بازدید 32125

توضیح وزارت علوم درباره ادعای اخراج ۵۸ استاد دانشگاه

سخنگوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره ادعای اخراج ۵۸ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها در دولت سیزدهم توضیح داد.
کد خبر: ۱۱۹۰۶۴۹
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۹ 01 September 2023

به گزارش «تابناک»، علی شمسی پور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ادعای برخی از جراید مبنی بر اخراج ۵۸ استاد دانشگاه در دولت سیزدهم گفت: ما حقیقتاً گله داریم از برخی از رسانه‌ها که بدون تحقیق و بعضاً با نیات و اغراض سیاسی و درجهت تخریب آموزش عالی کشور اقدام به نشر برخی از اخبار می‌کنند که غالب آن اخبار کذب است و باعث تأسف است که به چارچوب‌ها و قواعد شناخته‌شده امر رسانه چه از جهت قانونی چه از جهت اخلاقی پای‌بند نیستند.

وی ادامه داد: اولاً این‌که وزارت علوم تحقیقات و فناوری قدر اساتید را می‌داند و ما از همه اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه که بیش‌از ۶۰ هزار نفر هستند تشکر می‌کنیم، بابت نقش مهمی که در پیشرفت علمی و اعتلای پرچم جمهوری اسلامی ایران در دنیا و تربیت نیروی انسانی زبده و دانا و توانا برای کشور دارند و همچنین نقش مهمی که در تلاش برای حل مسائل کشور چه در حوزه‌های صنعتی و چه در حوزه‌های اجتماعی و دیگر حوزه‌ها دارند؛ حتماً باید قدردانی و تشکر کنیم و قدر تمام این بزرگواران را می‌دانیم.

سخنگوی وزارت علوم افزود: اما این ادعایی که جریده مورد نظر داشته و اعلام کرده است که ۵۸ نفر از اعضای هیأت علمی در دولت سیزدهم و همچنین ۸۵ نفر در دولت نهم و دهم اخراج شده‌اند، فارغ از این‌که این ادعا چقدر درست است، باید عرض کنم که متأسفانه این جریده فراموش کرده یا خواسته فراموش کند که در دولت یازدهم و دوازدهم ۳ هزار نفر را اخراج کردند، بورسیه‌های مظلومی که بچه‌های متخصص، جوان، تحصیل‌کرده و نخبگان این کشور بودند به بهانه این‌که ممکن است پرونده چند نفر از آنها ایراداتی داشته باشد، تمام آنها را به یک چوب راندند و با اغراض پلید سیاسی و نیت سیاه خود این‌ها را طرد و بی‌حیثیت کردند و جامعه علمی کشور را از حضور این‌ها محروم کردند.

وی ادامه داد: قاعدتاً می‌دانید، این هشتاد و اندی که در دولت نهم و دهم ادعا شده و این ۵۸ نفری که ادعا شده در دولت سیزدهم اخراج شده اند، در برابر آن ۳ هزار نفر هیچ است، که قرار بود هیأت علمی شوند و متأسفانه آنها را از حق قانونی و حق شرعی خود محروم کردند و اگر قرار بر این باشد که کسی مدعی باشد در این خصوص، ما مدعی هستیم که چرا سه هزار نفر از بچه‌های مملکت را بلاتکلیف رها کردند و از آموزش عالی بیرون انداختند این دو عدد اصلاً باهم قابل قیاس نیست.

وی ادامه داد: نکته دوم این‌که در خصوص این ۵۸ نفر تک به تک بررسی دقیق انجام داده‌ایم و بررسی‌ها نشان می‌دهد غالب این ادعاهایی که انجام‌شده، کذب و دروغ محض است و من تعجب می‌کنم که چطور شرمسار و خجالت‌زده نیستند که این دروغ‌ها را در جامعه رواج می‌دهند!

