بازدید 3777

حقوق کارگر ۹ میلیون؛ قسط مسکن ۳۵ میلیون؟

پرداخت تسهیلات جدید بانک مسکن برای خانوار‌های پرجمعیت تهرانی با دریافت سقف وام مسکن، به گونه‌ای است که هیچ کدام از کارگران امکان دریافت آن را ندارند چرا که باید ماهی ۳۵ میلیون تومان قسط بدهند؛ که این رقم نسبت به میانگین درآمد خانوار‌های کارگری همخوانی ندارد و چندین برابر حقوق کارگران است.
کد خبر: ۱۲۰۴۷۳۵
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶ 15 November 2023

به گزارش  تابناک، در حالی قسط ماهانه وام ۹۶۰ میلیون تومانی بانک مسکن حدود ۳۵ میلیون تومان می‌شود که کارگران با حقوق حداکثر ۹ تا ۱۰ میلیونی طبیعتا از لیست دریافت وام بانک مسکن حذف می‌شوند.
 
زمانی که صحبت از هزینه‌های زندگی کارگران و مشکلات در تأمین معیشت آن‌ها می‌شود، همواره این موضوع از سوی کارشناسان مطرح می‌شود که حدود ۷۰ درصد سبد معیشت کارگران صرف هزینه‌های مسکن می‌شود.
 
آمار‌های اخیر مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که متوسط قیمت مسکن بر اساس آمار‌ها در تابستان امسال ۵ درصد کاهش داشته است.
 
یکی از راه‌هایی که شاید بتواند کمک کننده کارگران در مسیر خانه دار شدن باشد دریافت تسهیلات مسکن است. متأسفانه با شرایطی که در حال حاضر پرداخت وام‌ها دارد، کارگران از پس اقساط بر نمی‌آیند.
 
بر اساس تصمیم شورای عالی کار، حقوق کارگران در سال ۱۴۰۲ میزان ۲۷ درصد افزایش داشت. بر این اساس، حداقل دستمزد ماهانه از چهار میلیون و ۱۷۹ هزار و ۷۵۰ تومان در سال ۱۴۰۱ به پنج میلیون و ۳۰۸ هزار ۲۸۲ تومان درسال ۱۴۰۲ رسید. یعنی یک کارگر در تهران با دریافت مزایای شغلی حدود ۹ میلیون تومان درآمد دارد. حال چگونه ممکن است یک کارگر درکنار هزینه‌های خوراک، بهداشت، آموزش، پوشاک، حمل و نقل، تفریح، ارتباطات، کالا و خدمات و از همه مهمتر اجاره بهای مسکن بتواند اقدامی برای دریافت وام مسکن با اقساط بالا داشته باشد.
 
پرداخت تسهیلات جدید بانک مسکن برای خانوار‌های پرجمعیت تهرانی با دریافت سقف وام مسکن، به گونه‌ای است که هیچ کدام از کارگران امکان دریافت آن را ندارند چرا که باید ماهی ۳۵ میلیون تومان قسط بدهند؛ که این رقم نسبت به میانگین درآمد خانوار‌های کارگری همخوانی ندارد و چندین برابر حقوق کارگران است.
 
آرمان حاجیان فرد، کارشناس اقتصادی معتقد است: بانک مسکن برای اعطاء وام خرید مسکن با جعاله تعمیر آن جمعا به مبلغ ۹۶۰ میلیون تومان، با نرخ ۲۲.۵ و بازپرداخت ۱۲ ساله، حدود یک میلیارد و پانصد میلیون تومان از خریداران مسکن سود میگیرد که با توجه به قیمت حدود ۱۸۰ میلیون تومانی اوراق مسکن، نرخ تسهیلات مذبور به بالای ۳۰ درصد می‌رسد.
 
وی گفت: در واقع اگر ۱۸۰ میلیون تومان قیمت اوراق مسکن را از مبلغ تسهیلات که ۹۶۰ میلیون تومان است کم کنیم، تسهیلات خرید مسکن برای خریداران حدود ۷۸۰ میلیون تومان خواهد بود که طی ۱۲ سال حدود ۲۰۰ درصد سود از خریداران مسکن اخذ می‌نماید. حال با توجه به میانگین قیمت هر متر آپارتمان در تهران که حدود ۸۰ میلیون تومان می‌باشد این تسهیلات برای خرید ۱۰ متر آپارتمان کفایت میکند و اگر حداقل متراژ آپارتمان‌ها را ۵۰ متر در نظر بگیریم افراد برای خانه دار شدن می‌بایست حدود ۳ میلیارد تومان پس انداز داشته باشند که اتفاقی دور از ذهن می‌باشد.
 
این کارشناس اقتصادی گفت: در واقع بانک‌ها با پرداخت تسهیلات بیشتر به فکر درآمدزایی خود هستند تا خانه دار شدن مردم؟! و این خدمات مطمئنا عاملی برای خانه دار شدن قشر کارگر و کارمند که با حقوق و دستمزد‌های زیر خط فقر معاش میکنند نخواهد بود.
 
