۳۹۵۲۴
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۲ 21 April 2012
ما بدون شعر چه هستیم؟ اگر سعدی و حافظ و نظامی و غزالی و هر کدام از شاعران در تاریخ نبودند چه می‌شد؟ اینها موضوعاتی بود که دکتر رضا داوری در همایش حکمت سعدی درباره آن سخن گفت.

به گزارش خبرآنلاین دکتر رضا داوری اردکانی در تازه ترین سخنرانی خود که دیروز برگزار شد در همایش حکمت سعدی گفت: ما نیازهایی داریم که کم و بیش خود به خود فراهم می‌شود و برخی که آن را زیاد احساس نمی‌کنیم، از جمله نیازهایی که ما کمتر احساس می‌کنیم نیاز به شعر و از جمله شعر سعدی است. در واقع باید پرسید: ما بدون شعر چه هستیم؟ پاسخ به این سؤال عظمت شعر سعدی را بیشتر آشکار می‌کند، چراکه سعدی برای ما یک تفنن نیست. سعدی در تاریخ ما ادامه پیدا کرده است و ادامه خواهد یافت.

اگر سعدی نبود ما نمی‌توانستیم تصور کنیم که چه کسی و در کجا بودیم

وی افزود: سعدی ادیبی است که با ادبیات فارسی و عربی به خوبی آشناست. او تاریخ می‌داند و آثار دینی و معارف اسلامی را مطالعه کرده است. سعدی تحصیل کرده و در واقع برای من توجیه‌پذیر نیست که بدانم اگر سعدی و حافظ و نظامی و غزالی و هر کدام از شاعران در تاریخ نبودند چه می‌شد؟ در واقع فقدان آن‌ها جبران‌ناپذیر است. اگر سعدی نبود ما نمی‌توانستیم تصور کنیم که چه کسی و در کجا بودیم.داوری اردکانی تصریح کرد: سعدی تجدید یک عهد و دوران است. وقتی مغول‌ها به ایران آمدند تا شرق ایران را نابود کردند، سعدی چه کرد؟ اینجا سعدی پرچم‌دار و احیاکننده است، سعدی کاری مشابه فردوسی کرد.

سعدی معلم ادب و اخلاق

وی افزود: سعدی معارف اسلامی ایرانی را می‌شناخته و معلم و آموزگار این معارف است. سعدی معلم ادب و اخلاق بود و با شعر، نگهبان و نگه‌دارنده‌ی زبان و فرهنگ ما شد و همین‌طور این نگاهبانی ادامه دارد.این استاد برجسته‌ی فلسفه تاکید کرد: سعدی آغاز و زمان شروع عصر خودش است و تکرارکننده‌ی گذشته نیست. انسان‌هایی که تاریخ می‌سازند ماندگار می‌شوند. همه‌ی انسان‌ها اهل تفکر هستند، ولی افرادی در صدر تاریخ قرار دارند. شاعران و متفکران آغازکننده‌ی عهدها و پیمان‌های تاریخی هستند. مراد این است که آن‌ها سخنی می‌آورند که سخن همه می‌شود و همه از آن بهره‌ای می‌برند. این نفوذ یعنی جاودانگی و ماندگاری و شاعر ماندگار می‌شود، زیرا زمان را دریافته است.

سعدی زبان ما است

وی گفت: کسی در قرن هفتم هجری قمری در بدترین اعصار تاریخی کشور زندگی می‌کند و تمام آثارش زنده می‌ماند، در واقع او عین زمان است. سعدی زبان ما است و هیچ‌گاه فراموش نمی‌شود. داوری اردکانی با طرح این پرسش که چه شده که سعدی در یک قلمرو وسیع سیاسی - اجتماعی همواره مطلوب بوده و هنوز مطلوب است؟ توضیح داد: سعدی در ما و با ما حضور دارد و چیزی از وجود ما متعلق به اوست. او هنگامی که مرثیه‌ی "المعتصم بالله" را گفت عصر جدیدی آغاز شد، عصر دیگری در تاریخ اجتماعی - فرهنگی و نه فقط در تاریخ شعر ما.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۲
انتشار یافته: ۵
شعرايي نظير سعدي مولانا عطار نظامي و.. مصداق آيه من احياها فكانما احيا الناس جميعا هستند.
استاد داوري از مفاخر عصر ماست. انشاءالله خداوند تمامي علما را حفظ كند.
به چه کار آیدت ز گل طبقی
از گلستان من ببر ورقی
گل همین پنج روز و شش باشد
وین گلستان همیشه خوش باشد.
کار کنیم که جوانان ما بیشتر افتخارات کشورشان را بشناسند.
سعدي بسيار دانا بود.حكيم بود.سياستودار عاقلي بود.معلم و آموزگاري بود كه آمزه ها و تعاليم حكيمانه اش تا حيات آدمي وجود دارد برقرار خواهد بود.حافظ با اين برجستگي اش پا بر دوش سعدي گذاشت و بالا رفت.يعني حافظ بزرگ با وجود سعدي توانست حافظ شود.گلستان و بوستانش مملو از آموزه است.خدايش رحمت كند كه او بسيار ي را تعاليم تربيتي و معرفتي و آداب اجتماعي داد.سعدي بسيار ظريف و عاقلانه نصيحت كرد.و قطعا در دين بسيار آشنا و دلسوز بود.و صد البته سعدي بهمراه فردوسي و حافظ و مولانا اركان اربعه ادب فارسي هستند و ادب فارسي بسيار متاثر از قرآن كريم است.
سعدی گلستانی است که طراوت و عطر گلهایش ابدی است.
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # انتخابات # روز دختر # نمایشگاه کتاب
آخرین اخبار
وب گردی