شمسی پور افزود: از این لیست ۵۸ نفر ۳ نفر مربوط به دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند که به وزارت علوم ارتباطی ندارند و ۱۷ نفر دیگر مربوط به دانشگاه آزاد هستند که خودشان باید پاسخ دهند و ارتباطی به وزارت علوم ندارند، ۳۸ نفر باقی‌مانده مربوط به وزارت علوم تحقیقات و فناوری هستند که وضعیت همه آن‌ها را توضیح می‌دهم.

وی ادامه داد: از این ۳۸ نفر باقی‌مانده که ادعا شده اخراج شده اند، ۳ نفر بازنشسته هستند و بازنشسته شدن کارمندان دولت امری جاری و متداول است این افراد به سن بازنشستگی رسیده اند، سن این افراد و سابقه خدمتشان به حد مندرج در آئین‌نامه رسیده و دانشگاه طبق آئین‌نامه استخدامی اعضا هیأت علمی آن‌ها را بازنشسته کرده‌است این بازنشستگی‌ها هیچ ربطی به اخراج و اغتشاشات ندارد و جالب است که بدانید یکی از این ۳ نفر قبل از فتنه سال ۱۴۰۱ بازنشسته شده‌است.

سخنگوی وزارت علوم یادآور شد: پس ۳ نفر از این‌ها بازنشسته شده اند، سن و سابقه خدمتشان به بازنشستگی رسیده است و همین الان هم ماهانه چند نفر از اعضای هیأت علمی در یک فرایند عادی و قانونی بازنشسته می‌شوند.

وی ادامه داد: ۳ نفر دیگر از این اساتید پرونده قضائی خارج از وزارت علوم دارند و این ارتباطی به وزارت علوم ندارد و طبق قانون از ما خواسته می‌شود این افراد تعلیق شوند تا تعیین تکلیف قضائی شوند، بنابراین، این سه نفر هیچ ارتباطی به وزارت علوم ندارند، پرونده آن‌ها پرونده قضائی است، باید ببینیم چه کاری کرده اند که قوه قضائیه آن‌ها را مورد بازخواست قرار داده است.

شمسی پور ادامه داد: از این لیستی که مورد ادعا است ۵ نفر از این اساتید اکنون عضو هیأت علمی هستند و به دروغ این‌ها را اخراجی نامیده‌اند این‌ها افرادی هستند که از جایگاه مدیریتی که داشتند، یا با استعفای شخصی کنار رفته‌اند یا تغییر مدیریتی رخ داده است و این پنج نفر جابه‌جا شده اند به‌عنوان مثال دکتر رحمت صادقی که رئیس دانشگاه کردستان بود و الان عضو هیأت علمی بوده و یک‌سال و چند ماه نیز در دولت سیزدهم کار کرده‌است، پارسال جای خود را به دکتر قادر زاده داده است و با عزت و احترام این جابجایی انجام‌شده است و وی همین الان نیز عضو هیأت علمی دانشگاه کردستان بوده و بسیار محترم است.

وی افزود: دروغ بعدی این‌جا آشکار می‌شود که ۵ نفر از افرادی که ادعا کردند اخراج شده اند، اصلاً اخراج نشده اند، تغییر مدیریت اتفاق افتاده، جایگاه مدیریتی آن‌ها یا عوض شده یا به فرد دیگری واگذار شده‌است که سالیانه ۱۰۰ ها مدیر در کشور تغییر می‌کنند و این هم در مدیریت کشور امری مرسوم و معمول است.

شمسی پور ادامه داد: مورد دیگر این است که یک نفر از این لیست موردنظر بدون اجازه دانشگاه، از کشور خارج شده است و باز نگشته است و الان تکلیفش اصلاً مشخص نیست. منتشر کنندگان این گزارش کذب نام وی را جز اخراج شده‌ها ذکر کرده‌اند، درحالی‌که وی خودش به خارج از کشور رفته است و هیچ ارتباطی به مدیریت دانشگاه نداشته است و بدون اجازه دانشگاه رفته است و اکنون نیز بلاتکلیف است، این‌هم یک دروغ دیگر که اینها عنوان کرده‌اند.