مردم توان پرداخت اقساط سنگین وام مسکن را ندارند
 
آرا شاوردیان؛ نماینده ارامنه تهران و شمال کشور در مجلس در خصوص وضعیت پرداخت تسهیلات مسکن گفت: یکی از پایه‌های اصلی ساخت مسکن و اجرای قانون جهش تولید مسکن، پرداخت تسهیلات بانکی است که متأسفانه بانک‌ها به ویژه بانک‌های خصوصی عملکرد قابل دفاعی در این حوزه نداشتند و همین امر نیز موجب شده رئیس جمهور در آخرین نشست شورای عالی مسکن وزارت اقتصاد را مکلف به جریمه بانک‌های مستنکف کند.
 
عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه مردم توان پرداخت اقساط سنگین وام مسکن را ندارند، گفت: ساماندهی بازار مسکن در گروی افزایش تولید و عرضه فوری واحد‌های احتکار شده است.
 
نماینده ارامنه تهران و شمال کشور در مجلس اضافه کرد: طبق قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها مکلف به پرداخت ۲۰ درصد از منابع تسهیلاتی خود به حوزه مسکن شدند که در سال اول رقم آن به ۳۶۰ هزار میلیارد تومان می‌رسید، اما جز بانک مسکن، سایر بانک‌ها عملکرد بسیار ضعیفی و نزدیک به "صفر" داشتند و همین امر جز عوامل اصلی کند شدن روند ساخت مسکن در کشور بوده است.
 
این نماینده مردم در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: البته در قانون جهش تولید مسکن ضمانت اجرایی نیز برای پرداخت تسهیلات حوزه مسکن در نظر گرفته شده و وزارت اقتصاد مکلف به جریمه مالیاتی بانک‌ها شد. اما با وجود عدم اجرای تعهد تاکنون این جرائم اجرایی نشده است که امیدواریم با دستور رئیس جمهور این امر محقق شده و بانک‌ها همکاری بیشتری در پرداخت تسهیلات مسکن داشته باشند. از طرفی در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم نیز مصوبه برای هدایت بانک‌ها در مسیر پرداخت تسهیلات داشته که امیدواریم به درستی اجرایی شود.
 
شاوردیان خاطرنشان کرد: در بخش خرید مسکن هم اکنون وام‌ها رشد خوبی داشته است هرچند که به دلیل فاصله بسیار زیادی قیمت‌ها و اقساط سنگین وام‌ها اقشار فاقد مسکن و کم درآمد امکان بهره مندی از آن‌ها را ندارند به عنوان مثال اخیرا وام خرید مسکن برای خانواه‌های پر جمعیت و دارای ۴ فرزند و بیشتر به یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در تهران افزایش پیدا کرده که اقساطی در حدود ۳۵ میلون تومان به همراه دارد و یقیناً پرداخت آن از عهده عموم مردم از جمله کارگران خارج است.
 
عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه متاسفانه شاهد عدم تعادل قیمت مسکن و نرخ و سود تسهیلات مسکن هستیم افزود: این بی‌تعادلی ناشی از برهم خوردن عرضه و تقاضا در بازار مسکن و جولان دلالان در این بازار پر تلاطم است که نظم بخشی و ساماندهی آن در گروی توسعه ساخت مسکن و عرضه فوری واحد‌های تصرف شده توسط محتکرین بزرگ است.
 
ناترازی عجیب حداقل دستمزد کارگران با میزان اقساط وام مسکن
 
عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: شاخص قیمت مسکن طبق اخبار منتشر شده در رسانه‌ها طی بازه زمانی ۱۳۷۷ الی ۱۴۰۰ حدود ۲۱۵ برابر افزایش یافته در حالی که حداقل دستمزد کارگران طی این سال‌ها حدود ۸۸ برابر رشد داشته که این فاصله باید با افزایش تسهیلات تکمیل شود در حالی که مردم توان پرداخت اقساط سنگین آن را ندارند البته باید این آمار بصورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد.
 
وی با اشاره به افزایش قیمت خانه و ناتوانی مردم در پرداخت تسهیلات مسکن گفت: مسکن یکی از مطالبات به حق مردم بوده که متأسفانه طی سال‌های اخیر با افزایش شدیدی مواجه بوده که در قیاس با افزایش حداقل دستمزد کارگران تفاوت بسیار بالایی دارد.
 
این نماینده مردم در مجلس با اشاره به انتشار اخباری در رسانه مختلف در خصوص افزایش شاخص قیمت مسکن در دهه‌های گذشته تصریح کرد: شاخص قیمت مسکن طی بازه زمانی ۱۳۷۷ الی ۱۴۰۰ حدود ۲۱۵ برابر افزایش یافته در حالی که حداقل دستمزد کارگران طی این سال‌ها حدود ۸۸ برابر افزایش داشته که تفاوت بسیار زیادی دارد و این فاصله باید با افزایش تسهیلات تکمیل شود.
 