وی ادامه داد: ازاین لیست ۳۸ نفر ۷ نفر اصلاً هیئت‌علمی نبودند که بخواهند اخراج شوند، این‌ها قرارداد حق‌التدریس داشتند مانند هزاران نفر دیگر که با دانشگاه‌های مختلف کشور قرارداد حق‌التدریس دارند و می آیند و دو واحد یا هر تعداد واحد درسی که مشخص شده را ارائه داده و می‌روند و هیچ رابطه استخدامی با دانشگاه ندارند و این یک روال طبیعی است، ۷ نفر از این‌ها جز این افراد بودند، یعنی حق‌التدریس بودند و هیچ قراردادی با دانشگاه نداشتند. بعد از آن دانشگاه صلاح بر این دانسته که این‌ها جابه‌جا شوند و افراد دیگری جایگزین آن‌ها شوند که این هم باز نشان می‌دهد این کسانی که این مطلب را اشاعه دادند، قصد سو داشتند و نیت خیری وجود نداشته، چرا که ۷ نفر را به دروغ گفتند اخراج شده اند که این‌ها نیز جز موارد حق‌التدریس بودند و هیچ ارتباطی به این مسائل نداشتند.

سخنگوی وزارت علوم افزود: ۳ نفر از این اساتید که اسم آنها نیز آمده است در هیأت انتظامی اعضای هیأت علمی به دلایل مختلف پرونده دارند و هیچ حکمی برای آن‌ها هنوز صادر نشده است و مشغول تدریس هستند ولی نویسندگان این مطلب به‌صورت مغرضانه اسامی این افراد را به عنوان لیست ۵۸ نفر به‌عنوان اخراجی اعلام کرده اند که این نیز یک دروغ بزرگ است. درحالی‌که کسی که پرونده او در هیأت انتظامی اعضای هیأت علمی می‌آید ممکن است اصلاً تبرئه شود و یا حکم سبک بنا به جرمی که مرتکب شده‌است بگیرد.

وی تاکید کرد: تازه آن‌هم جای اعتراض دارد و روال قانونی دارد. این سه نفر هم به دروغ به عنوان اخراجی ذکر شده اند. یک تعدادی از این افراد هستند که ۷ نفرند، که یا رکود علمی داشتند یا پایه‌های سالیانه خود را دریافت نکرده‌اند یا این‌که درخواست برای تمدید سنوات پیمانی نداشتند و به‌هرحال ارتباط‌شان توسط هیأت اجرایی جذب دانشگاه قطع شده‌است که این به‌هرحال یک روند و روال قانونی است که وجود دارد.

شمسی پور تاکید کرد: ۷ نفر دیگر از این لیست در اغتشاشات اخیر کنشگری مجرمانه داشتند، توسط هیأت انتظامی دانشگاه مربوطه محاکمه شدند و به مدت یک تا دو نیمسال تحصیلی معلق شدند، ولی بازهم مسئله در مورد این‌ها اخراج نیست با وجود این‌که کنشگری مجرمانه در اغتشاشات پارسال داشتند حکمی هم که برای آن‌ها صادرشده است یک تا دو نیمسال تعلیق است، درواقع معلق شدند که باز مسئله اخراج در مورد این‌ها وجود ندارد.

وی ادامه داد: نکته بعدی این‌که ۲ نفر از این اساتید به‌دلیل تخلفاتی که داشته‌اند توسط مراجع ذی صلاح رد صلاحیت شدند، استعلام این دو نفر منفی است و دانشگاه به اجبار با آنها قطع همکاری کرده است. هیچ کسی نباید به خود اجازه دهد از افرادی که در شغل مهمی قرار می‌گیرند و استعلام این افراد توسط مراجع صالحه منفی اعلام می‌شود، بخواهد از آن استفاده کند، این امری کاملاً قانونی است. دلایل آن نیز مختلف است برخی مواقع به دلایل اخلاقی و برخی مواقع به دلایل امنیتی است و این ۲ نفر نیز به این شکل با آنها قطع همکاری شده است.

وی ادامه داد: همان‌طور که ملاحظه کردید، از این ۵۸ نفر اساتیدی که در این دولت ادعا شده اخراج شده اند، ۳۸ نفر مربوط به وزارت علوم بود که غالب این موارد دروغ و کذب بود و حتماً جریده مربوطه باید در مورد دروغ‌هایی که گفته است عذرخواهی کند و پاسخگو باشد.

شمسی پور ادامه داد: تعداد محدودی درواقع داشتیم که مربوط به اغتشاشات سال گذشته بود یا به مدت یک یا دو نیمسال معلق شدند و یک تعداد هم که بحث رکود علمی آنها مطرح بوده‌است. واقعاً این ادعاهای دروغ باعث می‌شود که جو روانی کشور در تلاطم قرار گیرد، برخی هستند که دوباره می‌خواهند شلوغ‌کاری در کشور راه‌اندازی کنند، برخی از جریان‌های سیاسی به‌دنبال مطامع سیاسی خود هستند، بنابراین از دستاویز قرار دادن هر خبر کذبی کوتاهی نمی‌کنند.

وی افزود: امیدوارم که اهالی رسانه هوشمندی به خرج دهند، همان‌طور که اکثر اهالی رسانه همین‌گونه هستند، حواس‌شان به کشورشان و دانشگاه شأن که خانه خود آنها است باشد که خدای نکرده مشکلی برای بچه‌های این کشور پیش نیاید.

وی ادامه داد: همچنین خدای نکرده مسیر رو به رشد کشور منحرف نشود و برای حرکت روبه‌رشد، دست‌انداز و مانع قرار داده نشود و کشور ما به سمت صلاح و آرامش حرکت کند.