این نماینده مردم در مجلس با اشاره به اقساط بالای ۳۵ میلیونی تسهیلات یک میلیارد و ۹۰۰ ملیون تومانی مسکن برای خانواده‌های دارای بیش از ۴ فرزند، اظهار کرد: پرداخت اقساط با این ارقام از عهده مردم خارج بوده و لذا میزان و نحوه پرداخت اقساط مسکن باید مورد بازنگری جدی قرار بگیرد.
 
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه اکثر خانواده ایرانی توان پرداخت اقساط سنگین تسهیلات مسکن را ندارند اظهار کرد: باید آمار مربوط به قیمت مسکن در دوره‌های گذشته بصورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد. همچنین باید برای کنترل این بازار پر تلاطم برای افزایش تولید صنعتی ساختمان و مهار فعالیت دلالان و محتکران برنامه ریزی کنیم.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۰
ميگن ملانصرالدين داشت مي رفت مادرش را بفروشه
يكي بهش مي گه آخه كسي مادرش را هم مي فروشه
نصرادين جواب ميده : يه قيمتي مي گم كه كسي نخره

حالا قيمت مسكن و بقيه اقلام و تناسبشون با حقوق كارگر و كارمند ، هم شده همون حكايت ملا

يه قيمتي مي گن كه كسي نتونه بخره
کارگر چیه بابا جان. حتی پزشک و وکیل و استاد دانشگاه نمیتونه قسط هاش رو پرداخت کنه.
دولت یا باید خودش مسکن بسازه یا قیمت ها رو بیاره پایین.
لااقل از چینی ها یا ترک ها کمک بگیرید اونا زمین رو میگیرن و سریع و ارزون مسکن رو میسازن.
پاسخ ها
محمددد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۴
شما حقوق ترک ها را با ما مقایسه بفرمایید می بینید که سریع و ارزون هم بسازن کارگر بدبخت از پسش بر نمیاد
کارگر کارش به جایی رسیده پول تعمیر وسایلی که قبلا خریده را ندارد
اقساط را طوری تعیین کردند که فقط خواص بتوانند وام مسکن بگیرند.
پول نزد بانک ها مثل ناموسشان میمونه، یه شرایطی میذارن که کسی سمتش نیاد. اون دنیایی هم هست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۴
میدن به کارمندای خودشون.کارمندان بانک ملی بهترین حقوق و مزایا و بیمه رو دارن.وام مسکن های عالی میگیرن.حواله ماشین میگیرن.بیمارستان اختصاصی دارن.تخم دو زرده کردن.اونوقت یکی که داره چرخ این صنعت رو میچرخونه باید 12 میلیون حقوق خشمک و خالی بگیره.ل ..
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۴
مثلا چی .. اون دنیا وام بگیریم
خدایی از این مسئولین مملکت ما برای مملکت داری تو دنیا پیدا نمیشه.یعنی آخرت جوک هستند.
بیچاره کارگر
مردم قانع نیستن .. قناعت کنید خواب
قشری که باید وام بگیره و خونه بخره همون کارگرا هستن.کسی که داشته باشه 35 میلیون قسط بده قطعا 50 - 60 میلیون درآمد داره و قطعا خونه هم داره و اگرم از وام استفاده کنه برای دلالی و پول رو پول گذاشتنش استفاده میکنه.پس این وام ها به دست صاحبش نمیرسه.ندین بهتره.والسلام
عشق است مدیریت جهانی و معنوی و به کمال رسوندن انسانها در این کشور...
واقعا معنی عدالت و بانکداری اسلامی اینه ؟ علما از اخبار مملکت بی خبرند؟ یاد میرزای شیرازی بخیر
عوضش حجاب ما خانم هاي كارگر و كارمند از نوع حجاب برتر ويا كامل هست و هر روز در ورود بوسيله حراست چك ميشيم اين مهمه نه حقوق و مزايا و مشكل مسكن و خريد مايحتاج
دولت رئیسی ، از تضعیف حق وحقوق کارمندان، کارگران و بازنشستگان دست بردار .
از این دولت انتظار نداشتیم دستمزد هفت میلیون و نهصد با دو فرزند تعیین کند. خودشون به کوچه علی چپ زدند.
دو فرزندانم به دلیل هزینه معیشت مدرسه ....ترک تحصیل کردند.
این نشون میده خط فقربالای سی و پنج تومنه به دروغ میگن هفده تومنه
داریم روی یخ راه میرویم
لعنت به دولت بی کفایت ،ظالم در حق قشر زحمت کش کارگر....
حقوق های میلیاردی و پاداشهای کلان و بیمه های طلایی برای این فاسین به ظاهر مسعولین....
و بی خیال قشر کارگر.....
خودمون میدونیم حقوقمون چقدره یه فکر اساسی که ن حقوق هارو فقط افزایش بدید هی تو این سايت ها نگید
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # حماس # توماج صالحی # خیزش دانشجویان ضد صهیونیست