شمسی پور در پاسخ به این سوال که در حال حاضر پرونده شریفی زارچی چگونه است افزود: هیأت جذب دانشگاه وی را فاقد صلاحیت علمی یا عمومی دانسته و قرارداد وی را تمدید نکرده است طی نامه‌ای به مرکز جذب اعضای هیأت علمی جذب وزارت علوم ارجاع شده و در هیأت مرکزی جذب هم به‌اتفاق آرا این حکم تأیید شده است، این دیگر از اختیار دانشگاه خارج است و فرد مورد اشاره بیست روز مهلت دارد تا از طریق روال قانونی و طبق ضوابط جاری که وجود دارد اعتراض خود را به مراجع ذی صلاح قانونی ارائه دهد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۳
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۵۲
چقدر جالب فرمودید.مرسی که هستین
ارزشی ها رو میارن
پاسخ ها
ابراهیمی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۴
چرا میگی ارزشی،ارزشی به کسی میگن که باارزش باشه نه عرضش بزرگ
با تاسف برخی گروه های سیاسی، هیچ تعلقی به کشور و مصالح کشور ندارند. برای آن ها مهم است که با حاکمیت مخالفان آنها کشور پیشرفتی نداشته باشد.
یک تعدای هم ماست فروش بودند که به ما ربطی ندارد یک تعدادی هم ماستشون ترش بود ه انهم به ما ربطی ندارد و از صنف لبنیاتیها بپرسید تعدادی هم اصلا ماست فروش نبودند ولی ماستاشونو کیسه میکردند که به ما ربطی ندارد و از صنف کیسه فروشان بپرسید و........
چرا خودتون خسته می‌کنید جوابیه میدید.نیازی نیست....ملت شریف ایران ميدونند که چه خبره تو این مملکت....
احسنت
ان شاءالله که حق هیچ کسی ضایع نشود
عجب توضیحاتی خسته نشی ، این که همش شد به ماربطی ندارد.
چقدر راحت میشه چشم بر روی حقیقت بست . !!!!!!!!!
تصمیماتی گرفته میشه که حتی خودشون نمیتونن ازش دفاع کنن و برای توجیحش به بهانه هایی متوسل میشن که به قول معروف عذر بدتر از گناه هست
پس همه چی گل و بلبل
ما بیخودی نگران اینده ایم !
سه هزار نفر که با پارتی رانت وفساد می خواستند کار غیر قانونی وازبیتالمال انجام دهند را با استادان فرهیخته که کنار مردمشان ایستاده اند مقایسه میکنید شما مسئولین دولت مردمی به اصطلاح نوبرید وفکر میکنید فقط به هر ترتیبی شده باید جواب بدید حتی پرت پلا
دولت ‌نمایندگان محترم همواره هزاردلیل و مدرک آماده ارائه دارند
آنوقت دفاع می‌کنند از کسانی که با تقلب وارد دانشکاه شده ‌ظاهرا قرار بوده همانها با مدارکی که آنهم احتمالا تقلبی خواهد بود مدرس دانشگاه بشوند !!!!!!!!!!
قربانت برم نیازی نبور براب اینکه بگی این3 نفر، این5نفر، این n نفر وووو به ما ارتباط نداره، اینهمه صغری کبری ببافی.هون اول میگفتی از بی عرضگی ماست که نتونستیم اینارو حفظ کنیم و تمام.
خودتون هم میدونید توضیحات شما قابل باور نیست.
فارغ از درست بودن یا نبودن کار شما من متوجه نشدم توجیه کار تان جه ربطی به دولت مردان قبلی داره
زارچی رو چی داری بگی همه از خدا خواسته هستن یه نخبه
دانشمند توی دانشگاه شون باشه بعد شما اخراج کردید اینو چی دارید بگید
سلام
بنده عضو هیات علمی دانشگاه بودم و در سال ۷۸ علیرغم اینکه مدیر گروه نیز بودم بدون درخواست خودم در سن ۵۲ سالگی با وجود نیاز مبرم به اینجانب در گروه بازنشست اجباری شدم.من علاقه داشتم مانند همه تا سن هفتاد سالگی تدریس کنم.مشکل سیاسی هم نداشتم و ندارم
من رو اخراج کردن تو هیچکدوم از این دسته ها هم نیستم با اردنکی انداختن بیرون بدون هرضابطهای
تشکر عالی. با متخلفین باجدیت بر خورد کنید همانطوری که ترکیه کرد
تشکر عالی. با متخلفین باجدیت بر خورد کنید همانطوری که ترکیه کرد
حیف است دوستان مدرک به دستتان بیکارند برایشان در دانشگاه جایی بازکنید.
دراین روز جمعه تعجیل فرج صاحب الامر را خواستارم
علی جان، به حق علی، دروغ نگو.
من که واقعا قانع شدم خداحافظ
?
عجب توضیح قانع کننده ای!!!!!! مرغ پخته هم خنده ش میگیره!!!
امیدواریم در تمام دانشگاههای ساسر کشور اساتید مذهبی مومن متدین وولایت مدار که الگوی ایرانی اسلامی دانشجویان باشند ودارای جحاب اسلامی چادر باشند در دانشگاهها تدریس نمایند مخشوصا در دانشگاه فرهنگیان .
تعجب میکنید آقای شمسی پور
اگر قرار بود گروههای اغتشاشگر راست بگن اصلا حرفی برای گفتن نداشتند .تنها حرف راستی که درحرف وعمل به ان اقرار دارن عشق به ابتذال وبرهنگیست
تا جاییی که همه می دانند ۳۰۰۰ نفر با اصطلاح استاد نیروهایی سفارشی بدون طی فرایند استخدام و رقابت علمی را می فرمایند که خود اون از فرار از قانون دولت اصولگرای سه دور قبل بود و حالا هم...
ماست مالی زمانی خوب است که مردم نادان باشند.ولی متاسفانه مردم همه چیز را می دانندو این حرف ها را قبول نمی کنند
کلا هم دروغ میگن بجز شما و دولت مطبوعتان ، مردم همه چی رو می‌دونن ، اونهایی هم که میگن نمی‌دونن نفعشون در ندانستن و نفهمیدنه ، تا حالا یک خبر راست و درست واقعی از شما و دولت مطبوعتان شنیده نشده ، کلهم اجمعین کذابین و آمار ساز و البته تریبون دراختیارتونه که این آمار کذب رو هرروزه تکرار کنین
واقعا آقای شمسی پور خیلی خوب روشنگری کردن و اصلا هم با کلمات بازی نکردن و ما خیلی خوب قانع شدیم ولی کاش یه کمی هم در موزد اون دستورالعمل جذب فوری پانزده هزار هیئت علمی واین دانشگاه امام صادقی ها و اینا که اومدن هم توضیح میداد
یادش به خیر! قبلاً دروغگو دشمن خدا بود....
بنظر می رسه یه تعدادی هم طلبکار شدید،
با سلام من به صراحت می‌گویم بنده چندین ساله تعلیق شده ام پس ما چی چرا کسی سراغی از ما نمی گیره من که عضو هیات علمی هستم با کد ملی
به اعداد ارقام شما کاری ندارم ولی این بورسیه ها بیشتر رانت یه مشت بی سواد آقا زاده هستند حتی اول خدمت من توی سپاه برای رفتن به خارج بورسیه شدن چقدر افراد می‌رفتند که مدرک داخلی نداشتن
احسنت روشون راکم کردی.
عزیز دیگه مثل سابق نیست که هر دروغی رو مخاطب براحتی قبول کنه. اون مهندسی ذهن و مهندسی افکار عمومی راهم که در بحساب دانشکده ...آموزش دیده اید دیگر برای اکثریت کاربرد ندارد. به فرمایشات رهبری گوش فرا دهید و با ملت شفاف باشید.
احسنت باریکلا مرحبا
ماله کشی آغاز شد
واقعا خسته نباشید از این همه زحمتی که میکشید. چقدر صحبت های جناب آقای شمسی پور قانع کننده بود. مرحبا به این درایت
کدوم کذب ؟ همه جا رو خراب کردین تازه مدعی هم هستین
آن یکی پرسید اشتر را که هی
از کجا می‌آیی ای اقبال پی
گفت از حمام گرم کوی تو
گفت خود پیداست در زانوی تو
اجازه بدهید سخنتان را نپذیرم.
درسته جناب هرچی تو وامثال تو بگید صد در صد درسته اما هرچی دیگران بگند غلطه
پس خدا روشکر کسی اخراج نشده اون چند نفر هم از دلخوشی سر کار نیومدن پس مشکل حل شد
این آقا چه قدر از واژه دروغ و دروغگو در سخنان خود استقاده کرده بود!!!!
دانشجواگه دانشجو باشه با تجمع واعتراض نمیزاره استادش براحتی اخراج شه!!! حساب کن ۵۸ سرمایه ملی اگه برای هرکدومشون ۱۰۰ دانشجو معترض بشن میشه ۵۸۰۰ نفر !! پس دانشجوهامون الکی هستند یعنی با رانت و.... رفتند عقده گشایی
سه هزار نفری که می فرمایید در دولت ها یازدهم اخراج شدند، اینجور که قبلا اطلاع رسانی شده بود دانشجویان بورسیه ای بودن که معدل های کم( زیر ۱۴) توسط دولت نهم و دهم داشت به بدنه وزارت علوم از تزریق میشد.

این ۵۸ نفر هم ۵۸ نفر نیست، بلکه صدها نفراند که به اسم بازنشستگی یا بازنشستگی زود هنگام از اولین روزهای دولت نهم شروع شده بود.
انشالله در همه‌ی دانشگاهها پاکسازی شود
ممنونم
فرض براینکه مقا‌ یسه درست باشد انها هم اگرناروا اخرااج کرده اند خطا کارند.وانگهی شما آمدهایدکه آن اشتباهات انجام ندهید.نه اینکه همانها را بی حساب تر انجام دهید.
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # نمایشگاه کتاب # موسسه مصاف # صادق زیباکلام
آخرین اخبار
وب گردی